Bitcoin & crypto svijet
Moderator: anex
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2151 Re: Bitcoins
Ko vrši istragu?
- mO k3
#2152 Re: Bitcoins
Mislis na W formaciju ??victom wrote:uvijek isti šablon, jak pad, blagi oparavak, stagnacija, pa opet, jak, blag oporavak, stagnacija....
Primjetio sam ovaj šablon dok je još bio na 15 K, ovo slovo V
- victom
#2153 Re: Bitcoins
damO k3 wrote:Mislis na W formaciju ??victom wrote:uvijek isti šablon, jak pad, blagi oparavak, stagnacija, pa opet, jak, blag oporavak, stagnacija....
Primjetio sam ovaj šablon dok je još bio na 15 K, ovo slovo V
Last edited by victom on 01/03/2021 04:27, edited 2 times in total.
- victom
#2154 Re: Bitcoins
mislim da nema nikakve istrage.perfekcionista1 wrote:Cekaj zar se uopste cudimo zasto sve pada ako uzmemo u obzir da je bitcoin pod nekom vrstom istrage? Da sa za to znao prije dva dana nebih nikad ulozio.
ima ovdje mnogo razloga
Zasićenost, skupe transakcije, interni ratovi mešu forkovima (Bcash vs bitcoin). Vjerovatno ima jos razloga kojih nismo ni svjesni.
Ali po meni glavni razlog je taj što je BTC izgubio svoju svrhu kao globalno i JEFTINO platežno sredstvo a alternative ne fali.
Postao je svrha samom sebi.
Last edited by victom on 01/03/2021 04:27, edited 2 times in total.
- mO k3
- victom
#2156 Re: Bitcoins
kako nesta 150 milijardi u sekundi
market cap pade sa 630 na 470 milijardi $
Last edited by victom on 01/03/2021 04:27, edited 3 times in total.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2157 Re: Bitcoins
Ko je pratio, prodao je do 18.12.
- mO k3
#2158 Re: Bitcoins
@tomo jesi prodao ?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2159 Re: Bitcoins
Kad je bio na 19 k.mO k3 wrote:@tomo jesi prodao ?
Ostalo nešto sitno na xrp i eth. Zanemarivo.
-
Ci-Nick
#2160 Re: Bitcoins
ma ovo je samo korekcija,.. treba dokupiti.victom wrote:kako nesta 150 milijardi u sekundi
ljudi moji ne samo da se digitalne valute ne koriste za što su namjenjene i da transakcije nisu besplatne kako je obećano nego se sve te konverzije skupo plate,.. povrh svega suprotno onome što je planirarano,.. da se cijene na tako velikom tržištu ne mogu manipulisati,.. posljednjih dana je ipak postalo očigleno da se jedna ili dvije valute svaki dan guraju do besvjesti.
- mO k3
#2161 Re: Bitcoins
Tomahawk11 wrote:Kad je bio na 19 k.mO k3 wrote:@tomo jesi prodao ?
Ostalo nešto sitno na xrp i eth. Zanemarivo.
dobar !Q
-
r_faruk
#2162 Re: Bitcoins
nije mi jasno kakve se provizije placaju pri prebacivanju sredstava sa walleta na wallet? da li sam pogresno shvatio bit crypto valuta, zar nije ideja da se trguje bez provizija i ostalih pizdarija, na kraju crypto ispade isto sto i klasicni novac i banke... hoces da uplatis novac nekome na racun u banci, platis 0.7KM do 1.5KM. na crypto valutama je jos skuplja transakcija....
u glavnom sve valute su se sdrmopizdile i to vrtoglavo. sve u svemu ja i dalje vidim neku nadu da se cvakne 100-200 hiljada KM u narednih par godina... nije da nije bilo prilika, sica od 1000-2000KM nije neki profit kada se na nju doda provizija i peripetije oko prebacivanja novca na racun, ali od 5000$ pa gore, vrijedi se pomuciti...
i dalje je malo ljudi u svemu ovome....
u glavnom sve valute su se sdrmopizdile i to vrtoglavo. sve u svemu ja i dalje vidim neku nadu da se cvakne 100-200 hiljada KM u narednih par godina... nije da nije bilo prilika, sica od 1000-2000KM nije neki profit kada se na nju doda provizija i peripetije oko prebacivanja novca na racun, ali od 5000$ pa gore, vrijedi se pomuciti...
i dalje je malo ljudi u svemu ovome....
