USA fan page

Post Reply
jefferson

#2151 Re: USA fan page

Post by jefferson »

Kaligula I wrote:
Aurelia Bronski wrote:
Kaligula I wrote:...došao mi prijatelj iz Amerike na godisnji odmor...sjedimo na ljetnjem jutarnjem suncu za vanjskim stolom pod trešnjom, doručkujemo i pijuckamo domaću rakiju...ovim riječima mi čovjek kaže: "Ovo u Americi samo možeš sanjat."...
Pa dobro, realno gledajuci, poveliki broj BH stanovnistva ovaj scenario takodjer SAMO moze sanjat'(ako je vjerovati stalnim humanitarnim apelima te svojim ocima koje gledaju ljude kako se prehranjuju iz kontejnera).
...također i u Americi...nigdje nije savršeno...sve je do individualnih sposobnosti...ima i ovdje uspješnih ljudi...druga je stvar sto smo pretrpjeli par svjetskih i lokalnih ratova, a Ameri ni jedan...oni bi prvog nestali sa lica zemlje...
Kazem ja, jebat ce BiH ovaj obrazovni sistem.
Kaligula I

#2152 Re: USA fan page

Post by Kaligula I »

jefferson wrote:
...vrlo proziran način pravdanja emigracije...ne bi ti ni ovdje umro od gladi da si ostao...a čisto sumnjam da si se svojim odlaskom ugurao u ameroičku elitu...da jesi ne bi visio na forumu...nesto te ipak muči...željan si svoje rodne grude, pa makar i preko virtualnog 'rata' sa 'mrskim' @Kaligulom i @Chellengerom... :D
Kakve veze ima ko s kim prica? Jel to mejra zivota: pa neces umrijeti od gladi? To provincijsko razmiljanje koje ne baca dalje od brda oko rodnog mjesta je razlog sto je BiH tu gdje jeste.
Po tvojoj teoriji jbt, pa ni ljudi iz Etiopije ne moraju ici nigdje? Na kraju, AMericka elita nije bosanska elita koja podrzaumjeva nacionalnu pripadnost, stranacku pripadnost, lokalnu pripadnost. Americka elita i jeste sastavljena od ljudi svakakvih rasa, nacionalnosti itd. To sto ti ne mzoes svojim pogledom dobaciti dalje od prvog brda je sada druga stvar.
Komunikacija sa svojom maticnom drzavom nije znak slabosti, nego NORMALNO ljudsko ponasnje. To ej znak slabosti samo za iskompleksirane idiote kojima su svi krivi za nesto. To nesto ni oni sami ne mogu identifikovati.
Suma sumarum. Drzi se tresnji, i otvori rasadnik. Ocito mozes izvoziti svojim prijateljima.
:lol: :lol: ...upalio sam te na guranje...oprosti Jeff, ja sam mislio da ti je duzi fitilj...nesto te opasno muci...

...nije to provincijsko, nego lokalpatrotsko razmisljanje...jebe mi se za tebe i tvoj odlazak, ali po tvojoj logici mi bi svi trebali otic iz svog i sa svog...e vidis ja i masa drugih bosanaca ne pristaju na tu logiku...jeste tesko, ali boze moj i teskoca je sastavni dio zivota...najlakse je linijom manjeg otpora...
jefferson

#2153 Re: USA fan page

Post by jefferson »

Kaligula I wrote:
jefferson wrote:
...vrlo proziran način pravdanja emigracije...ne bi ti ni ovdje umro od gladi da si ostao...a čisto sumnjam da si se svojim odlaskom ugurao u ameroičku elitu...da jesi ne bi visio na forumu...nesto te ipak muči...željan si svoje rodne grude, pa makar i preko virtualnog 'rata' sa 'mrskim' @Kaligulom i @Chellengerom... :D
Kakve veze ima ko s kim prica? Jel to mejra zivota: pa neces umrijeti od gladi? To provincijsko razmiljanje koje ne baca dalje od brda oko rodnog mjesta je razlog sto je BiH tu gdje jeste.
Po tvojoj teoriji jbt, pa ni ljudi iz Etiopije ne moraju ici nigdje? Na kraju, AMericka elita nije bosanska elita koja podrzaumjeva nacionalnu pripadnost, stranacku pripadnost, lokalnu pripadnost. Americka elita i jeste sastavljena od ljudi svakakvih rasa, nacionalnosti itd. To sto ti ne mzoes svojim pogledom dobaciti dalje od prvog brda je sada druga stvar.
Komunikacija sa svojom maticnom drzavom nije znak slabosti, nego NORMALNO ljudsko ponasnje. To ej znak slabosti samo za iskompleksirane idiote kojima su svi krivi za nesto. To nesto ni oni sami ne mogu identifikovati.
Suma sumarum. Drzi se tresnji, i otvori rasadnik. Ocito mozes izvoziti svojim prijateljima.
:lol: :lol: ...upalio sam te na guranje...oprosti Jeff, ja sam mislio da ti je duzi fitilj...nesto te opasno muci...

