Kulturni centar ima potpuno isti status i tretman kao i Ambasada, osim sto ga ne osiguravaju stalne policijsko-sigurnosne snage drzave domacina...Sto se "uposlenih" tice, tu si u pravu, s time da oni sva svoja sumnjiva djelovanja mogu izvoditi iskljucivo na exteritoriji KSA, na kojima su nedstupni istraznim i organima gonjenja nase zemlje, dok izvan teritorije KSA mogu biti sasvim uzorni gradjani i ne ciniti nikakve potencijalno sumnjive i opasne radnje (bez aluzije na Muderisa), te bi "obrada" takvih lica samim time postaje besmislena.hrasno38 wrote:hrasno38 wrote:Zato sto su to "AMABASADE" ne kulturni centri!Za razliku od ambasade kulturni centri ttrebaju da dobiju status ex-teritorijalne cjeline od drzave domacina. Dakle KSA je podnijela zahtjev da dzamija Kralja Fahda bude kulturni centar u sklopu ambasade KSA i dobili su to odobrenje. Isto tako po potrebi to odobrenje se moze ponovno vratiti u proceduru ako se narusava ustavni poredak zemlje domacina. Osim toga trenutacno zaposleni u dzamiji nikako ne mogu imati status diplomatskog osoblja jer su drzavljani BiH...sto znaci da se mogu uhapsiti kad god to bude potrebno. Glavni covjek je Muderiz Halilovic drzavljanin BiH. Da budemo jasni ne pravi probleme zgrada dzamije nego ljudi koji rade u njoj a to su vise manje se nasi ljudi!!!!hrasno38 wrote:Kulturni centar je u sklopu ambasade, samo kao odvojena cjelina. Isti status imaju - exteritorij KSA.
Pariz
- salik79
#2151 Re: Pariz
- Arteta
#2152 Re: Pariz
Sta ceka Holland, zasto ne posalje vojsku na ISIL?
- tututuuuu
#2153 Re: Pariz
pa kazem ti, niko ne ide gdje mu je gore i tocka. s obzirom na broj muslimana u EU koji se konstanto povecava ne vjerujem da im je tako strasno kod tih "katolika". nema tu neke filozofije.Niemand wrote:Ponavljam, ni o kakvim krizarskim ratovima nisam pricala s tobom, vec o obicnoj tvojoj izjavi o idenju jal ne idenju nedje.tututuuuu wrote: pa ja sam ti sve rekao, a prica je pocela izmedju mene i Velkoskog, a ciju si stranu ti poceo zastupati, pa je logicno da te pitam. sve sam rekao na tu temu, nemam vise sta reci. Ako neko misli da su uvjeti zivota u EU isti kao i u muslimanskim zemljama (ne govorim samo o novcu, vec i i pravima i svemu ostalom) onda O.K. Muslimani dolaze u EU jer im je ocito bolje, da su Europljani "ratni krstasi" sumnjam da bi iko dolazio. i ne da mi se na ovoj temi vise pricati o krizarskim ratovima i sl. glupostima.
Zar je to toliko tesko shvatiti? Vrati se i provjeri koje postove sam ti citirala, il ako hoces, citiracu ih ja ope sve.
Pa i to "zastupanje necije strane" pogledaj sta sam to tacno zastupala.
Mislim, stvarno, okani se usisivaca dok forumas![]()
- Arteta
#2154 Re: Pariz
Martinez_ wrote:Zašto bi to radili, kad država BiH nije ni na koji način prisutna u Libiji, Siriji itd?Bodkin wrote: a sta ako kozojebi naprave novi pariz na koncertu dine merlina u sarajevu pa pobiju 200 bosnjaka dok poplasen jede slaninu na palama?
-
Avetinho
#2155 Re: Pariz
Nije valjda da fakat mislis da se ISIS sveti Francuskoj zbog Sirije?Matzan wrote:It_is_a_Leclerc wrote:Jel mi možete objasniti da li postavljanje slika npr. Miterana od strane nekolicine nepoštenih i moralno zakržljalih forumaša ovdje ima za cilj :
a) objasniti kako ne bismo trebali biti tužni zbog nevinih francuskih žrtava
b) pokazati kako su Francuzi krivi za sve što ih je snašlo
Hvala.
