bice ne vidjeno
ovi vamo trljaju ruke cekaju da piramida izroni ovi drugi preznojaavaju se jer nije lahko to prebolit da piramida izroni a cijelo virjeme ubijedjivali ljude da nema
Moderator: Chloe
Dovoljno da ti se obratim sa “prijatelju”. Odgovaram po redu na tvoj komentar.terapija wrote: Pozdrav svima, u nadi da nam se ipak neko cudo desi (ne mora to biti piramida)
Ne samo da sam vec prije navodio, nego I sami mozete procitati u Semirovim izjavama I intervjuima (a bogami I jednostavno zakljuciti) I u komentarima drugih ljudi sa ovog Foruma koji ga podrzavaju mozete pronaci motive “zastite”. Ipak, ponovit cu, posteno, a nesto novo I dodati.terapija wrote: Cernica, vidim, mnogo se stavljas u zastitu g. Semira O. kao i cijelog Projekta, ili kako se ves nazivaju aktivnosti oko istrazivanja bosanskih piramida. Volio bih samo da posteno odgovoris zbog cega to radis?
Ja sam upravo sa tim postom I popustio. Ustvari, popustio sam kada sam se obratio Macuseru ili ...tako nekako. Ne vrijedjam vise. Moji zadnji komentari (a I mnogi od prije) su iznosenje cinjenica i razumnog sagledavanja stvari (zasto bi to bilo zaostravanje?). Poziv na malo strpljenja I mrvicu tolerancije I objektivnosti ne vidim da je za konflikt. To je ono sto najmanje ocekujemo od vas. Ne vrijedjajte Fondaciju I Semira.terapija wrote: Trazis, zatim, toleranciju, strpljenje i objektivnost. Zasto za pocetak ne budes ti taj koji ce, umjesto da zajedno sa drugom stranom samo zaostrava konflikt, popustiti?
Kazes piramida nije tu, pa OK onda, ionako ti ne znaci nista,cemu ovo ubjedjivanje?terapija wrote: Kazes piramida je tu, pa OK onda, ionako mozes samo dobiti, cemu ovo ubijedjivanje?
Pod cvrste dokaze pretpostavljam da mislis na to da se piramida vidi? Ispravi me ako grijesim. A kako ce se piramida vidjeti ako se ne otkopa?terapija wrote: Sta meni ovdje najvise smeta, jeste to da nikada jos nisam cuo da se osniva neka fondacija s ciljem sponzoriranja naucnih istrazivanja prije nego se iznesu na vidjelo cvrsti, ponavljam CVRSTI dokazi.
…Upravo si odgovorio na podmetanja da SDA stoji iza Fondacije koja ima za cilj da preko nje opljacka I drzavu I narod. Da li je SDA toliko glupa? (kao I bilo koja druga partija).terapija wrote: Ko (normalan) je jos spreman (posteno) investirati u nesto sto visi u zraku?
Za tebe je to nesigurno jer si ne informisan I ne upucen u strucne analize. Ako grijesim, eto reci mi. Sta si po zanimanju? Jesi li bio na Projektnom terenu? Jesi li ista vidio od geoloskih uzoraka? …terapija wrote: A o pisanju knjige o necemu za sto se jos sa sigurnoscu ne zna da postoji
Ako je zaista istina sve sto sam dosada pisao (a jeste), nema potrebe da mi zelis da malo racionalnije sagledavam cinjenice – jer je to vec racionalno.terapija wrote: Ako je zaista istina sve sto si do sada pisao, zelim ti samo da malo racionalnije sagledas cinjenice.
vrijedjam I ja…ko zasluzi.Ludost, luda ili budala wrote: el_bosniaco, da nisi i ti, k'o i cernica, porijeklom od tih tuduma?
auuu, zabolio me stomak od smijeha:

A možda su je polagali u odnosu na magnetni sjever? U kom slučaju je Visočka civilizacija poznavala kompas najmanje 18500 godina prije Kineza!Prenj wrote: OK, da kreneno onda ispocetka:
1. Oblik i strane svijeta
Kako inace objasniti da je pola Semirove piramide (ili kako Semir ima obicaj reci "kolosalne kamene strukture"), "pojela" erozija, a drugu polovinu ta ista erozija nasula zemljom.
Takodjer, postoji i nesklad u velicini i nagibu preostale dvije strane.
"Stranice piramide" nisu pravilno orijentisane, postoji odstupanje od barem desetak stepeni u odnosu na geografski sjever.
Opet piramidaška logika - ako nije crno jest' bijelo - nema veze što spektar ima beskonačno mnogo boja. Mislilo se, naravno, na bilo kog kvalifikovanog. Fondacijske ublehe to sigurno nisu - i oni koji su mogli biti, sami su sebe diskreditovali.car-x wrote:npr. znanje?!!znanje wrote:Ako je tek "nešto" tj. ako nisi ni sam siguran da je piramida, zar ne bi i ti više volio da to nešto ispituju kvalifikovani stručnjaci, a ne ovaj (makar i samoproglašeni) "ekspert za piramide"?Goran_35 wrote:Jednostavno,sve ono sto je rekao,i sto je prikazano u saopstenjima za stampu,je dovoljno da povjerujem da se ispod povrsine krije nesto.
znaci u tome je fazon..