...nije to provincijsko, nego lokalpatrotsko razmisljanje...jebe mi se za tebe i tvoj odlazak, ali po tvojoj logici mi bi svi trebali otic iz svog i sa svog...e vidis ja i masa drugih bosanaca ne pristaju na tu logiku...jeste tesko, ali boze moj i teskoca je sastavni dio zivota...najlakse je linijom manjeg otpora...
Kad je trebalo ici linijom veceg otpora, ne boj se za Jeffersona, samo sto Jefferson en dozvoljava da ga neko jebe u mozak zbog tresnje kao neki.
Aurelia Bronski

#2154 Re: USA fan page

Post by Aurelia Bronski »

Kaligula I wrote:
...također i u Americi...nigdje nije savršeno...sve je do individualnih sposobnosti...ima i ovdje uspješnih ljudi...druga je stvar sto smo pretrpjeli par svjetskih i lokalnih ratova, a Ameri ni jedan...oni bi prvog nestali sa lica zemlje...
Ukazi mi na post u kojem neko tvrdi da je u Americi savrseno, molim te. Ja pogotovo ne, ta nisam slijepa pored ovih svojih duplih ociju.

O americkoj istoriji ne bih jer vidim da nece imati svrhe. Ali eto proguglaj ne bilo ti zapovidjeno (ovo cisto informacije radi a ne radi nekog kvazipatriotizma).

Medjutim, osvrnula bih se na ovo sto je jefferson napisa, a to je da se ovaj scenario sa doruckom, kafom itd. svakako moze dozivjeti i ovdje, i da je apsolutno nepotrebno biti dio ikakve elite da bi se znalo cejfiti. Problem kod vecine nasih ljudi s kojima se susrecem (a mali milion nas je tako da je susretanje neminovno i svakodnevno) je to sto su usvojili (ili zadrzali, kako ko) onu "mjerenje spolovila medju komsijama" pa spickase i ono sto imaju i ono sto nemaju na nadjebavanja sa mahalom. Ali iskreno, ko ih jebe kad sebi ne znaju odrediti cejf i zivjeti onako kako hoce a ne kako mahala nalaze.

Osim toga, makar smo svi imali sansu da se ovdje skolujemo, napravimo neki bolji zivot sebi od onog pukog prezivljavanja, a ko nije iskoristio - njegov problem (u ovo ne ubrajam ljude koji su na neki nacin, mimo njihive kontrole, bili sprijeceni ali tih je procentualno mnogo manje od onih koji jednostavno NECE vec minhauzenaju povazdan i skupljaju tudje sazaljenje zbog svojih teskih zivota).
Challenger__

#2155 Re: USA fan page

Post by Challenger__ »

jefferson wrote:Da, upravo to mislim. Koga zaboli qrtz? Stratfor, Foreign policy, Foreign Affairs itd, to je njihov posao. Na kraju dana, u Rusiji se vrti dolar, policija vozi Fordove, Aeroflot leti na Boeign 767, Airbusevima, jedu McDonalds itd. Koga moj Cheli boli qrtz. Mitoloske borbe izmedju imperijalista i moralista su uvijek palile tu i na nasim prostorima, jos od Rimljana, zarad vladajuce elite.
To je temeljno pitanje svjetskih odnosa danas. Ne relaksiraju se/zatežu planetarni odnosi u Havani nego na relaciji Vašington - Moskva. Ali, OK, ako ti misliš da je Havana preča za međunarodne odnose, molim lijepo.
Kaligula I

#2156 Re: USA fan page

Post by Kaligula I »

