Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
kasparaov

#2151 Re: reprezentacija

Post by kasparaov »

juan wrote:nesto gledam stare snimke, iz ove postave bi samo volio Firica i Dzevdu, dovoljni bi nam bili za Eurobasket. Nenu moze komotno Mirza zamjeniti.

njega ne moze zamjeniti ni teodosic a kamo li mirza
kakva igracina i ljudiana
Van Halen

#2152 Re: reprezentacija

Post by Van Halen »

kasparaov wrote:
juan wrote:nesto gledam stare snimke, iz ove postave bi samo volio Firica i Dzevdu, dovoljni bi nam bili za Eurobasket. Nenu moze komotno Mirza zamjeniti.

NENO LEGENDA
fixer

#2153 Re: reprezentacija

Post by fixer »

kasparaov wrote:

:lol: :run:
ganjeta

#2154 Re: reprezentacija

Post by ganjeta »

Kad se sjetim ove tekem uhh...strašno je bilo.Mi unijeli litar konjaka :D :thumbup:
ganjeta

#2155 Re: reprezentacija

Post by ganjeta »

:zzzz:
shalla

#2156 Re: reprezentacija

Post by shalla »

Kako na 5:04 otjera Firića ko da je kakvo dijete :mrgreen:
fixer

#2157 Re: reprezentacija

Post by fixer »

shalla wrote:

Ljudina :D
kasparaov

#2158 Re: reprezentacija

Post by kasparaov »

i meni je psovo ovaj arma-sarma na pp
lerdi

#2159 Re: reprezentacija

Post by lerdi »

shalla wrote:

E nek mi neko nađe danas igrača koji će ovako uzeti loptu i rješavati utakmicu. Ovom čovjeku treba spomenik dići ;)
Tomahawk11
Globalni moderator

#2160 Re: reprezentacija

Post by Tomahawk11 »

Istina je da nemamo ovakvog igraca i pitanje da li cemo imati u neko dogledno vrijeme. Teletovic jeste klasa, ali Markovic je bio lider, preuzimao je odgovornost na sebe i rijesavao utakmice.
jazzer

#2161 Re: reprezentacija

Post by jazzer »

Tomahawk11 wrote:Istina je da nemamo ovakvog igraca i pitanje da li cemo imati u neko dogledno vrijeme. Teletovic jeste klasa, ali Markovic je bio lider, preuzimao je odgovornost na sebe i rijesavao utakmice.
Kljucna stvar. Kada gori, Neno uzme loptu i...pogodi, naravno...

A sada vazne suteve uzimaju svi i uglavnom promase.

To pravi razliku izmedju velikih i obicnih, prosjecnih igraca.
fixer

#2162 Re: reprezentacija

Post by fixer »

A je li iko primijetio da to vise nije ista kosarka? Nijedan trener nece dati svom igracu da bez barem jednog picka rjesava najvazniji napad generacije. Ovo je moglo proci samo Sabitu i Neni. Horuk sistem.
Logovan

#2163 Re: reprezentacija

Post by Logovan »

Neno legenda :thumbup:

Kakvi šutevi, kakvo vođenje lopte, kakva borba....itd Svaka čast majstore.
manijak1

#2164 Re: reprezentacija

Post by manijak1 »

:oops: ne znam jesam li sretan što su proširili broj reprezentacija na EU jer realno mi nismo zaslužili da se plasiramo na ovo prvenstvo .
Uz brojne probleme počev od finansijskih do političkih najgora je boljka relacija selektor : igrači , što je i primjer sadašnjeg odlaska Varde a prijašnjeg nedolaska većine igrača kada su trajale kvalifikacije ; pa tek onda ono slučaj Ratko Varda balansirano saopštenje iza kojeg se kriju raznorazne igre za koje ćemo saznati ako nas svi na Eurobasketu pregaze , ako prođemo u drugi krug biće sve drugačije :oops:
Dakle ja sam pesimista jer ova reprezentacija nema izraženog vođu koji može animirati ostale niti ima autoritativnog selektora koji zvijezde može spustiti na zemlju i napraviti od njih tim jedan za sve svi za jednog.Primjeri kako treba stvarati i voditi selekciju su naši susjedi i komšije.
I volio bih da Neno Marković ponovo vodi selekciju , makar bi se osjetio neki drugi ambijent u i oko reprezentacije.
Murat Sabanovic

#2165 Re: reprezentacija

Post by Murat Sabanovic »

nakon varde ,evo i hodzic okrenuo ledja reprezentaciji .... i onda se cudimo zasto preldzic i ostali nece da igraju za nas...
Pitarrr82

#2166 Re: reprezentacija

Post by Pitarrr82 »

Necemo morati uopce otpisivati igrace sa spiska, falice nam na kraju :lol: :lol:
jazzer

#2167 Re: reprezentacija

Post by jazzer »

Ma ovo je cirkus od reprezentacije...

