Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

(H)istorija/povijest Bosne i Hercegovine, regiona, itd...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
Ommadawn

#2151 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Ommadawn »

PM72 wrote:
Gojeni,

Svakoga dana se sve više kajem što sam ostao.Zato sam se i uključio u ovu temu jer nam je Alija &Comp sjebao budućnost.Da sam se ispalio kao ovi dijasporski miševi (mislim na one što su prije i u toku rata digli sidra)možda bih i ja (ne možda nego sigurno ;-) ) hvalio Aliju i Bosnu a imao državljanstvo drugih zemalja.

Priča je svedena na lični nivo jer pojedini smradovi hoće da su "veći katolici od Pape".E to neće moći. :thumbup:
Miševi, veliš?
Nije svaki dijasporac za Aliju, niti hvali i diči se Bosnom niti je svako za puške bio.
Ja mogu da te u potpunosti razumijem zbog čega si ogorčen - bio bih i ja da sam na tvom mjestu. Ali život ti nije prestao nakon 1996-e, ti ga i dalje živiš. A život je konstantna borba i da bi stigao do cilja - boriš se. Nisi jedini koji je skontao da je čuvao nekome guzicu da bi se taj isti poslije posrao po tebi u znak zahvalnosti.
Kako onda da opet ista klika vlada, 20 godina?

90 stranica ste ispisali ŠBB-KBB a niste ni do kakvog zaključka došli. Za to vrijeme pred nosom vas pljačkaju i otimaju vam, zatvaraju bolnice i rasprodaju državnu imovinu.

Ali poserite se preko foruma po "miševima" za to jer eto navijaju za Bosnu.
Stisni muda pa to reci nekome papku na ljeto kad se opet dođu kurčiti svojim drumskim aždahama. I opet nećeš biti u pravu - jer on je svoju drumsku aždahu zaradio ne otimajući od vas.
nosara

#2152 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by nosara »

Nekako s proljeća wrote:
nosara wrote:
Nekako s proljeća wrote:U nedostatku argumenata, prelazi se na diskusiju sa elementima personalne diskreditacije sagovornika.
Ti, naprotiv, ubijas argumentima... Zlocini nad nesretnicima koji su mirno spavali jer rata nece biti, a onda nespremni gurnuti u rat kojeg nece biti, jer je za rat potrebno dvoje... :sad:

Ostao si duzan sliku miterana, velikog hadzije i prijatelja Bosne... :-)
Ništa ja tebi nisam dužan, osim normalnog odnosa u komunakciji ukoliko budem smatrao da si relevantan sagovornik. To što ti možda ne pročitaš nešto od onog što postavim, mene ne obavezuje da se vraćam na tu materiju. Fransoa Miteran je sletio u Rajvosa u vakat koji nema nikakve veze sa Jugoslavijom, već isključivo sa nezavisnom državom Bosnom i Hercegovinom koja se branila od udruženih neprijatelja.
Tim prije zasluzuje sliku... Onu s alijom i ekipom, ono "ja sam uz vas"...

Dalje, morion iz Srebrenice... Znas moriona, onaj sto je obecao da ce zastitit srebrenicane, pa su se nesretnici nagurali u tu kotlinu, valjda da ih nasi prijatelji, oni sto su nas priznali i strpali u sve moguce konvencije i rezolucije, mogu lakse odbranit... :roll:
PM72

#2153 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by PM72 »

Ommadawn wrote:
PM72 wrote:
Gojeni,

Svakoga dana se sve više kajem što sam ostao.Zato sam se i uključio u ovu temu jer nam je Alija &Comp sjebao budućnost.Da sam se ispalio kao ovi dijasporski miševi (mislim na one što su prije i u toku rata digli sidra)možda bih i ja (ne možda nego sigurno ;-) ) hvalio Aliju i Bosnu a imao državljanstvo drugih zemalja.

