BH fudbalski/nogometni talenti

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
IcedMFEarth

#2151 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by IcedMFEarth »

Ma ima on najveću platu haman, ali je dosadan više s tim.
I Hadžić je sad igračina. jer ga Sušić ne zove.
DonVitoN

#2152 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by DonVitoN »

Kraj Zahirovica i Rahimica (ovog sada) nije tesko biti igracina.
IcedMFEarth

#2153 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by IcedMFEarth »

Ali Hadžić nema najveću platu austrijske lige :(
Logovan

#2154 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Logovan »

DonVitoN wrote: A sto se tice Salatica odkud on iskoci, ne valja ima 28 godina ovo ono slicne gluposti mozes da procitas.. :roll: :lol: ukratko barem ono malo zapitati se nije dzaba tek tako najbolje placeni igrac Svic. lige, kapiten kluba, najbolji DM lige Svice.
I zaboravio si da napises da je trebao osvojiti zlatnu loptu umjesto Ronalda.

Sent from my GT-S5830i using Tapatalk 2
Logovan

#2155 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Logovan »

.
DonVitoN

#2156 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by DonVitoN »

Logovan wrote:
DonVitoN wrote: A sto se tice Salatica odkud on iskoci, ne valja ima 28 godina ovo ono slicne gluposti mozes da procitas.. :roll: :lol: ukratko barem ono malo zapitati se nije dzaba tek tako najbolje placeni igrac Svic. lige, kapiten kluba, najbolji DM lige Svice.
I zaboravio si da napises da je trebao osvojiti zlatnu loptu umjesto Ronalda.

:?:

Kad nemas sta pametno da napises tj. vezano za temu ne moras nekoga da citiras.
Logovan

#2157 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Logovan »

Prestani skakati nama po glavama s tim Salaticem. Svaki dan po 100 puta napises kako se on treba pozvati. Ja postujem tvoje misljenje oko njega ali daj ba kontrolisi se malo. Isto k'o papagaj majke mi.

luckylaka

#2158 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by luckylaka »

Logovan wrote:Prestani skakati nama po glavama s tim Salaticem. Svaki dan po 100 puta napises kako se on treba pozvati. Ja postujem tvoje misljenje oko njega ali daj ba kontrolisi se malo. Isto k'o papagaj majke mi.

Ovaj post je postao/la DonVitoN, koji/a je na tvojoj Listi ignoriranih; ukoliko želiš pročitati post, klikni ovdje.
,Ah meraka u veceri rane,, :D
DonVitoN

#2159 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by DonVitoN »

Logovan wrote:Prestani skakati nama po glavama s tim Salaticem. Svaki dan po 100 puta napises kako se on treba pozvati. Ja postujem tvoje misljenje oko njega ali daj ba kontrolisi se malo. Isto k'o papagaj majke mi.

:?

@luckylaka koga briga drzi se bejzbola.
Logovan

#2160 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Logovan »

luckylaka wrote: Ovaj post je postao/la DonVitoN, koji/a je na tvojoj Listi ignoriranih; ukoliko želiš pročitati post, klikni ovdje.
E dosta je bilo, stavio sam ga na tu listu. :D
Jebo te probudim se ujutro u osam, uđem na forum njegov post o Salatiću. Odem malo do grada na kafu, vratim se oko 11, novi post o Salatiću. Onda odem neke obaveze da završim, vratim se negdje oko 4 kad ono 3-4 nova posta o Salatiću. Odem malo da odspavam, probudim se oko 8 a ono novi post o Salatiću....:shock: :shock:
luckylaka

#2161 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by luckylaka »

Logovan wrote:
luckylaka wrote: Ovaj post je postao/la DonVitoN, koji/a je na tvojoj Listi ignoriranih; ukoliko želiš pročitati post, klikni ovdje.
Jebo te probudim se ujutro u osam, uđem na forum njegov post o Salatiću. Odem malo do grada na kafu, vratim se oko 11, novi post o Salatiću. Onda odem neke obaveze da završim, vratim se negdje oko 4 kad ono 3-4 nova posta o Salatiću. Odem malo da odspavam, probudim se oko 8 a ono novi post o Salatiću....:shock: :shock:
:lol: :lol: tako ti isto i za mene pises kada ja pocnem o selektoru :-D
luckylaka