Sada ce opet vratiti Jazu kojem je, kao i Sabetu, sudjeno da bude na velikom takmicenju :) ..

E sad, sto se na tim takmicenjima uglavnom blamiramo to je vec druga stvar :x .
therrarrius

#2168 Re: reprezentacija

Post by therrarrius »

jazzer wrote:Ma ovo je cirkus od reprezentacije...

Sada ce opet vratiti Jazu kojem je, kao i Sabetu, sudjeno da bude na velikom takmicenju :) ..

Evropa nam se smije moj Reufe...
jazzer

#2169 Re: reprezentacija

Post by jazzer »

jazzer wrote:Ma ovo je cirkus od reprezentacije...

Hahaha, nenadjebivo.... :lol: :lol:
Pressica KS BiH na Ilidži
Ermin Jazvin umjesto Varde i Hodžića
Odlazak Ratka Varde i Adnana Hodžića iz košarkaške reprezentacije BiH uoči Evropskog prvenstva u Litvaniji nadomjestit će Ermin Jazvin koji će se u toku četvrtka priključiti reprezentaciji, istaknuto je na pres-konferenciji koju su upriličili predstavnici Košarkaškog saveza BiH u hotelu Hungaria na Ilidži.
http://www.sarajevo-x.com/sport/kosarka ... 110818061#
just principe

#2170 Re: reprezentacija

Post by just principe »

boze sacuvaj :roll: Jazvin ni pripreme nije prosao ni nista i najednom bolji i kvalitetniji od Varde i Hodzica :shock: :shock: hey Varda im visak bio zato sto je spor ili sta vec a njegovo mjesto se poziva smjesni Jazvin koji ce garant ubrzati igru, pa imal taj covjek uopste kluba, cime se bavi :shock:
Comrad

#2171 Re: reprezentacija

Post by Comrad »

Mislim da ova slika sve govori...tipa u sta sam se ja uvalio...
Image

Ajd, imali smo problema pozvati igrace, problemi sa odazivanjem...ali evo sad smo poceli i tjerati i ove sto dodju. Bravo za nas. Vec sam ranije pisao KS ce odvesti ovu repku u propast, vec su klupsku sahranili, a mogli smo biti jedna od jacih reprezentacija u Evropi.

Tuzno.
Logovan

#2172 Re: reprezentacija

Post by Logovan »

Kod nas uvijek isto. Standardno. Košarkaši treniraju, igraju utakmice i onda odjednom počnu otpadati sa spiska. :roll: Sad je prvi Varda bio, pa onda Hodžić, ja očekujem još jednog da napusti reprezentaciju. Npr. Teletović.

Ovo važi i za fudbalare i za rukometaše. U svim reprezentacijama stižu otkazi, lafo povrede, obaveze prema klubu....bla bla bla.
Dupli_skalp

#2173 Re: reprezentacija

Post by Dupli_skalp »

kao što drug comrad reče, slika sve govori...

repka je sjebana totalno, a najveća krivica za poremećene odnose i atmosferu je na stručnom štabu. lako je bilo nekad kad si imao igračke i ljudske veličine poput nene, firketa, dževde i ostalih. takve bi i dino konaković vodio svaki put na evropsko. a sad se lijepo pokazalo da je stručni štab na čelu sa hadžićem totalno diletantski.

ali nisu oni jedini krivci. u savezu je totalni raspad sistema.
Bosanski_kralj

#2174 Re: reprezentacija

Post by Bosanski_kralj »

Gledati Bajramovića i Jazvina kako se hvataju za glavu, nakon pogreške, neprocjenjivo.
Sasvim_Obican

#2175 Re: reprezentacija

Post by Sasvim_Obican »

Dok je Medina intervjuisala, čak je i vojska morala intervenisati da spriječi selekciju Hrvatske da se kolektivno samozapali ! :D :D

Inače, ne znam čemu toliki pesimizam. Selektor rek'o da su novinari krivi... :lol:
Post Reply