10.10. BiH-Vels / 13.10. Kipar-BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Koliko bodova osvajamo u ovom dvomecu?

Poll ended at 09/10/2015 21:07

0
5
6%
1
10
11%
2
4
4%
3
6
7%
4
16
18%
SVEEEE, AAAAAA
49
54%

Total votes: 90

DaysleepeR

#2151 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Kipar-BiH

Post by DaysleepeR »

Svi su govorili Kipar će napadati treba ih pustiti jer to ne znaju pa iz kontri napraviti posao. Nakon njihovog drugog gola Meša lijepo skontao da je ključ u tome da se Kipar pritisne i da tada pucaju i tako je i bilo. Kad god smo stisli primili su. Kad smo izjednačili pred poluvrijeme, oni su tad pukli, kao mi u nekim ranijim kvalifikacijama...
Dead Man Walking

#2152 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Kipar-BiH

Post by Dead Man Walking »

Hebo majku komentara, da ne znam rezultat pomislio bih da smo izgbuli. Halo ba, dobili smo, zabili tri gola u gostima, prosli dalje nakon sto smo iz 4 utakmice imali 2 boda, obje ove utakmice igrali bez Dzeke, i sto je jos bitnije bez Besica ciju zamjenu nemamo ni priblizno, golove dali sve redom igraci koje su isti ovi forumasi kojima je Kipar kao Brasa (grohotom se smijem, grohotom) ispljuvali kad su pozvani, i opet se serenda. Odbrana se opet sklepala i pored pehova s povredama i ocito je da ova zadnja linija skripi, narocito kad u sredini nema Besica, ali pricati kako nas je Kipar nesto nadigrao - nidje veze, da nije bilo indolentnosti u odbrani ne bi ga dali do sabaha! A sto se tice baraza, ako nam ne nastele Ukrajinu ili Irsku prolazimo sve bez problema!
Dead Man Walking

#2153 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Kipar-BiH

dupli
Last edited by Dead Man Walking on 14/10/2015 01:19, edited 1 time in total.
Dead Man Walking

#2154 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Kipar-BiH

dupli
svi u napad

#2155 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Kipar-BiH

Post by svi u napad »

Cestitke igracima i selektoru na pobjedi. Mesi treba dati jos jedan ciklus jer je sa ovim barazem ucinio cudo. Igra zadnje dvije tekme nikakva ali u fudbalu kao i u drugim stvarima bitan je rezultat. Drago mi je za Djurica jer sam ga poslije tekme sa Svabama odmah predlagao (zajedno sa Kvesicem i Grahovcem) za A repku. Momak nije neki tehnicar ali u skoku i igri glavom je vrh.
Vezna linija nikakva kao i obicno i onog bi zivcanog Besica debelo kaznio za onu glupost jer nam je on izuzetno vazan. Veceras se potvrdilo da Vedo ne moze sam igrati fora jer nema tehnike i driblinga. Covjek je zakon 16 metara i samo moze igrati u paru sa jos jednim napadacem. Visca iz tekme u tekmu sve slabiji i slabiji (zuji a nigdje meda). Vrijeme je da ide na klupu.
Nije mi jasno zasto Mesa nije dao sansu Grahovcu. Momak je u dobroj formi i dao bi sve od sebe. Sigurno je bolji na veznom od Ogija. Mujdza propo ko kauc. Igrac tekme Sunjic koji je stizao svuda i drzao odbranu veceras. Pogledajte onaj momenat kad uklizava i spasava siguran gol (kljucni momenat tekme zajedno sa Vedinom stativom). Dobro smo se udali (bolje nego sto smo se nadali).
Spacek mi je oteo iz usta. I ja mislim da ce UEFA nastimati parove i da cemo igrati protiv Janeza (previse Balkanaca nije dobro iz vise razloga). Ako njih ne dobijemo sa drugima imamo 50% sanse sto nije lose.
Bez obzira na vecerasnju sikiraciju hvala momcima i selktoru na ipak jednoj radosnoj veceri. Naprijed BiH :bih: :bih: :bih: :bih:
P.S. Lucky zabranio upotrebu vise od 4 smailija (autorska prava su zakon i zato se pazite dragi forumasi).
samog_sira

