Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulacije??

Post Reply
Zlatni djecak

#2151 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by Zlatni djecak »

mrgreen wrote:
Zlatni djecak wrote:On u jednoj izjavi kaže da ne donosi svoj sud ili ne izriče zaključke dok ne vidi kompletan predmet- spise,dokaze a onda kaže - "David je ubijen".Volio bih da vidim na osnovu čega to tvrdi jer do sad nije objavljeno ništa što bi ukazivalo da je zaista riječ o ubistvu a ne o nesrećnom slučaju ili samoubistvu.
Pregledala sam citav video sa Feragetom koji sam postavila, i manje vise sve citam i gledam, a ne sjećam se da je Feraget izjavio bas "David je ubijen". Mozda i jest, ali ja ne znam kad i gdje.
Moze li link na članak ili u kojoj minuti kojeg videa je to rekao ?

Kada te toliko dotakla ta navodna izjava da si se registrovao na forum i posvetio joj prvi post, pretpostavljam da ti nece biti problem navesti izvor ?
Govori na manje neposredan nacin i u prethodnom video prilogu ali u ovom na nacin da je Face TV naslovio emisiju kako je naslovio.
Advokati bi morali da budu odgovorniji i prema svojim klijentima i prema javnosti.U konkretnom slucaju Feraget ide i dalje pa govori o "sprezi" tj uroti ili zavjeri da se ubistvo prikrije a svoj zakljucak zasniva izmedju ostalog i na tome da je mrtvozornik bacio gace nastradalog.To je neozbiljno.Naravno,nista nije nemoguce pa ni to da je 21 godisnji mladic ubijen od strane drzave tj.policije ili vlasti entiteta ili da se navodno ubistvo zataskava ali oni koji to tvrde morali bi za to da ponude kredibilne dokaze,nekog svjedoka na primjer.
MaxPayne

#2152 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by MaxPayne »

Novosti wrote:Jao "slavonska večer" je kao neki dokaz da je Nobilo povezan s Dodikom. Ova PZD sekta je sve smješnija i smješnija.
Oho,evo nam gosta sa HB foruma.I tamo se u posebnoj temi upiru rukama i nogama o nekakvoj sekti.
mrgreen

#2153 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by mrgreen »

Mislim da je Feraget sve objasnio. Kome je normalno da neko baca gace zrtve, ili da nestane majica Alise Mutap sa tragovima krvi, taj i zaslužuje ovakav sistem.
Zlatni djecak

#2154 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by Zlatni djecak »

Sistem je isti kao u sretnim državama na zapadu EU.Dobar broj zakona je doslovno prepisan.Ne postoji sistem koji sasvim onemogućuje zloupotrebe.To je uvijek do konkretnih ljudi a zakonska rješenja mogu biti manje ili više naklonjena onima koji zlouptrebljavaju svoju poziciju.U slučaj smrti Dženana Memića nisam upućen.U odnosu na slučaj smrti Davida Dragičevića taj slučaj nije toliko medijski propaćen i o istom postoji mnogo manje pojedinosti.Nekako je mnogo mutniji od slučaji smrti Davida Dragićevića.Ja pokušavam da ukažem na besmislenost tvrdnje o nekakvoj zavjeri koja propagira i Feraget.Po toj verziji u ubistvo i u prikrivanje ubistva,uključeno je kako je Nobilo primijetio 60 osoba.Od mrtvozornika do šefova policije,entitetske,gradske,šefova tužilaštava,vještaka sudskomedicinske struke ... Zaobilazi se činjenica da je tijelo nastradalog vještačeno od lokalnog banjalučkog patologa,patologa iz Beograda a da je svoju ocjenu oštećenja na tijelu nastradalog dao je i Medicinski fakultet iz Zagreba.Oba patologa su se saglasili da je davljenje vodom uzrok smrti a prema nalazima stručnjaka sa MFZ samo tri relativno male modrice potiču od udaraca.Istraga je utvrdila da je nastradali taj dan učestvovao u dvije tuče.
Sve to naravno ne znači da je isključena mogućnost da je jedna ili više drugih osoba doprinijela tome da dođe do smrti ili da je nastradali udavljen tj,ubijen ali verzija na kojoj istrajava otac nastradalog i oni koji ga podržavaju lišena je skoro svake pa i najmanje vjerovatnoće.
JThomas