- Dozer
#2163 Re: Bitcoins
U sustini, sve ono sto ranije rekoh - bankarski sektor se tek zagrijava za Ripple tehnologiju, tako da....drndalo wrote:Ripple danasnja objava, izgleda da idu na laksu i siru dostupnost...
XRP Now Available on 50 Exchanges Worldwide
Dec 21, 2017 | Team Ripple
The digital asset market is heating up. Many new assets entered the space touting to be better and faster for settling payments. Worldwide interest surged, which boosted the collective market cap from $93.3 billion in August 2017 to just under $600 billion by mid-December 2017 — an increase of 543 percent in just four months.
However, despite continued rise of digital assets, XRP remains the fastest and most scalable asset on the market.
The market is taking notice of XRP’s speed, reliability and scalability — which has strengthened the demand for XRP and where it’s listed. In fact, we’re proud to announce that XRP has gone from being listed on six exchanges earlier this year to more than 50 worldwide.
The increased demand for XRP speaks to the market’s understanding of the need for a fast and scalable asset that serves as a reliable liquidity tool for financial institutions through the product xRapid.
To serve that role in cross-border flows, XRP needs deep liquidity across fiat currencies. In support of that goal and healthy XRP markets, it’s a top priority for Ripple to have XRP listed on top digital asset exchanges, making it broadly accessible worldwide. Ripple has dedicated resources to the initiative so you can expect ongoing progress.
XRP’s widening footprint in major markets
In addition to our current listings, expansion into the following global exchanges makes it possible for Ripple to better serve growing demand for XRP. It also reinforces that XRP is the digital asset that can truly modernize the global payments systems.
XRP is now available on the following exchanges:
CEX.IO — One of the largest exchanges in the United Kingdom with an average daily total trade volume of $94 million.
GMOCoin — The leading exchange in Japan.
Huobi.pro — A major exchange in Singapore with an average daily total trade volume of $787 million.
XRP is the leading digital asset to remove friction from global payments
XRP’s long-term value is determined by its utility — including its ability to help financial institutions source liquidity for payments into and out of emerging markets. In fact, financial institutions have already begun to use XRP as a liquidity tool, reducing the cost of sending cross-border payments.
“The market recognizes that XRP is the fastest, most scalable digital asset for global payments that can also provide liquidity to financial institutions,” said Patrick Griffin, SVP of business development for Ripple.
“What’s more, being listed on more than 50 exchanges will not only make this asset more available globally but also further the Internet of Value, which will enable the world to move money as easily as information moves today.”
Neka XRP-a na kiseljenju.
Za godinu bi lako mogao dobaciti do 100$, a ko ne i jace
-
toure123
#2164 Re: Bitcoins
Nije meni niko vjerovao, smijali ste se kad sam rekao $5000 do nove godine.
E qitu cete sad profita ostvarit, trebali ste prodavat dok je bio na 18!!!
E qitu cete sad profita ostvarit, trebali ste prodavat dok je bio na 18!!!
- KAMI666
#2165 Re: Bitcoins
Ne znam na sta mislis?r_faruk wrote:da li exodus zahtijeva sinhronizaciju?KAMI666 wrote:Mozes da koristis Exodus Wallet.victom wrote:koji wallet da koristim za litecoin ili etherium ?
hot i offline varijanta
Ali nemoj ni slucajno da tamo stavljas Bitcoin, jer su fees visoke za transakciju a na njemu ne mozes da definises sam koliko ces da das za transakciju, jer je fiksna i ogromna.
Normalno moras da budes na internetu da bi vidio svoje stanje. Nijedan wallet ti ne daje offline funkciju jer mora da se prispoji na blockchain da bi vidio trenutno stanje.
