plazma ili LCD

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#2151 Re: plazma ili LCD

Post by Hame_ »

De ba, kupiš TV i dva mjeseca u postavke ne smiješ uć. Formira se panel :-)
bude

#2152 Re: plazma ili LCD

Post by bude »

e da mi je vidjeti kome tv radi 5 sati dnevno :run:
HB_BHF

#2153 Re: plazma ili LCD

Post by HB_BHF »

bude wrote:e da mi je vidjeti kome tv radi 5 sati dnevno :run:
Meni radi i 15 sati dnevno :D.
Jazzy.ba

#2154 Re: plazma ili LCD

Post by Jazzy.ba »

Hame_ wrote:De ba, kupiš TV i dva mjeseca u postavke ne smiješ uć. Formira se panel :-)
Ejs ja kad sam ga izvukao iz kutije settings sam prčko. Ne vjeruj šta pišu po internetu.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#2155 Re: plazma ili LCD

Post by Hame_ »

Pa ti pišeš...
Jazzy.ba wrote:prvih 300h preporučljivo je gledati u true cinema modu na sniženom kontrastu i to full screen kanale, bez statičnih elemenata logoa i sl (to radiš zumom), da bi ćelije fosfora pravilno formirale na cijelom panelu.
Bez ovog, bez onog, prati full screen kanale, zumiraj da ne vidiš logo,... i tako dva mjeseca :D
Jazzy.ba

#2156 Re: plazma ili LCD

Post by Jazzy.ba »

Gledanje full screen kanala nije nemogucnost ulaska u settings. I 300h full screen programa nije 2 mjeseca, vec 15tak dana. A nakon toga sliku koji producira LCD, LEDi slicna čuda mogu samo sanjati / gledati na plasmi. :)

Last edited by Jazzy.ba on 04/03/2013 00:38, edited 2 times in total.
van helsing

#2157 Re: plazma ili LCD

Post by van helsing »

Jazzy,thx za odgovor.
U radnji gdje sam kupio kazu da nema potrebe.
Pricao sam nocas sa prijateljem koji ima plazmu,led i lcd ( led je u sinovoj sobi ),sve samsung modeli.
On kaze da je samo na plazmi radio kalibraciju,a ove lcd i led da ne treba.
Sad,ne znam ni sam.
Necu nista dirati,bojim se da sta ne zeznem.
A inace,ovaj moj tv radi cca 12 sati dnevno,nekad i vise.

Tapatalk 2
Hame_

#2158 Re: plazma ili LCD

Post by Hame_ »

Nigdje nisam naveo da slika na plazmama nije dobra, samo ističem nedostatke danas te prevaziđene tehnologije.

Još se neki hvale da im plazme rade po petnest sati dnevno trošeći 200W struje :D
Jazzy.ba

#2159 Re: plazma ili LCD

Post by Jazzy.ba »

A LCD je naprednija tehnologija? :D

Hame_

#2160 Re: plazma ili LCD

Post by Hame_ »

A o čemu smo ono pričali :run:
ja71

#2161 Re: plazma ili LCD

Post by ja71 »

Jazzy.ba wrote:A nakon toga sliku koji producira LCD, LEDi slicna čuda mogu samo sanjati / gledati na plasmi. :)
jedino je problem sto tvoje misljenje ne dijeli ostalih 90% kupaca televizora
Haris033

#2162 Re: plazma ili LCD

Post by Haris033 »

ja71 wrote:
Jazzy.ba wrote:A nakon toga sliku koji producira LCD, LEDi slicna čuda mogu samo sanjati / gledati na plasmi. :)
jedino je problem sto tvoje misljenje ne dijeli ostalih 90% kupaca televizora
:thumbup: :dance: :thumbup:
em11r

#2163 Re: plazma ili LCD

Post by em11r »

Evo strucnjaka koji ce reci da je prikaz bolji na lcd/led :run: :run: :run: :sax:
Jazzy.ba

