Arapi u BiH, dobro ili lose?

Locked
JThomas

#2151 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by JThomas »

zemlju kad jednom prodaš, prodao si. ja ne mislim da će se oni masovno stalno naseljavati ovdje. ali masovna prodaja zemlje je svejedno preosjetljiva stvar, a propisi su to dozvolili, pa makar zaobilaznim putem. jeste, ne može odnijeti. sjajan argument - jer može sve ostalo.

prodaja nepokretne imovine je vrlo rijetko razvojna stvar, a najčešće je stvar nužde i tekuće besparice. e mi smo isti od nivoa države do nivoa lole koji prodaje svoju parcelu - daj da danas kupim auto i počastim raju. na nivou države je to - evo sve samo da danas platimo plate, naknade i službena vozila. a to što nešto moje trajno prestaje biti moje...o tome ću misliti sutra. i zato ja zaista ne mislim da tu ima ikakva strategija, ikakav plan, transferzala, islamizacija...to je samo - daj nam šaku para danas.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2152 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Truba »

da se ne ljutimo i raspravljamo

valjali bi i studenti da su iz arapskih zemalja :D
kritichar

#2153 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by kritichar »

drndalo wrote:
kritichar wrote:Ne smetaju bijeli nehljebari koji spavaju po ulici, stopaju do Mostara, od kojih ova država nema nikakve koristi, a postavlja se pitanje da li su Arapi koji ovdje ostavljaju milione dobri ili loši!
I ti isti "nehljebari" placaju hranu da jedu, placaju da piju, placaju prevoz ako ih niko ne poveze, a cesce ih ne poveze posto kod nas bas i nema tradicije kupljenja stopera... Takodjer, mahom to budu studenti, kakvi god da su sada naizgled (ne zaboravimo da je "smetljarski-hipsteraj" kao modni izricaj jako moderan sada), za par godina ce raditi negdje, i ako imaju dobra iskustva doci ce nekada i u hotel... Smetljari su ti i Holandsko/Francusko/Talijanski penzici koji kampuju na Ilidzi par dana na putu za/sa mora ? Iako je kampovanje u normalnom svijetu i skuplje od prosjecnih hotela, a kamp-kucice/kamioneti kostaju redovno >30-40.000 EUR ???

Arapski policajci, opstinski sluzbenici i vatrogasci koji kod nas dolaze trose milione ? Mozda kad ih saberes 1000 komada... Ali i nas domacih kad saberes toliko trosimo i vise od njih...

Cemu opcinjenost istim ? Iznajmio si im kombi sa sobom za volanom i spreman si za tu dnevnicu i ubiti nekoga ako tako "gazde" kazu ?

Svaki turista koji se iole normalno ponasa je po meni dobro dosao, a priznaces da se u nekim stvarima Arapi bas i ne trude ponasati kao pristojni gosti... Imam par kolega koji rade po hotelima gdje ih ima dosta, i iskustva su razna... Od ljudi koje ne cujes jer su kao bubice, do onih koji su tek pred prijetnju doslovnim izbacivanjem na ulicu sa sve 3 zene i 8 djece, 5 dana prije povratnog leta nazad, malo "povukli rucnu"... Nego kako ce se ponasati kada misle da ako nam mahnu sa 100$ za rucak, mi se i naguzimo pride...?
To što ti studenti troše je sića, i kad počnu raditi ići će na Maldive jer si to mogu priuštiti, možda nekad navrate i u Bosnu.

Arapi ovdje kupuju nekretnine, otvorili su hotele, hiljade njihovih porodica dolazi tu, a porodice su im velike i svakom normalnom je jasno od koje dvije grupe imamo veću finansijsku korist.

Znači imaš finih Arapa i nekulturnih, kao što u svakoj grupaciji imaš, i na osnovu toga generalizuješ i kažeš loši gosti!
drndalo

#2154 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by drndalo »

Ne generalizujem ja, nego ti, svi arapi trose milione...? Jasta...

Ne znaci da ih treba tjerati, ali ako si zaboravio, kod nas nije legalno da oni kupuju nekretnine... Barem ne privatno, a firme koje otvaraju su vecinom foluska, bez ijednog zaposlenog... Oni koji su zaista napravili hotel, i zaposljavaju ljude, naravno legalno, su dobrodosli, ali ako ce ih inpekcije tretieati barem jednako kao mene i tebe... Ako ce oni biti povlasteni kao ino investitori, a ti diskriminisan kao domaci investitor, onda to ne valja, i to je do nas, hebo ti nas...
Connaisseur Karlin

#2155 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Connaisseur Karlin »

Innovation wrote:
mousstapha wrote:Kako ih nije stid klanjati u parku, umjesto da vjezbaju jogu i time pokazu da uvazavaju nasu kulturu.
joga se prakticira i bez religije,a mogi prakticiraju jogu , kao dio vjezbi, iako redovno, kao vjernici idu u crkvu , dzamiju ili singogu, i hramove ;-)

zato je poredjenje joge sa klanjanjem nelogicno :)
Connaisseur Karlin

#2156 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

kritichar wrote: To što ti studenti troše je sića, i kad počnu raditi ići će na Maldive jer si to mogu priuštiti, možda nekad navrate i u Bosnu.

