Paypal u Bosni i Hercegovini

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
mael13

#2151 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by mael13 »

Da li je ovo uobicajena konverzija koju mi je uradio paypal?
Exchange rate: 1 BAM = 0.627878 USD
quarterback

#2152 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by quarterback »

https://raiffeisenbank.ba/
konvertor valuta, sredina desno
djurokapa

#2153 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by djurokapa »

Imam jedno pitanje u vezi primanja novca na peypalu:
Primio sam uplatu u USD za status mi pise Cempleted, a negde mi pise i Pending taj uplaceni iznos i kad kliknem na tu sumu u Pendingu pise mi sve lepo ko je uplatio kad je uplatio kolika je taksa naplacena i na kraju skroz desno mi pise Release Date May 16.2014 a uplata je bila 16. aprila. Jel to znaci da mi prvog maja nece prebaciti automatski iznos na karticu nego cu morati cekati prvi jun?
Saka

#2154 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Saka »

Da, ako hoćeš da ti samo povuče, besplatno. Ako hoćeš ranije onda možeš povući pare ručno 16. maja ali onda to košta 5 USD (ako je iznos ispod 500 USD).
Ako ni to nećeš da čekaš možeš zamoliti onog ko ti je poslao novac da u svom PayPal-u klikne na dugme "Confirm receipt" i onda će ti pare biti dostupne odmah za manuelno povlačenje, ili će se 1. maja automatski povući.
Janjicar

#2155 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Janjicar »

Ima li neko od ozbiljnijih korisnika da bi mi izasao u susret i da primi 15e na paypal a on meni na racun uplati ?
rangoj

#2156 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by rangoj »

Saka wrote:
rangoj wrote:Prvog se uvijek prebaci 2-3 puta veći iznos od dozvoljenog dnevnog limita od 500$. Zato te pitam o kolikim se iznosima se radi da znam ako postoji neko ograničenje.
Dobijao sam od PayPal-a različite informacije ali radi se otprilike o sumi od preko $2500 USD. Nigdje to ne piše, čak ni uposlenici svi to ne znaju, zato im je teško i otkloniti problem. Koliko sam shvatio to je izgleda ograničenje VISA-e. VISA odbije transakciju a PayPal onda pošalje mail da moraš zamijeniti karticu.
Tako da svaki put prije prvog treba paziti da iznos za automatsko povlačenje ne bude preko $2500 USD. Naravno većini naših korisnika to nikad neće biti slučaj, ali meni je PayPal osnovni način naplate za firmu.

A inače meni su skinuli taj dnevni limit od $500 i sad mi piše limit 0, odnosno beskonačno, ali sistem ipak ne dozvoljava da se manuelno povuče više od 1200 EUR. Što znači da su kod manuelnog povlačenja bili svjesni tog problema, ali kod automatskog nemaju nikakav sistem da zaustavi povlačenje ako je iznos velik već puste sve pa ako VISA odbije - odbije, a oni onda automatski blokiraju karticu, a za mjesec ti ukinu primanje novca potpuno. I onda moraš zvati i peglati se.
Tek sad sam vidjeo da si mi odgovorio. Sad za sad se ne moram brinuti oko 2500$ limita... Ali je dobro znati za ubuduće :)

Volio bih da mi ukinu dnevni limit za povlačenje novaca, jer novac dobijam redovno preko paypal već 2 godine, a zadnjih 4 mjeseca imam i redovna primanja uvijek u iste dane, od 1600$/mj. - mislim da me sve ovo svrstava u sigurnog korisnika!?

Činjenica je da imam obični nalog, ne business, I ne znam da li treba da to zatražim od tehničke podrške ili će se oni jednom smilovati...

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Saka

#2157 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Saka »

Nece ti se smilovati. :) Trazi od njih da ti ukinu limit.

Meni su sami predlozili jednom prilikom rjesavanja ovog problema, onda je islo na neki review i odobreno.
madesa

#2158 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by madesa »

Your Account May Only Be Used to Send Money ? da li trebam cekati neko vrijeme da se aktivira .trebam da primim novac neki sta sada ? Imam mastercard,je li istina da ne mogu preko mastercard primati novac nego samo visa ?
fantasy7

#2159 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by fantasy7 »

nakon aktiviranja racuna dobila sam poruku Payments you receive go to your pending balance, je li normalno to ? :-D
tudududu

#2160 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by tudududu »

fantasy7 wrote:nakon aktiviranja racuna dobila sam poruku Payments you receive go to your pending balance, je li normalno to ? :-D
Da, 30 dana, osim ako ne pitas posiljatelja da klikne na "Confirm Receipt" nakon što pošalje lovu.Nakon toga se odmah može koristiti (tj.povući na račun)
travar

#2161 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by travar »

Sliver wrote:
mael13 wrote:Da li je ovo uobicajena konverzija koju mi je uradio paypal?
Exchange rate: 1 BAM = 0.627878 USD
nemoj koristiti paypal konverziju, ona je oko 10x nepovoljnija. Imas opciju da izaberes da ti tvoja banka vrsi konverziju. kod mene je to bio slucaj 1% umjesto 10%
To su, čini mi se, blokirali.
Tek sam neki dan primjetio da su mi sa računa skinuli više nego što je vrijednost robe i naravno to fino sakrili tamo gdje rijetko zalazim :roll:

EDIT:
My bad, ovdje je:
Profile->My Money->My preapproved payments->Update->Set Available Funding Sources->Conversion Options->Bill me in the currency listed on the seller's invoice.
Mehemed
Vozim: automobil

#2162 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Mehemed »

Ima, ima, nisu blokirali, zašto bi :D

Tutorial - klik
vjesticanametli

#2163 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by vjesticanametli »

