Ginekologija - sve o tome

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply

Koliko cesto posjecujete svog ginekologa/ginekologinju?

Vise od jednom godisnje
161
21%
Jednom godisnje (za PAPa test) + po potrebi
235
30%
Samo jednom godisnje za redovni pregled
36
5%
Pokusavam ici na godisnji pregled ali nekad su razmaci duzi
56
7%
Samo po potrebi
92
12%
Kad se sjetim
29
4%
Nisam nikad bila na ginekoloskom pregledu
153
20%
Moj porodicni ljekar obavlja sve moje testove, nisam bila kod ginekologa
15
2%

Total votes: 777

muhanata

#2151 Re: Ginekologija i vagine....

Post by muhanata »

E pa i mene interesuje to za intimno pranje, ginekologinja rekla NI SLUČAJNO prati, ali kad perem vodom, k'o da nisam ni oprana :-) Njoj na stolu stoji letak Lactogyn i svuda po zidovima u domu zdravlja, pa rekoh da vas pitam da li je ko koristio.

Vidjela sam i cijenu, nije ni jeftin ako ne bude valjao, ali ja kupim, pa šta bude :lol:

Pijem i one LGG jogurte, a valjda i Lactogyn u sebi sadrži te "korisne bakterije" , nadam se da će pomoći
Lobotomija

#2152 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Lobotomija »

muhanata wrote:E pa i mene interesuje to za intimno pranje, ginekologinja rekla NI SLUČAJNO prati, ali kad perem vodom, k'o da nisam ni oprana :-) Njoj na stolu stoji letak Lactogyn i svuda po zidovima u domu zdravlja, pa rekoh da vas pitam da li je ko koristio.

Vidjela sam i cijenu, nije ni jeftin ako ne bude valjao, ali ja kupim, pa šta bude :lol:

Pijem i one LGG jogurte, a valjda i Lactogyn u sebi sadrži te "korisne bakterije" , nadam se da će pomoći
Ma da,pretjerana upotreba tih sredstava slabi floru.I mene je doktorica opomenula,da ne pretjerujem.Ali eto,povremeno ako nista :)
Ako kupis javi :).I da,gledala sam na tv neku doktoricu koja to preporucuje.E sad,koliko je i da li je uzela za reklamu.... :)
muhanata

#2153 Re: Ginekologija i vagine....

Post by muhanata »

Pa to je to. Reklama je čudo, kao što ginekolozi preporučuju kontraceptivne pilule koje im je dao dobavljač i hvale ih kao hajbolje :-) a meni nije dobro :x

Kupim, pa javim čim skontam da mi je bolje ili gore :lol:
male_okice

#2154 Re: Ginekologija i vagine....

Post by male_okice »

ja sam jedno vrijeme bas muku mucila sa tim bijelim pranjem i kontala na kraju i njih uzeti ali sam se ipak odlucila da cu uz dorucak ujutru onaj jedan lgg jogurt, em dobro za zeludac em i ovako tako da ne znam za tablete...a sto se tice pranja u sustini ne treba se unutra ispirati sa nicim ali ono okolo meni je sasvim ok...kupim u dm-u gel za intimno pranje njihova ona marka Jessa sa kamilicom i meni je dobar koristim ga svaki drugi dan navecer pred tusiranje i osjecam se nekako sa njim bas lijepo cisto...isto ga volim koristiti tokom menstr. e sad ja taj gel koristim znaci 1 dnevno ili svaki drugi dan...mislim da ne bi bilo dobro ga cesce koristiti....
hanibani32

#2155 Re: Ginekologija i vagine....

Post by hanibani32 »

Pozdrav,
želim poceti koristiti kontraceptivne pilule pa me zanima kakvi su sve nalazi potrebni i da li je to moguce kod ginekologa u Studentskoj poliklinici u Sarajevu?
Afrodita89

#2156 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Afrodita89 »

muhanata wrote:Da li neko koristi Lactogyn proizvode? Interesuje me kako, šta? (NE)zadovoljne?
(nadam se da je pitanje na pravom forumu)
Mnogo su dobri ti proizvodi...ali baš,baš...iz iskustva kažem...
sombra

#2157 Re: Ginekologija i vagine....

Post by sombra »

Ali nazalost su i skupi :(
nera18

#2158 Re: Ginekologija i vagine....

