Ko onda glasa za Dodika i ostale?славянин wrote:Kako de objasni evo ja po rs u stalno 80% ljudi normalnih sasvim.insomnia78 wrote:Pa djelujd smijesno ali nije. Svakim danom se svako ko zeli moze uvjeriti
Kojom metodom se sluzis - jesi li cesto u BiH (rs u) i Srbiji ??
Identitet Bosnjaka
- CPT
#2151 Re: Identitet Bosnjaka
- sadie_forever
#2152 Re: Identitet Bosnjaka
CPT wrote:Ko onda glasa za Dodika i ostale?славянин wrote:Kako de objasni evo ja po rs u stalno 80% ljudi normalnih sasvim.insomnia78 wrote:Pa djelujd smijesno ali nije. Svakim danom se svako ko zeli moze uvjeriti
Kojom metodom se sluzis - jesi li cesto u BiH (rs u) i Srbiji ??
- славянин
#2153 Re: Identitet Bosnjaka
A dodik i snsd kao cetnici jel ? Ne oportunista i lopovi nego cetnik... ono za srpstvo se bori a ne za jos jednu vilu na dedinju..sadie_forever wrote:CPT wrote:
Ko onda glasa za Dodika i ostale?
- insomnia78
#2154 Re: Identitet Bosnjaka
Ma ja. Sto bi reko onaj banjalucki pekar “cetnici mitska bica. Cetiri godine u ratu i ne vidjoh ni jednog a sad se pojavljuju od NZ do Visegrada”
- Dozer
#2155 Re: Identitet Bosnjaka
Kad vec pricate o ratu... Insomnia, CPT & Co. - da li je iko od vas vidio cetnika uzivo, ispalio metak na njega, docekao njegov metak ili granatu, vidio i osjetio uopste ijedan djelic rata ovdje uzivo...?
Samo mi nemojte reci "tada smo bili djeca" ili "tada nismo bili ni rodjeni", jer to vec znam. Tu se postavlja drugo pitanje - zasto niste izbjegli, ili vasi roditelji, na slobodnu teritoriju, uzeli puske i borili se za svoje, nego zdusili vani...?
Na kraju, pretpostavljam da ste svjesni da ste i sada u uredjenim demokratijama, drzavama u kojima sve fercera, u kojima svakoga zaboli cose sta ste vi po etnickoj pripadnosti, ali zato uredno seruckate nama ovdje sta je ispravno i kako bi se mi ovdje trebali ponasati, izjasnjavati, itd..
Da ne pricamo o tome da ni jedan od vas 100% nece sutra doci ovdje i ratovati za "svoje" ako se opet zapuca, jel' tako?
Samo mi nemojte reci "tada smo bili djeca" ili "tada nismo bili ni rodjeni", jer to vec znam. Tu se postavlja drugo pitanje - zasto niste izbjegli, ili vasi roditelji, na slobodnu teritoriju, uzeli puske i borili se za svoje, nego zdusili vani...?
Na kraju, pretpostavljam da ste svjesni da ste i sada u uredjenim demokratijama, drzavama u kojima sve fercera, u kojima svakoga zaboli cose sta ste vi po etnickoj pripadnosti, ali zato uredno seruckate nama ovdje sta je ispravno i kako bi se mi ovdje trebali ponasati, izjasnjavati, itd..
Da ne pricamo o tome da ni jedan od vas 100% nece sutra doci ovdje i ratovati za "svoje" ako se opet zapuca, jel' tako?
- CPT
#2156 Re: Identitet Bosnjaka
A kakve to opet veze ima? Govorimo o njegovom politickom programu i ne o njegovom postenju i moralu. Koliko znam njegov program (ili bilo koje druge stranke u manjem entitetu nije bas nesto plaho "nacionalno bosanski". Upravo suprotno... Vrlo je PRO-susjedna drzava Srbija. Jako je vazno koliko je posten kad kupuje naoruzanje (recimo) ili negira drzavu.славянин wrote:A dodik i snsd kao cetnici jel ? Ne oportunista i lopovi nego cetnik... ono za srpstvo se bori a ne za jos jednu vilu na dedinju..sadie_forever wrote:CPT wrote:
Ko onda glasa za Dodika i ostale?ko i bake za bosnjake sa poljina i covic iz vile za hrvate ... jao jaoooooo
- CPT
#2157 Re: Identitet Bosnjaka
Ko nas (bre) zavadi. Koliko se sjecam vi ste i prvi put "zaratili" i bez nas. Ne izgleda da remetimo bas idelane odnosa, onako usput.... Usput, vani je itekako vazno sta se po etnickoj pripadnosti. Pogotovo kad se radi o Bosnjacima (muslimanima).Dozer wrote:Kad vec pricate o ratu... Insomnia, CPT & Co. - da li je iko od vas vidio cetnika uzivo, ispalio metak na njega, docekao njegov metak ili granatu, vidio i osjetio uopste ijedan djelic rata ovdje uzivo...?