Arapi ovdje kupuju nekretnine, otvorili su hotele, hiljade njihovih porodica dolazi tu, a porodice su im velike i svakom normalnom je jasno od koje dvije grupe imamo veću finansijsku korist.

Znači imaš finih Arapa i nekulturnih, kao što u svakoj grupaciji imaš, i na osnovu toga generalizuješ i kažeš loši gosti!
aha, ti si radi arapskog novaca spreman prihvatiti arapske obicaje ponasanja ;-)
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#2157 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by japin_mutapi »

sta ste se prepali nisu to isilovci
dosli ljudi da se malo ispusu, da odmore od vrucine, da vide svijeta, a mnogi od njih su dosli da guze, piju i kockaju

ako im se zabrani odose oni u srbiju svi, i tamo imaju isto ko i ovdje
kritichar

#2158 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by kritichar »

Connaisseur Karlin wrote:
kritichar wrote: To što ti studenti troše je sića, i kad počnu raditi ići će na Maldive jer si to mogu priuštiti, možda nekad navrate i u Bosnu.

aha, ti si radi arapskog novaca spreman prihvatiti arapske obicaje ponasanja ;-)
ti si zbog američkog novca poludila
Qassim1981

#2159 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Qassim1981 »

Kakvi obicaji kakve karafeke, jucer u holiday innu pivu nana pivu on kuliraju meze neku salatu,do njih rizo hamidovic kulira.
Connaisseur Karlin

#2160 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

kritichar wrote:

ti si zbog američkog novca poludila
ja sma rodjena sa zlatnm kasikom, tako da novac na mene jednostavno ne moze djelovati lose :)

isti arapi u BiH se ne bi mogli tako ponasati u mnogim drzavama, a drugo, drzva BiH ciljano i neodgovorno se ponasa, jer ne postavlja znakove -pravila ponasanja- na turistickim lokacijama :)
animals

#2161 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by animals »

Dabogda pokupovali svu zemlju Bosnjacku..
zaboli me..
mousstapha

#2162 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by mousstapha »

Innovation wrote:
mousstapha wrote:Kako ih nije stid klanjati u parku, umjesto da vjezbaju jogu i time pokazu da uvazavaju nasu kulturu.
joga se prakticira i bez religije,a mogi prakticiraju jogu , kao dio vjezbi, iako redovno, kao vjernici idu u crkvu , dzamiju ili singogu, i hramove ;-)

Naprotiv, poredjenje i ima taj cilj. Ako odvojis religiju od joge, onda je to prihvatljiva aktivnost u parku, dok klanjanje nije iako je fizicki vrlo slicna aktivnost.
Fudo387

#2163 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Fudo387 »

agent_zero wrote:Dokle će se ovom šljamu dopuštati da se ponašaju kao da im je ovo vlastita prćija?

Jučer na vrelu bosne, među mnogo posjetitelja i turista oni nasred livade klanjaju.

Gdje je policija, gdje je komunalna policija? Svi portali objave kad neko nekog za sisu uhvati u parku, a kad ovaj šljam radi nešto što priliči vjerskom objektu i zbog čega i postoje ti isti vjerski objekti, niko ništa?

Svala čast onima iz Kravice što su ih nalupali, nadam se da će se i normalni bošnjaci otrijezniti i osuditi ovakve pojave, a država, tj. policija i komunalni redari kažnjavati ovakve idiotizme na javnim, turističkim mjestima!
Neki dan gledam frajera kako klanja ispred benzinske pumpe. Ne bi mi ni bilo nesta posebno zanimljivo da se u isto vrijeme tu nije
zateklo desetak likova tvog profila, sto celavih, sto sa repicima k'o u Rifata Tepica iz najboljih dana. Primjetio sam par konfederalnih
zastava na autu, i haj reko' Fudo, uzmi sebi kafu, zapali, da bas vidim sta ce se desiti.
Znas sta se desilo?
Nista.
Uopste ne sumnjam da su kasnije neki od njih otisli na facebook i pomarisali se sa "prljavim kozojebima".
Muda k'o klikeri, zvalje k'o pekara, tzv. beskurci.
smijesni_ste

#2164 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by smijesni_ste »

Jbg, šta će ljudi, neće da najebu zbog "rasizma" i eventualnog nasilja...srećom ovi sa Kravice nemaju tih problema :D
Mohamad Sissoko

#2165 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Mohamad Sissoko »

agent_zero wrote:Dokle će se ovom šljamu dopuštati da se ponašaju kao da im je ovo vlastita prćija?