Priča je svedena na lični nivo jer pojedini smradovi hoće da su "veći katolici od Pape".E to neće moći. :thumbup:
Miševi, veliš?
Nije svaki dijasporac za Aliju, niti hvali i diči se Bosnom niti je svako za puške bio.
Ja mogu da te u potpunosti razumijem zbog čega si ogorčen - bio bih i ja da sam na tvom mjestu. Ali život ti nije prestao nakon 1996-e, ti ga i dalje živiš. A život je konstantna borba i da bi stigao do cilja - boriš se. Nisi jedini koji je skontao da je čuvao nekome guzicu da bi se taj isti poslije posrao po tebi u znak zahvalnosti.
Kako onda da opet ista klika vlada, 20 godina?

90 stranica ste ispisali ŠBB-KBB a niste ni do kakvog zaključka došli. Za to vrijeme pred nosom vas pljačkaju i otimaju vam, zatvaraju bolnice i rasprodaju državnu imovinu.

Ali poserite se preko foruma po "miševima" za to jer eto navijaju za Bosnu.
Stisni muda pa to reci nekome papku na ljeto kad se opet dođu kurčiti svojim drumskim aždahama. I opet nećeš biti u pravu - jer on je svoju drumsku aždahu zaradio ne otimajući od vas.
Fino sam napisao da dijasporskim miševima nazivam one koji su u toku rata digli sidra.Oni vojno sposobni.I ne dozvoljavam takvima da drže lekcije o patriotizmu.Oni koji su rat proveli u rovu pa poslije otišli - skidam kapu!
malimbi

#2154 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by malimbi »

nosara wrote:
Hvala...

Dakle nebuloza o tome da bi Bosnjaci bili u srpskoj vojsci u Vukovaru ili bilo gdje drugo je klimava, jer ni srbijanski Bosnjaci nisu mobilisani u srpsku vojsku...

Ne racunamo golice kojih je bilo tu i tamo...
Nije sramota ne znati , sramota je na svome neznanju praviti argumente a to je upravo ono sto ti radis.

Upravo su oni Bosnjaci koji su odbijali da idu u redove tzv jna za vrijeme rata u Hrvatskoj bili prvi na udaru cetnika, imas primjer u Bratuncu gdje su odma uhapsili, mucili i ubili ljude koji su sami odbijali i zagovarali odbijanje slanja Bosnjaka u tzv jna. Tako da nije istina to sto ti tvrdis pa ispada da nemas pojma o cemu pricas a tvrdis drugo ili tacno znas sta pricas ali svjesno negiras zlocine...sramota u bilo kojem slucaju.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2155 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by _BataZiv_0809 »

Paul F. wrote: I ti ko Nosara jeftine folove bacaš. Dakle isto je bez veze izginuti za treće i da nas i dalje smatraju nekakvim "muslićima" kao i izginuti za sebe. Vojni gubici Armije i VRSa su tu negdje. Oni zapadni su više fasovali u BiH nego u Hr. Država je nikakva ali nema više fizičkog straha od susjeda. To nije mala stvar.
Poenta price.
malimbi

#2156 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by malimbi »

PM72 wrote:
Fino sam napisao da dijasporskim miševima nazivam one koji su u toku rata digli sidra.Oni vojno sposobni.I ne dozvoljavam takvima da drže lekcije o patriotizmu.Oni koji su rat proveli u rovu pa poslije otišli - skidam kapu!
Onaj ko je proveo rat u rovu znao bi da se Felatici nisu mogli da se preotmu od cetnika bez ogromnih gubitaka a i tada bi bilo pitanje da li bi uspjelo.
Pa tako je pitanje, da li si ti stvarno bio u rovu ili podrumu pa nemas pojma da nije bila greska vec je bilo pitanje stvarnih mogucnosti ili ustvari znas da nije bila moguce ali nastavljas da pljujes ?
PM72 wrote:
Nekako s proljeća wrote:Ako mogu ja da se uključim sa odgovorom na pitanje...
JNA je doslovno otela naoružanje Teritorijalnoj odbrani Bosne i Hercegovine i tako uz MUP postala oružana sila koja je mogla da tu silu upotrijebi za dobrobit svih onih koji su je decenijama činili i učinili silom u koju su vjerovali da će je zaštiti ako bude trebalo od vanjskog ili unutrašnjeg neprijatelja. Nažalost, ona to nije uradila. A mogla je. To je bio jedini ispravan put za sve narode i narodnosti, za sve republike i autonomne pokrajine u SFRJ.