#2162 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by luckylaka »

Logovan wrote:
Jebo te probudim se ujutro u osam, uđem na forum njegov post o Vrsajevicu. Odem malo do grada na kafu, vratim se oko 11, novi post o Vrsajevicu. Onda odem neke obaveze da završim, vratim se negdje oko 4 kad ono 3-4 nova posta o Vrsajevicu. Odem malo da odspavam, probudim se oko 8 a ono novi post o Vrsajevicu....:shock: :shock:
:D :-D
Logovan

#2163 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Logovan »

luckylaka wrote: :lol: :lol: tako ti isto i za mene pises kada ja pocnem o selektoru :-D
Ja tebi nešto zamjerao oko tvog pisanja za Papeta? Ne sjećam se, tačnije ne vjerujem da sam ti ja išta pisao. :D
luckylaka

#2164 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by luckylaka »

Logovan wrote:
luckylaka wrote: :lol: :lol: tako ti isto i za mene pises kada ja pocnem o selektoru :-D
Ja tebi nešto zamjerao oko tvog pisanja za Papeta? Ne sjećam se, tačnije ne vjerujem da sam ti ja išta pisao. :D
Ma salim se bolan :-D
Sherlock_Holmes

#2165 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Sherlock_Holmes »

U ovom trenutku od svih igrača koji su igrali zadnje kvalifikacije najbolj zadnji vezni destruktivac ili ometač je Rahimić.
Uz formaciju koji gaji Sušić, ova pozicija nam je veoma važna.

Zahirović je pokazao da je solidan igrač, ali nije bolji od ruskog trener-igrača Rahimića.
Uz to je postao navijač Bochuma jer povratkom Sinkieviča će teško izboriti mjesto i na klupi ukoliko se nešto drastično ne promijeni, riječi trenera Bocuhma.
Obojica daleko od svojih ekipa, nisu standardni, nedostaje im takmičarskih utakmica.

Ponovit ću se i reći da je trenutno daleko bolji od obojice Salatić, iako vidim da to nije popularno na ovoj temi.

Volio bih da pogledate koju utakmicu Grasshoppersa sad kad počne sezona, nekada prenosi i SK pa ne morate tražiti stremove.
Jak u odbrani, jak u duelima, čita igru, siguran i konkretan u dodavanjima. Jedan od najboljih, vjerovatno najbolji, zadnji vezni lige.
Nije ovo na nivou najboljih igrača svijeta, ali za naše uslove i hronični nedostatak ovakvog tipa igrača, odlično.

Nastupao je za sve mlade selekcije Švicarske , čak 25 puta U21 selekciju.
Nikad nije dobio pozvi za prvi tim, jer Švicarska ima strašnu, nevjerovatnu, konkurenciju na toj poziciji.
Behrami, Inler i Džemaili iz Napolija, nadolazeća zvijezda Xhaka koji igra za Monchengladbach. Pored prve trojice koji su u vrijeme prelaska iz mlade u A selekciju bili bolji od Salatića, tu je bio i Fernandes koji je tada kao talentovani igrač na toj poziciji prešao u Manchester City. Karijera mu u međuvremenu otišla u drugom smjeru pa sad igra za Freiburg, ali još uživa povjerenje selektora.
Ukoliko bi se neko od gore navedenih igrača povrijedio, Salatić bi se vrlo vjerovatno približio A reprezentaciji Švicarske.

Za poziciju zadnjeg veznog sa ulogom destrukcije važno je i iskustvo, malo je igrača koji su kao mladi izuzetno kvalitetni na toj poziciji.
Schweinsteiger je tokom karijere igrao blizu gola, igrao čak i krilo da bi se na kraju skrasio na poziciji koja je slična ovoj.

