Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post Reply
Novak20

#2151 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by Novak20 »

Dobri smo za potkusurivanje svake vrste.

https://avaz.ba/vijesti/komentar-dana/3 ... vi-erdoana
Ima smisla i priča da je Selmir uhapšen u odmazdi za neizručenje Humejre Gokčen (Humeyra Komcen), koju zvanična Ankara potražuje zbog – opet – veza s gulenovcima. Pred sudovima u BiH nalaze se još barem dva slična zahtjeva.

Erdoan ne prašta i ne treba se iznenaditi ako se još neki bh. državljanin nađe iza turskih rešetaka. Pa da trgujemo pravdom!
kmirsad

#2152 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by kmirsad »

Majku mu :roll: ... a ja konto ove godine do Antalije...ne, ne...
pirmin

#2154 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by pirmin »

Nisam upratio, je li mali princ stvarno nazvao Erdovana bozijim poslanikom?
Rampage

#2155 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by Rampage »

Poručio je Turcima da imaju čovjeka kojeg im je Bog poslao.
cyprus

#2156 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by cyprus »

Rampage wrote:Poručio je Turcima da imaju čovjeka kojeg im je Bog poslao.
Jednog od onih koje šalje svakih 100 godina, prema nekom hadisu...
Rampage

#2157 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by Rampage »

cyprus wrote:
A to je nekakav njihov, frizirani hadis:) Politikanski hadis.

A možda si i ti upravu, možda stvarno postoji takav hadis.
GeeTnT

#2158 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by GeeTnT »

cyprus wrote:
...pa i tebe je poslao na ovaj forum, cisto da pokaze da zbog silnih obaveza nema smisla za humor...Karadjica i Mladica je poslao kako bi ostatak svijeta shvatio koliko covjek moze biti krvolok. Covica i Dodika da nam pokaze koliko neko moze biti tvrdoglav i budala, a Bakira da Bosnjake podsjeca na Aliju i samo zbog toga...nazalost.

Ps. Spominjati hadis na nacin na koji cinis i u svetom mjesecu za Bosnjake je glup i totalni promasaj.
Bloo
Globalna šefica

#2159 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by Bloo »

GeeTnT wrote:
cyprus wrote:
...pa i tebe je poslao na ovaj forum, cisto da pokaze da zbog silnih obaveza nema smisla za humor...Karadjica i Mladica je poslao kako bi ostatak svijeta shvatio koliko covjek moze biti krvolok. Covica i Dodika da nam pokaze koliko neko moze biti tvrdoglav i budala, a Bakira da Bosnjake podsjeca na Aliju i samo zbog toga...nazalost.

Ps. Spominjati hadis na nacin na koji cinis i u svetom mjesecu za Bosnjake je glup i totalni promasaj.
Svetom mjesecu za muslimane*
insomnia78

#2161 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by insomnia78 »

Cekaj, kad je to BiH uvela svete mjesece?
Bloo
Globalna šefica

#2162 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by Bloo »

Kad je Alija postao predsjednik svih muslimana.
Novak20

#2163 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by Novak20 »

Jbg. Nije me Allah nagradio da čitam Le Monde, Le Figaro i Charlie Hedbo.
GeeTnT

#2164 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by GeeTnT »

insomnia78 wrote:Cekaj, kad je to BiH uvela svete mjesece?
Zar treba uvodit nesto sto je starije i od BiH i bilo koje drzave, pa i od Fr u kojoj obitava tvoja mikromalenkost.
insomnia78

#2165 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by insomnia78 »

Novak20 wrote:Jbg. Nije me Allah nagradio da čitam Le Monde, Le Figaro i Charlie Hedbo.
Stob reko drug FahrA: uĆiti, uĆiti i samo uĆiti
kmirsad

#2166 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by kmirsad »

GeeTnT wrote:
Zar treba uvodit nesto sto je starije i od BiH i bilo koje drzave, pa i od Fr u kojoj obitava tvoja mikromalenkost.
Koliko ja znam , BiH je sekularna država, a vjera privatna stvar... jedino se kod nas vjerska( automatski i stranačka) pripadnost, nako, zlu ne trebalo , navodi u CV.u za zapošljavanje...
Last edited by kmirsad on 02/06/2018 10:49, edited 1 time in total.
Novak20

#2167 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by Novak20 »

insomnia78 wrote:
Novak20 wrote:Jbg. Nije me Allah nagradio da čitam Le Monde, Le Figaro i Charlie Hedbo.
Stob reko drug FahrA: uĆiti, uĆiti i samo uĆiti
Jeste. Da sam u Francuskoj naučio francuski vjerovatno bih piskarao po francuskim forumima.
GeeTnT