Post by nera18 »

hanibani32 wrote:Pozdrav,
želim poceti koristiti kontraceptivne pilule pa me zanima kakvi su sve nalazi potrebni i da li je to moguce kod ginekologa u Studentskoj poliklinici u Sarajevu?
kod ginekologa u svojoj opcini :)
skerliceva je sasvim ok
hanibani32

#2159 Re: Ginekologija i vagine....

Post by hanibani32 »

je li potrebno da donesem nalaz krvi ili nesto? receno mi je da ce mi raditi papa test, ultrazvuk i pregled
Kapri

#2160 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Kapri »

Za papa test,pregled i UZ ne treba ti nalaz krvi
muhanata

#2161 Re: Ginekologija i vagine....

Post by muhanata »

hanibani32 wrote:je li potrebno da donesem nalaz krvi ili nesto? receno mi je da ce mi raditi papa test, ultrazvuk i pregled
Obzirom da idem na redovne kontrole, nakon urednog nalaza papa testa, pregleda dojki, trebala sam izvaditi nalaze krvi (ako trebaš samo krv, to možeš uraditi u laboratoriji kod Šopinga, preko puta Udobnosti (namještaj) i nakon svega toga, ako je baš sve ok propiše ti tablete.

Znači prvo kod ginekologa, pa te on šalje da vadiš krv.

Jeste procedura, ali vrijedi ;-)
muhanata

#2162 Re: Ginekologija i vagine....

Post by muhanata »

Afrodita89 wrote:
muhanata wrote:Da li neko koristi Lactogyn proizvode? Interesuje me kako, šta? (NE)zadovoljne?

Eh, obećah da ću javiti :D 250 ml sapuna (na pumpicu) Lactogyn 12,90 KM :-)
Image
Jedva našla u apoteci u Importaneu, ulazila u apoteke Sarajevo, niko nema sapun, samo tablete :roll:

Uglavnom, počela sam koristiti, šta znam, ugodno je, nema nekog posebnog mirisa i moram napomenuti da je potrebna vrlo mala količina (bukvalno kao zrno graška). Ne moram govoriti da sam ja domaćinski istisnula :D Jedva isprah :lol:

Uglavnom dok ne potrošim bar pola sapuna, ne mogu reći da padam u nesvjest koliko pomaže, vidjeću, ali sam sigurna da neće škoditi (ima fin sastav- •mliječna kiselina, ekstrakt kamilice i neven).
VenomousV

#2163 Re: Ginekologija i vagine....

Post by VenomousV »

zene :D da vas pitam
kakve ste sa koristenjem dnevnih ulozaka, koliko je to zdravo? :D
Lobotomija

#2164 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Lobotomija »

VenomousV wrote:zene :D da vas pitam
Ja bez njih ne mogu :roll: ,mijenjam ih po nekoliko puta dnevno.Sad koliko je to zdravo...?
VenomousV

#2165 Re: Ginekologija i vagine....

Post by VenomousV »

ista sam ti :-)
zato i pitam a ne znam kako bih bez njih :roll:
LieToMe

#2166 Re: Ginekologija i vagine....

Post by LieToMe »

VenomousV wrote:zene :D da vas pitam
ja isto ne mogu bez njih i mjenjam ih vise puta na dan. cak i sad u trudnoci nosim dnevne uloske a zadnji nalaz urina nikad bolji :D (kuc-kuc ne ureklo se)
Lobotomija

#2167 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Lobotomija »

Doduse par puta sam radila raznorazne vaginalne bakterioloske nalaze i uvijek je sve bilo ok.Znaci ne bi trebali biti stetni
mumy

#2168 Re: Ginekologija i vagine....

Post by mumy »

Ma samo pamucni ves,da je sto vise prozracno i da koza moze da dise...sve ostalo pogoduje razvoju bakterija.Ja npr.nosam rezervne gacice,pa mjenjam kad mi je frka :D

Sto se tice gela za pranje,probajte Tahirovic(ima se kupiti u DM-u,kosta oko 4 KM)Mjesevina raznih ulja,stvarno je dobar,pise da pomaze kod gljivica ,uglavnom meni godi ...
Kapri

#2169 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Kapri »

Ja mislim da to nije zudravo.Ja vise volim kada mi je frka da stavim malo toalet papira nego dnevni :D
Michun

#2170 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Michun »

Dnevne ne koristim, sva ta plastika me iritira. A od kad sam otkrila uloske femina (skupe ali dobre) druge ne koristim.
dzejkej

#2171 Re: Ginekologija i vagine....

