Selidba već odavno trajemudrac2 wrote:ako dođe do najcrnjeg scenarija, a nažalost srbi prilično jure prema njemu, neko će se iz bosne seliti. A ko i kada vidjet ćemo.
Novi rat
- Ali Kemal
#2151 Re: Novi rat
-
archi_a
#2152 Re: Novi rat
I da se raspravljam sa chedom koji ne zna prepoznati repliku puške.....Ali Kemal wrote:Evo posla za SIPU, neovlasteno drzanje oružja, terorizam itdAhjaa233 wrote:prog321 wrote:Salonci se preznojili. Rat bi mogao planuti ali im ne odgovara ako nadmoc nije 10:1 na njihovoj strani.
Ja svoju podmazao; sad je gledao jos je masna.
Sjo, starih ratnika, iz mira..
-
mudrac2
#2154 Re: Novi rat
sa traktorima ili bez?Ali Kemal wrote:Selidba već odavno trajemudrac2 wrote:ako dođe do najcrnjeg scenarija, a nažalost srbi prilično jure prema njemu, neko će se iz bosne seliti. A ko i kada vidjet ćemo.
- sinuhe
#2155 Re: Novi rat
Zasto u naslovi stoji Novi rat kad bi vi ratovali onaj Prosli rat
Jesu li Srbi i Bosnjaci neprijatelji?
-
mudrac2
#2156 Re: Novi rat
a koji si ti?sinuhe wrote:Zasto u naslovi stoji Novi rat kad bi vi ratovali onaj Prosli rat![]()
- tandmand
#2157 Re: Novi rat
O tome smo već govorili ovdje. Dobrovoljno se javiš u logor a kasnije dolazi Crveni krst po tebe. Boravišna dozvola u trećim zemljama zagarantovana.Quaresma wrote:kako najlakse i najbrze ispaliti odavde ako dodje do rata?
ne zelim se boriti za ubudce izetbegovice, dodikovce, ivanice, čoviće i njima slične
-
L u c i f e r
#2158 Re: Novi rat
Add foe.sinuhe wrote:Zasto u naslovi stoji Novi rat kad bi vi ratovali onaj Prosli rat![]()
Nemam ništa protiv neistomišljenika, ali imam protiv jeftinih provokatora...
Ja šta sam hin išćero iz žbunja s ovom temom i pobahnovo ovih dana, velahavle...
- malamirha
#2159 Re: Novi rat
Neki se uhvatili puske a lopate niko.Prvo rovovi gospodo.Malo zuljeva da nabijete. 
-
krater
#2160 Re: Novi rat
L u c i f e r wrote:Add foe.sinuhe wrote:Zasto u naslovi stoji Novi rat kad bi vi ratovali onaj Prosli rat![]()
Ja šta sam hin išćero iz žbunja s ovom temom i pobahnovo ovih dana, velahavle...
- sinuhe
#2161 Re: Novi rat
L u c i f e r wrote:Add foe.sinuhe wrote:Zasto u naslovi stoji Novi rat kad bi vi ratovali onaj Prosli rat![]()
Velis kratko a filozofsko pitanje na koje nije lako odgovoriti pa je lakse ratovati.
- SmokingMan
#2162 Re: Novi rat
Nešto ozbiljno razmišljam obnoviti pasoš...Lakat Jebić wrote:Nemojte da vas rat nespremne doceka. Il pocnite raidt sklekove, il skupljat papire
-
trocadero
#2163 Re: Novi rat
Неће ако зна хеклати, плести и тако то.radostan dan wrote:
ja lično ne mogu na liniju, bojim se jebaće mi neko ženu... inače bi im ja pokazO...
За ове што би се припремали за рат.Трк сутра сви у GRAWE осигурање и осигурати сву покретну и непокретну имовину.Наравно коефицијен у случају евентуалне смрти или инвалиднитета подићи на највиши могући ниво, злу не тебало. Јој како само тога није било 1992 сад би на коњу били!
Још једном друго полувријеме рата посматрано са сјеверне трибине Жељиног стадиона, едукативно!
Од 1.22 спетакл!!!!
https://www.youtube.com/watch?v=nt9cMJAAwPA
-
L u c i f e r
#2164 Re: Novi rat
Potpredsjednik DF-a i zamjenik ministra odbrane BiH
Suljagić: Usvajanje odluke o referendumu u RS je poziv na rat!