Exodus je pregledan i podrzava vise coinova. Samo je transakcija Bitcoina s njim uzasno skupa zato ga ne preporucujem da se BTC drzi na njemu.
- KAMI666
#2166 Re: Bitcoins
Za Smartphone trenutno najbolja aplikacija za pregled svih coinsa kojih drzite, mozete da pratite rast i pad u bilo kojoj valuti ili procentualno %.
https://www.blockfolio.com/
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#2167 Re: Bitcoins
Ko, sta? Jos jedan fuderperfekcionista1 wrote:Cekaj zar se uopste cudimo zasto sve pada ako uzmemo u obzir da je bitcoin pod nekom vrstom istrage? Da sa za to znao prije dva dana nebih nikad ulozio.
victom wrote:kako nesta 150 milijardi u sekundi
Sta market cap znaci, osim niza brojeva na ekranu?
-
mega_mashcine
#2168 Re: Bitcoins
zadnjih dana se može pratiti samo pad, nikakav rast..KAMI666 wrote:Za Smartphone trenutno najbolja aplikacija za pregled svih coinsa kojih drzite, mozete da pratite rast i pad u bilo kojoj valuti ili procentualno %.
- KAMI666
#2169 Re: Bitcoins
Znaci glavno pravilo: ne ulazi novac za koji nisi spreman da ga izgubis, ne ovdje, svugdje!
Ovo sto se sada desava je zdravo i dobro za kurs,
Niposto ne prodavati jer su pale cijene, samo drzati i cekati, ne dobiva se profit preko noci.
Niposto ne prodavati jer su pale cijene, samo drzati i cekati, ne dobiva se profit preko noci.
- KAMI666
#2170 Re: Bitcoins
Za to se obrati ovom @victom gore sto je malerisao cijelo vrijeme. Cim je on usao u ovo, odmah raspad sistemamega_mashcine wrote:zadnjih dana se može pratiti samo pad, nikakav rast..KAMI666 wrote:Za Smartphone trenutno najbolja aplikacija za pregled svih coinsa kojih drzite, mozete da pratite rast i pad u bilo kojoj valuti ili procentualno %.
https://www.blockfolio.com/![]()
Mozda bude pad i do 9-10k , sto je odlicno vrijeme da se kupi jos Bitcoina.
- perfekcionista1
#2171 Re: Bitcoins
IOTA je pala za preko 40%, pitanje je kako cu dobiti profit ako nastavi ovako padati i ode preko 100% u minus sto je vrlo moguce, slicno je i sa bitocinom i ripplomKAMI666 wrote:Znaci glavno pravilo: ne ulazi novac za koji nisi spreman da ga izgubis, ne ovdje, svugdje!
- Dozer
#2172 Re: Bitcoins
Samo ti nju drzi.
Ja sam je prodao jucer, kad je bila na 5,5. I sad je opet uzeo po 3,85
I to bez provizije jer sam iskoristio OTN za to
A ako je neko planirao uzeti IOTA, sad je vrijeme.
Ja sam je prodao jucer, kad je bila na 5,5. I sad je opet uzeo po 3,85
I to bez provizije jer sam iskoristio OTN za to
A ako je neko planirao uzeti IOTA, sad je vrijeme.
Last edited by Dozer on 22/12/2017 10:39, edited 1 time in total.
- KAMI666
#2173 Re: Bitcoins
Fino, tako sto cekas da Bitcoin naraste, jer svaki coin zavisi od pada i rasta bitcoina. Ako bitcoin pada, a sve ostale valute se zasnivaju na njegovoj cijeni, onda moraju i ostale valute da gube cijenu i one padaju.perfekcionista1 wrote:IOTA je pala za preko 40%, pitanje je kako cu dobiti profit ako nastavi ovako padati i ode preko 100% u minus sto je vrlo moguce, slicno je i sa bitocinom i ripplomKAMI666 wrote:Znaci glavno pravilo: ne ulazi novac za koji nisi spreman da ga izgubis, ne ovdje, svugdje!
