Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
sale07 wrote:Kakvi su ovi "novi" benzinci s ugradnjom plina, 2010 godiste pa gore.
Mozel se na te motore ugradjivati plin, interesuje me jer razmatram kupovinu vozila pa da znam i to.
Imal negdje lista koji motori podrzavaju koji ne, ili nesto tako slicno.
Pa pitaj konkretno koji motor te zanima. Ima ih koji mogu, i koji ne mogu.
Ma nemam jos nista specificno, trazim neko auto koje nije puno istroseno, pa mi sve ulazi u obzir, od evropski do japanskih auta
Do sad najvise sto sam zagledao ove skode sa TSI motorima, da li mozda negdje ima neka okvirno lista?
Direktno ubrizgavanje ne ide. Sve ostalo uglavnom manje ili vise, koliko znam, moze da se prilagodi.
Kad nadjes nesto sto ti odgovara, dodji pa upitaj. Ima ovdje znalaca.
Mozes npr. pogledati koje modele fabrika isporucuje sa LPG pogonom, pa odatle poceti potragu.
Ja sam uzeo npr. Astru J 1,4 NET motor.
Evo ti jedna lista takvih vozila, ali su tu samo trenutno aktuelni modeli. Nema starijih koji se vise ne proizvode.
Pregledaj malo.
Upratio sam, ali je radi cijene prilično nedostupna. Neisplativa osim ako ne prelaziš bar 30-40K godišnje.
Drugi aspekt je i taj koji navodiš - nedokazanost u praksi i duzoj eksploataciji.
Nedavno drug ugradio plin u Volvo S60 2.4 automatik.
U Darkom, 1200 KM. Prvi rezervoar potrošnja oko 13-14lit. Rekli su mu da dodje za mjesec na dostimavanje. Nisam ga nesto puno ispitivao koja marka, dizne, isparivač i ostalo.
mali_milojica wrote:Nedavno drug ugradio plin u Volvo S60 2.4 automatik.
U Darkom, 1200 KM. Prvi rezervoar potrošnja oko 13-14lit. Rekli su mu da dodje za mjesec na dostimavanje. Nisam ga nesto puno ispitivao koja marka, dizne, isparivač i ostalo.
Po cijeni Zavoli vjerovatno. Tu ce biti ta potrosnja. Ok ce to biti.
mali_milojica wrote:Nedavno drug ugradio plin u Volvo S60 2.4 automatik.
Po cijeni Zavoli vjerovatno. Tu ce biti ta potrosnja. Ok ce to biti.
Pitam ovog gore sto je ugradio u 3,6 FSI motor, direktno ubrizgavanje
Ja sam vozio na plinu na klasicnom MPI motoru i znam kako to fercera
Plinski sistemi na direktnom ubrizgavanju trose 5-10% benzina po tvrdnjama a u praksi cesce i do 30% benzina a ostatak plina
Pa me zanima kako je kod njega, koliko sam upratio u Darkomu je radio
Throttle wrote:Pitam ovog gore sto je ugradio u 3,6 FSI motor, direktno ubrizgavanje
Ja sam vozio na plinu na klasicnom MPI motoru i znam kako to fercera
Plinski sistemi na direktnom ubrizgavanju trose 5-10% benzina po tvrdnjama a u praksi cesce i do 30% benzina a ostatak plina
Pa me zanima kako je kod njega, koliko sam upratio u Darkomu je radio
Throttle wrote:
Nisam skužio ove do sad Ko zna, možda su gori i od Ede...
Nek ima izbora, konkurencija je dobra stvar.
Nisam ja više plinaš, samo čisti benzinski oktani
Ma da, kako je plin sve popularniji tako se sad svako pocinje baviti ugradnjom. Ne znam ni ja da bih im otisao ovako, ali da imam hitan slucaj otisao bih prije njima nego Edi