Desila se izdaja i to se mora jasno i glasno uvijek reći jer je to činjenica. Ko smatra da nije tako, neka me također činjenično demantuje.
Slažem se s tobom.

samo,ima tu i naših grešaka.naoružanje sarajevske TO je bilo smješteno u Faletićima.Faletići prigradsko naselje sa 100% muslimanskim stanovništvom.Topove i haubice (oko 30 komada),minobacače (preko 100 komada) bestrzajni topovi,20 000 pušaka i hiljade sanduka municije i granata čuvalo osam vojnika JNA .Poslije doveli 20.I svaki metak nam odnjeli ispred nosa.

Ko je kriv?

I da mu ustanem kad ga neko pomene :lol: :lol: :lol:
Last edited by malimbi on 28/01/2016 09:29, edited 3 times in total.
Walther

#2157 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Walther »

_BataZiv_0809 wrote:
Paul F. wrote: I ti ko Nosara jeftine folove bacaš. Dakle isto je bez veze izginuti za treće i da nas i dalje smatraju nekakvim "muslićima" kao i izginuti za sebe. Vojni gubici Armije i VRSa su tu negdje. Oni zapadni su više fasovali u BiH nego u Hr. Država je nikakva ali nema više fizičkog straha od susjeda. To nije mala stvar.
Poenta price.
A drzava ti je nikakva zbog Alije jel tako? I nema nikakve sa "RS", Dodom, Srbima i pricama o referendumu. Zar ne? O nekim krajevima se Bosnjaci sa Srbima moraju boriti za jezik. Kakva crna EU, integracije, standardi i pm. Sabotaza drzave nije slucajna, onako usput. A to ces tek vidjeti ako se ikad pocnu pregovori za pristupanje EU.
Walther

#2158 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Walther »

nosara wrote:Dalje, morion iz Srebrenice... Znas moriona, onaj sto je obecao da ce zastitit srebrenicane, pa su se nesretnici nagurali u tu kotlinu, valjda da ih nasi prijatelji, oni sto su nas priznali i strpali u sve moguce konvencije i rezolucije, mogu lakse odbranit... :roll:
Jos malo pa ce i Kinezi biti krivi za sve.... Stagod Morillon (ne)uradio ne nije opravdanja za genocid. Nije on nagurao muslimane u enklave. Ili ubijao... Kraj krajeva nije on ni "morao" ili "trebao" braniti da je bilo orgijanje bratije iz "krnje Jugoslavije".
malimbi

#2159 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by malimbi »

_BataZiv_0809 wrote:
Poenta price.
Poenta price je po tebi znaci da se trebalo da ostane sa cetnicima da bi se imalo normalnu drzavu bez korupcije, bez politickog kriminala, bez rasprodaje drzavnih firmi kroz kriminalnu privatizaciju, bez uplita politike u sve sfere zivota, bez loseg skolstva, zdravstva, negativnog nataliteta...a sve bi se to izbjeglo da se samo ostalo sa glavom na panju jer toga u srbiji nije bilo tada a nema ni danas :?
Da li nam zbog toga ti, PM , Nosara, Ali Kemal , Nosara i ostali duzebriznici to spominjete ili je neki drugi razlog :wink:
LBVIEW

#2160 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by LBVIEW »

_BataZiv_0809 wrote:
Poenta price.
Kao i teza da ista to ne bi bila da je zazivjela malo
veca Srbija,ovaj "krnja" Jugoslavija.Sve bi bilo med i mleko,sad bi,kako rece Ali Jovo,bili u EZ,tu i tamo bi se prilikom gradnje kakve sportske dvorane pronaslo par stotina leseva,no nema veze,ipak se tu radi o mrskim Siptarima i Hrvatima,a posto bi imali suverenost u punom kapacitetu a ne k'o danas,kad nam kojekakvi Haski tribunali kopaju po dvoristu,i to bi se zataskalo,nije prvi put,duga je to tradicija,jos od serpskih ustanaka.
U toj i takvoj zajednici ne bi nedostajalo ni 'eroja bosnjacke,ovaj srpske nacionalnosti muslimanske veroispovesti poput onog Sisica koji se samo branio-,a kako bi i drugacije jer se Srbi uvek brane-od pomanitalih imperijalista iz EZ u apac-helikopteru.
Dozer

#2161 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Dozer »

Fascinantno...