Reprezentacija Švicarske je jako kvalitetna, u svim katergorijama.
Imam potrebu da ovo napomenem, jer čitajući ovaj forum sam shvatio da pojedinim forumašima fudbal počinje El clasicom, a završava finalima Lige prvaka i Svjetskog prvenstva, uz utakmice reprezentacije ali više sa patriotskog nego fudbalskog aspekta.
Bez uvrede, stvarno mi to nije namjera :) Ima i izuzetno dobrih forumaša.
Ulažu u fudbal, ulažu u mlade igrače, u infrastrukturu, u domaću ligu. Liga im je svake godine bolja, a Grasshoppers je najtrofejnija ekipa te lige.
Skoro svi reprezentativci su im ponikli u Švicarskoj.
Bili su nosioci prilikom žrijeba ovog Svjetskog prvenstva, među 8 najboljih reprezentacija svijeta, dakle službeno bolji od Holandije, Engleske, Belgije, Francuske, Hrvatske, BiH ...
U21 reprezentacija Švicarske je došla do finala Evropskog prvenstva gdje su izgubili od dream teama Španije (de Gea, Thiago, Martinez, Krkić, Mata, Muniain...)

Da se vratim Salatiću, te njegove izjavekoje ovdje izazivaju polemike treba uzeti sa rezervom.
Vidite kako se kupuju članci o mladim fudbalerima, isto tako se mogu kupiti negativni članci o pojedincima koji nekome ne odgovaraju iz njima poznatim razlozima.
Za sportsport je izjavio da su oni prvi medij sa naših prostora koji ga je kontaktirao, rekao da bi se rado odazvao.
Istu tu Srbiju koja se pominje uz njegovo ime je odbio u dva navrata kao mlad igrač, ako je vjerovati medijima.
Malo kontradiktorno, zar ne ?
Također, posjeduje i pasoš Bosne i Hercegovine.
Ne vidim ni njegovu pretjeranu korist od odlaska u Brazil. U poznim je godinama za veliki transfer, a u Zurichu ima odličan status.

Braća Hajrović imaju samo riječi hvale o Veroljubu, i kao igraču i kao čovjeku.
Čak je imao sukob sa trenerom Skibbeom gdje mu je prigovarao da Izeta bez razloga drži na klupi u jednom periodu.
Da li je to uradio kako bi pridobio naklonost javnosti u BiH, ne znam.

Uz to, ni Izet Hajrović nije objeručke prihvatio naš poziv, čak i nastupio u prijateljskoj utakmici za Švicarsku, pa opet došao kod nas i da njega nije bilo mi bi sad ovdje vjerovatno kudili FIFA-u i baraž :mrgreen: Hvala mu što nije tako.
Ne znam koliko vam je poznato, ali i Begović je bio na klupi reprezentacije Kanade jednom prilikom, da je ušao mi bi sad gledali bravure Fejzića na golu.
Senad Lulić je igrao u Švicarskoj ligi i nije bio u planovima njihove reprezentacije pa je kod nas jedan od ključnih igrača, mada ko zna, da nije bilo Azerbejdžana i one bojkot utakmice, možda bi i on danas bio u planovima Hitzfelda.
Ili kasnije prijenosa utakmice Young Boysa na FTV-u kada je privukao pažnju naše javnosti.

Ukratko (mada je sad kasno za to :mrgreen: ), on bi donio kvalitet više našoj reprezentaciji i treba sve uraditi kako bi ga doveli u redove reprezentacije.
Ne treba zaboraviti ni polivalentnog Bešića koji iza sebe ima dobru sezonu.

Izvinjavam se na ovako dugom postu i postu koji nije na temi namjenjenoj za to, ali imao sam potrebu da i ja nešto kažem na ovu temu.

Ovo je, naravno, moje mišljenje.
Vi imate potpuno pravo da se ne slažete sa gore napisanim.
OkoMeneBelo

#2166 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by OkoMeneBelo »

Sherlock_Holmes wrote:tekst
Odlican post :thumbup:

Evo vidim da je Tino Sven Susic dobio nas pasos. Sva sreca da ga Hrvati ne ukradose :oops:

Nego, ja mislim da ce on bit nas defanzivni vezni. Iako je prosjecni ofanzivni vezni :sad:
IcedMFEarth

#2167 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by IcedMFEarth »

Pa vjerovatno i jeste Salatić najbolji kojeg bi imali na raspolaganju, ali nije baš popularan zbog onog članka gdje nosi srpski dres i kaže da mu srce kuca za srbiju. I naravno zbog neprestanog guranja u repku od strane onog čije se ime ne spominje. Meni je smiješno što se ovdje vode polemike Sušić, Salatić, Hadžić...ionako niko neće donjeti neku prevagu :D
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#2168 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Slo Burner »

