Dešavanja u Srbiji
- valterbranisarajevo
#2151 Re: Desavanja u Srbiji
Samo još jedna veoma bitna sitnica prije nego se isključim. Čovjek iz Cesida je priznao da je Tadić dobio mnogo više glasova nego što su oni očekivali. Svi smatraju da je za ovako dobar rezultat, pored potpisivanja SSP ,zaslužan odličan predizborni marketinški potez - prodaja Crvene zastave Fiatu. Znači ipak se nešto kreće, doduše puževim korakom. Neki ljudi su skontali da se ipak živi od privrede i proizvodnje, a ne od kosovskih mitova.. 
- yugi
#2152 Re: Desavanja u Srbiji
Post izborna kombinatorika je čudo jedno.Ne bih se iznenadio da koalicija SRS-DSS i SPS dođe na vlast te da na taj način pobjeda DS-a bude u stvari pirova pobjeda.Toma grobar veli da noćas otpočinje razgovore sa koštunjavim o formiranju vlade.Neko pomenu mogućnost da Dragan Marković-Palma eventualno napusti koaliciju sa SPS-om i pređe na stranu DS-a.Za one koji ne znaju ko je u stvari dotični "Palma" inače načelnik Jagodine dotičnog mogu upoznati ovdje
http://www.youtube.com/watch?v=HteLmHxaCn4
odgledati do kraja obavezno
E dakle taj hairlija bi trebao da uđe u koaliciju za evropsku srbiju
odgledati do kraja obavezno
-
ld
#2153 Re: Desavanja u Srbiji
ludiloyugi wrote:Post izborna kombinatorika je čudo jedno.Ne bih se iznenadio da koalicija SRS-DSS i SPS dođe na vlast te da na taj način pobjeda DS-a bude u stvari pirova pobjeda.Toma grobar veli da noćas otpočinje razgovore sa koštunjavim o formiranju vlade.Neko pomenu mogućnost da Dragan Marković-Palma eventualno napusti koaliciju sa SPS-om i pređe na stranu DS-a.Za one koji ne znaju ko je u stvari dotični "Palma" inače načelnik Jagodine dotičnog mogu upoznati ovdje
odgledati do kraja obavezno![]()
![]()
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#2154 Re: Desavanja u Srbiji
Tadić: "Ispunio sam obećanje, Koštunica više nije premijer"
Predsjednik Srbije i čelnik Demokratske stranke se obratio medijima i rekao kako je njegova stranka pobijedila, odnosno da je ispunio svoje predizborno obećanje te da "Vojislav Koštunica neće biti premijer".
Tadić je rekao da se Srbija ovim izborima konačno odlučila za Europu, te da će se odmah krenuti u sastavljanje nove vlade. Ta će vlada biti sastavljena od više stranaka, pa je rekao da je spreman razgovarati sa svim čelnicima stranaka osim radikala - dakle DSS-om, SPS-om i LDP-om
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#2155 Re: Desavanja u Srbiji
kukuuuuuuu mene majkold wrote:ludiloyugi wrote:Post izborna kombinatorika je čudo jedno.Ne bih se iznenadio da koalicija SRS-DSS i SPS dođe na vlast te da na taj način pobjeda DS-a bude u stvari pirova pobjeda.Toma grobar veli da noćas otpočinje razgovore sa koštunjavim o formiranju vlade.Neko pomenu mogućnost da Dragan Marković-Palma eventualno napusti koaliciju sa SPS-om i pređe na stranu DS-a.Za one koji ne znaju ko je u stvari dotični "Palma" inače načelnik Jagodine dotičnog mogu upoznati ovdje
![]()
E dakle taj hairlija bi trebao da uđe u koaliciju za evropsku srbiju![]()
![]()
palma betoven sopen
daj te mu neko ministarsko mjesto zivota vam
-
zavrzlama
#2156 Re: Desavanja u Srbiji
kakvi novci...tek pocinje zakuhavanje..pici wrote:Tadić: "Ispunio sam obećanje, Koštunica više nije premijer"
Predsjednik Srbije i čelnik Demokratske stranke se obratio medijima i rekao kako je njegova stranka pobijedila, odnosno da je ispunio svoje predizborno obećanje te da "Vojislav Koštunica neće biti premijer".