Objavljeno: 15. 07. 2015 - 19:25 Novosti » Iz minute u minutu
A
A
A
Times
Arial
15 Google +0
Foto: Arhiva (Suljagić: Nasrtaj na suverenitet i integritet države BiH)
Potpredsjednik Demokratske fronte i zamjenik ministra odbrane BiH Emir Suljagić, komentirajući današnji potez Narodne skupštine RS, koja je usvojila odluku o raspisivanju referenduma o radu Suda i Tužilaštva BiH, kazao je kako se, bez ikakve sumnje, radi o nasrtaju na suverenitet i integritet države BiH.
- Milorad Dodik očigledno je započeo proces za čije posljedice ja nisam siguran da je spreman. Nema nikakve sumnje u to da je ova odluka poziv na rat - rekao je Suljagić za "Avazov" portal.
Podsjeća kako je već mjesecima govorio o tome da je "Dodik spreman da izazove organizovano masovno nasilje da bi sačuvao vlast".
Suljagić potcrtava da u našoj zemlji postoji cijeli niz institucija koje su zakonom obavezane da štite integritet i suverenitet BiH, te da će one morati da reaguju.
- U ovom trenutku na potezu je međunarodna zajednica. Ukoliko Ured visokog predstavnika (OHR) i međunarodna zajednica ne urade ono što su obavezani Dejtonskim mirovnim sporazumom, siguran sam da u ovoj zemlji ima i ljudi i kapaciteta, i institucija koji će biti spremni da brane njen integritet i suverenitet - smatra Suljagić.
Još je jednom ponovio kako je predsjednik RS-a i lider SNSD-a Milorad Dodik "očigledno spreman izazvati organizovano masovno nasilje da bi ostao na vlasti".
- Ja ne znam na šta i na koga Dodik računa ukoliko dođe do nasilja. A, kao što rekoh, zakazivanje datuma i održavanje ovog referenduma će bez sumnje izazvati nasilje. Ukoliko se ova odluka ne promijeni, nažalost do toga će doći - kazao je Suljagić.
Naveo je kako se radi o jednoj vrlo ozbiljnoj situaciji koju ne treba potcjenjivati.
- Taj čovjek je mnogo opasniji nego što je bilo ko mislio. Ali, u ovom trenutku pitanje je koliko je ljudi spremno za njim krenuti tom autostradom pakla kojom je on krenuo - dodao je Suljagić.
--------------------------------------------------------------------------
Bravo Suljagiću.
Ipak još neću vraćati DF-ovu člansku kartu...
Objavljeno: 15. 07. 2015 - 19:25 Novosti » Iz minute u minutu
A
A
A
Times
Arial
15 Google +0
Foto: Arhiva (Suljagić: Nasrtaj na suverenitet i integritet države BiH)
Potpredsjednik Demokratske fronte i zamjenik ministra odbrane BiH Emir Suljagić, komentirajući današnji potez Narodne skupštine RS, koja je usvojila odluku o raspisivanju referenduma o radu Suda i Tužilaštva BiH, kazao je kako se, bez ikakve sumnje, radi o nasrtaju na suverenitet i integritet države BiH.
- Milorad Dodik očigledno je započeo proces za čije posljedice ja nisam siguran da je spreman. Nema nikakve sumnje u to da je ova odluka poziv na rat - rekao je Suljagić za "Avazov" portal.
Podsjeća kako je već mjesecima govorio o tome da je "Dodik spreman da izazove organizovano masovno nasilje da bi sačuvao vlast".
Suljagić potcrtava da u našoj zemlji postoji cijeli niz institucija koje su zakonom obavezane da štite integritet i suverenitet BiH, te da će one morati da reaguju.
- U ovom trenutku na potezu je međunarodna zajednica. Ukoliko Ured visokog predstavnika (OHR) i međunarodna zajednica ne urade ono što su obavezani Dejtonskim mirovnim sporazumom, siguran sam da u ovoj zemlji ima i ljudi i kapaciteta, i institucija koji će biti spremni da brane njen integritet i suverenitet - smatra Suljagić.
Još je jednom ponovio kako je predsjednik RS-a i lider SNSD-a Milorad Dodik "očigledno spreman izazvati organizovano masovno nasilje da bi ostao na vlasti".
