Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
juan wrote:nesto gledam stare snimke, iz ove postave bi samo volio Firica i Dzevdu, dovoljni bi nam bili za Eurobasket. Nenu moze komotno Mirza zamjeniti.
njega ne moze zamjeniti ni teodosic a kamo li mirza
kakva igracina i ljudiana
juan wrote:nesto gledam stare snimke, iz ove postave bi samo volio Firica i Dzevdu, dovoljni bi nam bili za Eurobasket. Nenu moze komotno Mirza zamjeniti.
Kako na 5:04 otjera Firića ko da je kakvo dijete
E nek mi neko nađe danas igrača koji će ovako uzeti loptu i rješavati utakmicu. Ovom čovjeku treba spomenik dići
Istina je da nemamo ovakvog igraca i pitanje da li cemo imati u neko dogledno vrijeme. Teletovic jeste klasa, ali Markovic je bio lider, preuzimao je odgovornost na sebe i rijesavao utakmice.
Tomahawk11 wrote:Istina je da nemamo ovakvog igraca i pitanje da li cemo imati u neko dogledno vrijeme. Teletovic jeste klasa, ali Markovic je bio lider, preuzimao je odgovornost na sebe i rijesavao utakmice.
Kljucna stvar. Kada gori, Neno uzme loptu i...pogodi, naravno...
A sada vazne suteve uzimaju svi i uglavnom promase.
To pravi razliku izmedju velikih i obicnih, prosjecnih igraca.
A je li iko primijetio da to vise nije ista kosarka? Nijedan trener nece dati svom igracu da bez barem jednog picka rjesava najvazniji napad generacije. Ovo je moglo proci samo Sabitu i Neni. Horuk sistem.
Neno legenda
Kakvi šutevi, kakvo vođenje lopte, kakva borba....itd Svaka čast majstore.
ne znam jesam li sretan što su proširili broj reprezentacija na EU jer realno mi nismo zaslužili da se plasiramo na ovo prvenstvo .
Uz brojne probleme počev od finansijskih do političkih najgora je boljka relacija selektor : igrači , što je i primjer sadašnjeg odlaska Varde a prijašnjeg nedolaska većine igrača kada su trajale kvalifikacije ; pa tek onda ono slučaj Ratko Varda balansirano saopštenje iza kojeg se kriju raznorazne igre za koje ćemo saznati ako nas svi na Eurobasketu pregaze , ako prođemo u drugi krug biće sve drugačije
Dakle ja sam pesimista jer ova reprezentacija nema izraženog vođu koji može animirati ostale niti ima autoritativnog selektora koji zvijezde može spustiti na zemlju i napraviti od njih tim jedan za sve svi za jednog.Primjeri kako treba stvarati i voditi selekciju su naši susjedi i komšije.
I volio bih da Neno Marković ponovo vodi selekciju , makar bi se osjetio neki drugi ambijent u i oko reprezentacije.
jazzer wrote:Ma ovo je cirkus od reprezentacije...
Sada ce opet vratiti Jazu kojem je, kao i Sabetu, sudjeno da bude na velikom takmicenju ..
E sad, sto se na tim takmicenjima uglavnom blamiramo to je vec druga stvar .
Hahaha, nenadjebivo....
Pressica KS BiH na Ilidži
Ermin Jazvin umjesto Varde i Hodžića
Odlazak Ratka Varde i Adnana Hodžića iz košarkaške reprezentacije BiH uoči Evropskog prvenstva u Litvaniji nadomjestit će Ermin Jazvin koji će se u toku četvrtka priključiti reprezentaciji, istaknuto je na pres-konferenciji koju su upriličili predstavnici Košarkaškog saveza BiH u hotelu Hungaria na Ilidži.
boze sacuvaj Jazvin ni pripreme nije prosao ni nista i najednom bolji i kvalitetniji od Varde i Hodzica hey Varda im visak bio zato sto je spor ili sta vec a njegovo mjesto se poziva smjesni Jazvin koji ce garant ubrzati igru, pa imal taj covjek uopste kluba, cime se bavi
Mislim da ova slika sve govori...tipa u sta sam se ja uvalio...
Ajd, imali smo problema pozvati igrace, problemi sa odazivanjem...ali evo sad smo poceli i tjerati i ove sto dodju. Bravo za nas. Vec sam ranije pisao KS ce odvesti ovu repku u propast, vec su klupsku sahranili, a mogli smo biti jedna od jacih reprezentacija u Evropi.
Kod nas uvijek isto. Standardno. Košarkaši treniraju, igraju utakmice i onda odjednom počnu otpadati sa spiska. Sad je prvi Varda bio, pa onda Hodžić, ja očekujem još jednog da napusti reprezentaciju. Npr. Teletović.
Ovo važi i za fudbalare i za rukometaše. U svim reprezentacijama stižu otkazi, lafo povrede, obaveze prema klubu....bla bla bla.
repka je sjebana totalno, a najveća krivica za poremećene odnose i atmosferu je na stručnom štabu. lako je bilo nekad kad si imao igračke i ljudske veličine poput nene, firketa, dževde i ostalih. takve bi i dino konaković vodio svaki put na evropsko. a sad se lijepo pokazalo da je stručni štab na čelu sa hadžićem totalno diletantski.
ali nisu oni jedini krivci. u savezu je totalni raspad sistema.
Dok je Medina intervjuisala, čak je i vojska morala intervenisati da spriječi selekciju Hrvatske da se kolektivno samozapali !
Inače, ne znam čemu toliki pesimizam. Selektor rek'o da su novinari krivi...