Moras razlikovati pad u Dolarima i pad u BTC vrijednosti. Uvijek gledaj BTC vrijednost jer dolar nije bitan ovdje. Tek kada isplacujes, hoces da uzmes fiat valutu, onda je bitno koliko je BTC visok u dolaru.
Recimo IOTA je mozda u USD trenutno mnogo izgubila, u BTC vrijednost nije, ili nesto manje, mislim 20%, tako nesto.
Samo strpljenja. Kazem ja da za ovo treba imati stomak. Kako god je lijepo vidjeti kako coin raste, tako moras da budes miran i kada vrijednost pada i cekati da se Bitcoin opet podigne.
Strpljenje i ne panicenje, treba nauciti i to.
-
firebird
#2174 Re: Bitcoins
Sve lijepo recenoKAMI666 wrote:Fino, tako sto cekas da Bitcoin naraste, jer svaki coin zavisi od pada i rasta bitcoina. Ako bitcoin pada, a sve ostale valute se zasnivaju na njegovoj cijeni, onda moraju i ostale valute da gube cijenu i one padaju.perfekcionista1 wrote:IOTA je pala za preko 40%, pitanje je kako cu dobiti profit ako nastavi ovako padatiKAMI666 wrote:Znaci glavno pravilo: ne ulazi novac za koji nisi spreman da ga izgubis, ne ovdje, svugdje!
Niposto ne prodavati jer su pale cijene, samo drzati i cekati, ne dobiva se profit preko noci.i ode preko 100% u minus sto je vrlo moguce, slicno je i sa bitocinom i ripplom
Moras razlikovati pad u Dolarima i pad u BTC vrijednosti. Uvijek gledaj BTC vrijednost jer dolar nije bitan ovdje. Tek kada isplacujes, hoces da uzmes fiat valutu, onda je bitno koliko je BTC visok u dolaru.
Recimo IOTA je mozda u USD trenutno mnogo izgubila, u BTC vrijednost nije, ili nesto manje, mislim 20%, tako nesto.
Samo strpljenja. Kazem ja da za ovo treba imati stomak. Kako god je lijepo vidjeti kako coin raste, tako moras da budes miran i kada vrijednost pada i cekati da se Bitcoin opet podigne.
Strpljenje i ne panicenje, treba nauciti i to.
- sinus
#2175 Re: Bitcoins
Ja nigdje ne vidim da mi pokazuje paypal? Mozes li screenshot opaliti da vidim gdje je paypal opcija, jer je ja kod sebe nikako ne vidimDozer wrote:Do 3 dana bi trebalo to da traje. Na karticu se moze povuci iznos depozita. Vidim sad da sam ranije napisao da se to odnosi na dnevni limit, ali to je greska. Moja, naravno. Pobrkao sam dnevni limit od milion s povlacenjem na karticu. Izvinjavam se.esso_sa wrote:Dozeru, koliko dugo u prosjeku traje povlacenje para na karticu sa IQ Option ? Povukao sam sve, osim nekih 15 USD koje mi iz nekog razloga ne daju da povucem pa sam ih ulozio u RippleHocu da se selim negdje drugo jer fakat deru sa provizijama...
Zasto im je ovo ovako za kartice, ne znam, ali oni to vode kao "povrat depozita", a ne kao isplatu. Bas cu pitati sutra support za ovo, pa vam kazem sta su rekli.
Ali, mozete povuci i na PayPal, Neteller, ili direktni bankovni transfer, i tu nema limita sto se IQO tice. Bankovni transfer ima neku proviziju, ali to je do vase banke.
Neteller i PayPal takodjer imaju svoje provizije, ali i limite koji zavise od vrste accounta.
U svakom slucaju, ako povlacite do 4-5.000, Neteller i PayPal su Ok. Sve preko ovoga ja bih povukao direktno na banku. Otvorite devizni racun, i povucete na njega.
Mislim...ako ste ulozili 500, a povlacite 3.000, ne znam sta slinite za tih 2-3-4% provizije. Profit je i dalje momacki.