A je li možeš ti objasniti je li ovo tačno?
Hvala!
Nisam dugo vidio gluplje politicke karikature. Da si stavio Ass-sadistu umjesto ISIL, e onda bi bilo drugo.
Last edited by Avetinho on 15/11/2015 14:57, edited 1 time in total.
- insomnia78
#2156 Re: Pariz
Tokom jucerasnjih dosta ranije najavljenih protesta ekstremne desnice, gore na sjeveru Fr, protiv imigracije i izbjeglica, pretucena je osoba arapskog porjekla od strane sest ekstremista
Kasnije su se sukobili sa kontra protestantima pa je policija bila prinudjena upotrjebiti suzavac kako bi smirili situaciju
Gradjani Bretanje vecinom osudjuju ovaj cin
Kasnije su se sukobili sa kontra protestantima pa je policija bila prinudjena upotrjebiti suzavac kako bi smirili situaciju
Gradjani Bretanje vecinom osudjuju ovaj cin
-
Niemand
#2157 Re: Pariz
Da se ne ponavljam ope, ne mores i jare i paretututuuuu wrote:
pa kazem ti, niko ne ide gdje mu je gore i tocka. s obzirom na broj muslimana u EU koji se konstanto povecava ne vjerujem da im je tako strasno kod tih "katolika". nema tu neke filozofije.
Da je idealno, nije, al dobro-jest.
- insomnia78
#2158 Re: Pariz
Al fakatArteta wrote:Martinez_ wrote:Zašto bi to radili, kad država BiH nije ni na koji način prisutna u Libiji, Siriji itd?Bodkin wrote: a sta ako kozojebi naprave novi pariz na koncertu dine merlina u sarajevu pa pobiju 200 bosnjaka dok poplasen jede slaninu na palama?
PS: eno "braca" iz Bosne i Sandzaka koji su u Siriji su vam jos poodavno ostavila video poruku
Sacekaj jos samo da je realizuju
- insomnia78
#2159 Re: Pariz
Jest, samo sto bi takvim, velikim vjernicima "dunjaluk" treb'o biti na zadnjem mjestuNiemand wrote:Da se ne ponavljam ope, ne mores i jare i paretututuuuu wrote:
pa kazem ti, niko ne ide gdje mu je gore i tocka. s obzirom na broj muslimana u EU koji se konstanto povecava ne vjerujem da im je tako strasno kod tih "katolika". nema tu neke filozofije.![]()
Da je idealno, nije, al dobro-jest.
-
dječak sa šibicama
#2160 Re: Pariz
Da me se pogresno ne razumije, ali mislim da je nekima najvaznije da Bosnjaci ne zameze tu slaninu, sve ostalo je otvoreno za diskusijuBodkin wrote: a sta ako kozojebi naprave novi pariz na koncertu dine merlina u sarajevu pa pobiju 200 bosnjaka dok poplasen jede slaninu na palama?
-
Bodkin
#2161 Re: Pariz
zasto su se raznijeli u madridu? zasto se ne raznose po zalivskim zemljama koje ucestvuju u siriji ili su ucestvovali u bombardovanju libije? zasto se ne raznose u kanadi ili australiji?Martinez_ wrote:Zašto bi to radili, kad država BiH nije ni na koji način prisutna u Libiji, Siriji itd?Bodkin wrote: a sta ako kozojebi naprave novi pariz na koncertu dine merlina u sarajevu pa pobiju 200 bosnjaka dok poplasen jede slaninu na palama?
dakle boli me kurac za tvoju borbu protiv zlog zapada kojeg ti ne mozes smisliti jer su srbiju gadjali 99 pa si vise naklonjenovoj posasti.