- Ja ne znam na šta i na koga Dodik računa ukoliko dođe do nasilja. A, kao što rekoh, zakazivanje datuma i održavanje ovog referenduma će bez sumnje izazvati nasilje. Ukoliko se ova odluka ne promijeni, nažalost do toga će doći - kazao je Suljagić.
Naveo je kako se radi o jednoj vrlo ozbiljnoj situaciji koju ne treba potcjenjivati.
- Taj čovjek je mnogo opasniji nego što je bilo ko mislio. Ali, u ovom trenutku pitanje je koliko je ljudi spremno za njim krenuti tom autostradom pakla kojom je on krenuo - dodao je Suljagić.
--------------------------------------------------------------------------
Bravo Suljagiću.
Ipak još neću vraćati DF-ovu člansku kartu...
- SmokingMan
#2165 Re: Novi rat
Jbg,neće se niko igrati sa mojim emocijama,malo su i ove izjave pretendeciozne,malo se trebalo odvaditi...
- Sanjarko
#2166 Re: Novi rat
Ne budi pohlepan 0,05 km po postu 0,01 km po pregledu.L u c i f e r wrote:Upravo tako.It_is_a_Leclerc wrote:Nema mozga onaj ko ne shvata da od 1996. nikad nismo bili bliži oružanom sukobu.
Mene nojevi napadaju što sam otvorio temu, a ista za deset dana ima preko 2100 postova i 46100 pregleda.
ps: Klixovci, jel ono rekosmo marka po postu...
-
L u c i f e r
#2167 Re: Novi rat
More.Vizionar 1985 wrote:Ne budi pohlepan 0,05 km po postu 0,01 km po pregledu.L u c i f e r wrote:Upravo tako.It_is_a_Leclerc wrote:Nema mozga onaj ko ne shvata da od 1996. nikad nismo bili bliži oružanom sukobu.
Mene nojevi napadaju što sam otvorio temu, a ista za deset dana ima preko 2100 postova i 46100 pregleda.
ps: Klixovci, jel ono rekosmo marka po postu...
- Sanjarko
#2168 Re: Novi rat
566 km totalL u c i f e r wrote:More.Vizionar 1985 wrote:
Ne budi pohlepan 0,05 km po postu 0,01 km po pregledu.
-
kosava
#2169 Re: Novi rat
Thorgesone '95 su imali Fergusone a sada ima i lada i stojadina i neka polako pozure jer ce da bude guzva na Raci,
-
Fudo387
#2170 Re: Novi rat
Lazes.exliberal-ex wrote:Ne Fudo nije nimalo smjesno....ovako je rekao bezbjednjak u mojoj jedinici...mi znamo da ti hoces da pobjegnes, ako pocnes bjezat cetnicima I mi te vidimo metak ti je u ledja, ako ipak uspijes pobjec nezaboravi koga ostavljas u Sarajevu...njih zates neces kad se rat zavrsi....Fudo387 wrote:exliberal-ex wrote:
imao sam razlog zbog cega nisam smjeo...a mogao sam
Cuj mog'o sam al' me bilo strah?
![]()
Logicno, nisi mog'o, jer da si mog'o ne bi te bilo strah.
nimalo smjesno Fudo, nimalo...samo mi jos reci da lazem...
Pa sta ocekujes da ti kazem kad lazes?
- mO k3
#2171 Re: Novi rat
Ključaj i ovu temu preselice se huškači vamo
-
dezurni_ucenik
#2173 Re: Novi rat
Evo upravo sam napravio bunker na balkonu. Ja uzeo m60 , babuka zajmio kalas iz mjesne zajednice. Cekamo 
Joj kad zarafalam po cetonjama, hitman codename 47 bi mi pozavidio.
Joj kad zarafalam po cetonjama, hitman codename 47 bi mi pozavidio.
- volta dzontra
#2174 Re: Novi rat
Ima li u BiH zakonom regulirana mobilizacija ili će biti na dobrovoljnoj osnovi? Čisto valja znati kad neko bude slao pozive da mogu reći "sorry prika idem na termin..."

- insomnia78
#2175 Re: Novi rat
Nego, ko ce vam voditi tu vojsku?
Hocel biti kak'og konkursa?
Hocel biti kak'og konkursa?