Novi selektor reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
sumirprimus

#2151 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by sumirprimus »

znaci slijedi zavrsni dio privatizacije isturenog krila saveza... :D :oops:
Grean

#2152 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Grean »

hrasno38 wrote:
Grean wrote:
Možemo to postići ako ostvarimo koheziju među igračima, trenerima, rukovodstvom i navijačima."
On se inace ubio za kohezije, onako je omiljen i karizmatican (izuzev Grbavice). Nego ja se igre Zelje iz Osimovog vremena i ne sjecam, bi li dobili Mourinha ili Guardioulu, Mesu ili Susica :mrgreen: tj. kakav je sa igrom od noge do noge ili preferira kao i Mesa da Begovic razigrava, da igra na kontre uz ostale karakteristike koji takvi treneri donose.

Meni je nekako taj dio bitniji od kreditiranih titula sa Zeljom.
Ne mozes se ti ne sjecati jer tadi se tek ucio kako izgleda lopta ali sjecam se ja da je tada napravljen rekord u postignutim golovima Zelje koji nikada nije oboren!!!!
Dobro ciko nisam te prepoznao.

Lupas kao i obicno po cemu si postao poznat na forumu. Ja kad sam gledao Susiceve treninge na sljaci na Kosevu vjerovatno nisi ni znao gdje Grbavica posto nije bilo interneta a ti kako znamo ne ides na utakmice.

Btw, niko nije pricao o golovima. Retroaktivan ili proaktivan trener bilo je pitanje. Daju golove i Mourinhove ekipe ali je on i dalje strucnjak koji se proslavio prije svega u situacijama gdje odgovara na igru protivnika dok je uvijek tanji kad njegovi trebaju voditi igru.
avetinja

#2153 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by avetinja »

Logovan wrote:Najbolja rješenja. :thumbup:

Naravno, ne bukvalno bilo kakav stranac ili bilo ko iz regiona.
Da se pitam, doveo bih stranca. Tada ne bi moglo biti optužbi da gura igrače Želje ili Sarajeva, da je sa onih strana rijeka, a kod eventualnog sukoba sa igračima igrači ne bi imali brojna opravdanja koja bi se narodu prodala. Kod stranca ne bi niti jedan fudbaler bio taj koji se miješa u posao, već bi gledao svoje zadatke. A to da ne poznaje naš mentalitet dovoljno je reći Vahid Alihodžić i Alžir. Ali bojim se da nemamo para za nekog takvog.
sumirprimus

#2154 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by sumirprimus »

razlog vise za nastavak nepracenja i mirna bosna.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#2155 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by hrasno38 »

sumirprimus wrote:razlog vise za nastavak nepracenja i mirna bosna.
skoro bi covjek pomislio da te neko tjera da pratis........ima bruka ljudi koji ne prate pa jedan vise ili manje nece nista promjeniti!!
condy

#2156 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by condy »

I da imaju pare za Vahu, nije zaslužio ni centa :)
sumirprimus

#2157 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by sumirprimus »

hrasno38 wrote:
skoro bi covjek pomislio da te neko tjera da pratis........ima bruka ljudi koji ne prate pa jedan vise ili manje nece nista promjeniti!!
boga mi u pravu si!
sta mogu nego slozit se s tobom.
samo sto mislim da ce izbor amara izazvat jos negativnih reakcija.
ajde de vidjecemo.
hrasno38

#2158 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by hrasno38 »

sumirprimus wrote:
hrasno38 wrote:
boga mi u pravu si!
sta mogu nego slozit se s tobom.
samo sto mislim da ce izbor amara izazvat jos negativnih reakcija.
ajde de vidjecemo.
Pa evo vidim ovdje po broju glasova........koliko je bilo forumasa koji su srali protiv Papeta od samog pocetka....pa cak i nekih Pitara i sta je bilo ......pojeo vuk magarca ili u prevodu koga boli kurac sta forumasi pricaju. Da je umjesto Osima ovdje kandidat Musemic drukcija prica bi se pricala ali kako god obrnes i okrenes oni su dva nasa najbolja domaca trenera sigurno uz jos Vinka Marinovica koji to ponovo i dokazuje. E sad ovi hoce raditi za 30.000 KM mjesecno dok recimo jedan Bilic je imao par miliona i sigurno izpod te cifre ne bi ni radio kao niti jedan imalo ozbiljniji trener u svijetu a tu su i Prosinecki i Bilic ali i Katanec. Koji ce nama kurac neki polovnjaci iz Srbije ili Srbi da bi se samo ispostovali neko nacinalno kurcenje. Sto se mene tice neka dovedu ili Vahu ili Magatha ili Bilica ili Kataneca za 30.000 i ja cu biti presretan jer oni jesu bolji od Amara ali posto je to utopija knjiga se svela na dva slova Kodru i Amara. Kodro sigurno vise zaradjuje u Svici i baca suplju sa nekim uslovima te na kraju ostaje Amar kojem bi bar sto se mene tice ja licno zaista od srca pridruzio Musemica! Ne zato sto je Pitar jer oni su mi totalno nebitni u zivotu nego zato sto ima ono sto treba nasoj reprezentaciji. Dakle Amar - Musemic - Barbarez i Borce Sredojevic!
Fudo387