#2164 Re: plazma ili LCD

Post by Jazzy.ba »

ja71 wrote:jedino je problem sto tvoje misljenje ne dijeli ostalih 90% kupaca televizora
Jasta radi samo 10% kupaca ce kupiti plazmu. Nego sta kazu imaoci LCD-a, pusti kupce, ionako na prste mozes prebrojati one koji zaista znaju sta kupuju prije dolaska u prodavnici, gdje ce im prodavci uvaljivati LED kao toboze najbolju svemirsku tehnologiju. Meni se neki dan isto desilo. Kaze ma uzmi LED to ti je nesto najmodernije, evo imamo na stanju kamaru LED samsunga, kaze idu ko halva. Ali te skupe plazme samo radimo po narudzbi, slabo narod ima para za to, pa nam se ne isplati da zbavljamo vece kolicine. :)

To su ti tvoji kupci.

http://www.hdtelevizija.com/forum/viewt ... =40#p21724
vanjki

#2165 Re: plazma ili LCD

Post by vanjki »

ima li neko preporuku za tv 32 inca do nekih 1000KM?
respo

#2166 Re: plazma ili LCD

Post by respo »

Jazzy.ba wrote:
ja71 wrote:jedino je problem sto tvoje misljenje ne dijeli ostalih 90% kupaca televizora
Jasta radi samo 10% kupaca ce kupiti plazmu. Nego sta kazu imaoci LCD-a, pusti kupce, ionako na prste mozes prebrojati one koji zaista znaju sta kupuju prije dolaska u prodavnici, gdje ce im prodavci uvaljivati LED kao toboze najbolju svemirsku tehnologiju. Meni se neki dan isto desilo. Kaze ma uzmi LED to ti je nesto najmodernije, evo imamo na stanju kamaru LED samsunga, kaze idu ko halva. Ali te skupe plazme samo radimo po narudzbi, slabo narod ima para za to, pa nam se ne isplati da zbavljamo vece kolicine. :)

To su ti tvoji kupci.

pa takvih ces naci more i u suprotnoj prici
nakon mora procitanih recenzija fora i fazona zakljucio sam da je plazma top
kupio jednu a onda vidio da trosi struju ko luda da mi je na tv-u bht1 i kad je tv ugasen pa pomislim da nije nestalo signala i slicno
onda sam kupio lcd i shvatio sta znaci biti rahat s televizijom

post ovog kojeg si citirao ne znaci apsolutno nista jer sve je stvar necijeg apetita i ukusa a on uopste nije pomenuo zbog cega je zakljucio nakon toliko godina da je plazma bolja
em11r

#2167 Re: plazma ili LCD

Post by em11r »

vanjki wrote:ima li neko preporuku za tv 32 inca do nekih 1000KM?
Panasonic X serija plazma mozes za hiljadu dobiti i 42 inca.

http://www.ekupi ba/PANASONIC-PDP-TV-TX-P42X50E-=-600-Hz-USB-201701.aspx

Njega sam imao prije ST50 i TV je top. Ja sam imao verziju koja je imala media player, LAN internet prikljucak, facebook, shoutcast, media server itd. Veoma funkcionalan tv.
drugtito2011

#2168 Re: plazma ili LCD

Post by drugtito2011 »

respo wrote:
Jazzy.ba wrote:

To su ti tvoji kupci.

pa takvih ces naci more i u suprotnoj prici
nakon mora procitanih recenzija fora i fazona zakljucio sam da je plazma top
kupio jednu a onda vidio da trosi struju ko luda da mi je na tv-u bht1 i kad je tv ugasen pa pomislim da nije nestalo signala i slicno
onda sam kupio lcd i shvatio sta znaci biti rahat s televizijom

post ovog kojeg si citirao ne znaci apsolutno nista jer sve je stvar necijeg apetita i ukusa a on uopste nije pomenuo zbog cega je zakljucio nakon toliko godina da je plazma bolja
Neznam koju si plazmu imao, ali na PANASONIC plasmi 42G toga nema. I nećeš vjerovati, u kojoj zabludi zivis sa tim LCD. Ali razumijem te, jer ti je mjerilo za dobru sliku BHT, a ne ZDF i slicni kanali. Dok ti na svom LCD gledas Bh ligu i pokusavas razaznati koliko je igraca na terenu, mi na PANASONIC plasmi gledamo Bundes ligu, i mozemo prebrojati koliko šavova ima na lopti. Što bi Solomon Bićakćić rekao "Joj razlike, drastične razlike" :D
zLatk0