i na kraju, zasto se srbi ne dizu u zrak u becu ili cikagu? i njih su gadjali nato avioni
-
Niemand
#2162 Re: Pariz
To nije tacno. Eventualno isilovim samoubicima, njima ionako jes. Ostali-gOnjajte nafaku po dunjaluku, jel.insomnia78 wrote: Jest, samo sto bi takvim, velikim vjernicima "dunjaluk" treb'o biti na zadnjem mjestu
- KB9
#2163 Re: Pariz
previse je loseg pokusaja humora i poricanja postojanja (kao i vjerovatnih buducih aktivnosti) bradatih mamlaza na ovim prostorima koji to sve rade u ime nekog svog islama a nadlezne organe i dalje boli neka stvar, ne mogu ni zamislit kako ce vam tek bit komicno kad svako malo na dnevniku bude reportaza o tome 
-
Bodkin
#2164 Re: Pariz
naravno. to i alkohol za rijeme ramazana. sve ostalo je sklono interpretaciji. ali daj da se mi solidarisemo sa muslimanima svijeta dok zivimo i hocemo u evropudječak sa šibicama wrote:Da me se pogresno ne razumije, ali mislim da je nekima najvaznije da Bosnjaci ne zameze tu slaninu, sve ostalo je otvoreno za diskusijuBodkin wrote: a sta ako kozojebi naprave novi pariz na koncertu dine merlina u sarajevu pa pobiju 200 bosnjaka dok poplasen jede slaninu na palama?
- GeeTnT
#2165 Re: Pariz
Pa lik je upitao da li je ovo tacno, a ti odmah osuo paljbu...sem toga ovakvih karikatura je pun net jer neko ocigledna smatra da je Francuska duboko upletena u Siriji..Avetinho wrote:Nije valjda da fakat mislis da se ISIS sveti Francuskoj zbog Sirije?Matzan wrote:
A je li možeš ti objasniti je li ovo tačno?
Hvala!
Nisam dugo vidio gluplje politicke karikature. Da si stavio Ass-sadistu umjesto ISIL, e onda bi bilo drugo.
- GeeTnT
#2166 Re: Pariz
Dje lubenica dje lubenica??Bodkin wrote: naravno. to i alkohol za rijeme ramazana. sve ostalo je sklono interpretaciji. ali daj da se mi solidarisemo sa muslimanima svijeta dok zivimo i hocemo u evropu
sta si kaze reko?? Dje lubenica dje lubenica
Jesi to kaze mene pito za lubenicu?
Eno ti je iza ormana gdje si je i ostavio!
On kaze rasjece napola,vadi kospe ,vadi kospe,vadi kospe,vadi kospe!
Izvadio kospe izvadio kospe ,sto kaze nisi i mene sacek'o da skupa vadimo kospe! E nisam mogo.
- insomnia78
#2167 Re: Pariz
'ajde?Niemand wrote:To nije tacno. Eventualno isilovim samoubicima, njima ionako jes. Ostali-gOnjajte nafaku po dunjaluku, jel.insomnia78 wrote: Jest, samo sto bi takvim, velikim vjernicima "dunjaluk" treb'o biti na zadnjem mjestu
A teznja za zivotom u serijatu, finansiranje ratova "protiv muslimana" kroz placanje poreza, "nepravedni vladari", banke i kamate...?
Jok, nego otprilike ovo

- tututuuuu
#2168 Re: Pariz
super. bas sam to jednom trazio na netu al nisam znao autora. savrseno oslikava stvari. i tu upravo nastaju problemi u Europi. Zele njene blagodati (novac i slobodu ali samo za svoje ideje, ne tudje) ali isto tako ne zele ono sto Europu cini takvom kakva je.insomnia78 wrote:'ajde?Niemand wrote:To nije tacno. Eventualno isilovim samoubicima, njima ionako jes. Ostali-gOnjajte nafaku po dunjaluku, jel.insomnia78 wrote: Jest, samo sto bi takvim, velikim vjernicima "dunjaluk" treb'o biti na zadnjem mjestu
A teznja za zivotom u serijatu, finansiranje ratova "protiv muslimana" kroz placanje poreza, "nepravedni vladari", banke i kamate...?
Jok, nego otprilike ovo
Last edited by tututuuuu on 15/11/2015 15:11, edited 1 time in total.