#2159 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Fudo387 »

Jebo te, ovaj ce stvarno postati selektor.
Bas smo nenormalni.
markomilanov

#2160 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by markomilanov »

''Koji ce nama kurac neki polovnjaci iz Srbije ili Srbi da bi se samo ispostovali neko nacinalno kurcenje'' može biti Magat,Bilić,Katanec,ali nacionalnost koja je satatvni deo države ne može.
šTA REĆI,KAKVU PORUKU POSLATI.
hrasno38

#2161 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by hrasno38 »

markomilanov wrote:''Koji ce nama kurac neki polovnjaci iz Srbije ili Srbi da bi se samo ispostovali neko nacinalno kurcenje'' može biti Magat,Bilić,Katanec,ali nacionalnost koja je satatvni deo države ne može.
Jos si ti mali da skontas sta je pisac htio da kaze......
condy

#2162 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by condy »

Pored selektora, treba nam dobar fitnes trener.

Ja predlažem nju

Image

Sa njom nema zajebavanja... :lol:
Fudo387

#2163 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Fudo387 »

hrasno38 wrote:
markomilanov wrote:''Koji ce nama kurac neki polovnjaci iz Srbije ili Srbi da bi se samo ispostovali neko nacinalno kurcenje'' može biti Magat,Bilić,Katanec,ali nacionalnost koja je satatvni deo države ne može.
Stvarno hrasno, sto ti neces da nam Srbin bude selektor? :D :lol:
hrasno38

#2164 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by hrasno38 »

Fudo387 wrote:
hrasno38 wrote:
Stvarno hrasno, sto ti neces da nam Srbin bude selektor? :D :lol:
hahahahahahaha :thumbup: al ono ubi frajer nabrajajuci imena...smori cijenjeno pucanstvo :-) a Amar vec pravi planove :lol: :lol: :lol: :lol:
Reuf-Refko

#2165 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Reuf-Refko »

Nama jednostavno treba profesionalac covjek, Amar to nije. Da mu babo nije bio trener ni on nikad ne bi bio. Vecina igraca(ako ne i svi) su dijaspora, a vani se radi profesionalno, nema ulicnog zagorna, pickaranja i sl...Amar bi rastjerao i ovo malo igraca sto imamo. A ta njegova nestručnost je posebna priča...sjećam se kad je bio komentator protiv Njemačke kad smo igrali u prijateljskoj, popljuvao čovjek Ozila i Kadiru(koji su tad bili nadolazeci igraci) i bukvalno se ismijao na TV Njemackoj repki za predstojeće SP u J Africi. Moron čovjek, jednostavno...kafanac i probisvijet. Pa kakve je afere imao sa Dzekom dok je igrao u Citiju, javno ga prozivao da predje u drugi klub, da bi Zeljo naplatio 3% od transfera, kojeg je prodao za 50 000 e, a čovjek vrijedi 30m hahha, i to neki klub i trener. :skoljka:
luckylaka

#2166 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by luckylaka »

Reuf-Refko wrote:Nama jednostavno treba profesionalac covjek, Amar to nije. Da mu babo nije bio trener ni on nikad ne bi bio. Vecina igraca(ako ne i svi) su dijaspora, a vani se radi profesionalno, nema ulicnog zagorna, pickaranja i sl...Amar bi rastjerao i ovo malo igraca sto imamo. A ta njegova nestručnost je posebna priča...sjećam se kad je bio komentator protiv Njemačke kad smo igrali u prijateljskoj, popljuvao čovjek Ozila i Kadiru(koji su tad bili nadolazeci igraci) i bukvalno se ismijao na TV Njemackoj repki za predstojeće SP u J Africi. Moron čovjek, jednostavno...kafanac i probisvijet. Pa kakve je afere imao sa Dzekom dok je igrao u Citiju, javno ga prozivao da predje u drugi klub, da bi Zeljo naplatio 3% od transfera, kojeg je prodao za 50 000 e, a čovjek vrijedi 30m hahha, i to neki klub i trener. :skoljka:
Sve si ovo u pravu i Amar bas na sve slici samo ne na kekog ko moze voditi jednu reprezentaciju al jbga.mozda se covjeku posloze zvijezde.Bas se previse sere po Amaru iako sam i ja protiv njega.Trenutno nemamo izbora i jedino sto mozemo je pruziti podrsku Amaru naravno ako dodje.Evo recimo puno moje raje ovdje kaze,,ma jebo ih Amar nikada vise necu pogledati reprezentaciju"pa nije Amar reprezentacijaOvdje je samo problem bolesno prepucavanje pojedinih forumasa na relaciji bordo-plavi,to je slucaj bio i sa imenovanjem Safeta Susica.Znaci nekima je totalno nebitna reprezentacija vaznije je sa koje strane dolazi selektor.Jos jednom,meni licni Amar je totalno antipatican lik,cak me vise podsjeca da je otpao od Ilije Grahov mzaja od sipova nego gospodina Ivice Osima ali ako dodje za selektora puna podrska .Nego da se mi malo vise angazujemo pa ove iz saveza pokusamo nauciti pameti
hrasno38