DoZeN wrote:
JohnnyS wrote:Nego, forumski Ameri, imam nešto zemlje ovdje u Hercegovini, nekoliko trešnji na njoj, sad ću pokupovat stolova, rakije uvijek ima, pa ako biste bili dobri da me preporučite tom mnoštvu koje je odlučilo iz Amerike emigrirati u BiH, gdje će im duša biti ispunjenija...
Da li ljudi imaju izbor? O tome treba razmisljati, uporedjivati BIH i USA je veoma smjesno.
Hajde neka se popravi u BIH situacija sto se tice ekonomije za 20% pa ces vidjeti kako jedan preko drugoga iz te "uzvisene Amerike" ulijecu u BIH.
Bolan lazu te :) bio sam u St Louisu,Chicagu,LA,Atlanti,Denveru,Seattle,svii zive u USA jer je BIH u banana,neki zbog djece itd
Ja sam to rekao Amerima nekoliko puta,hajde da ekonomija u Mexico,Venecueli,Bosni itd bude kao u USA,hajde da vidimo koliko bi vam onih koji vole USA ostalo u ovoj zemlji?
...znaju to oni ko i ti, ali nemaju muda da priznaju...jebe ih slugansko podanički mentalitet...boje se deložacije... :D
Kaligula I

#2157 Re: USA fan page

Post by Kaligula I »

jefferson wrote:

Kad je trebalo ici linijom veceg otpora, ne boj se za Jeffersona, samo sto Jefferson en dozvoljava da ga neko jebe u mozak zbog tresnje kao neki.
...a ko biva tamo te niko ne jebe u zdrav mozak?...možda ne direktno kao u BiH, ali indirektno i gore i teže nego ovdje...
Grover

#2158 Re: USA fan page

Post by Grover »

Desetak Walmart supermarketa u državama u kojima je najavljeno da će biti održana vojna vežba "Jade Helm", objavilo je zatvaranje usled "vodoinstalaterskih radova" na 6 meseci. Postavilo se pitanje koji je pravi razlog zatvaranja, nagađalo se sve i svašta, uglavnom oko jednog od tih Walmarta počelo je postavljanje žičane ograde ..

http://beforeitsnews.com/alternative/20 ... 47404.html
jefferson

#2159 Re: USA fan page

Post by jefferson »

Challenger__ wrote:
jefferson wrote:Da, upravo to mislim. Koga zaboli qrtz? Stratfor, Foreign policy, Foreign Affairs itd, to je njihov posao. Na kraju dana, u Rusiji se vrti dolar, policija vozi Fordove, Aeroflot leti na Boeign 767, Airbusevima, jedu McDonalds itd. Koga moj Cheli boli qrtz. Mitoloske borbe izmedju imperijalista i moralista su uvijek palile tu i na nasim prostorima, jos od Rimljana, zarad vladajuce elite.
To je temeljno pitanje svjetskih odnosa danas. Ne relaksiraju se/zatežu planetarni odnosi u Havani nego na relaciji Vašington - Moskva. Ali, OK, ako ti misliš da je Havana preča za međunarodne odnose, molim lijepo.
Moskva? To sto oni pizde jer se vise ne pitaju boli nekog kurac. To je kao kad iams lopova u komsiluku i pocne se buniti sto on nije u kucnom savjetu, pa kaze: e slusaj te, ako me ne primite u kucni savjet, ja cu da pocnem obijati stanove.
Imaju uticaja, kao sto ima i Italija, tu su negdje po snazi.
jefferson

#2160 Re: USA fan page

Post by jefferson »

Kaligula I wrote:
jefferson wrote:

...a ko biva tamo te niko ne jebe u zdrav mozak?...možda ne direktno kao u BiH, ali indirektno i gore i teže nego ovdje...
Jbg jaro, ne znam sta bi ti rekao. Mislim da bi s etrebao dopistivati sa psihologom.
Challenger__

#2161 Re: USA fan page

Post by Challenger__ »

OK. Bitno je relaksirati odnose sa Havanom, Kremlj je nebitan. I've got Your point.
General War

#2162 Re: USA fan page

Post by General War »

jefferson wrote:
Kaligula I wrote: Pa dobro, realno gledajuci, poveliki broj BH stanovnistva ovaj scenario takodjer SAMO moze sanjat'(ako je vjerovati stalnim humanitarnim apelima te svojim ocima koje gledaju ljude kako se prehranjuju iz kontejnera).
Kazem ja, jebat ce BiH ovaj obrazovni sistem.[/quote]

HAHAHAHA :thumbup:
Kaligula I

#2163 Re: USA fan page

Post by Kaligula I »

jefferson wrote:

Kazem ja, jebat ce BiH ovaj obrazovni sistem.[/quote]

...hajd bolan, jedan ko ni jedan...mislio sam na svjetski rat...Amerima je to ko ni jedan budući su suprmeni, a evo i ti si na dobrom putu... :D ...prave li selekciju pri prijemu?... :D
Last edited by Kaligula I on 01/05/2015 23:34, edited 1 time in total.
Kaligula I