Šerloče odlican post :thumbup:
palermo

#2169 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by palermo »

Dobar je post napisao Šerlok što jes jes :D :thumbup: . Ja nemam ništa protiv Salatića u ekipi, vjerujem čak i da bi donio određeni kvalitet (uvijek se sjetim Ivice Grlića, vrlo prosječan igrač, ali bi nam danas tako dobro došao). Ali imam ozbiljnu sumnju u to da li bi takvo jedno pozivanje unijelo nemir u ekipu. Možda i ne bi,to Sušić najbolje zna, ali između Salatića i mira i skladnih odnosa u ekipi ja bih ipak prije izabrao mir u ekipi. Nama uspjeh na svjetskom (naravno, pitanje je i kako definiramo uspjeh :D ) neće donijeti Salatić nego Džeko, Pjanić, Begović, Spaha i još pokoji.

Nkekao vjerujem da Safet najbolje zna kako ekipa diše. Ako je Pape i u čemu dosada bio uspješan onda je to stvaranju od skupine klasnih igračajednog tima koji živi i osjeća sebe jednim tkivom. Pa makar se taj timski duh stvarao i kod opjevanog Mahira.

O nekim promjenama u vidu pet-šest novih igrača ne bih ni razmišljao....to bi bio suicid
Sherlock_Holmes

#2170 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

palermo wrote:Dobar je post napisao Šerlok što jes jes :D :thumbup: . Ja nemam ništa protiv Salatića u ekipi, vjerujem čak i da bi donio određeni kvalitet (uvijek se sjetim Ivice Grlića, vrlo prosječan igrač, ali bi nam danas tako dobro došao). Ali imam ozbiljnu sumnju u to da li bi takvo jedno pozivanje unijelo nemir u ekipu. Možda i ne bi,to Sušić najbolje zna, ali između Salatića i mira i skladnih odnosa u ekipi ja bih ipak prije izabrao mir u ekipi. Nama uspjeh na svjetskom (naravno, pitanje je i kako definiramo uspjeh :D ) neće donijeti Salatić nego Džeko, Pjanić, Begović, Spaha i još pokoji.

Nkekao vjerujem da Safet najbolje zna kako ekipa diše. Ako je Pape i u čemu dosada bio uspješan onda je to stvaranju od skupine klasnih igračajednog tima koji živi i osjeća sebe jednim tkivom. Pa makar se taj timski duh stvarao i kod opjevanog Mahira.

O nekim promjenama u vidu pet-šest novih igrača ne bih ni razmišljao....to bi bio suicid
Uspjeh, kako god ga definisali, ne može donijeti niko osim kolektiva.

Džeko, Pjanić, Begović i Spahić u životnoj formi nisu nikakav garant uspjeha ako imaš ostatak ekipe koji nisu u formi ili stratega koji ih ne zna postaviti i njihovu formu iskoristiti kako treba. Isto kao što i Salatić ili bilo koji drugi igrač u top formi nije ama baš nikakav garant bilo kakvog uspjeha.
Imala je Barcelona najboljeg igrača svijeta pa im nije mnogo značio, imao je Real najboljeg igrača svijeta pa su i jedni i drugi gledali jakim kolektivima u leđa dok su se takmičili u Ligi prvaka.

Slažem se za mir u reprezentaciji i da su hemija i sklad u ekipi veoma bitni, ali taj nemir je na neki način stvorio i Hajrović sa svojim izjavama i Džeki, isto može uraditi i Bešić sa svojim odnosom prema mladoj reprezentaciji, pa evo i Lazić koji je prihvatio da igra za našu mladu reprezentaciju je izjavljivao neće da igra za BiH jer u njenoj reprezentaciji ne igra njegov narod, pa poslije demantirao da je to ikad izjavio.
Teško je tu razlučiti šta je istina i kako će se odraziti na sklad u reprezentaciji, dok je mnogo lakše sjesti i porazgovarati o svemu i onda donijeti odluku koja će ići samo u korist reprezentacije i nikoga više.
Nikakve promjene od 5-6 igrača nisu poželjne, to potpisujem, mada imaš i takvih slučajeva koji ništa loše nisu donijeli ni jačim reprezentacijama od naše :mrgreen: Hodgson je u samo par mjeseci doveo 10 novih igrača u reprezentaciju Engleske, Van Gaal također, Prandelli 8 u Italiju.
palermo