#2167 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by hrasno38 »

luckylaka wrote:
Reuf-Refko wrote:Nama jednostavno treba profesionalac covjek, Amar to nije. Da mu babo nije bio trener ni on nikad ne bi bio. Vecina igraca(ako ne i svi) su dijaspora, a vani se radi profesionalno, nema ulicnog zagorna, pickaranja i sl...Amar bi rastjerao i ovo malo igraca sto imamo. A ta njegova nestručnost je posebna priča...sjećam se kad je bio komentator protiv Njemačke kad smo igrali u prijateljskoj, popljuvao čovjek Ozila i Kadiru(koji su tad bili nadolazeci igraci) i bukvalno se ismijao na TV Njemackoj repki za predstojeće SP u J Africi. Moron čovjek, jednostavno...kafanac i probisvijet. Pa kakve je afere imao sa Dzekom dok je igrao u Citiju, javno ga prozivao da predje u drugi klub, da bi Zeljo naplatio 3% od transfera, kojeg je prodao za 50 000 e, a čovjek vrijedi 30m hahha, i to neki klub i trener. :skoljka:
Sve si ovo u pravu i Amar bas na sve slici samo ne na kekog ko moze voditi jednu reprezentaciju al jbga.mozda se covjeku posloze zvijezde.Bas se previse sere po Amaru iako sam i ja protiv njega.Trenutno nemamo izbora i jedino sto mozemo je pruziti podrsku Amaru naravno ako dodje.Evo recimo puno moje raje ovdje kaze,,ma jebo ih Amar nikada vise necu pogledati reprezentaciju"pa nije Amar reprezentacijaOvdje je samo problem bolesno prepucavanje pojedinih forumasa na relaciji bordo-plavi,to je slucaj bio i sa imenovanjem Safeta Susica.Znaci nekima je totalno nebitna reprezentacija vaznije je sa koje strane dolazi selektor.Jos jednom,meni licni Amar je totalno antipatican lik,cak me vise podsjeca da je otpao od Ilije Grahov mzaja od sipova nego gospodina Ivice Osima ali ako dodje za selektora puna podrska .Nego da se mi malo vise angazujemo pa ove iz saveza pokusamo nauciti pameti
Ovdje se ponajvise prica svodi na to kako Amar Osim izgleda kao da biramo mistera BiH a ne selektora fudbalske reprezentacije. Ja sam lijepo napisao eto 30.000 je mjesecno pa nek nadju nekoga ko je bolji od Amara a ko ce raditi za 660.000 godisnje!!!
Melbourne_Australia

#2168 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Melbourne_Australia »

E cuj ovoga :lol: javno Amar prozivao Dzeku da ide iz citija :lol: da bi Zeljo naplatio lovu :lol: :lol: Ovde ce fakat biti aparata bruku, kad saznaju da je AMAR novi selektor za koji dan.... A cuj, aferu imao AMAR zbog Dzeke :lol: :lol:
Grean

#2170 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Grean »

Sve je izvjesnije da ce biti Amar. Istrpit cemo ga, nadam se i uvjeren sam da nece biti duga vijeka. Ima dovoljno sansi da kiksa do kvalifikacija. Taman dok se Marinovic profilira sa U21.

Nego kad je vrijeme da za istek Begovicevog mandata? Zar ne bi trebala biti rotacija, ponovni izbori?