#2164 Re: USA fan page

Post by Kaligula I »

Kaligula I wrote:
jefferson wrote:

Kazem ja, jebat ce BiH ovaj obrazovni sistem.
...hajd bolan, jedan ko ni jedan...mislio sam na svjetski rat...Amerima je to ko ni jedan budući su suprmeni, a evo i ti si na dobrom putu... :D ...prave li selekciju pri prijemu?... :D[/quote]...
jefferson

#2165 Re: USA fan page

Post by jefferson »

Challenger__ wrote:OK. Bitno je relaksirati odnose sa Havanom, Kremlj je nebitan. I've got Your point.
Pa naravno, kubanske cigare, plaze. koga boli qrtz za pripizdinu okovanu ledom.
Challenger__

#2166 Re: USA fan page

Post by Challenger__ »

Ne interesuju me tvoje emocije, nego razmišljanja na tu temu. A Stratfor, Foreign policy, Foreign Affairs... nam govore i svjedoče da su opsesija a ne sporedna stvar.

Nebitno, zaboravi.
jefferson

#2167 Re: USA fan page

Post by jefferson »

Challenger__ wrote:Ne interesuju me tvoje emocije, nego razmišljanja na tu temu. A Stratfor, Foreign policy, Foreign Affairs... nam govore i svjedoče da su opsesija a ne sporedna stvar.

Nebitno, zaboravi.
Opsesija ejsu tipovima koji jos uvijek zive u hladnom ratu.
Kaligula I

#2168 Re: USA fan page

Post by Kaligula I »

Aurelia Bronski wrote:
Kaligula I wrote:
Aurelia Bronski wrote:Ukazi mi na post u kojem neko tvrdi da je u Americi savrseno, molim te.Ja pogotovo ne, ta nisam slijepa pored ovih svojih duplih ociju.
...nisam ni tvrdio da si tvrdila...
Aurelia Bronski wrote:O americkoj istoriji ne bih jer vidim da nece imati svrhe. Ali eto proguglaj ne bilo ti zapovidjeno (ovo cisto informacije radi a ne radi nekog kvazipatriotizma).
...evo proguglo...
Aurelia Bronski wrote:Medjutim, osvrnula bih se na ovo sto je jefferson napisa, a to je da se ovaj scenario sa doruckom, kafom itd. svakako moze dozivjeti i ovdje, i da je apsolutno nepotrebno biti dio ikakve elite da bi se znalo cejfiti. Problem kod vecine nasih ljudi s kojima se susrecem (a mali milion nas je tako da je susretanje neminovno i svakodnevno) je to sto su usvojili (ili zadrzali, kako ko) onu "mjerenje spolovila medju komsijama" pa spickase i ono sto imaju i ono sto nemaju na nadjebavanja sa mahalom. Ali iskreno, ko ih jebe kad sebi ne znaju odrediti cejf i zivjeti onako kako hoce a ne kako mahala nalaze.
...ti bi da svi budu uspjesni, a može li se to?...rekoh li ja da je na prvom mjestu sposobnost samog čovjeka, a na drugom ambijent...đaba nekom i Amerika, a opet sa druge strane nekom je i BiH Amerika...
Aurelia Bronski wrote:Osim toga, makar smo svi imali sansu da se ovdje skolujemo, napravimo neki bolji zivot sebi od onog pukog prezivljavanja, a ko nije iskoristio - njegov problem (u ovo ne ubrajam ljude koji su na neki nacin, mimo njihive kontrole, bili sprijeceni ali tih je procentualno mnogo manje od onih koji jednostavno NECE vec minhauzenaju povazdan i skupljaju tudje sazaljenje zbog svojih teskih zivota).
...eto vidis, ima li ste sansu, ali je niste svi iskoristili...zasto?...zato sto ste različitih sposobnosti...oduvijek i svugdje vrijedi ono pravilo 'ko umije njemu dvije'... :mrgreen:
DoZeN

#2169 Re: USA fan page

Post by DoZeN »