- Atego
#2158 Re: Identitet Bosnjaka
Zato si ti Duke Nukem dociko granate na volej pa si sebi dao za pravo da forumskom puku razvlacis pamet uzduz i poprijeko.Dozer wrote:Kad vec pricate o ratu... Insomnia, CPT & Co. - da li je iko od vas vidio cetnika uzivo, ispalio metak na njega, docekao njegov metak ili granatu, vidio i osjetio uopste ijedan djelic rata ovdje uzivo...?
-
hAZNADAR
#2159 Re: Identitet Bosnjaka
Niti iko od prozvanih zagovara rat niti ima osnove tebi da se vjeruje da ratovao. Nemoj trositi vrijeme na dokazivanje da si ispaljivo metke u cetnike uzivo, niti pokusavati dokazati da je neko od prozvanih huskao na rat jer nije.Dozer wrote:Kad vec pricate o ratu... Insomnia, CPT & Co. - da li je iko od vas vidio cetnika uzivo, ispalio metak na njega, docekao njegov metak ili granatu, vidio i osjetio uopste ijedan djelic rata ovdje uzivo...?
U pitanju je samo tvoja mrznja, zavist,... i pokusaj da pljujes "legalno". Ko da ne znamo tvoj profil, koja si raja i koji su vam demoni.
- LBVIEW
#2160 Re: Identitet Bosnjaka
славянин wrote:A dodik i snsd kao cetnici jel ? Ne oportunista i lopovi nego cetnik... ono za srpstvo se bori a ne za jos jednu vilu na dedinju..sadie_forever wrote:CPT wrote:
Ko onda glasa za Dodika i ostale?ko i bake za bosnjake sa poljina i covic iz vile za hrvate ... jao jaoooooo

- Dozer
#2161 Re: Identitet Bosnjaka
To "bre" babi od sad, balavac. Jasno?CPT wrote:Ko nas (bre) zavadi. Koliko se sjecam vi ste i prvi put "zaratili" i bez nas. Ne izgleda da remetimo bas idelane odnosa, onako usput.... Usput, vani je itekako vazno sta se po etnickoj pripadnosti. Pogotovo kad se radi o Bosnjacima (muslimanima).Dozer wrote:Kad vec pricate o ratu... Insomnia, CPT & Co. - da li je iko od vas vidio cetnika uzivo, ispalio metak na njega, docekao njegov metak ili granatu, vidio i osjetio uopste ijedan djelic rata ovdje uzivo...?
Ko smo to "mi"?
A to sto ti mislis da je u Sloveniji "vazno" sta si ti po etnickoj pripadnosti, dovoljno se vidi iz njihovog Ustava. Bosnjaka u njemu ni na mapi. Samo se nemoj opet autisticno poceti pozivati na kojekakve deklaracije. Bitne su koliko kreketanje zaba na ilijaskoj bari...
Last edited by Dozer on 18/05/2019 21:58, edited 1 time in total.
- CPT
#2162 Re: Identitet Bosnjaka
Koji ste to "vi"? Valjda Kinezi? Pa zar nisi ti govorio o "nama"? Ko ste onda vi? Cek? Cako nema ni na mapi? Pa kako ce biti kad kazes "da to vani uopste nije vazno"? A sad vazno jel? Hoces malo razmisliti koju ces verziju ces >autisticno< (koji mentalni sklop...) furati?Dozer wrote:To "bre" babi od sad, balavac. Jasno?CPT wrote:Ko nas (bre) zavadi. Koliko se sjecam vi ste i prvi put "zaratili" i bez nas. Ne izgleda da remetimo bas idelane odnosa, onako usput.... Usput, vani je itekako vazno sta se po etnickoj pripadnosti. Pogotovo kad se radi o Bosnjacima (muslimanima).Dozer wrote:Kad vec pricate o ratu... Insomnia, CPT & Co. - da li je iko od vas vidio cetnika uzivo, ispalio metak na njega, docekao njegov metak ili granatu, vidio i osjetio uopste ijedan djelic rata ovdje uzivo...?
Ko smo to "mi"?