#2171 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by palermo »

Teško je tu razlučiti šta je istina i kako će se odraziti na sklad u reprezentaciji, dok je mnogo lakše sjesti i porazgovarati o svemu i onda donijeti odluku koja će ići samo u korist reprezentacije i nikoga više.
Aposlutno, zato jedino što ja mogu je da imam povjerenje u Sušića da je odluku, kakva god bila, donio sa nekim razlogom. I zato mi je malo paradoksalno insistiranje na nekom po svaku cijenu.
Nikakve promjene od 5-6 igrača nisu poželjne, to potpisujem, mada imaš i takvih slučajeva koji ništa loše nisu donijeli ni jačim reprezentacijama od naše :mrgreen: Hodgson je u samo par mjeseci doveo 10 novih igrača u reprezentaciju Engleske, Van Gaal također, Prandelli 8 u Italiju
.

Al niko od njih nije te promjene pravio pred nastup na nekom velikom svjetskom takmičenju
Sherlock_Holmes

#2172 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Može ti biti paradoksalno, ali ista je situacija bila i kad je javnost insistirala na Hajroviću, Zukanoviću, Kolašincu i Bičakčiću.
Kad kažem javnost, mislim na to da su se mjesecima uoči poziva njihova imena spominjana u raznim medijima, pratile njihove igre, iščekivao poziv Sušića.
Rezultat znamo.
Svaki igrač koji posjeduje kvalitet nam je bitan.

Svi navedeni igrači u Engleskoj, Holandiji i Italiji su dobili pozive u periodu od septembra do novembra 2013. godine. Vjerujem da će istu praksu imati i do Brazila.
Mada se tu slažem sa tobom u kontekstu naše reprezentacije, ali ne znači nužno ništa loše.
Ruku na srce, ovo su veći stručnjaci od Papeta, dokazaniji ako hoćeš.
palermo

#2173 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by palermo »

Sherlock_Holmes wrote:Može ti biti paradoksalno, ali ista je situacija bila i kad je javnost insistirala na Hajroviću, Zukanoviću, Kolašincu i Bičakčiću.
Kad kažem javnost, mislim na to da su se mjesecima uoči poziva njihova imena spominjana u raznim medijima, pratile njihove igre, iščekivao poziv Sušića.
Rezultat znamo.
Svaki igrač koji posjeduje kvalitet nam je bitan.

Svi navedeni igrači u Engleskoj, Holandiji i Italiji su dobili pozive u periodu od septembra do novembra 2013. godine. Vjerujem da će istu praksu imati i do Brazila.
Mada se tu slažem sa tobom u kontekstu naše reprezentacije, ali ne znači nužno ništa loše.
Ruku na srce, ovo su veći stručnjaci od Papeta, dokazaniji ako hoćeš.
Javnost je insistirala i na Cocaliću pa nije pozvan. Primjera radi. Mislim, i tebi malo fali da kažeš da ulica Safetu sastavlja tim. Ako se Safet opredijeli za Salatića, ja ću ga podržati, ako se ne odluči za njega, opet ću ga podržati. Razlog je vrlo jasan.
Rezultat je njegov argument.

Porediti Englesku, Italiju i Holandiju i njihovu igračku širinu sa nama je malo deplasirano.
cindrlimindrli

#2174 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by cindrlimindrli »

palermo wrote:Porediti Englesku, Italiju i Holandiju i njihovu igračku širinu sa nama je malo deplasirano.
Nasih prvih 11 protiv njihovih 11 ce izdominirati ove reprezentacije, doduse 'ebe nas ta klupa.
MOSALJOZE

#2175 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by MOSALJOZE »

cindrlimindrli wrote:
palermo wrote:Porediti Englesku, Italiju i Holandiju i njihovu igračku širinu sa nama je malo deplasirano.
Nasih prvih 11 protiv njihovih 11 ce izdominirati ove reprezentacije, doduse 'ebe nas ta klupa.
:lol: :lol: :lol:
Post Reply