-
Niemand
#2169 Re: Pariz
Izvini, ne razumijem kontekst tvog post sa kontekstom mog posta o muslimanima koji zive u eVropi (ako je lakse za shvatiti-ne serijatskim zemljama).insomnia78 wrote:'ajde?Niemand wrote:To nije tacno. Eventualno isilovim samoubicima, njima ionako jes. Ostali-gOnjajte nafaku po dunjaluku, jel.insomnia78 wrote: Jest, samo sto bi takvim, velikim vjernicima "dunjaluk" treb'o biti na zadnjem mjestu
Jok, nego otprilike ovo
Druga stvar, provokatorski stil obracanja na osnovu cega god, zadrzi za sebe. Nako kazem. Da se bezveze ne svadjamo.
-
Martinez_
#2170 Re: Pariz
Mnogo si napet, ti ćeš se izgleda prvi razneti.Bodkin wrote: zasto su se raznijeli u madridu? zasto se ne raznose po zalivskim zemljama koje ucestvuju u siriji ili su ucestvovali u bombardovanju libije? zasto se ne raznose u kanadi ili australiji?
dakle boli me kurac za tvoju borbu protiv zlog zapada kojeg ti ne mozes smisliti jer su srbiju gadjali 99 pa si vise naklonjenovoj posasti.
i na kraju, zasto se srbi ne dizu u zrak u becu ili cikagu? i njih su gadjali nato avioni
Nisam ti ja kriv što na terorizam gledaš isključivo kao na iracionalno zlo.
-
Bodkin
#2171 Re: Pariz
Martinez_ wrote:Mnogo si napet, ti ćeš se izgleda prvi razneti.Bodkin wrote: zasto su se raznijeli u madridu? zasto se ne raznose po zalivskim zemljama koje ucestvuju u siriji ili su ucestvovali u bombardovanju libije? zasto se ne raznose u kanadi ili australiji?
Nisam ti ja kriv što na terorizam gledaš isključivo kao na iracionalno zlo.
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#2172 Re: Pariz
Dobro, onda deportovati samo one koji nisu ovdje rodjeni, ali sve, a one koji su ovdje rodjeni brijati i u Zenicu:)hrasno38 wrote:Neke mozes samo obrijati jer ne mozes deportovati nekoga ko je ovdje rodjen:) osim do Zenice ili nekog novog BH Golog Otoka!!!Ima Bosne_Bice Bosne wrote:I ne samo one kratkih, vec sve bradonje. Znas ono..uzrok-posljedica.KB9 wrote:mi samo trebamo deportovat sve bradonje kratkih nogavica iz nase drzave, nista vise
- Njanjavi
#2173 Re: Pariz
Meni su najsmjesnije ovcice koje gledaju na ovo sve kao da su isis i prava agenda mraki iz zapadnog svjeta suprotstavljene strane.
To je najstarija igra za ovce, privid dualizma, privid suprostavljenih strana, a kad skontas, poslje sranja vidis da je rezultat na ruku mrakama sa zapada.
Niko mi ne moze rec poslje svega, da jbena obavjestajna sluzba x zemalja nije zeljela reagovat na vrjeme, cak i to sto nisu dovoljno govori sta je cilj igre.
Policijska drzava globalno, sijanje straha, veca kontrola populacije.
Ista prica se desavala x puta do sad, precrtan scenario kao sa black pantersima u americi sezdesetih i sedamdesetih, sto se poslije ispostavilo da su financirani iz crnih fondova tih mraki koji kontrolisu ameriku, ista stvar sa anonimusima danas, smijurija preko koje prave agende ostvaruju, smijurija koja je alat u njihovom arsenalu za ostvarivanje pravih agendi.
Najvise ovde gubi obican insan, pozdravite se sa slobodama kretanja u eu kao do sad, pozdravite se sa rahatlukom, nece sigurno najebat poslje ovog neki kozojebski drmator, njima takvi pashu, takvi ostvaruju njihove ciljeve.
Nikad insan nece doc sebi, haman najljepse glavu u pjesak pa ko ga jebe.
To je najstarija igra za ovce, privid dualizma, privid suprostavljenih strana, a kad skontas, poslje sranja vidis da je rezultat na ruku mrakama sa zapada.
Niko mi ne moze rec poslje svega, da jbena obavjestajna sluzba x zemalja nije zeljela reagovat na vrjeme, cak i to sto nisu dovoljno govori sta je cilj igre.