Janjicar wrote:Ima li neko od ozbiljnijih korisnika da bi mi izasao u susret i da primi 15e na paypal a on meni na racun uplati ?
evo neka posalju meni i ja cu ti dati pare

ja sam u SA detalje na pp :)
Paulaner

#2164 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Paulaner »

Prodavac mi je poslao mail da ipak ne salje za BiH artikal koji sam ja vec kupio,na Paypal pise da je refundirao taj iznos.
Hoce li taj novac na moju karticu leci 01.05 ?
Saka

#2165 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Saka »

Refund obično ide direkt na katicu, tako da ne čekaš ništa. Ako ne, onda će sigurno biti povučen 1. maja.
Jazzy.ba

#2166 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Jazzy.ba »

Refund ide na karticu direktno. Kroz 4-5 radih dana pare ce se pojaviti u banci. Samo uplate na paypal balance se povlace prvog na banku.
Paulaner

#2167 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Paulaner »

Ok hvala :thumbup:
rangoj

#2168 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by rangoj »

Saka wrote:Nece ti se smilovati. :) Trazi od njih da ti ukinu limit.

Meni su sami predlozili jednom prilikom rjesavanja ovog problema, onda je islo na neki review i odobreno.
Hoću buraz, odradicu to početkom Maja. :)
Pitaću podršku pa sta bude. Valjda sad zaslužujem da imam limit makar u visini mjesečnih primanja.

FreakyStyley

#2169 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by FreakyStyley »

Raja, imam jedno pitanje.

Radim na jednoj freelance stranici koja mi svaki utorak prebaci pare na paypal. Isti dan uvijek idem na withdraw tako da obicno cetvrtkom prije podne imam cash raspoloziv na kartici tj. bankomatu. E sad, zanima me da li je iko imao iskustva s tim kad se ovako praznik poklopi, kao sto je sad u cetvrtak 1.maj? Hoce li to uticati na to da li ce mi doci uplata ili ne, s obzirom da ne vjerujem da UniCredit ili bilo koja banka radi za 1.maj? Dakle ima li to veze ili su uplate automatske? Ne znam kako hoda sve to skupa. Hvala unaprijed. :-D
Mehemed
Vozim: automobil

#2170 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Mehemed »

Teško pitanje, i mene baš zanima, i ja imam neke novce na paypalu koji se trebaju isplatiti pocetkom mjeseca.
Vidjet cemo kako ce i sta biti...
vjesticanametli

#2171 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by vjesticanametli »

uc i rbb ne rade cetvrtak i petak ..........poslali mail firmama da nema rada i izvoda :-)

mogu komotno spojiti i ponedjeljak :run:
rangoj

#2172 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by rangoj »

FreakyStyley wrote:Raja, imam jedno pitanje.

Radim na jednoj freelance stranici koja mi svaki utorak prebaci pare na paypal. Isti dan uvijek idem na withdraw tako da obicno cetvrtkom prije podne imam cash raspoloziv na kartici tj. bankomatu. E sad, zanima me da li je iko imao iskustva s tim kad se ovako praznik poklopi, kao sto je sad u cetvrtak 1.maj? Hoce li to uticati na to da li ce mi doci uplata ili ne, s obzirom da ne vjerujem da UniCredit ili bilo koja banka radi za 1.maj? Dakle ima li to veze ili su uplate automatske? Ne znam kako hoda sve to skupa. Hvala unaprijed. :-D
To isključivo zavisi od domaćih banaka, PayPal isplate su automatske. Meni uvijek kasni uplata ako pada na praznik, kao nedavno za Vaskrs, 8 dana, naravno banka nije radila... To me sad uopšte ne iznenađuje, znam za raiffaisen kasni kada su praznici, pa i ne provjeravam bez veze. Inače uvijek sve obave u roku od 5 dana. Vjerovatno će slično biti i za 1. maj, ako oni treba da proknjize u dane praznika, uplata kasni.

FreakyStyley

#2173 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by FreakyStyley »

rangoj wrote:
FreakyStyley wrote:Raja, imam jedno pitanje.

To isključivo zavisi od domaćih banaka, PayPal isplate su automatske. Meni uvijek kasni uplata ako pada na praznik, kao nedavno za Vaskrs, 8 dana, naravno banka nije radila... To me sad uopšte ne iznenađuje, znam za raiffaisen kasni kada su praznici, pa i ne provjeravam bez veze. Inače uvijek sve obave u roku od 5 dana. Vjerovatno će slično biti i za 1. maj, ako oni treba da proknjize u dane praznika, uplata kasni.

Ok hvala puno. Samo me to zanimalo. Kontam da su automatske paypalove isplate, pa sam mislio da je mozda i s bankom nesto slicno itd. Interesovalo me da li banka ista treba proknjizavat i sl. s obzirom da ocito ne rade prvog, a ni drugog pa je onda i vikend, tako da, jebi ga.

:thumbup: U svakom slucaju hvala na odgovoru.
djurokapa

#2174 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by djurokapa »

01.05. mi je automatski novac se peypal naloga prebacen na karticu koja je povezana sa nalogom.Uredno sam dobio mail obavestenje i na nalogu peypal mi je pisalo za transakciju pending par dana, od juce mi pise completed medjutim pare mi jos nisu legle na racun u pitanju je raiff banka bih. Sta je u pitanju da idem u banku da proverim ili jos nekom nisu legle pare automatski povucene od prvog Maja?
Last edited by djurokapa on 07/05/2014 16:36, edited 1 time in total.
Jazzy.ba

#2175 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Jazzy.ba »

Bit ce kroz koji dan. Obicno treba 5-6 radnih dana, a obzirom da se nije radilo za maj, mozda stoga kasnjenje. Ni meni na unicreditu nisu jos legle pare.
Post Reply