A to sto ti mislis da je u Sloveniji "vazno" sta si ti po etnickoj pripadnosti, dovoljno se vidi iz njihovog Ustava. Bosnjaka u njemu ni na mapi. Samo se nemoj opet autisticno poceti pozivati na kojekakve deklaracije. Bitne su koliko kreketanje zaba na Ilijaskoj bari...
- Dozer
#2163 Re: Identitet Bosnjaka
Toliko gluposti uspijes napisati u dvije recenice, da je zaista tesko to cak i rasclaniti da bi ti se odgovorilo...hAZNADAR wrote: Niti iko od prozvanih zagovara rat niti ima osnove tebi da se vjeruje da ratovao. Nemoj trositi vrijeme na dokazivanje da si ispaljivo metke u cetnike uzivo, niti pokusavati dokazati da je neko od prozvanih huskao na rat jer nije.
U pitanju je samo tvoja mrznja, zavist,... i pokusaj da pljujes "legalno". Ko da ne znamo tvoj profil, koja si raja i koji su vam demoni.
Ko je i gdje rekao da iko od prozvanih zagovara rat? Pitanje je blo vise nego jasno - da li cete doci ovamo i braniti "svoje" ako se opet zapuca? Gje ti u ovome vidis da ti je receno da zagovaras rat?
Tebi i ostalima nemam ni namjeru dokazivati bilo sta po pitanju mog ratovanja. Vi ionako o tome nemate blage veze.
Moja mrznja i zavist? Prema kome i cemu to...? Vama u dijaspori?
Pokusaj da pljujem "legalno"... Sta bi ovo trebalo znaciti, svega ti
A, koji mi je to profil, koja sam to raja, i koji su mi to demoni...?
Pa, bolan ne bio, i ti i ostali - ko ovdje ima demone i ko se bavi stvarima koje mu ni na koji nacin ne uticu na zivot? Vi, ili ja?
Last edited by Dozer on 18/05/2019 22:02, edited 1 time in total.
- Dozer
#2164 Re: Identitet Bosnjaka
Opet identicni nebulozni i totalno besmisleni komentari, a koji bi, valjda, trebali biti nekakav odgovor na nesto...CPT wrote: Koji ste to "vi"? Valjda Kinezi? Pa zar nisi ti govorio o "nama"? Ko ste onda vi? Cek? Cako nema ni na mapi? Pa kako ce biti kad kazes "da to vani uopste nije vazno"? A sad vazno jel? Hoces malo razmisliti koju ces verziju ces >autisticno< (koji mentalni sklop...) furati?
Procitaj svoj post, pa onda moj, i bar pokusaj skontati sta te se pita...
Ti si rekao "vi ste i bez nas poceli blablabla", a ja te pitam - ko smo to "mi"?
Ja kada kazem "nama", to se odnosi na nas koji zivimo u BIH, genije...
- Nadzornik
#2165 Re: Identitet Bosnjaka
Ostaj ovdje,sunce tudjeg neba te nece grijati kao sto ovo grije.славянин wrote: Sreca pravi Bosnjaci cuvaju BiH.Sa srecom da je - jos malo i daleko odavde pa se je**te svi kolektivno na kamari u BiH![]()
Grki su tamo zalogaji hljeba,gdje svoga nema i gdje brata nije...
Tamo ti u hladu jasmina sa Red Bull-om u ruci sjedi Emina...
p-s. na zapadu se gubi identitet,ono najdragocijenije sto covjek moze posjedovati...
-
Fudo387
#2166 Re: Identitet Bosnjaka
Pa ima li smisla da ja dolazim i ratujem za drzavu od koje nisam nikad ni imao nikakve koristi, sem ako ne racunamo pola kile gelera, a ti koji si je iskoristio koliko si mogao konstantno napominjes da ces u slucaju rata za stutgart?Dozer wrote:Toliko gluposti uspijes napisati u dvije recenice, da je zaista tesko to cak i rasclaniti da bi ti se odgovorilo...hAZNADAR wrote: Niti iko od prozvanih zagovara rat niti ima osnove tebi da se vjeruje da ratovao. Nemoj trositi vrijeme na dokazivanje da si ispaljivo metke u cetnike uzivo, niti pokusavati dokazati da je neko od prozvanih huskao na rat jer nije.
Ko je i gdje rekao da iko od prozvanih zagovara rat? Pitanje je blo vise nego jasno - da li cete doci ovamo i braniti "svoje" ako se opet zapuca? Gje ti u ovome vidis da ti je receno da zagovaras rat?
Tebi i ostalima nemam ni namjeru dokazivati bilo sta po pitanju mog ratovanja. Vi ionako o tome nemate blage veze.
