Danasnji "feminizam"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
wewa

#2151 Re: Danasnji "feminizam"

Post by wewa »

Bloo wrote:
wewa wrote: no, kao feministkinja, vidim da je prece edukovati zene. jer su zene danas cak i gorljiviji propagatori patrijarhata - upravo zato jer su neke shvatile da ga lako mogu unovciti. a da pri tom ne razmisljaju o drugima... vidjeti pod #kardashian

i da, ima mnogo precih oblasti zivota i nacina ugnjetavanja kojima bi se ova civilizacija mogla i trebala baviti. od prava na zivot, pa nadalje.
Da, ali ne mozes zabraniti nekom da svjesno (edukovano?) manipulise eksploatacijom zena (ja hostesa na F1) samo zato sto je zensko.
niti zelim zabranjivati. samo bih voljela da i takve zene imaju jednakovrijednu alternativu koja se ne bazira na eksploataciji zena.
John Cleese

#2152 Re: Danasnji "feminizam"

Post by John Cleese »

Bloo wrote:
John Cleese wrote: :lol: :D
Ti koji se smiješ ćeš prvi u tangama da hodaš :oops:
KoNforno :D

triconja

#2153 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

wewa wrote:
Bloo wrote:
wewa wrote:dociranje nikad nije polucilo uspjeh.

ako hocemo medju zenama probuditi svijest o tome da ne moraju sebe prodavati kao proizvod da bi uspjele u drustvu i ako zelimo oblikovati drustvo tako da zene svoj uspjeh ne mjere brojem shareovanja njihovih golisavih slika, trebalo bi djelovati edukativno, a ne preskriptivno.

vidimo, recimo, kako je crkvenoj dogmi poslo za rukom da zabrani izvanbracni seks.
Da, ali ostaviti prostora i onima koje to svjesno žele.
Manipulacija vlastitim tijelom u cilju zarade je i svjesna radnja.
apsolutno.

samo eto, idealistkinja u meni zeli svijet u kojem nijednoj mladoj zeni to nece biti prvi izbor. jer ce znati da svijetu moze, s uspjehom, ponuditi i druge svoje kvalitete.
Aha a te usluge ce pruzati zenskima, gdje ces dat zenskoj da nesto radi ako si musko, nisi vesla siso :lol: :lol: :lol:
Bloo
Globalna šefica

#2154 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

John Cleese wrote:
Bloo wrote:
John Cleese wrote: :lol: :D
Ti koji se smiješ ćeš prvi u tangama da hodaš :oops:
KoNforno :D
:babinsin: :babinsin: :babinsin: :babinsin: :babinsin: :babinsin:
triconja

#2155 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

Bloo wrote:
AleksoMKD wrote:
Bloo wrote:
Treba posmatrati srz problema. Sta rade zenske na formuli 1...prodaju proizvod koristeci vlastito tijelo.
Validno za mene.
Ja kao feministica se ne zalazem da se to ukine vec trazim jednakost.
Zelim utegnute frajere u jaaaako jaaakoooo uskim helankama na npr. V day kad se izvodi predstava na kojoj jr vecinska publika zene ili bilo koji dogadaj gdje su zene vecina.
Stop rodnoj i spolnoj neravnopravnosti! Sisa i stisnutih muda za sviju
:sretan:
Tu se slazemo 100% i ja te podrzavam u ovoj borbi za ravnopravnost.

Hauever sto bi rekli ameri supply and demand. Samo treba poceti, eto dobre biznis ideje koju uspesna poslovna zena moze iskoristiti.
A jos sam ruzna i cesto imam dlakave noge tako da mi je uspjeh zagarantovan :mrgreen: sve dok sam u hlacama
Samo tako, ako ti ko sta kaze samo reci rdjavom kurcu i dlake smetaju :lol: :lol: :lol: :thumbup:
Bloo
Globalna šefica

#2156 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

triconja wrote: Samo tako, ako ti ko sta kaze samo reci rdjavom kurcu i dlake smetaju :lol: :lol: :lol: :thumbup:
bože petra..... :lol:
triconja

#2157 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

Bloo wrote:
triconja wrote: Samo tako, ako ti ko sta kaze samo reci rdjavom kurcu i dlake smetaju :lol: :lol: :lol: :thumbup:
Ha ja, slazes li se sa narodnom poslovicom? :lol: :lol: :lol:
Bloo
Globalna šefica

#2158 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

triconja wrote:
Bloo wrote:
Ha ja, slazes li se sa narodnom poslovicom? :lol: :lol: :lol:
I plead the 5th
AleksoMKD

#2159 Re: Danasnji "feminizam"

Post by AleksoMKD »

Bloo wrote:
A jos sam ruzna i cesto imam dlakave noge tako da mi je uspjeh zagarantovan :mrgreen: sve dok sam u hlacama
Vidi, ima ljudi koji vole dlakavo. Ali kako god, ako ima interesa t.j. potrocaca za gledanje i kupovinu sponzoriranih proizvoda koje prezentiraju golisavi muskarci bice i biznisa i golisavih muskaraca.