#2168 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by GeeTnT »

kmirsad wrote:
GeeTnT wrote:
Koliko ja znam , BiH je sekularna država, a vjera privatna stvar... jedino se kod nas vjerska i pripadnost, nako, zlu ne trebalo , navodi u CV.u za zapošljavanje...
Koliko ja vidim zaokruzit ces 12hiljaditi bezvezni post...keep calm.
kmirsad

#2169 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by kmirsad »

GeeTnT wrote:
kmirsad wrote:
GeeTnT wrote: Zar treba uvodit nesto sto je starije i od BiH i bilo koje drzave, pa i od Fr u kojoj obitava tvoja mikromalenkost.
Koliko ja znam , BiH je sekularna država, a vjera privatna stvar... jedino se kod nas vjerska i pripadnost, nako, zlu ne trebalo , navodi u CV.u za zapošljavanje...
Koliko ja vidim zaokruzit ces 12hiljaditi bezvezni post...keep calm.
Jebi ga... nažalost... nismo svi pametni i obrazovani da se nadmudrujemo s tobom... al i mi malo pametni... imamo pravo da piskaramo po forumu... a ko nema živaca da nas čita... eno ima foe lista... pa nečeš morati pročitati moja 3 posta dnevno... rahatluku... nigdje kraja nema...
sadie_forever

#2170 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by sadie_forever »

http://--- no links ---/vijesti/svijet/u-b ... a-1174345/

Jel ovo sad znaci da se mozemo ugledati o zapad i stavljat Kuran na javna mjestA? :D
Kikibombona

#2171 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by Kikibombona »

fakat wrote:Kazes da lupam gluposti i onda lupis glupost. :roll: Nebitno, poenta je da su Turke decenijama ponizavali izmisljanjem dodatnih uslova za pristup.
Ovo sam cuo vise puta i nikada nisam dobio odgovor na sta se odnosi. Svaki put je uslijedio muk ili skretanje sa teme.

O kojim novim uslovima se radi?

Turska ne ispunjava uslove potrebne za pristup EU niti je ikada ispunjavala. Nisu ni blizu tome. U Turskoj svakih 10 godina imamo vojni udar. Nema demokratije po evropskim pravilima. Nema slobode za manjinske narode. Biti drugaciji u Turskoj, biti opozicija, je smrtno opasno, danas i uvijek, od kada postoji Turska.

I sto je najvaznije za cijelu pricu, Turska nije ravnomjerno razvijena. Razvijena je samo zapadna obala. Istok je jad i bijeda. Da udju u EU, 10 miliona turskih drzavljana bi preplavilo Njemacku za par godina. Ulazak Turske u EU bi bio katastrofa za Njemacku. Uz to, u Turskoj svako malo imamo rat koji stotine hiljada ljudi tjera u izbjeglistvo. Da je Turska clanica EU, sve izbjeglice bi nagrnule u Njemacku... i tako svako malo, posto je rat svako malo...

Dejvid Kameron je dobro rekao, ovim tempom, Turska nece ni za 200 godina ispuniti uslove da udje u EU. Zapravo, Turci nikada nisu pokazali stvarnu zelju da turske zakone prilagode evropskim, kako bi mogli postati dio unije.

I da zakljucim, bio bih sretan da Turska postane normalna drzava, da zakone prilagodi evropskim, da postane slobodna drzava i da kao takva bude dio EU. Medjutim, nema od toga nista u narednih 50 godina...

Turci nece dobiti ni bezvizni rezim, jer bi u tom slucaju milioni nagrnuli u EU... O clanstvu je smijesno pricati, drzava vojnih udara, diskriminacije manjina i politicke opozicije, stalnih sukoba i siromastva, nema sta traziti u EU.
Hakiz

#2172 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by Hakiz »

GeeTnT wrote:
Ima nešto starije i od tog tvog starijeg. Pa bolje da ne ideš tim putem.
Hakiz

#2173 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by Hakiz »

fakat wrote:Nebitno, poenta je da su Turke decenijama ponizavali izmisljanjem dodatnih uslova za pristup.
I mene živo interesuje koji su to dodatni uslovi?
kmirsad

#2174 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by kmirsad »

Hakiz wrote:
GeeTnT wrote:
Nedo Bog... do će do Bogumila, Ilira. Kelta. Pračovjeka... možda ćak i do majmuna...ameba... onih Alijena...
Hakiz

#2175 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by Hakiz »

kmirsad wrote:
Hakiz wrote:
GeeTnT wrote: Zar treba uvodit nesto sto je starije i od BiH i bilo koje drzave, pa i od Fr u kojoj obitava tvoja mikromalenkost.
Nedo Bog... do će do Bogumila, Ilira. Kelta. Pračovjeka... možda ćak i do majmuna...ameba... onih Alijena...
Do prve ćelije, ma do prvog meteora koji je vodu na ovu planetu donio.
Post Reply