Jack Be Nimble wrote:
Pa imas Svabe, Engleze, Norvezane, Svedjanine i ostale cija je ekonomija solidna pa opet dodju u Ameriku da zive jer je njima bolje ovdje. Ili oni barem tako meni tvrde. To mi je uvijek bilo cudno kada plavi Svabo Hans dodje u Ameriku i tvrdi kako mu je bolje nego u njegovoj rodjenoj Njemackoj. Mislim da se za njih sve svede na manji porez ali zato vecina se ipak vrati kada doguraju u penzije.
Ja se sa tobom slazem, u USA ti mozes zaraditi novac ako imas obrazovanje,oni cak i dovode talente i radnike iz drugih zemalja,ali to ne znaci da je Amerika najbolja zemlja za zivjeti,Skandinaviija je mnogo bolja,i vise ljudi hvali Dansku,Svedsku,Norvesku nego USA.
Vancouver BC je vec deceniju bolji grad po standardu nego Seattle, i vecina gradova u Canadi od americkih gradova.
Jack Be Nimble

#2170 Re: USA fan page

Post by Jack Be Nimble »

DoZeN wrote:
Jack Be Nimble wrote:
Pa imas Svabe, Engleze, Norvezane, Svedjanine i ostale cija je ekonomija solidna pa opet dodju u Ameriku da zive jer je njima bolje ovdje. Ili oni barem tako meni tvrde. To mi je uvijek bilo cudno kada plavi Svabo Hans dodje u Ameriku i tvrdi kako mu je bolje nego u njegovoj rodjenoj Njemackoj. Mislim da se za njih sve svede na manji porez ali zato vecina se ipak vrati kada doguraju u penzije.
Ja se sa tobom slazem, u USA ti mozes zaraditi novac ako imas obrazovanje,oni cak i dovode talente i radnike iz drugih zemalja,ali to ne znaci da je Amerika najbolja zemlja za zivjeti,Skandinaviija je mnogo bolja,i vise ljudi hvali Dansku,Svedsku,Norvesku nego USA.
Vancouver BC je vec deceniju bolji grad po standardu nego Seattle, i vecina gradova u Canadi od americkih gradova.
Upravo tako. Ako imas diplomu i zivis u VBC bolje ti je da ides u Seattle da bi nasao dobar posao. A ako zivis od plate do plate VBC se ubio za tebe ili te ostale drzave. U zadnjih 15 godina u Americi il si hadzija il si bos. Nema sredine.
Grover

#2171 Re: USA fan page

Post by Grover »

UZNEMIRUJUĆI VIDEO Policijski pas rastrgao lice muškarcu koji se već predao

Image

Još jedan primjer brutalnosti američke policije ovaj je put snimljen policijskom kamerom. Riječ je o napadu policijskog psa, kojem je policajac naredio napad kada se muškarac optužen za narušavanje javnog reda i mira već predao.

Martin Lee Hoogveldt (33) tuži policiju zbog primjene prekomjerne sile. Cijeli slučaj snimile su i policijske kamere, što bi trebalo sve razjasniti.

24. ožujka 2013. Hoogveldt je odlučio spaliti božićno drvce u kanti za smeće u vlastitom dvorištu. Policiju je pozvao netko od susjeda i prijavio ga za narušavanje javnog reda i mira.

Nakon što se Hoogveldt vratio u kuću, vidio je da su mu policajci opkolili dom. Dva su bila uz prozore i imala uperene pištolje u njega, a treći je stajao s njemačkim ovčarom na ulaznim vratima.

Ian Adams, policajac sa psom, naredio mu je da otvori vrata ili će ih morati razvaliti. Hoogveldt je navodno bio prestrašen i nije se usudio pomaknuti jer su prema njemu bila uperena dva pištolja pa je rekao: 'Bojim se, ne usudim se pomaknuti' i sjeo na kauč.

Adams je zatim provalio u kuću, a za njim su ušla i druga dva policajca. Policajci nisu imali nalog. Kada mu je Adams rekao da podigne ruke, poslušao ga je. Adams mu je tada rekao da se digne s kauča, no Hoogveldt kaže da je kauč bio mekan te da bi morao spustiti ruke da se pridigne.

Nakon nekoliko sekundi, Adams je naredio psu da ga ugrize, a policijski pas je nasrnuo na njegovo lice i odvukao ga s kauča. Drugi policajac ga je upucao elektrošokerom. Snimku cijele situacije prenosimo u nastavku, no upozoravamo vas da je stvarno uznemirujuća.

http://danas.net.hr/svijet/uznemirujuci ... vec-predao
kosava

#2172 Re: USA fan page

Post by kosava »

Kaligula I wrote:
Cuj sto bi se neko pravdao? Slazem se to si upravu, kada sam ja otisao za Ameriku pola carsije mislilo da sam izganjao neko strucno usavrsavanje ili sam otisao turisticki pa cu da se vratim za koji dan. Definisi elitu? Pazi nekom je elita lokalni piljar, nekom je elita Zijo Turkovic a nekom rahmetli Mesa Selimovic. Sad ja sam ti neki visi srednji stalez, poneki moj memo procita i sam Obama a sad ima Amerikanaca koji pitaj mogu li im djeci pomoc da se zaposle u moju "firmu" pa sad ti vidi.