Tadić je rekao da se Srbija ovim izborima konačno odlučila za Europu, te da će se odmah krenuti u sastavljanje nove vlade. Ta će vlada biti sastavljena od više stranaka, pa je rekao da je spreman razgovarati sa svim čelnicima stranaka osim radikala - dakle DSS-om, SPS-om i LDP-omreko ja ,da cirkus tek pocinje.....zavrzlama jesil ulozio novce u kladionicu ja bogami dobivam 100%
-
redondo72
#2157 Re: Desavanja u Srbiji
Koliko vidim demokrate ipak neće moći da formiraju vladu. DS/G17/SPO + LDP + manjine = 103 + 13 + 7 =123
Fale još 3 poslanička mandata.
- vox-populi
#2158 Re: Desavanja u Srbiji
Ali DS/G17/SPO+manjine+SPS = 103+7+20 = 130, stabilna vlada. Ne bas tako demokratska kao sto bi bila bez SPS-a a sa LDP-om ali definitivno bolja opcija od SRS-DSS-NS-SPS 77+30+20 = 127.redondo72 wrote:Koliko vidim demokrate ipak neće moći da formiraju vladu. DS/G17/SPO + LDP + manjine = 103 + 13 + 7 =123
-
redondo72
#2159 Re: Desavanja u Srbiji
Gde si to pročitao? Dačić ( Svinjica ) je otišao na razgovor kod Koštunjavog, a ne kod Tadića.
-
laku noć
#2160 Re: Desavanja u Srbiji
Prema najnovijim informacijama iz RIK Srbije LDP ne prelazi cenzus 4,7%
-
zrikavac48
#2161 Re: Desavanja u Srbiji
pici wrote:kukuuuuuuu mene majkold wrote:ludiloyugi wrote:Post izborna kombinatorika je čudo jedno.Ne bih se iznenadio da koalicija SRS-DSS i SPS dođe na vlast te da na taj način pobjeda DS-a bude u stvari pirova pobjeda.Toma grobar veli da noćas otpočinje razgovore sa koštunjavim o formiranju vlade.Neko pomenu mogućnost da Dragan Marković-Palma eventualno napusti koaliciju sa SPS-om i pređe na stranu DS-a.Za one koji ne znaju ko je u stvari dotični "Palma" inače načelnik Jagodine dotičnog mogu upoznati ovdje
![]()
E dakle taj hairlija bi trebao da uđe u koaliciju za evropsku srbiju![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
pa kako ovaj dogura do fotelje joj mati moja
![]()
![]()
![]()
![]()
palma betoven sopen
Izuzetan prijedlog.
daj te mu neko ministarsko mjesto zivota vam![]()
![]()
![]()
ministar kulture i sporta
-
zlatan01
#2162 Re: Desavanja u Srbiji
Matematicki je sve tacno ali gdje je tu politika? Kosovo? Mitovi i legende? E moj drug, Balkan je to, a kako Stulic otpjeva davno nrkada ...vox-populi wrote:Ali DS/G17/SPO+manjine+SPS = 103+7+20 = 130, stabilna vlada. Ne bas tako demokratska kao sto bi bila bez SPS-a a sa LDP-om ali definitivno bolja opcija od SRS-DSS-NS-SPS 77+30+20 = 127.redondo72 wrote:Koliko vidim demokrate ipak neće moći da formiraju vladu. DS/G17/SPO + LDP + manjine = 103 + 13 + 7 =123
- krivorijek
U svakom slucaju, ne moze se formirati 'cista' demokratska vlada, nego ce morati opet nekakvi sumnjivi tipovi (DS ispod Palme na obali mora ili ispod Dacica (SPS)) svojim glasovima 'podrzati' (sto znaci ucjenjivati i iskoristavati za licne potrebe kad god im se digne) Tadicevu pro-evropsku inicijativu, tj. vladu. Na papiru bi to ucinilo vladu mogucom, ali i krajnje nestabilnom. U ostalom znacilo bi to i ponovnu izdaju povjerenja DS-glasaca (pa i razocarenje i nezadovoljstvo), ulazenjem DS-a u koaliciju sa strankama PROTIV kojih su ti isti glasaci zapravo glasali.
