Mozda su se tresli al ga kurko postovaliskupljac_zeljeza wrote:Pusti ti to. Evropa se prije pola stoljeća i kusur tresla pred Hitlerom. Da je on prije došao do atomske ko zna kako bi danas pisali o njemu. Takvi su ljudi jer historiju piše pobjednik.Bodkin wrote:Pa bili su uvazeni u tom vremenu. Danas ipak nije sreenji vijek. To je kao da kazes da hitlera treba poatovati jer je bio osvajac
Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
-
Bodkin
#2151 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
-
detroit-mercy
#2152 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
e, to ne vazi5 0 5 wrote:odlicno. primjeni istu analogiju na islam.skupljac_zeljeza wrote: Pusti ti to. Evropa se prije pola stoljeća i kusur tresla pred Hitlerom. Da je on prije došao do atomske ko zna kako bi danas pisali o njemu. Takvi su ljudi jer historiju piše pobjednik.
- skupljac_zeljeza
#2153 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
Ne pišu samo muslimani nego i orijentalisti raznih ubjeđenja. Tu je negdje i po jednima i po drugima. Bilo je svega jer je tako sa ljudima. Ne idealizujem.detroit-mercy wrote:Pa i u ono vrijeme muslimani su pisali istoriju jer su bili pobjedniciskupljac_zeljeza wrote:Pusti ti to. Evropa se prije pola stoljeća i kusur tresla pred Hitlerom. Da je on prije došao do atomske ko zna kako bi danas pisali o njemu. Takvi su ljudi jer historiju piše pobjednik.Bodkin wrote:Pa bili su uvazeni u tom vremenu. Danas ipak nije sreenji vijek. To je kao da kazes da hitlera treba poatovati jer je bio osvajac. Jer to preispitujes moralnu cistotu izvojevanih pobjeda
.
-
5 0 5
#2154 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
uredu je drug. uzmi si 15tak minuta pauze. ovdje si na otvorenoj rafalnoj vatri. resetuj se pa se vrati. do tad ces valjda smisliti zadovoljavajuce odgovore za djevice i rodice.skupljac_zeljeza wrote:Provjeri ili se kani tog posla i nastavi po starom. Svejedno je u tvom slučaju svakako. Jelde?kamberovica polje wrote:Kvalitetna studija od džennetu? Je li podatke skupljao anketirajući stanovnike ili kako?
- Reisova
#2155 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
Nego, mi se odvalismo komentarušući otputova li ova našadetroit-mercy wrote:e, to ne vazi5 0 5 wrote:odlicno. primjeni istu analogiju na islam.skupljac_zeljeza wrote: Pusti ti to. Evropa se prije pola stoljeća i kusur tresla pred Hitlerom. Da je on prije došao do atomske ko zna kako bi danas pisali o njemu. Takvi su ljudi jer historiju piše pobjednik..
-
indiana_nije_dzons
#2156 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
5 0 5 wrote:mozda je funkcioniralo prije milenijum i po u genocidnom srednjem istoku, gdje je ubit covjeka, silovati zenu, zapaliti porodicu bilo kao hurmu pojesti. valjda smo nesto naucili od tad. ne mozemo svi zivjeti kao divljaci jer je muhamed zivio u takvom vremenu.skupljac_zeljeza wrote: Rekoh li ja da je odlično fercerao u prvim decenijama islama? Komunizam je bio i ostao utopija.
jesi li siguran da ne pričaš o jednoj državi na Balkanu, jednom narodu na Balkanu i 20.-21. vijeku ?
Last edited by indiana_nije_dzons on 04/08/2015 21:09, edited 1 time in total.