#2155 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by JThomas »

Banja Luka wrote:
Banksy wrote:Vjerujem Feragetu, ali nekako mi je teško povjerovati da je Nobilo odigrao za drugu stranu... Ko zna.
Zasto? Kada su doktori u RS htjeli da strajkuju, Mile je kupio vodje strajka i strajk je ugusen. Kad su borci htjeli da strajkuju kupio je i njih. Dragomir Babic je bio najglasniji u optuzbama Dodika za kriminal (covjek, koji je 1993. napravio haos u Banja Luci), onda je jednom dao intervju, da je sve radio u sluzbi Rafija Gregorijana, da je Mile fin, dobar i brani RS. Od tad ua njega vise nikad niko cuo nije. Pitam se cime je ucijenjen. Isto vazi i za Cavica i Krsmanovica.Znam, neki ce reci, drugo je Nobilo... Jeste, drugo je, a koliko je drugo, pogledati pod "dodik-nobilo slavonske veceri" na youtube.
puno je lakše pobrojati koga tamo nije kupio i zastrašio, nego koga jeste. vukotu, borenovića i davora dragičevića, ima li još ko. ugasio opoziciju i počinje četvrti mandat kao apsolutni gospodar entiteta.
Banja Luka

#2156 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by Banja Luka »

Novosti wrote:Jao "slavonska večer" je kao neki dokaz da je Nobilo povezan s Dodikom. Ova PZD sekta je sve smješnija i smješnija.
Sta tek reci za UZP sektu...
Zlatni djecak

#2158 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by Zlatni djecak »

Maraschino wrote:Image
A što se "Boki" nije javio advokatskom timu da ih upozna sa svojim saznanjima :-)
zavrzlama

#2159 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by zavrzlama »

Koliko treba biti budala i naivan i vjerovati da ce vlast i policija manjeg entiteta pronaci ubicu jedne osobe ako je ubistvo uradjeno iz interesa navedenih institucija...

Pa masovan grobnica Tomasica sa preko 3500 ubijenh se krila od javnosti vise od 15 godina,a za tu grobnicu je znalo hiljade ljudi i kompletna politicka i policijska struktura manjeg entiteta.

I sad treba da se cudimo sto se nezna ko je ubica jedne jedine osobe.
Ommadawn

#2161 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by Ommadawn »

Davor je najavio da ce sedmog aprila slijedece godine objaviti nekakav video snimak eksplicitnog sadrzaja Dodikove kcerke ukoliko se ne ispune njegovi zahtjevi.
mO k3

#2162 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by mO k3 »

Ommadawn wrote:Davor je najavio da ce sedmog aprila slijedece godine objaviti nekakav video snimak eksplicitnog sadrzaja Dodikove kcerke ukoliko se ne ispune njegovi zahtjevi.
Da on ne bude strpat u crveni kombi od Stevandica preko noci ??
Nadzorna_ploca

#2163 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by Nadzorna_ploca »

Davore mislim da si izgubio povjerenje prosjecnog zivlja. Tvoje 'prijetnje' su postale smijurija.
mO k3

#2164 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by mO k3 »

Nadzorna_ploca wrote:Davore mislim da si izgubio povjerenje prosjecnog zivlja. Tvoje 'prijetnje' su postale smijurija.
:thumbup:

Da je puko
Ommadawn

#2165 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by Ommadawn »

Nadzorna_ploca wrote:Davore mislim da si izgubio povjerenje prosjecnog zivlja. Tvoje 'prijetnje' su postale smijurija.
Nazalost, to je cinjenica.
Ommadawn