A moguce je i da se DSS-SPS-SRS sloze oko formiranja vecine. Kostunica i Nikolic naravno jedva cekaju da gurnu Tadicu od pozadi, a Dacic (taj koji ima sada svu moc u rukama i koju ce ovih dana ustupiti jednoj od strana, najvjerovatnije onome ko izradi najprivlacniju ponudu u obliku pare/polozaj) je rekao da prvo na razgovore ide do Kostunice.
Tek se sada pocinje guzvat.
A moguce je i da se DSS-SPS-SRS sloze oko formiranja vecine. Kostunica i Nikolic naravno jedva cekaju da gurnu Tadicu od pozadi, a Dacic (taj koji ima sada svu moc u rukama i koju ce ovih dana ustupiti jednoj od strana, najvjerovatnije onome ko izradi najprivlacniju ponudu u obliku pare/polozaj) je rekao da prvo na razgovore ide do Kostunice.
Tek se sada pocinje guzvat.
-
laku noć
#2164 Re: Desavanja u Srbiji
Čeda ipak prešao cenzus,5,3%,RIK Srbije u 12.00
-
simi5
#2166 Re: Desavanja u Srbiji
Palma je primitivac ali nije budala. On se izrazito deklarisao za privredni razvoj, što i u svojoj Jagodini intenzivno podstiče. Njemu nikako ne bi odgovaralo da uđe u paket sa SRS i DSS u rušenju SSP jer upravo Kragujevac, Jagodina, Čuprija imaju najveće privredne šanse od ulaska Fijata. A Fijat je naravno povezan sa SSP. I još jedan keč. Mandatara predlaže predsednik Srbije, on može da odbije mandat i raspiše nove izbore. To je Boris već sinoć poručio i Koštunici i Dačiću. Naravno posle takve poruke Nikolić je prokuvao (ako je neko pratio RTS video je).
Ivica Dačić je najavio da će prvo razgovarati sa Koštunicom. On na taj način pokušava da dobije u vremenu dok ne bude načisto sa LDP za koje zaista mora da se prebroji svaki glasić. Cesid je stao na 85% uzorka jer tako imaju marginu greške u koju upada LDP, pošto ono i sami nisu više sigurni da li će Čeda preteći.
Upravo je na konferenciji za novinare RIK dat privremeni rezultat od 60% prebrojanih glasova (ukupnih, ne po uzorku) po kojoj LDP prolazi sa 5,3%. Ali čak i ako bi pali ispod 5% LDP ima još jedan adut u rukavu. Da u većim gradovima obori neki broj biračkih mesta u nadi da bi dobio više glasova.
Ivica Dačić je najavio da će prvo razgovarati sa Koštunicom. On na taj način pokušava da dobije u vremenu dok ne bude načisto sa LDP za koje zaista mora da se prebroji svaki glasić. Cesid je stao na 85% uzorka jer tako imaju marginu greške u koju upada LDP, pošto ono i sami nisu više sigurni da li će Čeda preteći.
Upravo je na konferenciji za novinare RIK dat privremeni rezultat od 60% prebrojanih glasova (ukupnih, ne po uzorku) po kojoj LDP prolazi sa 5,3%. Ali čak i ako bi pali ispod 5% LDP ima još jedan adut u rukavu. Da u većim gradovima obori neki broj biračkih mesta u nadi da bi dobio više glasova.
-
redondo72
#2167 Re: Desavanja u Srbiji
Apropo Fiata i ulaganja u Zastavu. Vi u Srbiji zaboravljate jednu stvar. Ministar ekonomije Mlađan Dinkić i potpredsednik Fijata Alfredo Altavila potpisali su u Beogradu " Memorandum o razumevanju ". Memorandum o razumevanju nema nikakve veze sa " ugovorom o kupovini " i on nikog ne obavezuje ni na šta, a može da posluži kao dobar izvor glasova. Kapiš?