Post by dzejkej »

m@m@ wrote:
andjelina.djoli wrote:
m@m@ wrote:DA LI NEKO IMA ISKUSTVA SA HORMONALNOM SPIRALOM???? ZNAM DA KOSTA 300KM ALI KAKO SE PODNOSE, POMAZU LI I SL.
Nipošto...sestra mi zamlo glavu nije izgubila kad se toi inficiralo!!!!!
hvaaala :-D
izvini, interesuje me detaljnije.. inficirala joj se hormonalna spirala ili ona obicna bakrena?? molim te da mi odgovoris jer moj doktor predlaze hormonalnu. ja sam isprepadana procitanim iskustvima :sad: a krvarenja su mi grozna, unistavaju me :sad: :sad:
LeeLooSA

#2172 Re: Ginekologija i vagine....

Post by LeeLooSA »

ja imam hormonalnu spiralu Mirena vec 3 godine. Mislim da je odlicno rjesenje za zene koje imaju obilna krvarenja i duge i bolne menstruacije. Ja i dalje dobivam menstruciju, ali je toliko oskudna da mogu proci sa dnevnim uloscima, odnosno imam je tek toliko da znam da je imam. Nemam neke nuspojave, osim sto znam biti poprilicno neuroticna - al' to moze bit i da nije od spirale :D Uopste je ne osjetim - et' ako jos sta treba pitaj
dzejkej

#2173 Re: Ginekologija i vagine....

Post by dzejkej »

LeeLooSA wrote:ja imam hormonalnu spiralu Mirena vec 3 godine. Mislim da je odlicno rjesenje za zene koje imaju obilna krvarenja i duge i bolne menstruacije. Ja i dalje dobivam menstruciju, ali je toliko oskudna da mogu proci sa dnevnim uloscima, odnosno imam je tek toliko da znam da je imam. Nemam neke nuspojave, osim sto znam biti poprilicno neuroticna - al' to moze bit i da nije od spirale :D Uopste je ne osjetim - et' ako jos sta treba pitaj
hvala ti na odgovoru :thumbup:
mnogo mi znaci kad procitam pozitivna iskustva.. meni su vec prije predlagali Mirenu ali nisam dobro podnosila oralne kontraceptive pa sam se bojala da sebi ne napravim vecu stetu.. sada sam u fazi kada mi je hitno potrebna intervencija i doktor predlaze Mirenu.. najvjerovatnije cu pristati i vidjeti, mozda budem jedna od onih zena koje je dobro prihvataju..
male_okice

#2174 Re: Ginekologija i vagine....

Post by male_okice »

muhanata wrote:
Afrodita89 wrote:

Eh, obećah da ću javiti :D 250 ml sapuna (na pumpicu) Lactogyn 12,90 KM :-)
Image
Jedva našla u apoteci u Importaneu, ulazila u apoteke Sarajevo, niko nema sapun, samo tablete :roll:

Uglavnom, počela sam koristiti, šta znam, ugodno je, nema nekog posebnog mirisa i moram napomenuti da je potrebna vrlo mala količina (bukvalno kao zrno graška). Ne moram govoriti da sam ja domaćinski istisnula :D Jedva isprah :lol:

Uglavnom dok ne potrošim bar pola sapuna, ne mogu reći da padam u nesvjest koliko pomaže, vidjeću, ali sam sigurna da neće škoditi (ima fin sastav- •mliječna kiselina, ekstrakt kamilice i neven).
hm...isti sastav ima i dm-ov gel Jessa za pranje, tj samo bez nevena znaci mlijecna kiselina i kamilica. 300 ml kosta oko 4 KM:
Image
halking

#2175 Re: Ginekologija i vagine....

Post by halking »

Ovde sam video vrlo korisne stvari i istinite,da se ne lazemo video sam i mnoge gluposti koje ljudi pisu..stvarno mislim da ovde ne bi trebali da se javljaju ljudi koji su nestrucni da da daju svoja misljenja...to mozda moze oko igrica,kladionica ali oko zdravlja ne bi trebalo..toliko poz
Post Reply