Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Maurizio Zamparini, predsjednik i vlasnik talijanskog nogometnog prvoligaša Palerma, nastavlja sa svojim osudama talijanskog nogometa i očito nema namjere stati...
Nakon što su prošla 24 sata od poraza njegove momčadi kod Milana u utakmici 11. kola Serije A Zamparini je izjavio da više nema snage boriti se u okruženju talijanskog nogometa i da će prodati klub.
Na to ga je potaknulo loše suđenje na utakmici Milana i Palerma (3-1), kojeg je direktno odlučio dosuđeni jedanaesterac za Milan u 77. minuti koji je bio, u najmanju ruku, sumnjiv. Ibrahimović je tada zabio za 2-1, a Robinho je malo kasnije povećao na 3-1.
Dan kasnije Zamparini je "krenuo džonom" još žešće.
- Ma, gadi mi se kompletni talijanski nogomet. Reći ću vam nešto, danas je stanje u Seriji A gore nego za vrijeme Calciopolija - rekao je Zamparini i nastavio:
- Prošlo je jedanaest utakmica i još nije dosuđen niti jedan jedanaesterac protiv Milana, Intera ili Juventusa. O čemu mi pričamo? Oni ih imaju svaku drugu utakmicu.
- Cijeli Calciopoli je bila predstava za svijet. Sada smo, kao, oprali ruke oko svega, ali u srži smo pokvareni do kraja.
Romanista 101% wrote:Zamparini: Gadi mi se talijanski nogomet
Maurizio Zamparini, predsjednik i vlasnik talijanskog nogometnog prvoligaša Palerma, nastavlja sa svojim osudama talijanskog nogometa i očito nema namjere stati...
Nakon što su prošla 24 sata od poraza njegove momčadi kod Milana u utakmici 11. kola Serije A Zamparini je izjavio da više nema snage boriti se u okruženju talijanskog nogometa i da će prodati klub.
Na to ga je potaknulo loše suđenje na utakmici Milana i Palerma (3-1), kojeg je direktno odlučio dosuđeni jedanaesterac za Milan u 77. minuti koji je bio, u najmanju ruku, sumnjiv. Ibrahimović je tada zabio za 2-1, a Robinho je malo kasnije povećao na 3-1.
- Ma, gadi mi se kompletni talijanski nogomet. Reći ću vam nešto, danas je stanje u Seriji A gore nego za vrijeme Calciopolija - rekao je Zamparini i nastavio:
- Prošlo je jedanaest utakmica i još nije dosuđen niti jedan jedanaesterac protiv Milana, Intera ili Juventusa. O čemu mi pričamo? Oni ih imaju svaku drugu utakmicu.
- Cijeli Calciopoli je bila predstava za svijet. Sada smo, kao, oprali ruke oko svega, ali u srži smo pokvareni do kraja.
Auuuuu nas'o se svetac talijanskog fudbala da prica o postenju
Prosle sezone je sve bilo OK a sad ne valja, pa naravno kad ne valja ni Palermo, pate se u ligi pate se u Europa Ligi.
Romanista 101% wrote:Zamparini: Gadi mi se talijanski nogomet
pa hajd da je onaj Point. to postavio, ali ti alo derbi
Covjek je rekao najvecu istinu sto mnogi ne zele ili nece da kazu. Pomenuo je u tom kontekstu 3 najkorumpiranija fudbalsko-mafijaska udruzenja u Evropi. Svi se prave da je sve u najboljem redu a niko ne zeli da stisne pa da otvoreno kaze sta se u talijanskom fudbalu desava evo vec godinama. Ovo je samo pocetak jer svima je preko glave otvoreno unistavanje nekada najbolje i najkvalitenije lige na svijetu. Hvala Bogu pa Roma nikada nije pripadala tom kriminalnom drustvu niti je IKADA bila dovodjena u neku vezu sa tim smecem. Zbog toga i mnogi ne vole Romu jer je cista uvijek bila i nije se nikada sluzila takvim sredstvima kojima se sluzi ova "crna trojka". Dobro se zna ko je 2006 platio glavom. U Romi sigurno svi spavaju mirnim snom dok se to za Moggija, Morattija i Berluskonija i ne moze bas reci. Problem je kada covjek jednom izgubi obraz, sledeci put i nije tolika steta kao prvi put. To kasnije predje u naviku i normalu. Hvala Bogu pa jos ima hrabrih i postenih ljudi kao ovaj predsjednik Palerma. Dragi moji, treba biti posten na duge staze, a ne sa povremenim izletima.
oba penala su bila cista neznam sta je problem sa tim
ovdje se prica o nategnutim penalima, odnosno sviranje NEPOSTOJECIH penala na ofirno simuliranje igraca
Dame i gospodo, postovani forumasi i ostali gosti,
o ovome vam i pricam. Dok ogromna vecina smatra da je trebao biti dosudjen minimalno jedan penal za Lazio, ovi vodeci crybabies u svijetu sto se tice "oh, nas je sudija unistio", sada IZMISLJAJU razloge da opravdaju sto im je sudija uveliko pomogao.
Romanista 101% wrote:Covjek je rekao najvecu istinu sto mnogi ne zele ili nece da kazu. Pomenuo je u tom kontekstu 3 najkorumpiranija fudbalsko-mafijaska udruzenja u Evropi. Svi se prave da je sve u najboljem redu a niko ne zeli da stisne pa da otvoreno kaze sta se u talijanskom fudbalu desava evo vec godinama. Ovo je samo pocetak jer svima je preko glave otvoreno unistavanje nekada najbolje i najkvalitenije lige na svijetu. Hvala Bogu pa Roma nikada nije pripadala tom kriminalnom drustvu niti je IKADA bila dovodjena u neku vezu sa tim smecem. Zbog toga i mnogi ne vole Romu jer je cista uvijek bila i nije se nikada sluzila takvim sredstvima kojima se sluzi ova "crna trojka". Dobro se zna ko je 2006 platio glavom. U Romi sigurno svi spavaju mirnim snom dok se to za Moggija, Morattija i Berluskonija i ne moze bas reci. Problem je kada covjek jednom izgubi obraz, sledeci put i nije tolika steta kao prvi put. To kasnije predje u naviku i normalu. Hvala Bogu pa jos ima hrabrih i postenih ljudi kao ovaj predsjednik Palerma. Dragi moji, treba biti posten na duge staze, a ne sa povremenim izletima.
Koliko je to tačno za Moggija, najbolje govori ponovno suđenje, tj.sudski postupak koji se trenutno vodi u Italiji.
Izmišljotine zbog kojih je najveći klub u Italiji izbačen u Serie B se lagano pobijaju, i kako kaže Moggijev advokat, samo je pitanje dana kada će Juventusu biti vraćena 2 oduzeta skudeta.
oba penala su bila cista neznam sta je problem sa tim
ovdje se prica o nategnutim penalima, odnosno sviranje NEPOSTOJECIH penala na ofirno simuliranje igraca
Dame i gospodo, postovani forumasi i ostali gosti,
o ovome vam i pricam. Dok ogromna vecina smatra da je trebao biti dosudjen minimalno jedan penal za Lazio, ovi vodeci crybabies u svijetu sto se tice "oh, nas je sudija unistio", sada IZMISLJAJU razloge da opravdaju sto im je sudija uveliko pomogao.
E vala sam našao mjesto u gradu gdje na plazmi mogu pratit derbi serie A. Nisam ja tip za streama, a ni elob mi ne pomaže. Večeras je veliki italijanski derbi, i odoh uz pivku uživati. Poslije ćemo komentare zadavat ciao ragazzi