Cigarete, odvikavanje

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
hali gali halid

#2151 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by hali gali halid »

12. dan :x
drug_profi

#2152 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by drug_profi »

Inat je najbolji motiv. Dobro je ne govoriti sebi da je to kraj, jer se ovisnik lakse nosi sa apstinencijom ako ima negdje nadu da ce opet jednom zapaliti.
Samo sto nikad vise ne smije, ali to se prihvati postepeno, onako kako zelja nestaje.
ljutiajvar

#2153 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by ljutiajvar »

@babyline

Da zauvjek. Dosta je 15 godina pusenja i za 15 zivota. A postale su izrazito dosadne. Cine covjeka neaktivnim, ali najgore od svega je strah da cu pusiti do kraja zivota. Da znam da cu krace ziviti kao nepusac, opet bih prestao. Eto koliko su mi dosadile. Zato , da zauvjek.
AEQ_77

#2154 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by AEQ_77 »

Da bi neko prekinuo pusiti treba imati jaku volju.Drugo smanjiti odlakse kod prijatelja i drugih gdje se puno pusilo.I u kafane ali mislim da je sad zabranjeno u kaficima ne znam kako je u BiH.Da se ne bi dobilo viska kilograma ja sam jeo kuhano povrce,voce i za tri mjeseca sam dobio 5 kg a moj prijatelj koji nije htio da jede povrce i voce 47kg za 5 mjeseci.Poslie tri mjeseca me prosla kriza i sad sad vec ima 14 god kako ne pusim.Posto svi imamo internet onda u spavacoj sobi stavis kompjuter i tu naravno ne pusis a nije ti dosadno i ne trazi se cigara.Nikakvi lijekovi nikakva pomagala ne pomazu i ne pomaze e danas cu ispusiti pa cu od sutra prestati.SAMO JAKA I CVRSTA VOLJA a sve ostalo sto sam nabrojao je da se olaksa postupak prestajanja pusenja.
vivace

#2155 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by vivace »

hali gali halid wrote:12. dan :x
svaka cast,majstore, samo nastavi i kriza ce proci kad-tad. :)
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#2156 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by I am Happy »

hali gali halid wrote:12. dan :x
Nista taj crveni smajli :cry:
:-D :-D :-D :-D :-D :-D samo ovaj
ka0406

#2157 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by ka0406 »

Ja sam danas bila super u odnosu na ovo sto mi se desava kako sam dosla kuci sa posla. Dugo godina sam znala prvo zapaliti, odmoriti i onda akcija po kuci , rucak i ostalo... A danas, au mukeeee.... pa non-stop, nije ono par minutica i prodje , nego stalno i stalno... Veceras su izdrzati, ali kako opet sutra :x :cry:
HaHaHa2

#2158 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by HaHaHa2 »

isto ko i danas :D izdrzi jos malo :D ja poslije nekih 2o-tak dana i zaboravio na njih :D :D
Psn

#2159 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Psn »

A, pa to "par minuta i prodje" nesto kasnije. Tih prvih (i jedinih) tri dana sada su "vanserijski".. a 4. bi trebao da bude opusteniji. Svakako si sada prosla dve trecine. Jos sutra poslednja.. i bice malo olaksanja. Sad izguras.. a posle se posvecujes privikavanju na ne pusenje, odnosno sticanje novih navika.

Btw. - bravo za 2-ku :)
Last edited by Psn on 14/02/2013 21:35, edited 1 time in total.
hali gali halid

#2160 Re: Cigarete, odvikavanje

Znaci, isto sam ludjak, u glavi ludilo, raspolozenje mi se mijenja stalno, nervira me sve, svadjam se, pesimistican sam nekakav postao, ne znam ni ja... Znam samo da sam rascistio sam sa sobom da ne moze cigara biti jača od mene. Borba se nastavlja... :mrgreen:
sour cherry

#2161 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by sour cherry »

hali gali halid wrote:Znaci, isto sam ludjak, u glavi ludilo, raspolozenje mi se mijenja stalno, nervira me sve, svadjam se, pesimistican sam nekakav postao, ne znam ni ja... Znam samo da sam rascistio sam sa sobom da ne moze cigara biti jača od mene. Borba se nastavlja... :mrgreen:
Djeluje mi kao da ćeš izaći kao pobjednik :-D :thumbup:
ka0406

#2162 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by ka0406 »

Vi stvarno znate sta da napisete i kako da utjesite :
Psn, Hahaha 2 .... thanks , naravno borba se nastavlja .... heheheh, nitko mi ne vjeruje da cu uspjeti, jer sam uvijek bila zestoki navijac za pusace i cigare.... ali s vremenom shvatis kako to nije to... pa ni blizu. I ovaj mi forum super... tesko, tesko ... napisem par recenica, procitam vase odgovore i meni bolje. Jos jednom .. puno hvala, super ste :thumbup:
Psn

#2163 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Psn »

Hajde, hajde :)
Ma, mnoge danas super stvari.. sutra dosade. Pa i cigare.
vivace

#2164 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by vivace »

i meni znaci ova podrska na FORUMU...kao da mi se cini da mi organizam trazi manje cigareta...ili ne uzivam nesto narocito u njima. radi zyban svoj posao,izgleda... :D ali svaka cast ovima sto ostavljaju duvan bez pomagala. :thumbup:
Psn

#2165 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Psn »

Hajde i ti Zybanka :D. Jedno slobodno mesto na Rollercoaster-u ceka i tebe :)
hali gali halid

