Kodi/XBMC Media centar

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
moke_31

#2151 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by moke_31 »

Prilikom reinstalacije Kodija u repozitoriju Whitecream sam naletio na novi addon Ultimate IPTV. Odličan addon za sve one koji ganjaju IPTV liste.

U addonu ima dnevna lista koja se ažurira svaki dan i i plus još 10-15 lista za pojedine zemlje. U jednoj listi, čini mi se sa arapskim kanalima, sam našao Arene i Sport klubove. Arene su bile u HD kvaliteti. Nisam puno istraživao ali se sigurna može naći svega, posebno sportskih i filmskih kanala.

U svakom slučaju najbolji addon za IPTV koji sam do sada našao :thumbup:
holowey

#2152 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by holowey »

rizibizi wrote:Jel neko radio servis raspberry pi-ja u Sa? Kad ustekam struju samo svijetli crvena dioda i nista se ne desava.
za pocetak izvadi karticu pa reinstaliraj kodi... pokusaj ponovo pokrenuti sa novom instalacijom kodija... trebalo bi biti ok...
rizibizi

#2153 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by rizibizi »

Nije pomoglo, bez kartice / s karticom nista se ne desava.
holowey

#2154 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by holowey »

rizibizi wrote:Nije pomoglo, bez kartice / s karticom nista se ne desava.
crvena lampica je znak da je sa rpi sve uredu ali da na kartici ne vidi fajlove...probaj instalirati kodi ili noobs na drugu karticu pa probaj ponovo
irac300

#2155 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

moke_31 wrote:Prilikom reinstalacije Kodija u repozitoriju Whitecream sam naletio na novi addon Ultimate IPTV. Odličan addon za sve one koji ganjaju IPTV liste.

U addonu ima dnevna lista koja se ažurira svaki dan i i plus još 10-15 lista za pojedine zemlje. U jednoj listi, čini mi se sa arapskim kanalima, sam našao Arene i Sport klubove. Arene su bile u HD kvaliteti. Nisam puno istraživao ali se sigurna može naći svega, posebno sportskih i filmskih kanala.

U svakom slučaju najbolji addon za IPTV koji sam do sada našao :thumbup:
Odličan. :thumbup:
vicious

#2156 Re: RE: Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by vicious »

dječak sa šibicama wrote:Preporuka za addon Alluc

Za razliku od Exodusa, za ogromnu vecinu filmova daje 1080 kvalitet slike, i 5.1 kvalitet zvuka. Nalazi se u Fusion dodatku, repositori Dude Here.

Ima malo zezancije, treba se registrovati, pa vrlo vjerovatno i na openload.ca stranici jedan klik uraditi (najcesci server ali uglavnom nudi i druge opcije), ali ponuda streamova je vrhunska.
Alluc je vidim i onaj soloman nahvalio na youtubeu, na prvu stvarno djeluje super, ali kad malo duže koristiš vidiš da jedno 90% tih 1080p linkova uopšte ne radi. Openload zasad izgleda jeste najpouzdaniji, malo je pegla otvaranje te stranice radi "uparivanja".
dječak sa šibicama

#2157 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by dječak sa šibicama »

Sve zavisi od "svjezine" filma, ako nema nego CAM snimak, onda nema :D
vicious

#2158 Re: RE: Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by vicious »

dječak sa šibicama wrote:Sve zavisi od "svjezine" filma, ako nema nego CAM snimak, onda nema :D
Ma nije to, ne govorim sad o tim najnovijim filmovima. Stvar je u tome sto vecina sourceova nije uopste funkcionalna.
dječak sa šibicama

#2159 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by dječak sa šibicama »

Ne znam, ja gledam film jednom u 5 dana, meni odgovara i da malo klikam u prazno dok ne naletim na pravi link :D
kakaljin

#2160 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by kakaljin »

Postoji li kakav addon gdje imaju domaći filmovi i serije. Jer ih na exodus u ne mogu naći. A isto tako gdje ima serija starijih stranih da se može pogledati.
jarobot

#2161 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by jarobot »

kakaljin wrote:Postoji li kakav addon gdje imaju domaći filmovi i serije. Jer ih na exodus u ne mogu naći. A isto tako gdje ima serija starijih stranih da se može pogledati.
Za strane na exodusu izabereš godinu za serije i izbaciće ti,ako ne otvri odmah probaj nekoliko puta kliknuti
moke_31

#2162 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by moke_31 »

kakaljin wrote:Postoji li kakav addon gdje imaju domaći filmovi i serije. Jer ih na exodus u ne mogu naći. A isto tako gdje ima serija starijih stranih da se može pogledati.
Ima addon yugoteka, potraži ga na netu, spakovan je u zip file.
moke_31

#2163 Re: RE: Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by moke_31 »

vicious wrote:

Za razliku od Exodusa, za ogromnu vecinu filmova daje 1080 kvalitet slike, i 5.1 kvalitet zvuka. Nalazi se u Fusion dodatku, repositori Dude Here.