Vezano za naslov teme - Da, bilo je neuporedivo pametnije ostati u krnjoj Jugi, pa onda kao i CG i MK, nakon 3-4-5-6 godina lagano se otkaciti od toga.
Ne bi bilo rata, ne bi bilo 100.000 mrtvih, od cega 70% muslimana i jos 3x toliko izranjavanih i sakatih, na desetine i stotine hiljada mucenih, silovanih, izgladnjivanih i raseljenih.

Nista od toga ne bi bilo da je Alija imao samo malo vise pameti, tj. da nije radio sve po planu KOS-a. Nije on dzaba pusten iz zatvora kad je pusten, i nije dzaba SDA bila prva registrovana stranka u BiH. Nemojte biti naivni.
Ovako, pustili su ga iz murije, vratili mu mladomuslimanski san u ruke i poslali u Sarajevo da pokrene "otpor".
A on i njegova SDA, bas su ga pokrenuli. Vrhunski, nema sta...
Do aprila '92 ponavljali ljudima da rata nece biti, umjesto da su naoruzavali narod kao sto su to radili Srbi. MMislim, oni i jesu naoruzavali narod, sporadicno, i za debele pare. AP je kod njih kostala 1200-1300 DEM tada, TT-jac 800-900 DEM, itd.
A danas... ta ista SDA i njeni dimijasko-trezorski prvaci se predstavljaju kao nekakvi organizatori otpora. Fuj...

I naravno da je bilo bolje ostati u toj krnjoj Jugi jos par godina, dok se ne smiri sve u HR, a onda lagano izaci odatle.
Medjutim, za to je trebalo imati bar malo pameti. I muda, naravno.
Drinski

#2162 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Drinski »

Dozer wrote:Fascinantno...

Vezano za naslov teme - Da, bilo je neuporedivo pametnije ostati u krnjoj Jugi, pa onda kao i CG i MK, nakon 3-4-5-6 godina lagano se otkaciti od toga.
Ne bi bilo rata, ne bi bilo 100.000 mrtvih, od cega 70% muslimana i jos 3x toliko izranjavanih i sakatih, na desetine i stotine hiljada mucenih, silovanih, izgladnjivanih i raseljenih.
pa eto, mogli su tako i Karadzicevi Srbi ostati u nezavisnoj BIH pa se onda za par godina otcijepiti...
Walther

#2163 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Walther »

Nista od toga ne bi bilo da je Alija imao samo malo vise pameti, tj. da nije radio sve po planu KOS-a. Nije on dzaba pusten iz zatvora kad je pusten, i nije dzaba SDA bila prva registrovana stranka u BiH. Nemojte biti naivni.
Ovako, pustili su ga iz murije, vratili mu mladomuslimanski san u ruke i poslali u Sarajevo da pokrene "otpor".
Do aprila '92 ponavljali ljudima da rata nece biti, umjesto da su naoruzavali narod kao sto su to radili Srbi. MMislim, oni i jesu naoruzavali narod, sporadicno, i za debele pare. AP je kod njih kostala 1200-1300 DEM tada, TT-jac 800-900 DEM, itd.
A danas... ta ista SDA i njeni dimijasko-trezorski prvaci se predstavljaju kao nekakvi organizatori otpora. Fuj...