Policijska drzava globalno, sijanje straha, veca kontrola populacije.
Ista prica se desavala x puta do sad, precrtan scenario kao sa black pantersima u americi sezdesetih i sedamdesetih, sto se poslije ispostavilo da su financirani iz crnih fondova tih mraki koji kontrolisu ameriku, ista stvar sa anonimusima danas, smijurija preko koje prave agende ostvaruju, smijurija koja je alat u njihovom arsenalu za ostvarivanje pravih agendi.
Najvise ovde gubi obican insan, pozdravite se sa slobodama kretanja u eu kao do sad, pozdravite se sa rahatlukom, nece sigurno najebat poslje ovog neki kozojebski drmator, njima takvi pashu, takvi ostvaruju njihove ciljeve.
Nikad insan nece doc sebi, haman najljepse glavu u pjesak pa ko ga jebe.
-
Martinez_
#2174 Re: Pariz
Nažalost, očigledno si u posedu ograničenih kognitivnih i obrazovnih kapaciteta da bi znao da je antipod iracionalnom racionalno, a ne nužno.Bodkin wrote:jok nego sta je, nuzno zlo jel?
-
zrakomlat
#2175 Re: Pariz
Da je ono njegov certifikat, nebi mu ti sad morao crtati. Naš rat je to pokazao. Pred rat većina uglednih "muslimana po imenu" su bili ustvari komunjare i zadrti ateisti. A prvi su pohapšeni i pobijeni.beniciodeltoro wrote:Ma pusti to, te budale mogu udariti bilo kad, bilo gdje, od restorana, preko obdaništa pa sve do stadiona. Srednji prst i cinični osmijeh je samo fasada, uplašeni su oni itekako (što je i normalno) jer ti što pucaju na neoružane i jesu najstrašniji, pa u ovom momentu mogu oni opet dići nešto u zrak i ovi sa slika dobro znaju da francuska vlast ih ne može štititi 100%It_is_a_Leclerc wrote:Pa normalno da se ne boje.
Te mufljuze sa oks nogama, s onim rijetkim bradama, bubuljičave šmokljane svaka ozbiljna cura koja drži do sebe u dva poteza liši ponosa i potomstva. Uzeti pušku i pucati na nenaoružane ljude. Neš ti hrabrosti. Da hoće jednog jednom uhvatiti živog...Pa svaku mu onu dlačicu s brade ručno čupati.
I kod nas za vrijeme rata su se više bojali đikana koji ubijaju i siluju žene, djecu i starce nego onih klasičnih vojnika na JNA tenkovima
Ako stvarno imaš visok IQ onda ti je jasno ako dođe do toga da će oni isto postupati i prema Bošnjacima tamo što klanjaju a Bogami i Bošnjacima ateistima samo zato što se zovu Muhamed ili Omer. Tada neće biti razlike između tebe i jednog Abdula iz SirijeZviz wrote:Kao prvo: za razliku od tebe, ja imam potrvdu da spadam u 1% ljudi sa visokim IQdezurni_ucenik wrote:
Gdje sam ja to napisao da podrzavam ove budalestine, maloumnice jedan ???![]()
Kao drugo: ako nisi za da se arapi hapse i progone onda si za ovo. Treceg nema. Nema tu suzivota. Arapi i Islam imaju asocijacuju Fasista i Hitlera. Iz dana u dan ovo misljenje je sve prezentnije na kontinentu (u Europi). Prati malo izbore i vidi koje stranke pobjedjuju. U Grckoj stranka sa Hitlerskim pozdravom dobila preko 550.000 glasova! Samo jedan primjer. Sta mislis da nacionalisti u Austriji pletu goblene? Ti isti kad bi u Austriji dosli na vlast i kad bi dali onim brdjanima da rade sta hoce, oni bi od Arapa pravili ono za sta sluzi jelenova koza. Mozda ovo zvuci woow i danas ne realno, ali nisam ja nikada rekao da pisem sta je danas, ponekad kazem sta je bilo, ali ja sam covjek vizionaran. Biti ces svjedok exodusu Arapa isto sto je dvoj djed ili pra djed bio svjedok exodusu Zidova. Upamti sta ti kazem.