#2156 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Kipar-BiH

Post by samog_sira »

hrasno38 wrote:
Onaj koji je osmi na FIFA rang listi jeste velesila a pored toga ima jednog od tri najskuplja igraca na svijetu. Jebo to ko je koga unistio bez golova.....golovi se pisu a ne sanse. Pa majku mu valjda su to napravili neki veci strucnjaci od tebe i mene i nije sasvim sigurno ta Belgija tek tako prva. To su joj donijeli rezultati a ne sanse na utakmicama.
Nemoj se ljutit al ovo je suplja :) da vels ima Balea i tu se prica odprilike zavrsava. Nikad na velikom takmicenju nisu bili, prvi put se u historiji plasirali (iz realno totalno bezvezne grupe) i zahvaljujuci retardiranom sistemu bodovanja dodju na poziciju 8. Nemoj mi reci da bi ti aBd kad se plasiramo :) u grupi na euru radije imao Francusku, Englesku, Italiju, Hrvatsku... nego Vels, de odvadi malo. Isto vazi i za Belgiju, radije bi opet njih nego bilo koga od pobrojanih a da ne nabrajam, Njemacku, Spaniju, Portugal il bilo koga od ostali svjetskih velesila na eventualnom svjetskom prvenstvu. Budite malo realni, Belgija jeste u veliom rastu i spada u vrhunske ekipe (po sastavu) iako tek moraju da se dokazu na nekom takmicenju... Dok bi Vels odmah potpisao, kao i svi, da nam dodje u grupi od nosioca na EURU.

ova diskusija je malo skrenula, meni je veliki problem sto smo mi zadrzavali u 50 min. kod 2-2 protiv evidento losije ekipe i imali smo realno dosta srece (golcina medunjanina, kao i izjednacenje 2 min prije kraja poluvremena). To sto su oni izborili minimalne poraze s Belgijom i Velsom je nevazno, poprilicno su ogranicena ekipa i bez nekog uzdizanja nas, ovakve moramo rutinski rjesavati. Mene brine nasa losa igra, a ako neko misli da je dosta sretna i na jedvite jade izborena pobjeda protiv kipra neki uspjeh onda mi nemamo sta traziti u francuskoj.

PS i ja mogu srat u ova doba, halali na poduzem postu, pozdrav
Logovan

#2157 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Kipar-BiH

Post by Logovan »

svi u napad wrote:I ja mislim da ce UEFA nastimati parove i da cemo igrati protiv Janeza (previse Balkanaca nije dobro iz vise razloga). Ako njih ne dobijemo sa drugima imamo 50% sanse sto nije lose.
Ako budu namještali, mislim da će to uraditi drugačije. Neće nam dati Janeze jer se moraju riješiti i nas i njih. Mi idemo na Dansku, a oni na Ukrajinu.
svi u napad

#2158 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Kipar-BiH

Post by svi u napad »

Logovan wrote:
svi u napad wrote:I ja mislim da ce UEFA nastimati parove i da cemo igrati protiv Janeza (previse Balkanaca nije dobro iz vise razloga). Ako njih ne dobijemo sa drugima imamo 50% sanse sto nije lose.
Ako budu namještali, mislim da će to uraditi drugačije. Neće nam dati Janeze jer se moraju riješiti i nas i njih. Mi idemo na Dansku, a oni na Ukrajinu.
Ima i ova tvoja logike :thumbup: :izet:
budza

#2159 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Kipar-BiH

Post by budza »

bravo bosanci. cestitke.
sada vam preostaje jos jedna prepreka i via france.
koga god da dobijete, jednostavno ste jako kvalitetni da se nebi plasirali.