I naravno da je bilo bolje ostati u toj krnjoj Jugi jos par godina, dok se ne smiri sve u HR, a onda lagano izaci odatle.
Image
nosara

#2164 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by nosara »

Nije lako prihvatit da te neko, kome si vjerovao i izabrao ga da te vodi, naguzio k'o hajvana... Tijekom vremena sve ce doc na svoje...
Last edited by nosara on 28/01/2016 09:56, edited 1 time in total.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#2165 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by _BataZiv_0809 »

LBVIEW wrote: Kao i teza da ista to ne bi bila da je zazivjela malo
veca Srbija,ovaj "krnja" Jugoslavija.Sve bi bilo med i mleko,sad bi,kako rece Ali Jovo,bili u EZ,tu i tamo bi se prilikom gradnje kakve sportske dvorane pronaslo par stotina leseva,no nema veze,ipak se tu radi o mrskim Siptarima i Hrvatima,a posto bi imali suverenost u punom kapacitetu a ne k'o danas,kad nam kojekakvi Haski tribunali kopaju po dvoristu,i to bi se zataskalo,nije prvi put,duga je to tradicija,jos od serpskih ustanaka.
U toj i takvoj zajednici ne bi nedostajalo ni 'eroja bosnjacke,ovaj srpske nacionalnosti muslimanske veroispovesti poput onog Sisica koji se samo branio-,a kako bi i drugacije jer se Srbi uvek brane-od pomanitalih imperijalista iz EZ u apac-helikopteru.
Fascinira me to trpanje rijeci u usta. Ako si rekao da nesto nije bijelo, odmah mora biti crnije od najcrnije noci. LBWIEW polako, stani malo, oguli jabuku. :D

Poenta price je na spasavanju zivota i imovine. Drzavu bi svakako satrala tranzicija iz samoupravnog socijalizma u kapitalizam, to sam siguran, kao sto sam siguran da je danas cetvrtak (doduse mozda i nije ovima sto se javljaju iz Amerike ili Australije), niko ovdje ni ne prica o toj novoj drzavi kao o medu i mlijeko, nego samo kao o nacinu da se izbjegne veliko krvoprolice.
Dozer

#2166 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Dozer »

Drinski wrote:

pa eto, mogli su tako i Karadzicevi Srbi ostati u nezavisnoj BIH pa se onda za par godina otcijepiti...
Sta da ti odgovorim na ovo, a da te ne uvrijedim... :(
Walther wrote:
Image
Klasicni odgovor nekoga ko realno nema pojma ni o cemu, i onda samo mantra napumpanu etno-nacionalisticku mantru.
Last edited by Dozer on 28/01/2016 09:57, edited 1 time in total.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#2167 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by _BataZiv_0809 »

Walther wrote:

Image
Ovo ce da udje u forumske anale.

Kada junacina Prve Mariborske brigade, jednog časnog borca, Vikićevca, optuzi da je četnik.

Alal vera kumašine :thumbup: :bih: :bih: :bih:
nosara

#2168 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by nosara »

Dozer wrote:
Drinski wrote:

On lupa, ali ovo uopste nije nemoguc scenario... Kakvi bilmezi vladaju u ovoj drzavi, dapace...
Dozer

#2169 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Dozer »

Mah... Moj Bato, navik'o sam ja na te sveznajuce Bosnjake, Srbe i Hrvate koji do '90-te, pa cak i kasnije, nisu ni znali da su to cime se danas busaju k'o maloumni...

Cinjenicno, dobar dio Srba i Hrvata su se tako nazivali i prije '90, ali Bosnjaci "skontase" da su Bosnjaci tek od '93 i Tunjine hoo-ruk svebosnjacke saborske seanse na kojoj preimenova dotadasnje etnicke Muslimane (i to je bilo nakaradno, da se razumijemo) u Bosnjake.
I jos pocese ubjedjivati sve oko sebe da smo svi, zapravo, Bosnjaci jer je to istorijsko ime ljudi u Bosni, kasnije BiH.