#2166 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by Ommadawn »

mO k3 wrote:
Ommadawn wrote:Davor je najavio da ce sedmog aprila slijedece godine objaviti nekakav video snimak eksplicitnog sadrzaja Dodikove kcerke ukoliko se ne ispune njegovi zahtjevi.
Pa ekipa iz famoznog kombija je ocito jos u zivotu, neki su fizicki dobro oslabili ali Vuksan, iako se udebljao k´o krmak, jos uvijek izgleda da je oran da nekome krv pusti i kosti polomi.
mO k3

#2167 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by mO k3 »

Ommadawn wrote:
mO k3 wrote:
Pa ekipa iz famoznog kombija je ocito jos u zivotu, neki su fizicki dobro oslabili ali Vuksan, iako se udebljao k´o krmak, jos uvijek izgleda da je oran da nekome krv pusti i kosti polomi.
vuksan?? pomozi mi ... :?
Maraschino

#2168 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by Maraschino »

Ommadawn wrote:
Nazalost, to je cinjenica.
Ne obecaji ono sto ne mozes ispuniti.
Ommadawn

#2169 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by Ommadawn »

mO k3 wrote: vuksan?? pomozi mi ... :?
Bosko Vuksan, predvodnik ekipe famoznog "Crvenog kombija". Psihopata iz Karanovca, radio prije rata u Tvornici Obuce "Bosna" (danas BEMA) i bio dobar sa jednim rodjakom od moje stare. To "poznanstvo" je spasilo mog mladjeg rodjaka kada su im negdje tamo u maju 1993, Vuksan i ekipa dosli "u posjetu" i izveli rodjaka (tad imao 18 godina) iz kuce. Ovaj sto je bio dobar s Vuksanom je vidio to kroz prozor, izasao vani i "dje si, sta ima, gdje vodite ovog malog, ovo mi je rodjak" i tu se Vuksan malo "prodobrio" i rekao "Pa sto ne kazes da ste rodjaci... ma ja svratio da vidim je li sve pod sigurnosnom kontrolom, da se ovdje ne krije kakvo oruzje ili slicno..." i puste mladjeg rodju i produze dalje.
Sto ih nije obeshrabrilo da taj dan kasnije uhvate neke druge potencijalne zrtve i ispitaju izdrzljivost ljudskih kostiju, mesa i psihe.
mO k3

#2170 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by mO k3 »

Ommadawn wrote:
mO k3 wrote: vuksan?? pomozi mi ... :?
Bosko Vuksan, predvodnik ekipe famoznog "Crvenog kombija". Psihopata iz Karanovca, radio prije rata u Tvornici Obuce "Bosna" (danas BEMA) i bio dobar sa jednim rodjakom od moje stare. To "poznanstvo" je spasilo mog mladjeg rodjaka kada su im negdje tamo u maju 1993, Vuksan i ekipa dosli "u posjetu" i izveli rodjaka (tad imao 18 godina) iz kuce. Ovaj sto je bio dobar s Vuksanom je vidio to kroz prozor, izasao vani i "dje si, sta ima, gdje vodite ovog malog, ovo mi je rodjak" i tu se Vuksan malo "prodobrio" i rekao "Pa sto ne kazes da ste rodjaci... ma ja svratio da vidim je li sve pod sigurnosnom kontrolom, da se ovdje ne krije kakvo oruzje ili slicno..." i puste mladjeg rodju i produze dalje.
Sto ih nije obeshrabrilo da taj dan kasnije uhvate neke druge potencijalne zrtve i ispitaju izdrzljivost ljudskih kostiju, mesa i psihe.
hvala ...
Ommadawn

#2174 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by Ommadawn »

bingov buraz wrote:Uvijek sam mislio da je Goran zvani Gavrin vođa te ekipe.
Moguce je da je i on. Bosko je vozio i nosio nekakav spisak koga trebaju da vode.
Ne sjecam se tacno ali mislim da je i Pedja Bodiroza bio sastavni dio te ekipe.
Ommadawn

#2175 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by Ommadawn »

mO k3 wrote:Image

jeli to taj junacina?
Jeste. Imas ga i u filmu "Banjalucki geto".
Uuu al je ovdje prop´o.
Post Reply