srecno i bericetno vam bilo.
Rob_Atl

#2160 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Kipar-BiH

Post by Rob_Atl »

Ne kontam raju koja se zali na igru, pa ljudi mi smo igrali bez 3 4 standardna igraca, izbaci iz argentine messia, zabaletu i aguera pa da ih vidimo, ustvari vidjeli smo ih kako su startali kvalifikacije. Pricajte kad budemo kompletni protiv Mese, a ne ne valja ovo ne valja ono. Klubovi iz Kipra su skoro svake godine u ligi prvaka , a i mi imamo samo par igraca koji igraju ligu prvaka. Opusteno, mi kompletni se mozemo nositi sa bilo kojom reprezentacijom.
kreco hakija

#2161 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Kipar-BiH

Post by kreco hakija »

Ja bi sad potpiso svaku igramo ružno a da pobijedimo na kraju.
History remembers winners :bih: :D
Mirza007

#2162 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Kipar-BiH

Post by Mirza007 »

Mada je rezultat najbitniji, nakon sto sam drugi puta odgledao utakmicu, sada mi se ni igra ne cini tako losa.
Najbolji na terenu mi je bio Pjanic. Mada je nominalno bio fantazista, bilo ga je po cijelom terenu, dobar i kao organizator a i u odbrani je dobro potezao. Sve akcije su kretale od njega i ucestvovao je kod sva tri gola. Nisam siguran da je to bila taktika ali se meni cini da se opet previse vraca natrag, mada mu je to nocas islo od ruke. Mozda bi sada trebalo probati da ga se vrati na box-to-box a da na fantazisti pokusa Medo? Stim da mu se da Misketova pozicija i sloboda u igri (u smislu manje defanzivnih zadataka tj. da bude vise poluspica u 4-2-3-1 formaciji).
Od ostalih, kao bolje veceras bih izdvojio Lulica, Djurica, Viscu i Medunjanina.
U granicama svojim mogucnosti su odigrali Spahic, Zukanovic, Ibisevic
Begovic, Mujdza i Sunjic su nazalost pruzili malo slabije partije dok je Vranjes totalno podbacio na poziciji zadnjeg veznog. Ovaj eksperiment nas je mogao skupo kostati.
Uz tri povratnika, u barazu mora biti puno bolje. Ima Mesa i znanja i vremena da to jos bolje poslozi i pritegne.
jeza u ledja

#2163 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Kipar-BiH

Post by jeza u ledja »

Vranjes bio gori nego Hadzic protiv Velsa. Mislim gotovo nevidljiv. Lulic me iznervirao jer se ne vraca. Mozda zato sto se cuo Bazdarevic kako se dere na njega vise puta (pogotovo kod njihovog drugog gola). Begovic, Sunjic i Mujdza losi. Zuka po meni vrlo dobar.
Pjanic standardno. Vedo po meni nesto bolji nego protiv Velsa.
Nesto sam primjetio na kraju, u dva navrata sa desnog krila ide lopta po zemlji (mescini jednom Visca, drugi put Vedo, ne sjecam se) i Djuric ni ne pokusava klizeci. Ne kontam bas zasto al eto, cinio mi se pravo blizu lopti.
cyprus dobro primjeti, Kipar me podsjetio na nas u ovim odlucujucim utakmicama. Ono sve se podredi, domaca utakmica, naloze se raja, hoces na ho-ruk, i u jednom trenutku pomislis da mozes, medjutim izgoris, i onda pocne panika. Na kraju kontas herojska borba ovo ono, malo ti je falilo i tako, a u sustini radilo se o igri macke i misa. Mozda to ne izgeda nama tako, ni Kipranima, ali nekome sa strane definitivno. Ja sam slusao nekog engleskog komentatora i definitivno je takav utisak imao. Kontam nesto, tako je isto bilo i kad smo igrali s Portugalom, Danskom ili Francuskom, samo smo mi bili u ulozi Kipra.
A to o cuvanju rezultata, tipa Spaha u 85oj, kao nije to nas nivo ( :roll: ), isto rade i mnogo vece reprezentacije protiv malih, kad im treba.