Ima malo zezancije, treba se registrovati, pa vrlo vjerovatno i na openload.ca stranici jedan klik uraditi (najcesci server ali uglavnom nudi i druge opcije), ali ponuda streamova je vrhunska.
Alluc je vidim i onaj soloman nahvalio na youtubeu, na prvu stvarno djeluje super, ali kad malo duže koristiš vidiš da jedno 90% tih 1080p linkova uopšte ne radi. Openload zasad izgleda jeste najpouzdaniji, malo je pegla otvaranje te stranice radi "uparivanja".
Ja instaliro taj Alluc i probo nekoliko filmova i serija i svaku put samo piše "no results". Kontam da nije do linkova/providera na koje se mora otvoriti account?! Ili stvarno nema ništa?

Uredno sam se registrovo na alluc stranici, ali nijednom se nije pojavio ni openload dijalog.
vicious

#2164 Re: RE: Re: RE: Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by vicious »

moke_31 wrote:
vicious wrote:

Ja instaliro taj Alluc i probo nekoliko filmova i serija i svaku put samo piše "no results". Kontam da nije do linkova/providera na koje se mora otvoriti account?! Ili stvarno nema ništa?

Uredno sam se registrovo na alluc stranici, ali nijednom se nije pojavio ni openload dijalog.
Jesi li potvrdio registraciju na mailu?
moke_31

#2165 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by moke_31 »

@vicious Jesam, klikno sam na link za potvrdu, ne znam je li treblo još nešto ili je to dovoljno.

Edit: Sad vidim da se spominje i neki API key. Možda se API key treba ubaciti u konfiguraciju addona. Probaću kad dođem kući.
prelivoda

#2166 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by prelivoda »

jarobot

#2167 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by jarobot »

prelivoda wrote:Stiže 18ka

https://kodi.tv/kodi-18-leia/
Nisu još ni 17 dovršili do kraja....
harera

#2168 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by harera »

Novi u ovome pa sam skinuo Kodi na PC i malo se igrao sa istim. Ovih dana gledam da si kupim kakav android box pa svratih ovdje da priupitam da li bi ovaj box bio dobar za mene
http://www.gearbest.com/tv-box-mini-pc/pp_471369.html
Isti bi bio koristen za sve iako jos ni sam nemam pojma sta se moze ;)
Hvala unaprijed na svim dobronamjernim savjetima

Poslano sa mog Nexus 7 koristeći Tapatalk
jarobot

#2169 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by jarobot »

harera wrote:Novi u ovome pa sam skinuo Kodi na PC i malo se igrao sa istim. Ovih dana gledam da si kupim kakav android box pa svratih ovdje da priupitam da li bi ovaj box bio dobar za mene

Imam ja isti radi sve super. ne znam koliko ti se isplati naručivati iz Kine , vidim oko 80 km + ako te šta ocarine i još troškova te čekanje mjesec dana da dođe. Ima eno na piku 120 km....
Abracadabra

#2170 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Abracadabra »

Ja sam nabavio ovaj http://m.gearbest.com/tv-box-mini-pc/pp_414756.html Po cijeni od 125 km na piku, dugo je za čekati iz kine ako je u pitanju samo jedan artikal.
Abracadabra

#2171 Re: RE: Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Abracadabra »

harera wrote:Novi u ovome pa sam skinuo Kodi na PC i malo se igrao sa istim. Ovih dana gledam da si kupim kakav android box pa svratih ovdje da priupitam da li bi ovaj box bio dobar za mene

Sve što možeš sa android telefonom mozes i sa ovim. Uglavnom skype viber radi jos ako imas web kameru da to upotpunis, igrice sve rade, asphalt airbone 8 koja vazi za jednu od najzahtjevnijih radi bez greške.
harera

#2172 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by harera »

Hvala velika na odgovorima :)
Ma nije mi bitno to cekanje a u svakom slucaju moze se desiti da me ne ocarine pa bih prosao super. A akp i ocarine to ne bi trebalo preci iznos od 30 KM sto je opet jeftinije nego na piku ;) a do tada cu se valjda izvjezbati na kodiju

Garak

#2173 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Garak »

Narode, postoji li način da se naštima da mi titlove skida sa titlovi.com a ne opensubtitles.org?
irac300

#2174 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

Garak wrote:Narode, postoji li način da se naštima da mi titlove skida sa titlovi.com a ne opensubtitles.org?
Naravno. Idi u settings=video=subtitles, a onda na default TV service i default movie service postavi titlovi.com.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2175 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Chmoljo »

je li se ikome desilo da se exodus jednostavno pobrisao? samo nestao :roll:
Post Reply