#2169 Re: plazma ili LCD

Post by zLatk0 »

Ima li kakva plazma 37" a da se isplati? Treba mi sa tankim okvirom, jer mi je prostor ograničen na 85cm u sirinu
drugtito2011

#2170 Re: plazma ili LCD

Post by drugtito2011 »

zLatk0 wrote:Ima li kakva plazma 37" a da se isplati? Treba mi sa tankim okvirom, jer mi je prostor ograničen na 85cm u sirinu
U predvidjeni okvir stavi umjetničku sliku, a plasmu na zid... :-D...svakako ćeš više gledati tv nego sliku
respo

#2171 Re: plazma ili LCD

Post by respo »

drugtito2011 wrote:
Neznam koju si plazmu imao, ali na PANASONIC plasmi 42G toga nema. I nećeš vjerovati, u kojoj zabludi zivis sa tim LCD. Ali razumijem te, jer ti je mjerilo za dobru sliku BHT, a ne ZDF i slicni kanali. Dok ti na svom LCD gledas Bh ligu i pokusavas razaznati koliko je igraca na terenu, mi na PANASONIC plasmi gledamo Bundes ligu, i mozemo prebrojati koliko šavova ima na lopti. Što bi Solomon Bićakćić rekao "Joj razlike, drastične razlike" :D
ah da kako da ne
ne znam kako do sada nisi znao kad se toliko razumijes da je prednost lcd tv-a upravo na kanalima koji su dinamicni kao sto su sportski kanali fudbal i slicno
al ajd zivi u zabludi
Jazzy.ba

#2172 Re: plazma ili LCD

Post by Jazzy.ba »

respo wrote: ne znam kako do sada nisi znao kad se toliko razumijes da je prednost lcd tv-a upravo na kanalima koji su dinamicni kao sto su sportski kanali fudbal i slicno
al ajd zivi u zabludi
Hahaha. Šta sve nećeš čuti. Ajd proguglaj, izgleda da si zamjenio teze. Na mom starom LCDu kad gledaš tenis ko da igraš na playstationu, za lopticom ostaje onaj bijeli trag ko kometa sa repom, tamo ovamo. :mrgreen: Fudbal je negledljiv. Čuj LCD ima dinamičniju sliku. :D
respo

#2173 Re: plazma ili LCD

Post by respo »

plazma je dobra za gledanje filmova
za nocno gledanje fazoni i tako te stvari
dok je lcd bolji po danu i za brze slike
plazma ima bolji ugao ovaj ima ovo plazma ovo lcd ono sve je do toga sta ko trazi
Jazzy.ba

#2174 Re: plazma ili LCD

Post by Jazzy.ba »

Nema šanse da je LCD bolji za sport. Gledam ih uporedo svaki dan.

Na LCDu kad god gledam nešto brzo vidim blur blur i samo blur, nema jasne slike, fudbal i košarka katastrofa, tenis gore sam ti rekao kako izgleda, loptica za sobom ima motion trail skoro 2 cm. Na plazmi sve to izgleda preoštro na HD sportu, nebo i zemlja razlika. Ne može me niko ubijediti da je LCD bolji za sport.

Uostalom, stručnjaci kažu:

"Motion handling has always been a strong advantage for plasma TV’s. Because of the way plasma TV’s create their picture, there’s no lag or ghosting. Therefore, they are known for their natural, crisp, effortless motion. This translates into superior performance when displaying content with significant amounts of rapid motion. In contrast, motion handling has traditionally been difficult for LCD TV’s because of the way their technology creates the picture. It is true that many of today’s LCD flat panels are better equipped to display fast motion without blur due to improving refresh rates. Still, it is undeniable that plasma TV’s continue to have the edge over LCD’s when it comes to motion tracking."
sprej

#2175 Re: plazma ili LCD

Post by sprej »

Imam Panasonic plasmu ST50, ne znam kako se spojiti na na net
spajam se žičano :D :x :x
Napravim onaj test veze dobijem poruku '' došlo je do prekida u vezi
s poslužiteljem (008) ''.
Pomagajte :)
Post Reply