-
Bodkin
#2157 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
Samo nesto kontam, nije ni cudo da u KSA zene hodaju zamotane. Ako ti trebaju 4 svjedoka za silovanje, ja da sam zensko zamotao bih se u tepih kad izlazim
-
detroit-mercy
#2158 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
Znaci malo revidiramoskupljac_zeljeza wrote:Ne pišu samo muslimani nego i orijentalisti raznih ubjeđenja. Tu je negdje i po jednima i po drugima. Bilo je svega jer je tako sa ljudima. Ne idealizujem.detroit-mercy wrote:Pa i u ono vrijeme muslimani su pisali istoriju jer su bili pobjedniciskupljac_zeljeza wrote:
Pusti ti to. Evropa se prije pola stoljeća i kusur tresla pred Hitlerom. Da je on prije došao do atomske ko zna kako bi danas pisali o njemu. Takvi su ljudi jer historiju piše pobjednik.. Jer to preispitujes moralnu cistotu izvojevanih pobjeda
.
-
Bodkin
#2159 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
indiana_nije_dzons wrote:5 0 5 wrote:mozda je funkcioniralo prije milenijum i po u genocidnom srednjem istoku, gdje je ubit covjeka, silovati zenu, zapaliti porodicu bilo kao hurmu pojesti. valjda smo nesto naucili od tad. ne mozemo svi zivjeti kao divljaci jer je muhamed zivio u takvom vremenu.skupljac_zeljeza wrote: Rekoh li ja da je odlično fercerao u prvim decenijama islama? Komunizam je bio i ostao utopija.
jesi li siguran da ne pričaš o jednoj državi na Balkanu, jednom narodu i 20.-21. vijeku ?
Ndh? A vidis dobro si
-
detroit-mercy
#2160 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
A sta ako imas samo 3 svjedoka, onda nije silovanje?Bodkin wrote:Samo nesto kontam, nije ni cudo da u KSA zene hodaju zamotane. Ako ti trebaju 4 svjedoka za silovanje, ja da sam zensko zamotao bih se u tepih kad izlazim
-
5 0 5
#2161 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
naravno da je otputovala. otputovala, obavila posao i vratila se. koliko sam primjetio u ovim nasim patrijahalnim porodicama zena svakako napravi sta hoce. samo sto muskadiji upakuje onako kako oni zele vidjeti. slicno nesto kao burka, samo za muski ego.Reisova wrote: Nego, mi se odvalismo komentarušući otputova li ova naša
-
indiana_nije_dzons
#2162 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
uvijek je trebalo tri nevjernika na jednog vjernika, još od Bedra i Uhuda, i opet slaba fajda.5 0 5 wrote:uredu je drug. uzmi si 15tak minuta pauze. ovdje si na otvorenoj rafalnoj vatri. resetuj se pa se vrati. do tad ces valjda smisliti zadovoljavajuce odgovore za djevice i rodice.skupljac_zeljeza wrote:Provjeri ili se kani tog posla i nastavi po starom. Svejedno je u tvom slučaju svakako. Jelde?kamberovica polje wrote:Kvalitetna studija od džennetu? Je li podatke skupljao anketirajući stanovnike ili kako?
-
detroit-mercy
#2163 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
Indijanac, frajer siluje trebu, ja to vidim i ne vrijedi jer nas moraju biti cetvoricaindiana_nije_dzons wrote:5 0 5 wrote:mozda je funkcioniralo prije milenijum i po u genocidnom srednjem istoku, gdje je ubit covjeka, silovati zenu, zapaliti porodicu bilo kao hurmu pojesti. valjda smo nesto naucili od tad. ne mozemo svi zivjeti kao divljaci jer je muhamed zivio u takvom vremenu.skupljac_zeljeza wrote: Rekoh li ja da je odlično fercerao u prvim decenijama islama? Komunizam je bio i ostao utopija.
jesi li siguran da ne pričaš o jednoj državi na Balkanu, jednom narodu na Balkanu i 20.-21. vijeku ?
-
indiana_nije_dzons
#2164 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
ne, to je vaše U-Č pitanje i problem, koje se muslimana ne tiče..Bodkin wrote:Ndh? A vidis dobro si
-
detroit-mercy
#2165 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
Smijem li ja dovest materi rodicu, amidzinu sciindiana_nije_dzons wrote:uvijek je trebalo tri nevjernika na jednog vjernika, još od Bedra i Uhuda, i opet slaba fajda.5 0 5 wrote:uredu je drug. uzmi si 15tak minuta pauze. ovdje si na otvorenoj rafalnoj vatri. resetuj se pa se vrati. do tad ces valjda smisliti zadovoljavajuce odgovore za djevice i rodice.skupljac_zeljeza wrote:
Provjeri ili se kani tog posla i nastavi po starom. Svejedno je u tvom slučaju svakako. Jelde?