Moja mrznja i zavist? Prema kome i cemu to...? Vama u dijaspori?![]()
Pokusaj da pljujem "legalno"... Sta bi ovo trebalo znaciti, svega ti
A, koji mi je to profil, koja sam to raja, i koji su mi to demoni...?
Pa, bolan ne bio, i ti i ostali - ko ovdje ima demone i ko se bavi stvarima koje mu ni na koji nacin ne uticu na zivot? Vi, ili ja?
De malo...
- BHCluster
#2167 Re: Identitet Bosnjaka
Svakome ima nesto dobaciti a do drzave mu je stalo onoliko koliko ima koristi od iste.Nadzornik wrote:Ostaj ovdje,sunce tudjeg neba te nece grijati kao sto ovo grije.славянин wrote: Sreca pravi Bosnjaci cuvaju BiH.Sa srecom da je - jos malo i daleko odavde pa se je**te svi kolektivno na kamari u BiH![]()
Grki su tamo zalogaji hljeba,gdje svoga nema i gdje brata nije...
Tamo ti u hladu jasmina sa Red Bull-om u ruci sjedi Emina...![]()
p-s. na zapadu se gubi identitet,ono najdragocijenije sto covjek moze posjedovati...
- Dozer
#2168 Re: Identitet Bosnjaka
A na koji nacin sam je ja to iskoristio? Za tvoju info - od ove drzave nikad nisam dobio ni pfeninga (osim dva ranjavanja). Osim ako u to "dobio" ne racunas kredite komercijalnih banaka (stranih, naravno, jer svojih nemamo)...Fudo387 wrote: Pa ima li smisla da ja dolazim i ratujem za drzavu od koje nisam nikad ni imao nikakve koristi, sem ako ne racunamo pola kile gelera, a ti koji si je iskoristio koliko si mogao konstantno napominjes da ces u slucaju rata za stutgart?
De malo...
A "ima li smisla" da vi, koji od ove drzave niste nista dobili, dolazite i ratujete za nju - ima tacno onoliko koliko bih i ja to opet trebao raditi. Dakle - nimalo.
Ali, koji je smisao da se vi izvana danas polomiste da nama ovdje dokazete raznorazne bitnosti ovoga i onoga, a uopste s tim ovdje nemate dodira niti to ikako utice na vas tamo? Sta je poenta?
Last edited by Dozer on 18/05/2019 22:20, edited 1 time in total.
-
Fudo387
#2169 Re: Identitet Bosnjaka
Halo...Dozer wrote:A na koji nacin sam je ja to iskoristio? Za tvoju info - od ove drzave nikad nisam dobio ni pfeninga (osim dva ranjavanja). Osim ako u to "dobio" ne racunas kredite komercijalnih banaka (stranih, naravno, jer svojih nemamo)...
Tvoja djeca tu idu u skolu, ne moja.
Ti tu radis, ne ja.
Ti tu primas platu, ne ja.
Tebi servisiraju vodu, struju, ceste, ne meni.
I tako zadnjih 20 godina.
Al ne, haj ti dodji da se bijes, budi patriota, a ja cu u njemacku.
A je ti rezona i qrca.
- insomnia78
#2170 Re: Identitet Bosnjaka
Pa nista. Sljedeci put kad Mitar krene ti sjedi ispred kuce. Isprintaj postove i pod nos.
-
hAZNADAR
#2171 Re: Identitet Bosnjaka
Ne ja,... ali ekipi si se obratio na taj nacin. Ono pricate o ratu a nemate pojma kako je ratovati vi uhljebljeni u razvijenim drzavama,... Sta je to drugo no uobicajeni fgr stereotip o sedmoj minkenskoj?Dozer wrote:
Toliko gluposti uspijes napisati u dvije recenice, da je zaista tesko to cak i rasclaniti da bi ti se odgovorilo...
Buduci da niti jedan jedini put nisi dijasporu spomenuo u nekom normalnom svjetlu vec vjecito u negativnom kontekstu i podrugljivo - naravno da je mrznja.Moja mrznja i zavist? Prema kome i cemu to...? Vama u dijaspori?![]()
Pa ti eto ko neki Rambo patriota sto je odbranio nase vikendice ima pretpostavljam malo vece privilegije u diskusiji. Nista novo i nista sto si ti izumio.Pokusaj da pljujem "legalno"... Sta bi ovo trebalo znaciti, svega ti
Buduci da se znamo sa drugih tema - fgr raja a demoni su: seljaci, Bosnjaci, dijaspora, dosljaci, SDA glasaci, drugaciji ljevicari, za muslimane se ne mogu sjetiti,...A, koji mi je to profil, koja sam to raja, i koji su mi to demoni...?