Nesto kontam, imam neki osjecaj da mi ne bi uzeli ovu utakmicu da nemamo ovo iskustvo od zadnjih 5-6 godina, igranja vaznih tekmi i velikog takmicenja iza sebe. Bez obzira na kvalitet igraca.

Na kraju, sto primjetise vec par ljudi, nekako mi je najdraze sto je mnogo manja euforija, a s njom i napetost u vezi ovih utakmica. Iskreno, i manje mi je nekako bitno hocemo li se plasirati ili ne, u odnosu na ranije. Koliko puta smo strepili i patili se, od Danske pa nadalje. Sad mi se cini da nismo toliko pobudalili. Sta znaci kad jednom odes na SP. :) Doduse, i kad vidis ko se sve plasirao na ovo EP, mozda to i nije vise ono sto je bilo.
Tomahawk11
Globalni moderator

#2164 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Kipar-BiH

Post by Tomahawk11 »

Svi pricaju o Lulicu kako je bio los, a niko ne spomene kako je odradio za drugi gol Medunjanina.
Jesmo teza narod u pm :mrgreen: :oops:
kamen spoticanja

#2165 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Kipar-BiH

Post by kamen spoticanja »

Tomahawk11 wrote:Svi pricaju o Lulicu kako je bio los, a niko ne spomene kako je odradio za drugi gol Medunjanina.
Ma dobro...lozimo se da smo njemacka a dobijemo dvije kljucne utakmice rutinski(po ovimo ispadne da i jesmo njemacka) uhvatimo baraz nakon sto smo odavno otpisani
isto tako i lulic...dvije ciste asistencije ali se zamjera sto se 3 puta okliznuo...
Nasa posla
Idemedosumom

#2166 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Kipar-BiH

Post by Idemedosumom »

Tomahawk11 wrote:Svi pricaju o Lulicu kako je bio los, a niko ne spomene kako je odradio za drugi gol Medunjanina.
Niko ne spori Lulićeve asistencije. Ali momak je krajnje nekonzistentan, to valjda svako vidi. Za svaka 2 dobra napravi 2 katastrofalna poteza.
Tomahawk11
Globalni moderator

#2167 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Kipar-BiH

Post by Tomahawk11 »

Idemedosumom wrote:
Niko ne spori Lulićeve asistencije. Ali momak je krajnje nekonzistentan, to valjda svako vidi. Za svaka 2 dobra napravi 2 katastrofalna poteza.
Sreca pa nam je Lulic sinoc bio najveci problem.
Meni je, recimo, bio bolji od Visce. Vise je dobrog sinoc uradio.
Tomahawk11
Globalni moderator

#2168 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Kipar-BiH

Post by Tomahawk11 »

kamen spoticanja wrote:
Ma dobro...lozimo se da smo njemacka a dobijemo dvije kljucne utakmice rutinski(po ovimo ispadne da i jesmo njemacka) uhvatimo baraz nakon sto smo odavno otpisani
isto tako i lulic...dvije ciste asistencije ali se zamjera sto se 3 puta okliznuo...
Nasa posla
Ma nervirao sam se i ja sinoc zbog ovog ili onog, nije bas glat islo (dok na utakmici sa Velsom nisam, ono je nekako islo svojim tokom), ali kad sve saberes, mora se biti zadovoljan.
Billy The Pljuc

#2169 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Kipar-BiH

Post by Billy The Pljuc »