Jučer na vrelu bosne, među mnogo posjetitelja i turista oni nasred livade klanjaju.

Gdje je policija, gdje je komunalna policija? Svi portali objave kad neko nekog za sisu uhvati u parku, a kad ovaj šljam radi nešto što priliči vjerskom objektu i zbog čega i postoje ti isti vjerski objekti, niko ništa?

Svala čast onima iz Kravice što su ih nalupali, nadam se da će se i normalni bošnjaci otrijezniti i osuditi ovakve pojave, a država, tj. policija i komunalni redari kažnjavati ovakve idiotizme na javnim, turističkim mjestima!
Dobro je ba, šta si se prep'o, klanjaju samo neće te jebat.
Connaisseur Karlin

#2166 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

mousstapha wrote:
Innovation wrote:

Naprotiv, poredjenje i ima taj cilj. Ako odvojis religiju od joge, onda je to prihvatljiva aktivnost u parku, dok klanjanje nije iako je fizicki vrlo slicna aktivnost.
pises nonsense :D
mousstapha

#2167 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by mousstapha »

Bery baye. :lol:
Matzan

#2168 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Matzan »

Arapi su me(h)lem na ranu za ova naša balkanska plemena.
kritichar

#2169 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by kritichar »

Connaisseur Karlin wrote: ja sma rodjena sa zlatnm kasikom, tako da novac na mene jednostavno ne moze djelovati lose :)

isti arapi u BiH se ne bi mogli tako ponasati u mnogim drzavama, a drugo, drzva BiH ciljano i neodgovorno se ponasa, jer ne postavlja znakove -pravila ponasanja- na turistickim lokacijama :)
Rođena takva znači

Šta ti znaš šta se dešava u Bosni, pročitala par tekstova i sve ona zna
Connaisseur Karlin

#2170 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

kritichar wrote:
Connaisseur Karlin wrote: ja sma rodjena sa zlatnm kasikom, tako da novac na mene jednostavno ne moze djelovati lose :)

Rođena takva znači

Šta ti znaš šta se dešava u Bosni, pročitala par tekstova i sve ona zna
pazi, Arapi ne prave takve probleme u drugim drzavama, moraju se ponasati u skladu sa zakonima drugih drzava, alli to nije primjer u BiH, jer, ponavljam, BiH nije formirla ni postavila potrebne zakone, a iste niko ne prkaticira, zato su arapi pod losom kategorijom :)
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#2171 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by japin_mutapi »

kakve to probleme prave u bosni a koje ne prave u drugim drzavama

konkretno pliz
Lincoln-Burrows

#2172 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Lincoln-Burrows »

animals wrote:Dabogda pokupovali svu zemlju Bosnjacku..
zaboli me..
Teško da će Arapi postati većina u bošnjačkom dijelu BiH ali ako oni to jednog dana postanu
vjerojatno će htjeti neku autonomiju prije svega od Srba i Hrvata.
Možda su Arapi probosanski orijentirani ali čisto sumnjam, oni zapišavaju samo za sebe.
insomnia78

#2173 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by insomnia78 »

japin_mutapi wrote:kakve to probleme prave u bosni a koje ne prave u drugim drzavama

konkretno pliz
Cuj kakve.
Image
"Hocu 'nako
-Al' ono je konj
Sta me briga, hocu 'nako"

Jos malo ce da ukinu ove tockove a da uzjasu direktno
:lol:
Drvosjeca iz Dejcica

#2174 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

insomnia78 wrote:
japin_mutapi wrote:kakve to probleme prave u bosni a koje ne prave u drugim drzavama

konkretno pliz
Cuj kakve.
Image
"Hocu 'nako
-Al' ono je konj

Ovo su ti fini i kulturni, poželjni "turisti" koje ti i slični tebi prizivaš. Potroše cijelih 5KM u Sarajevu na porciju ćevapa.

Image
zrakomlat

#2175 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by zrakomlat »

insomnia78 wrote:

konkretno pliz
Cuj kakve.
Image
"Hocu 'nako
-Al' ono je konj

Locked