Da nije zalosno, bilo bi smijesno... Jer Tunjo, a onda i Alija za njim (iako se Alija u pocetku bunio protiv toga), nikada se nisu udostojili da ljudima pojasne otkud i kad se desio taj naziv Bosnjak i kako je i kada zamijenio naziv Bosnjanin, koji je jos stariji istorijski naziv ljudi u BiH.
Last edited by Dozer on 28/01/2016 10:08, edited 3 times in total.
Walther

#2170 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Walther »

Dozer wrote:
Drinski wrote:

Walther wrote:
Image
Klasicni odgovor nekoga ko realno nema pojma ni o cemu, i onda samo mantra napumpanu etno-nacionalisticku mantru.
Ako u 80+ stranica nisi nasao argument zasto nije bilo pametno ostati u drzavi iz kojeg su svi pobjegli (cak i Crnogorci) onda se tu radi o ociglednom guslanju i salonskoj prici.
Dozer

#2171 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Dozer »

@Walther
Ako nisi razumio sta sam napisao u postu, onda je logicnije pitati da ti se pojasni. Ovako samo ispadas...khm... :roll:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#2172 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by _BataZiv_0809 »

Bošnjački nacionalista koji borce ABiH naziva četnicima :babinsin:
PM72

#2173 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by PM72 »

_BataZiv_0809 wrote:Bošnjački nacionalista koji borce ABiH naziva četnicima :babinsin:
Ispravka krivog navoda.Dozer je bio pripadnik specijalne jedinice MUP-a RBIH.Jedinice koja je spasila grad.I zato mu sad svaki (da ne napišem šta) može reći da je četnik...
Banksy

#2174 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Banksy »

PM72 wrote:
Svakoga dana se sve više kajem što sam ostao.Zato sam se i uključio u ovu temu jer nam je Alija &Comp sjebao budućnost.

Da sam se ispalio kao ovi dijasporski miševi (mislim na one što su prije i u toku rata digli sidra)možda bih i ja (ne možda nego sigurno ;-) ) hvalio Aliju i Bosnu a imao državljanstvo drugih zemalja.
Nije ti Alija sjebao budućnost, momčino, već Slobo i Franjo koji su svoje maštarije Velike Srbije i Neovisne Hrvatske prelamali preko bosanske krvi. Ako već s tim iskustvom koje imaš nisi nabrao dovoljno pameti, poslušaj Gligorova.

''Dijasporski miševi'' su bježali od četničke kame i granate, ne od Alijinog zuluma.

To šta je Alija napravio od zemlje koju je dobio (uzeo, osvojio, iskamčio, štagod) posebna je tema koja nema veze s ovom na kojoj pišemo, ili ima tek toliko kao posljedicu i proizvod ove na kojoj smo. Ovo su rijetke teme na kojima je i budalama jasno šta je starije koka ili jaje. Smiješno je i tužno čitati kako se koprcate s neobranjivim.
PM72

#2175 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by PM72 »

Banksy wrote:
PM72 wrote:
Svakoga dana se sve više kajem što sam ostao.Zato sam se i uključio u ovu temu jer nam je Alija &Comp sjebao budućnost.

Da sam se ispalio kao ovi dijasporski miševi (mislim na one što su prije i u toku rata digli sidra)možda bih i ja (ne možda nego sigurno ;-) ) hvalio Aliju i Bosnu a imao državljanstvo drugih zemalja.
Nije ti Alija sjebao budućnost, momčino, već Slobo i Franjo koji su svoje maštarije Velike Srbije i Neovisne Hrvatske prelamali preko bosanske krvi. Ako već s tim iskustvom koje imaš nisi nabrao dovoljno pameti, poslušaj Gligorova.

''Dijasporski miševi'' su bježali od četničke kame i granate, ne od Alijinog zuluma.

To šta je Alija napravio od zemlje koju je dobio (uzeo, osvojio, iskamčio, štagod) posebna je tema koja nema veze s ovom na kojoj pišemo, ili ima tek toliko kao posljedicu i proizvod ove na kojoj smo. Ovo su rijetke teme na kojima je i budalama jasno šta je starije koka ili jaje. Smiješno je i tužno čitati kako se koprcate s neobranjivim.
Prati malo temu iz početka...
Locked