#2166 Re: Cigarete, odvikavanje

sour cherry wrote:
hali gali halid wrote:Znaci, isto sam ludjak, u glavi ludilo, raspolozenje mi se mijenja stalno, nervira me sve, svadjam se, pesimistican sam nekakav postao, ne znam ni ja... Znam samo da sam rascistio sam sa sobom da ne moze cigara biti jača od mene. Borba se nastavlja... :mrgreen:
Ja od samog početka ubjeđujem sebe da sam prestao pušiti, i da sam pobijedio ovisnost. :thumbup:
HaHaHa2

#2167 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by HaHaHa2 »

hali gali halid wrote:
sour cherry wrote:
Ja od samog početka ubjeđujem sebe da sam prestao pušiti, i da sam pobijedio ovisnost. :thumbup:
znaci, jedan manje :D :D jos samo zibanku i ka0406 da rijesimo... :thumbup:
ka0406

#2168 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by ka0406 »

Dobro jutro ekipa ... sinoc sam se budila milion puta ....valjda to tako treba da nas dribla sto po danu sto po noci.... ali nedamo se mi.... pogled mi nije fokusiran iako su naocale tu ... tek sad vidim koji otrov smo stvarno konstatno ubacivali u sebe .... Eh, i taj treci dan - proci ce i on :)
ljutiajvar

#2169 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by ljutiajvar »

@ka0406

Svaka cast :)

Samo izdrzi, i ja cu se pridruziti - svaki pusac zeli da ti se pridruzi ! Sinoc sam razmisljao i SJETIO SE kako sam prvi put prestao ( oko 11 mjeseci) . Znao sam prepoznati razliku izmedju fizicke i psihicke krize. U redu je razmisljati o cigarama, nemoj blokirati te misli i neopterecavaj se, to ne znači da želiš da zapališ. Fizicka kriza je ona u stomaku, slicno kao kada si zaljubljen sa dozom nervoze i ne traje duze od tri minute.

Zato samo naprijed !!
sokkia

#2170 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by sokkia »

ljutiajvar wrote:@ka0406

Svaka cast :)

Samo izdrzi, i ja cu se pridruziti - svaki pusac zeli da ti se pridruzi ! Sinoc sam razmisljao i SJETIO SE kako sam prvi put prestao ( oko 11 mjeseci) . Znao sam prepoznati razliku izmedju fizicke i psihicke krize. U redu je razmisljati o cigarama, nemoj blokirati te misli i neopterecavaj se, to ne znači da želiš da zapališ. Fizicka kriza je ona u stomaku, slicno kao kada si zaljubljen sa dozom nervoze i ne traje duze od tri minute.

Zato samo naprijed !!
to ti nikotin ne izaziva-samo je psihicka kriza prilikom apstinencije od duhana.

a samo slabici se ne mogu ostaviti taj smrad ;-)
ka0406

#2171 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by ka0406 »

Fizicka ili psihicka ... svejedno koja je kad krene da napada ...
drug_profi

#2172 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by drug_profi »

ka0406 wrote:Dobro jutro ekipa ... sinoc sam se budila milion puta ....valjda to tako treba da nas dribla sto po danu sto po noci.... ali nedamo se mi.... pogled mi nije fokusiran iako su naocale tu ... tek sad vidim koji otrov smo stvarno konstatno ubacivali u sebe .... Eh, i taj treci dan - proci ce i on :)
Nemoj samo da se razocaras. Nece otici ko rukom odneseno, ali ce ona fizioloska kriza biti laksa. Nece biti onog razdiranja i zelje da trpas nesto otrovono u sebe.
Psiholoski ce ti biti isto i na tebi je da se sa tim izboris, tj. da nastavis da zivis normalno bez te proteze u ruci.
Malo je gutavo stvoriti nove navike, rutine i sl. Taj dio odvikavanja moze potrajati i malo duze. Tu najvise dolazi do izrazaja tvoja odlucnost da promjenis svoj zivot.

I pazi se onih izgovora: to mi je jedini ceif, od necega se mora umrijeti, i sl.
ka0406

#2173 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by ka0406 »

Nemoj samo da se razocaras. Nece otici ko rukom odneseno, ali ce ona fizioloska kriza biti laksa. Nece biti onog razdiranja i zelje da trpas nesto otrovono u sebe.
Psiholoski ce ti biti isto i na tebi je da se sa tim izboris, tj. da nastavis da zivis normalno bez te proteze u ruci.
Malo je gutavo stvoriti nove navike, rutine i sl. Taj dio odvikavanja moze potrajati i malo duze. Tu najvise dolazi do izrazaja tvoja odlucnost da promjenis svoj zivot.

I pazi se onih izgovora: to mi je jedini ceif, od necega se mora umrijeti, i sl.[/quote]

Ma ne, necu se razocarati... ovo mi cak sada postaje i zanimljivo ... pitam se sta je slijedece... svjesno sam usla u ovu borbu :-)
Psn

#2174 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Psn »

Ooo, m@m@.. dugo te nije bilo :)
Pa ima i toga da nisu svi bas svoji kada apstiniraju. Svakako to prodje. Mesec dana max je vreme kada ostali trebaju imati razumevanja za tvoju pojacanu napetost.
Kazem - max.. jer moze da prodje i 4. i 14. dana.
Svakako nije vecno. A dan za danom.. i dani prodju.
Psn

#2175 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Psn »

ka0406 wrote:Ma ne, necu se razocarati... ovo mi cak sada postaje i zanimljivo ... pitam se sta je slijedece... svjesno sam usla u ovu borbu :-)
Ha-ha, ima jedan lik je napisao kako mu je sada (na 5. mesecu bilo) postalo dosadno.. pa kao - dodje mi da se ponovo propusim, samo da mogu ponovo da se "borim" - sad me vise nista ne "cacka" preko dana - dosadno :)
Post Reply