Da mi je ko’ pricao da i nacionalni kljuc ponekad moze biti koristan :mrgreen:
LeTalek

#2171 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by LeTalek »

markomilanov wrote:Ja nisam kao većina u rs,ja navijam za bih,ja želim da približim vaše stavove,a da se stvore neki preduslovi,da svi doživlaju bih kao svoju repku,ma nek uvek igra 11 najboljih,ali neka 16,1718,19,bude iz trebinja,imotskog,travnika,bijeljine,bio je rat,kako vi doživlajvate igoku košarcu,80 % bošnjaka n eprati.
Pa bilo bi da su se Gaćinović, Gudelj, Subotić, Kuzmanović, Marin, Ćorluka, Lovren...odlucili za BiH!

Ne mogu ljudi na silu sad neke bzvz zvati samo da bi ispunili kvotu... :roll:
Korisničkoime

#2172 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Korisničkoime »

markomilanov wrote:Ja nisam kao većina u rs,ja navijam za bih,ja želim da približim vaše stavove,a da se stvore neki preduslovi,da svi doživlaju bih kao svoju repku,ma nek uvek igra 11 najboljih,ali neka 16,1718,19,bude iz trebinja,imotskog,travnika,bijeljine,bio je rat,kako vi doživlajvate igoku košarcu,80 % bošnjaka n eprati.
Glupost, kao sto neko rece navedi jednog Hrvata i/ili Srbina koji zeli da igra za reprezentaciju ali nije pozvan. Koji je to igrac izostavljen s popisa jer je Srbin ili Hrvat.
Srbina za trenera ja nemam nista protiv, nek bude Hrvat ja sam za Prosineckog sutra bi od plate odvojio procenat da on postane selektor.
Sustina je da svaki iole spacam igrac Srbin ili Hrvat ne zeli da igra za BiH nego noge polomi da igra za domovinu ili otadzbinu i onda se neko pojavi pametan i kaze Bosnjacka reprezentacija, ne zele Bosnje Srbe i Hrvate u reprezentaciji.
Sto se tice toga da li ce neko iz RS-a ili iz Z.Hercegovine navijati za reprezentaciju BiH iskreno 99% navijaca BiH zaboli kita. Kaze nece da igra za BiH ja kazem jebi ga neka ne igra ne treba nam, kaze nece da navija za BiH ja kazem jebi ga ne treba nam.
Radio Sarajevo

#2173 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Radio Sarajevo »

Grean wrote:Sve je izvjesnije da ce biti Amar. Istrpit cemo ga, nadam se i uvjeren sam da nece biti duga vijeka. Ima dovoljno sansi da kiksa do kvalifikacija. Taman dok se Marinovic profilira sa U21.

Nego kad je vrijeme da za istek Begovicevog mandata? Zar ne bi trebala biti rotacija, ponovni izbori?

Šta to Marinović ima, a da Amar nema?

Ako gledaš obratno, Amar ima devet trofeja više. Cijenim Marinovića, i mislim da je odličan trener, ali fakat ne kontam ovakve argumente. Kad ovakve gluposti pišete, onda naravno da će vam ljudi govoriti da Amara ne želite isključivo zbog kompleksa.
luckylaka

#2174 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by luckylaka »

Radio Sarajevo wrote:
Grean wrote:Sve je izvjesnije da ce biti Amar. Istrpit cemo ga, nadam se i uvjeren sam da nece biti duga vijeka. Ima dovoljno sansi da kiksa do kvalifikacija. Taman dok se Marinovic profilira sa U21.

Ako gledaš obratno, Amar ima devet trofeja više. Cijenim Marinovića, i mislim da je odličan trener, ali fakat ne kontam ovakve argumente. Kad ovakve gluposti pišete, onda naravno da će vam ljudi govoriti da Amara ne želite isključivo zbog kompleksa.
REalno jedino sto Marinovic nema a Amar ima je babo u savezu
Grean

#2175 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Grean »

Radio Sarajevo wrote:

Zar treba objasnjavati?

Arogantan bez pokrica, nema harizmu, ponasa se i prica kao seoski lola.
Sa druge strane Bossovo odijelo, bijela kosulja, gard, umjeren, jos nikom se nije zamjerio glupim izjavama.

To je kao kad bi pitao sto Marinovica a ne Blaza Sliskovica sa svojim izjavama Bosna ovo Hercegovina ono, kockarskim manirima ili sto ne Jagodica sa svojim konstantim ublehaskim izjavama i kuknjavom.

Svi su qurac od trenera ako pricamo o internacionalnim okvirima pa kad je tako onda gledas da imaju druge kvalitete koji bi podigli atmosferu, trazis ljude iza kojih ce svi stati jer su to na ovaj ili onaj nacin zasluzili.

Evo posteno, mogu li plavi pored silne ljubavi i potrebe da ga brane naci i jedan od epiteta koji krasi Osima mladjeg.
Locked