-
5 0 5
#2166 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
a sto ne sama zrtva? njeno se svjedocenje ne pika?detroit-mercy wrote: Indijanac, frajer siluje trebu, ja to vidim i ne vrijedi jer nas moraju biti cetvorica. A sto ne jedan ili dva svjedoka, ili tri, sto bas cetiri?
-
detroit-mercy
#2167 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
Djes zenama vjerovat5 0 5 wrote:a sto ne sama zrtva? njeno se svjedocenje ne pika?detroit-mercy wrote: Indijanac, frajer siluje trebu, ja to vidim i ne vrijedi jer nas moraju biti cetvorica. A sto ne jedan ili dva svjedoka, ili tri, sto bas cetiri?
to govori sve.
- LolaLola
#2168 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
5 0 5 wrote:a sto ne sama zrtva? njeno se svjedocenje ne pika?detroit-mercy wrote: Indijanac, frajer siluje trebu, ja to vidim i ne vrijedi jer nas moraju biti cetvorica. A sto ne jedan ili dva svjedoka, ili tri, sto bas cetiri?
to govori sve.
Sto ce uopste svjedoci kad allah svakako sve vidi?
- skupljac_zeljeza
#2169 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
Za silovanje je dosta i njena žalba pa ako uspije dokazati kao i svuda. Četiri svjedoka su potrebna kod prevare muža žene ili žene muža.detroit-mercy wrote:A sta ako imas samo 3 svjedoka, onda nije silovanje?Bodkin wrote:Samo nesto kontam, nije ni cudo da u KSA zene hodaju zamotane. Ako ti trebaju 4 svjedoka za silovanje, ja da sam zensko zamotao bih se u tepih kad izlazim
- AntiKrist
#2170 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
Vala, ja svojoj napunim rezervoar i kazem ,idi sto dalje ziva bila 
-
5 0 5
#2171 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
pa ti si prvi to potegao.indiana_nije_dzons wrote: ne, to je vaše U-Č pitanje i problem, koje se muslimana ne tiče..
-
Bodkin
#2172 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
Ne znam. Jesu svjedoci zene? Onda osude svjedokedetroit-mercy wrote:A sta ako imas samo 3 svjedoka, onda nije silovanje?Bodkin wrote:Samo nesto kontam, nije ni cudo da u KSA zene hodaju zamotane. Ako ti trebaju 4 svjedoka za silovanje, ja da sam zensko zamotao bih se u tepih kad izlazim
-
5 0 5
#2173 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
4 svjedoka ili 8 svje•do•ki•nja. true story.Bodkin wrote:Ne znam. Jesu svjedoci zene? Onda osude svjedokedetroit-mercy wrote: A sta ako imas samo 3 svjedoka, onda nije silovanje?
- skupljac_zeljeza
#2174 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
Imaš ljudske sujete...što te čudi što su i oni bili podložni šejtanu? Nije svačiji iman kao Poslanikov a.s. i njegovih ashaba.detroit-mercy wrote:Znaci malo revidiramoskupljac_zeljeza wrote:Ne pišu samo muslimani nego i orijentalisti raznih ubjeđenja. Tu je negdje i po jednima i po drugima. Bilo je svega jer je tako sa ljudima. Ne idealizujem.detroit-mercy wrote: Pa i u ono vrijeme muslimani su pisali istoriju jer su bili pobjednici. Jer to preispitujes moralnu cistotu izvojevanih pobjeda
.
ipak nije sve bilo tako banjo, ipak se radi o ljudima
pa makar bili i na Allahovom putu
.
-
5 0 5
#2175 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
kako mozes biti siguran da su ga oni imali?skupljac_zeljeza wrote: Imaš ljudske sujete...što te čudi što su i oni bili podložni šejtanu? Nije svačiji iman kao Poslanikov a.s. i njegovih ashaba.