Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Frankyee wrote:Propustili smo jos jednu rijetku sansu da pobijedimo nominalno jaci tim i napravimo nesto iznad ocekivanja. To je jedini nacin da se postigne neki uspjeh i respekt.
Mislim i da sami igraci nisu vjerovali u sebe da mogu pobijediti 3-0 na primjer i da mogu razvaliti jaceg protivnika. To nam fali najvise.
Ko nominalno jaci tim? Grcka?
Da Grcka je nominalno jaci tim od kada je formiran nas savez ( kada su kuci igrali ). Nikada nismo isli tamo ocekujuci pobjedu a svi znamo koliko puta Grci pobjede kada slabo igraju. Evropsko koje su uzeli da ne spominjem, samo pogledato koga su sve Grci tukli.
Ovo je kao nasa utakmica u Parizu , blizu ali ne dovoljno
Mirza007 wrote:
Mi smo dali gol na majstorstvo Pjanica, sa 30+ metara, iz igra ga nismo mogli dati, ljudi jesu prepustili inicijativu, ali su sve cisto cistili, osim velike sanse Pjanica. Naravno da ih mozemo dobiti, ako neko ne napravi kakav belaj u vezi ovoga sto Cyprus govori, ali nece to biti nimalo lako, i zasigurno nisu Grci bez sansi, jer ce se nasi morati vise otvoriti. Dzeko bi prije nekoliko godina u onakvoj utakmici postigao dva pogotka, ali godine cine svoje, reflex, brzina, taman dovoljno da njihovi stoperi stignu.
Da je Dzeko bio sinoc pravi u prvom poluvremenu smo trebali dati makar dva gola iz igre (Dzekine sanse u 17., 22., 24. i 27. minuti + Hajrovicev udarac u 21. min). Prvu sansu i generalno opasnu situaciju pred nasim golom grci imaju tek u 47. min!? kada se lopta odbija od Jajalova ledja do Mitroglua a Begovic odlicno brani. U drugom poluvremenu oni su imali par poluprilika i onaj udarac Fortunisa ali su prave sanse fulali Dzeko, Pjanic i Ibisevic (kralj peterca - jedna jedina sansa glavom preko gola sa 6 metara).
Znam da su grci jaci nego sto se sinoc vidjelo ali ni nama efikasnost nije bila jaca strana. Mislio sam da je onaj poraz od Bjelorusa slucajnost ali uz ovo sinoc vise nisam siguran u neki njihov pretjeran kvalitet.
Naravno da nece biti lako ali valjda smo nesto naucili sinoc i nadam se da slicne gluposti necemo raditi u revansu.
Frankyee wrote:
Da Grcka je nominalno jaci tim od kada je formiran nas savez ( kada su kuci igrali ). Nikada nismo isli tamo ocekujuci pobjedu a svi znamo koliko puta Grci pobjede kada slabo igraju. Evropsko koje su uzeli da ne spominjem, samo pogledato koga su sve Grci tukli.
Trenutno nisu ni nominalno jaci. Tu smo na papiru negdje ali smo sinoc mi puno vise pokazali. Evropsko koje su uzeli je davno bilo ali imaju izgleda kredita kod sudija.
Ljut i tuzan sam kao i vecina vas. Mislio sam da Edin ima vise respekta medju europskim sudijama.....penal je morao svirati...100 % kontak je bio....
Mesi bih zamjerio na pogresnim izmjenama i vrijme kad su napravljene....manje - vise Ponosan sam na igrace.....Begovic naizad branio ne odbranjiive udarce a ne one samo koje bih 99 % golmana odbranilo.
Kao sto svi znamo sa 3 boda protiv Grcke bili bi ozbiljni kandidati za prvo mjesto u grupi, ovako drugo mjesto je nas cilj koji sasvim realan.
Da, sudija je odigro veliku negativnu ulogu.
Last edited by USAblues on 15/11/2016 00:27, edited 2 times in total.
USAblues wrote:Ljut i tuzan sam kao i vecina vas. Mislio sam da Edin ima vise respekta medju europskim sudijama.....penal je morao svirati...100 % kontak je bio....
Mesi bih zamjerio na pogresnim izmjenama i vrijme kad su napravljene....manje - vise Ponosan sam na igrace.....Begovic naizad branio ne odbranjiive udarce a ne one samo koje bih 99 % golmana odbranilo.
Kao sto svi znamo sa 3 boda protiv Grcke bili bi ozbiljni kandidati za prvo mjesto u grupi, ovako drugo mjesto je nas cilj koji sasvim realan.
Frankyee wrote:
Trenutno nisu ni nominalno jaci. Tu smo na papiru negdje ali smo sinoc mi puno vise pokazali. Evropsko koje su uzeli je davno bilo ali imaju izgleda kredita kod sudija.
Ne bih se slozio ni na papiru da smo tu negdje.
Oni nemaju igraca kao sto je Pjanic ili Dzeko.
USAblues wrote:Ljut i tuzan sam kao i vecina vas. Mislio sam da Edin ima vise respekta medju europskim sudijama.....penal je morao svirati...100 % kontak je bio....
Po meni, najteža tekma ovih kvalifikacija. Trebalo je imati muda pa dole igrati i navijati. Uradili smo oboje. Njihovi navijači su laserima zajebavali naše igrače. Povrh toga, sudija na njihovoj strani. A moglo je lahko biti i gorih stvari. Sve u svemu, bravo momci.
samo da izrazim zal sto propustiste grkocetnicku gamad. jos od eura 2002. ih ne mogu smislit, a onda kad se tome dodaju maloumnici s tribina... go angela go!