- krivorijek
Nije ni za zaboraviti da se na pobjednickoj listi za evropsku Srbiju (nosilac Tadic) nalaze i Vuk Draskovic i Nenad Canak, koji se ideoloski (pa skoro) dijametralno suprotno razlikuju. Osim toga sto se po evropskim zemljama istupi SPO-a aktivista ne razlikuju od izjava SRS-ovih politicara u Srbiji, Draskovic je patoloski i notorno vlastoljubiv, pa bi ja mislim svog prvog savjetnika upucao s mjesta i bez pitanja u glavu, samo kad bi to bio uslov da on dobije opet kakvu ministarsku fotelju.
Tadicu nece biti ni malo lako sa takvim 'materijalom' napraviti stabilnu vladu. Ako je napravi
Tadicu nece biti ni malo lako sa takvim 'materijalom' napraviti stabilnu vladu. Ako je napravi
-
Stari
#2169 Re: Desavanja u Srbiji
Sta se to desilo ...jel to...radikali ni ovog puta nisu uspjeli ...opet stativa...pa u vrazju majku. Pa dokle vise ljudi moji ...
PS: A onaj igrac tamo gore na onom video klipu ...ma ljudi moji ...pa on bi bio ko skrojen za koalicije sa Radikalima ... uh koja bi to ekipa bila ... koja navala ...koji dribleri....stvarno steta.
PS. One nekakve investicije FIAT-a u Crvenu zastavu (CZ)...su mi sumnjive ... Srbi da su imalo promicurniji investirasli bi u CZ samo u one druge OOUR-e ...one, koji su puno lukrativniji ...gdje su se proizvodili modeli M-52R, M-48, M-70a i jos svasta nesto ...onako zlu(ne)trebalo
PS: A onaj igrac tamo gore na onom video klipu ...ma ljudi moji ...pa on bi bio ko skrojen za koalicije sa Radikalima ... uh koja bi to ekipa bila ... koja navala ...koji dribleri....stvarno steta.
PS. One nekakve investicije FIAT-a u Crvenu zastavu (CZ)...su mi sumnjive ... Srbi da su imalo promicurniji investirasli bi u CZ samo u one druge OOUR-e ...one, koji su puno lukrativniji ...gdje su se proizvodili modeli M-52R, M-48, M-70a i jos svasta nesto ...onako zlu(ne)trebalo
-
Umjetnik a
#2170 Re: Desavanja u Srbiji
uglavnom LDP je ušao u parlament
-
zavrzlama
#2171 Re: Desavanja u Srbiji
Ono sto su planirali SANU-ovci se i desilo....stvorena je situacija da tkz. demokratske snage(ZES)ne mogu same formirati vladu...znaci valja nastaviti velikosrpsku ideologiju(ne saradnja sa Hagom....huskanje srba u BIH na secesionizam...ne priznavanje Kosova ko drzave...ulazak ruske mafije u Srbiju i BIH itd)..pa ce cim EU da neke povlastice Kosovu oni srusit vladu i zaprijetiti radikalskom vladom i tako narednih 4 godine...vec vidjen scenario..
- vox-populi
#2172 Re: Desavanja u Srbiji
Sve je ovo ok, slazem se da buduca vlada Srbije ce definitivno biti sve ali ne demokratska, ali ipak, sta vi mislite sta je bolje:
SRS-DSS-NS-SPS
ili
DS-SPS-Manjine-mozda LDP
Meni ova druga opcija izgleda kao manje zlo.
SRS-DSS-NS-SPS
ili
DS-SPS-Manjine-mozda LDP
Meni ova druga opcija izgleda kao manje zlo.
- Fair Life
- DobroJutroKolumbo
#2174 Re: Desavanja u Srbiji
88 strana o desavanjima u Srbiji , zaboli me za Srbiju i za desavanja u njoj , ja mislim da mi imamo precih stvari u svojoj kuci , tj. u BiH!!! 
- vox-populi
#2175 Re: Desavanja u Srbiji
Ako te ne zanima, nemoj komentarisati. Jednostavno.DobroJutroKolumbo wrote:88 strana o desavanjima u Srbiji , zaboli me za Srbiju i za desavanja u njoj , ja mislim da mi imamo precih stvari u svojoj kuci , tj. u BiH!!!