A nije da nema interesa
Image
omar little

#2160 Re: Danasnji "feminizam"

Post by omar little »

a, ko su, da prostite, te "grid klix", sta rade i sta im je funkcija? ne pratim nista vezano za auta pa ne znam no vidim da je zadnjih dana sve go ekspert za ovu industriju. posebno iz zapadnjackih, privilegiranih, feministickih krugova.

u principu, ne zelim da se zenama oduzima pravo na izbor da rade i budu sto im volja. ove mi pare kao zene koje svjesno i svojim izborom rade to sto rade. ne pricamo o zenama koje su drustveno i ekonomski silovane u bavljenje ovim poslom. monetiziraju eksploataciju jednako kao sto kojekakve kolumnisticke hesteguse monetiziraju eksploataciju statusa "zrtve patrijahata" i brendiraju eksploatacijski outrage & hyperbole u profitabilan model.
John Cleese

#2161 Re: Danasnji "feminizam"

Post by John Cleese »

Bloo wrote:A jos sam ruzna i cesto imam dlakave noge tako da mi je uspjeh zagarantovan :mrgreen:
https://www.youtube.com/watch?v=fxsA7ZZlyLM&t=48m39s

:D :lol:
AleksoMKD

#2162 Re: Danasnji "feminizam"

Post by AleksoMKD »

omar little wrote:a, ko su, da prostite, te "grid klix", sta rade i sta im je funkcija? ne pratim nista vezano za auta pa ne znam no vidim da je zadnjih dana sve go ekspert za ovu industriju. posebno iz zapadnjackih, privilegiranih, feministickih krugova.
Rekalmiraju proizvode sponzora i generalno eye-candy za publiku.

Bune se jer su ostale bez posla. Neke su se izdrzavale od toga a sada su nezaposlene.
Hakiz

#2163 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

Jednom davno jedna drugarica, bivša manekenka, trebala da ide na razgovor na posao. I pita šta da obuče, mlada, niej baš imala isukustva u tim situacijama. Sjedili mi u kafani u naselju, dekolte, bez grudnjaka, seks lije iz nje. A šta je najbolje, nije po prirodi provokativna osoba, nije sklona flertu. Naprosto se oblačila kako joj se sviđa i nije razmišljala puno o tome kakav utisak ostavlja. Kažem, bila tada mlada.

Kažem ja njoj, ono šta obučeš govori o tome šta nudiš. Ako se obučeš kao što si sada, ako pokažeš sise kao sada, nudiš sise za posao. Pa ti odluči.

U teoriji je lijepo reći da svako ima pravo da se obuče kako hoće, pa i senzualno i izazovno, a da sagovornik to ne smije uzeti u obzir. Ali to je teorija, i to možda funkcioniše sa robotima kao sagovornicima. U praksi, ipak, ne možeš isključiti nagone, čak i kada ih uspijevaš kontrolisati, podsvjesno utiču.

Možemo se složiti da žena smije izazivati, igrati girice, pa i kada traži posao, doziranjem seksipila povećavati šanse, ali kada kaže STOP, muškarac ili druga žena moraju stati. Ali nije pošteno.
medvjed23

#2164 Re: Danasnji "feminizam"

Post by medvjed23 »

lijepo je primijećeno da borba za prava i slobode žena ponekad ode u vlastitu suprotnost - negiranje slobode.. dobar dio feminističkog diskursa polazi od teze da je to što u nekoj grani privrede nema mnogo žena samo po sebi loše, a nije.. treba sagledati uzrok.. ako je uzrok diskriminacija, to je loše i protiv toga treba ustati.. ako je uzrok u slobodnom izboru edukovanih žena, taj izbor bi se morao poštovati.. hoćeš da budeš domaćica, budi, nema niko pravo da te nazor gura u neku industriju kako bi zadovoljio neke kvote..
Hakiz

#2165 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

Prije neki dan sam opet čuo na TV-u nekoliko puta spominjanu situaciju.

U državama u kojima su najdalje otišli u ravnopravnosti, žene najviše biraju tradicionalno ženske poslove. Muškarci slično.

Kao da se dešava da se tim feminizmom u stvari želi poslati poruka, a kada se pošalje onda same žene kažu "Rekle smo svoje ,sad se vražamo da budemo žene kakve smo navikle biti" Naravno pod tim "navikle" ne podrazumijeva se potčinjenost i slično. Više kao: Želim da je normalno da budem generalna direktorica firme, a kada se izborim za to, kada postane normalno da sam generalna direktorica, sama ću se vratiti da budem vaspitačica u vrtiću jer mi se to više sviđa. U stvari i ne želim da budem direktorica, to ganjam samo zato jer mi je rečeno da to ne mogu biti. Inat.
Bloo
Globalna šefica

#2166 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

Hakiz wrote:Jednom davno jedna drugarica, bivša manekenka, trebala da ide na razgovor na posao. I pita šta da obuče, mlada, niej baš imala isukustva u tim situacijama. Sjedili mi u kafani u naselju, dekolte, bez grudnjaka, seks lije iz nje. A šta je najbolje, nije po prirodi provokativna osoba, nije sklona flertu. Naprosto se oblačila kako joj se sviđa i nije razmišljala puno o tome kakav utisak ostavlja. Kažem, bila tada mlada.