Nista ti nisi drugaciji od mnogih ovdje, iste predrasude, isti demoni, isti stereotipi, iste zablude,.... doduse kada smo pricalo o historiji si bio originalan sa nekim nebulozama al necemo to sad spominjati.
Jos nesto?
- Dozer
#2172 Re: Identitet Bosnjaka
Halo...Fudo387 wrote:Halo...
Ti tu radis, ne ja.
A je ti rezona i qrca.
Idu u skolu, i sve platim...
Radim, i primam platu, ali ne za ovu drzavu i ne od ove drzave na bilo koji nacin, a ona me zato uredno, i to momacki, oguli svaki mjesec. Zauzvrat - rinaka.
Servisiraju sve (al' u qrcu), ali to uredno i debelo naplate. A sve sto si nabrojao, funkcionise i izgleda samo tako...
I tako zadnjih 23 godine...
I ja treba da ostanem ovdje, da se bijem - za sta tacno, i za koga tacno...?
A ti rezona i qrca...
Last edited by Dozer on 18/05/2019 22:38, edited 1 time in total.
-
Fudo387
#2173 Re: Identitet Bosnjaka
Ama bas me briga sta ces da radis, al ne mozes nekome ko nista od te drzave nikad nije imao postavljati pitanje da li ce se doci marisati za nju, a pri tome naglasavati kako ti neces.Dozer wrote:Halo...Fudo387 wrote:Halo...
Ti tu radis, ne ja.
A je ti rezona i qrca.
Idu u skolu, i sve platim...
Radim, i primam platu, ali ne za ovu drzavu i one od ove drzave na bilo koji nacin, a ona me zato uredno, i to momacki, oguli svaki mjesec. Zauzvrat - rinaka.
Servisiraju sve, i to uredno i debelo naplate. A sve sto si nabrojao, funkcionise i izgleda samo tako...
I tako zadnjih 23 godine...
I ja treba da ostanem ovdje, da se bijem - za sta tacno, i za koga tacno...?
A ti rezona i qrca...
Cuj, nisi nista dobio?
Radis u Zibambveu?
Voda ti curi iz japana?
Skolu ti placas?
Ozbiljno?
Pa placas, kroz porez, ali i uzivas beneficije.
- Nadzornik
#2174 Re: Identitet Bosnjaka
´ta ce Mitar,nek dodje na zapad medju raju ako smije,pa da vidi cija majka crnu vunu prede...insomnia78 wrote:Pa nista. Sljedeci put kad Mitar krene ti sjedi ispred kuce. Isprintaj postove i pod nos.
-
hAZNADAR
#2175 Re: Identitet Bosnjaka
Sta tebe briga gdje ko zivi? Tebe neko mozda prozivao u kojem si gradu, kantonu,..?Dozer wrote:A na koji nacin sam je ja to iskoristio? Za tvoju info - od ove drzave nikad nisam dobio ni pfeninga (osim dva ranjavanja). Osim ako u to "dobio" ne racunas kredite komercijalnih banaka (stranih, naravno, jer svojih nemamo)...Fudo387 wrote: Pa ima li smisla da ja dolazim i ratujem za drzavu od koje nisam nikad ni imao nikakve koristi, sem ako ne racunamo pola kile gelera, a ti koji si je iskoristio koliko si mogao konstantno napominjes da ces u slucaju rata za stutgart?
De malo...
A "ima li smisla" da vi, koji od ove drzave niste nista dobili, dolazite i ratujete za nju - ima tacno onoliko koliko bih i ja to opet trebao raditi. Dakle - nimalo.
Ali, koji je smisao da se vi izvana danas polomiste da nama ovdje dokazete raznorazne bitnosti ovoga i onoga, a uopste s tim ovdje nemate dodira niti to ikako utice na vas tamo? Sta je poenta?
Forum je otvoren a tema je Identitet Bosnjaka. Koliko znam bosnjastvo nije rezervisano samo za one koji zive u BiH.
Bolan nebio,.. ucini uslugu i sebi i drugima i povedi inicijativu, otvori bar temu da se dijaspori zabrani ucesce u politickim temama. Makar se radilo o identitetu Bosnjaka. Da se jednom za svagda nama zabrani pristup - ili da konacno zacepis labrnju vise sa spominjanjem mjesta boravka kao necemu presudnom u ovakvim temama.