Pa krv mu jebem krvavu, citam postove i nemrem bilivit jope, neki imaju razloga za kritiku a za neke imam osjecaj da bi voljeli da smo izgubili. Ovi potonji ce se prepoznati a zasto je to tako ne bih ovom prilikom. Igrali smo ljepse u nekoj proslosti pa sta, gubili smo utakmice koje smo trebali dobijati i nakon sto je ublehas konacno otisao mi smo bili u totalnom qrcu. Dolazi Mesha i uvjeren i hrabar da ce zavrsiti misiju nemoguce, radi, hoda, poziva, prica sa igracima, cini sve sto moze i zna da u istom i uspije i uspijeva na kraju, dolazi do tog jebenog baraza sa rosterom kakav je imao na raspolaganju i u kratkom vremenu.
Pa grob ga jebo sta hocete vise ?
Mi iskreno nismo fudbalska velesila, sa toliko raspolozivih igraca za bukvalno svaku poziciju. Mesha koristi ono sto ima, kocka se sa postavljanjem igraca na njima neprirodne pozicije i normalno je da isti nece pruziti najbolje partije. Nama se svima cini da bi mozda neki drugi igrac pruzio vise u datom momentu al isti nije tu ili ga Mesha nije vidio na toj poziciji.
Treba da nas boli qrac sto smo zavlacili u utakmici sa Kiprom, krali vrijeme, isti taj Kipar nas je otreso pod suskavcem igrajuci na kontre. Sta je trebao Mesha da uradi, da krene na sve ili nista pa da ispusimo opet. Ja sam prvi za opciju igranja sa dva napadaca al se nije moglo u ovoj utakmici krenuti tako od prve minute jer mi ovu utakmicu nismo smjeli izgubiti. I ovako su nam zabili dva, cak vodili jedno vrijeme, jbga i nase najvece uzdanice mogu imati lose procjene i poteze. AkoBogda da Mesha ostane i u narednom ciklusu kvalifikacija i vidjet cete sta cemo tom istom Kipru uraditi tada, imajte vjere jebem mu mater. Kod mene je polozio sa cistom desetkom i mozemo mi srati ovo-ono al da u svemu ovome nije bilo njegove taktike i potpisa ama bas ne stoji. Iluzorno je bilo ocekivati da ce za kratko vrijeme uspjeti dovesti repku na jedan visi nivo, da cemo igrati kao u "najboljim" danima i resetati protivnike upitne kvalitete. Danas svako igra fudbal a primjera za tako nesto je mali milion i sad da ja nesto serem kako sam sretan zbog pobjede a vrlo smo lose igrali, nemam pravo da ista napisem kao kritiku jer je rezulat postignut.
Helem, baraz je pred nama i sad me vec boli qrac koga nam udijele, vjerujem da cemo isti proci, nek bude i na guzove al prolazimo ubjedjen sam. I da se desi da ne prodjemo (mada mislim da ce biti treca-sreca) opet smo dosli do njega a vrlo mali broj nas je vjerovao u isto. Ponovo sam postao optimista a nakon sto sam bio down zbog ublehasa, nabio mi je frustracija za dva-tri zivota na svoj perfidan seljacki nacin prodavajuci muda pod bubrege i sakrivajuci svoje neznanje. Ako nista sad vidim na istoj poziciji nekoga ko se trudi i radi i mada to ne izgleda lijepo on napravi rezultat i barem po meni djeluje postenije od prethodnika jer ne krivi druge kada lose ide. Zna i on vrlo dobro da je Vedo trebao zabiti milion posto ono sansi sto je imao na utakmicama repke, zna i on da je Bega trebao bolje reagovati i da ne nabrajam dalje za svakog igraca posebno.
Zato ne serite vise, ako vec volite repku i zemlju u kojoj zivite budite sretni, i zbog sebe samih, i zbog rezultata, i zbog Meshe i igraca, zaista imamo razloga da budemo sretni ako nista onda zbog nade da cemo istu Francusku vidjeti uzivo. Da je nedaoBog papak ostao mi ne bi bili tu gdje sada jesmo.
Charuga
Globalni moderator

#2170 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Kipar-BiH

Post by Charuga »

http://forum.klix.ba/euro-2016-kvalifik ... #p11847765

Pošto i ovde pišete o baražu, možete nastaviti na toj temi.
Locked