.
Ne znam, cudno mi to. Da odrasla.osoba koja se tako oblaci je nesvjesna efekta koji to ima.
Ja jednom u sto godina kad imam majicu sa dekolteom prosto mi neugodno kad vidim da ljudi gledaju.
Ali opet, ne uzimati sebe za mjeru svijeta :mrgreen:
Bloo
Globalna šefica

#2167 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

Hakiz wrote:Prije neki dan sam opet čuo na TV-u nekoliko puta spominjanu situaciju.

U državama u kojima su najdalje otišli u ravnopravnosti, žene najviše biraju tradicionalno ženske poslove. Muškarci slično.

Kao da se dešava da se tim feminizmom u stvari želi poslati poruka, a kada se pošalje onda same žene kažu "Rekle smo svoje ,sad se vražamo da budemo žene kakve smo navikle biti" Naravno pod tim "navikle" ne podrazumijeva se potčinjenost i slično. Više kao: Želim da je normalno da budem generalna direktorica firme, a kada se izborim za to, kada postane normalno da sam generalna direktorica, sama ću se vratiti da budem vaspitačica u vrtiću jer mi se to više sviđa. U stvari i ne želim da budem direktorica, to ganjam samo zato jer mi je rečeno da to ne mogu biti. Inat.
Koja tv?
Koje istrazivanje?
Bloo
Globalna šefica

#2168 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

Imena kolega imenaa :oops:
arzuhal

#2169 Re: Danasnji "feminizam"

Post by arzuhal »

sjo kad ljudi počnu da prćkaju po hemijskim reakcijama, ništa dobro neće iz toga proći...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2170 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Chmoljo »

wewa wrote: ja mislim da je edukacija imperativ - niko nece edukacijom suzbiti hemijske reakcije, ali se moze stvoriti svijest o tome da se ne mora ama bas svaki impuls sprovesti u djelo. ne bih ja bas 'prirodu' olako koristila kao opravdanje ili izgovor.
Nisam pravdao, nedo mi Bog, nego rekao upravo sto i ti. Samo sto, opet kazem, i taj preodgoj i edukacija pale do odredjene tacke, recimo u smislu da zensko ne mora trpiti komentare napaljenih sivonja, da je ne tretira ko izlobeni asortiman kod Mujanica. ali ako je fakat lijepa i ako je musko maksimalno ispostuje i uvazava, tesko da nece primjetiti tu ljepotu i da mozda cak i podsvjesno dati joj prednost u odnosu na... hm... manje lijepu.

Mada i ljepota zna biti uvjetna. Sto se kaze, lijepa dok ne zine :D
triconja

#2171 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

Chmoljo wrote:
wewa wrote: ja mislim da je edukacija imperativ - niko nece edukacijom suzbiti hemijske reakcije, ali se moze stvoriti svijest o tome da se ne mora ama bas svaki impuls sprovesti u djelo. ne bih ja bas 'prirodu' olako koristila kao opravdanje ili izgovor.
Nisam pravdao, nedo mi Bog, nego rekao upravo sto i ti. Samo sto, opet kazem, i taj preodgoj i edukacija pale do odredjene tacke, recimo u smislu da zensko ne mora trpiti komentare napaljenih sivonja, da je ne tretira ko izlobeni asortiman kod Mujanica. ali ako je fakat lijepa i ako je musko maksimalno ispostuje i uvazava, tesko da nece primjetiti tu ljepotu i da mozda cak i podsvjesno dati joj prednost u odnosu na... hm... manje lijepu.

Mada i ljepota zna biti uvjetna. Sto se kaze, lijepa dok ne zine :D
Hakiz

#2172 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

Bloo wrote:
Hakiz wrote:Prije neki dan sam opet čuo na TV-u nekoliko puta spominjanu situaciju.

Koja tv?
Koje istrazivanje?
Stvarno se ne sjećam. Čini mi se da je davno baš na ovoj temi neko dao precizan podatak o kojem je istraživnju riječ. Ja sam samo zapamtio meritum.
madner

#2173 Re: Danasnji "feminizam"

Post by madner »

Ljubomorne ove feminstkinje. Nema lakseg posla od grid klix, samo nije bio dosyupan svima. :D
triconja

#2174 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

madner wrote:Ljubomorne ove feminstkinje. Nema lakseg posla od grid klix, samo nije bio dosyupan svima. :D
Jasta, isto ko sto ih ima ljubomornih na one sto reklamiraju gace i sto se slikaju za magazine. Jebiga, bog mu dao da je lijep pa eto koristi to, jel to treba u rudniku svoju ljepotu trosit :lol: :lol: :lol:
madner

#2175 Re: Danasnji "feminizam"

Post by madner »

Isto da sad stitimo fudbalere od ekslotacije. Koriste vas za zabavu, karijera kratka. :D
Post Reply