Izr... šta????Sinapsa wrote:Znanje nije sebi dao dzaba ovaj nick[/b]....nije se uclanio dzaba samo radi piramide....nije to bas slucajno da je ovaj covjek (pametan, visokoobrazovan covjek sa dugogodisnjim radnim stazom, kojemu bi se sa malo truda i ime i prezime moglo izresersirati)
Hvala ti na priznanju - mnogo mi znači!dao toliko komentara na ovu temu kao da mu se radi o .......
Da je malo manje arogantan, malo manje autista, malo manje emotivno vezan za ovu temu, malkice vise objektivan (a ne moze jer je subjekt) mogao bi ga covjek znatno vise razumjeti i uvaziti.
Diskusija mu nije jaca strana, jer on ovdje nije prvenstveno radi piramide nego radi sebe. Ko mu je kriv kada je svojim arogantnim, omalovazavajucim stilom, ne samo na ovom forumu nego i prije ovoga foruma, kada je krenula sva ova prica o piramidi, onemogucio normalnu diskusiju i koegzistenciju.
...i tako vam svi povjerovaše:Kao da ne zna da je inteligentnijom strategijom mogao da pridobije ljude i uspijesno relativira piramidu...kol´ko tol´ko.
Stoka rovi. Ljudi misle.Da je on toliko siguran u svoje tvrdnje (koje ce se mozda i tacnim ispostaviti...to se ne zna) nebi ovoliko i neumorno galamio...vec bi rekao ROVITE!!!
Ne miješam se u nadležnosti (i odgovornosti) države.tamo gdje se srednjevjekovnoj nekropoli ne moze nauditi i ukljucio bi se u nadgledanje iskopavanja.....
Nadajmo se.Ali posto nije 100% siguran, jer ne moze biti, onda galami i galamice do proljeca. Bude li mu srece a nekima nesrece galamice i dalje ali onda ne preko ovoga foruma...ima tu i boljih metoda za profiliranje....

Zaboravijo si him naglaseti da su ve engleske največe u univerzumu i čak veče i starije i od onih na polumjesecu polutitanu a za kojese zna 100%da su njastale istovremeno kad i Atelantida!Macuser wrote:Evo tri piramide iz Engleske. Obratite paznju kako su u istom poretku kao i one u Gizi.
]
Sve je jasno.A, evo sta pocinju da misle o nama:
"I wonder about their education system. Maybe they missed this due to all the fighting in the region."
1. This Bosnian 'Indiana Jones' is not a doctor, let alone a professor. He is a (construction) contractor who goes by his Americanised name of Sam Osmanagich, and his business is called: Met Company, Inc., of 10102 Lakeside Gables Dr., Houston TX 77065, USA, Ph. (281) 807-9681.
2. Bosnian daily 'Dnevni Avaz' that passed this story on to Reuters and BBC is owned by a warlord who got enormously rich after the 1992-1995 war by who-knows-how methods, and who is in a grave need for moneys that would help him finance his pharaonic (pun intended) projects such as the 'largest business center (building) in the Balkans'. So, this gentleman will publish ANY story one wants published, provided that one has enough money to pay for the space, a personal photographer that is rented on a daily-fee basis, and a set of lovely colour photographs. The placement of the article can be selected as well, including the front-page placement in the daily.
3. People, get real: it literally IS impossible that a Bosnia's common-shaped hill could ever be a pyramid (there are hundreds of like-shaped geomorphologies throughout our mountainous country).
I am very sorry for all of you (especially Reuters and BBC) who bought into this scam. Less than five years ago, the very same group of people who are trying to pull off the pyramid scam, got carried away with building an airport ?larger than the Sarajevo airport?. Of course, that project failed ? their biggest competitor, the Sarajevo airport, is just 20 miles away?
...i prije početka otkopavanja zidova a na osnovu 3-4 nasumce iskopane rupe na pet lokaliteta ukupne površine preko 500.000 m2 (50 hektara)...El-bosniaco wrote:kad izadje stranica procitajte tekst novi geoloski izvjestaj
pa ce vam biti jasno da mora biti piramida, ima i pokazuje kako su kameni blokovi slozeni na pramidi
Los primjer. U ovom slucaju nije rijec o nagadjanju Semir je sproveo (pred)istrazivanja nekoliko mjeseci prije nego je postavio hipotezu I napisao knjigu (vidi slike uzoraka sondaznih bunara u njegovoj knjizi). Indicije, iskustvo I predznanje o piramidama su ga vodile da je rijec o piramidalnoj gradjevini.Macuser wrote: Primjer:
Neko ti pokaze tvog starog, koji je pokriven pokrivacem. Posto je pokriven, ne znas da se radi o tvom ocu. Pita te: prepoznajes li covjeka pod pokrivacem. Na tvoj (negativan) odgovor, izvlaci zakljucak: dakle, ti ne prepoznajes rodjenog oca.
Brato,Dostavljene su nam znacajne detaljne geodetske mape Visocice koje savrseno prikazuju stepenasti karakter i dizajn Bosanske piramide Sunca, te erozivne procese koji su se odvijali u zadnjih nekoliko hiljada godina.