Danas sam vas tracao sa komsom mahnem ga na janjetinu i kazem mu sto ti i zena ljekari iz Njemacke dodjoste u Ameriku? A on ce ti na to sto si ti dosao iz Bosne? Ispricam mu ja ovim komentarima pa smo se malo pisali od smjeha.

Visim ja na puno foruma, pa neznaci da me vuce da zivim u Kanadi ili Australij ili UK. Nema potrebe biti zelja grude jeftina je avionska karta, kad god te spuca nostalgija mozes sutra raspalit malo na grudu. :roll:
kosava

#2173 Re: USA fan page

Post by kosava »

Grover wrote:

UZNEMIRUJUĆI VIDEO Policijski pas rastrgao lice muškarcu koji se već predao

Image

Još jedan primjer brutalnosti američke policije ovaj je put snimljen policijskom kamerom. Riječ je o napadu policijskog psa, kojem je policajac naredio napad kada se muškarac optužen za narušavanje javnog reda i mira već predao.

Martin Lee Hoogveldt (33) tuži policiju zbog primjene prekomjerne sile. Cijeli slučaj snimile su i policijske kamere, što bi trebalo sve razjasniti.

24. ožujka 2013. Hoogveldt je odlučio spaliti božićno drvce u kanti za smeće u vlastitom dvorištu. Policiju je pozvao netko od susjeda i prijavio ga za narušavanje javnog reda i mira.

Nakon što se Hoogveldt vratio u kuću, vidio je da su mu policajci opkolili dom. Dva su bila uz prozore i imala uperene pištolje u njega, a treći je stajao s njemačkim ovčarom na ulaznim vratima.

Ian Adams, policajac sa psom, naredio mu je da otvori vrata ili će ih morati razvaliti. Hoogveldt je navodno bio prestrašen i nije se usudio pomaknuti jer su prema njemu bila uperena dva pištolja pa je rekao: 'Bojim se, ne usudim se pomaknuti' i sjeo na kauč.

Adams je zatim provalio u kuću, a za njim su ušla i druga dva policajca. Policajci nisu imali nalog. Kada mu je Adams rekao da podigne ruke, poslušao ga je. Adams mu je tada rekao da se digne s kauča, no Hoogveldt kaže da je kauč bio mekan te da bi morao spustiti ruke da se pridigne.

Nakon nekoliko sekundi, Adams je naredio psu da ga ugrize, a policijski pas je nasrnuo na njegovo lice i odvukao ga s kauča. Drugi policajac ga je upucao elektrošokerom. Snimku cijele situacije prenosimo u nastavku, no upozoravamo vas da je stvarno uznemirujuća.

http://danas.net.hr/svijet/uznemirujuci ... vec-predao
Bio mu kauc mekan, trebo je kupiti tvrdji :mrgreen: Groveru moj Groveru cim je spustio ruke na kauc postao je prijetnja jer sve sto policajac zna on je imao pistolj u kaucu.
kosava

#2174 Re: USA fan page

Post by kosava »

DoZeN wrote:
Jack Be Nimble wrote:

Sve to zavisi sta cije mjerilo zivota nekom je bitno da ima socijalu pa mu Skandinavija bolja ali fakti govore da ljudi iz tih zemalja sele u Ameriku.
kosava

#2175 Re: USA fan page

Post by kosava »

Kaligula I wrote:
Aurelia Bronski wrote:
Kaligula I wrote:...došao mi prijatelj iz Amerike na godisnji odmor...sjedimo na ljetnjem jutarnjem suncu za vanjskim stolom pod trešnjom, doručkujemo i pijuckamo domaću rakiju...ovim riječima mi čovjek kaže: "Ovo u Americi samo možeš sanjat."...
Pa dobro, realno gledajuci, poveliki broj BH stanovnistva ovaj scenario takodjer SAMO moze sanjat'(ako je vjerovati stalnim humanitarnim apelima te svojim ocima koje gledaju ljude kako se prehranjuju iz kontejnera).

Nego kazi mi da li si ti cuo za Americki Gradjanski Rat pa prije toga Rat za Nezavisnost? Mislim kada sam ja isao u skolu to se ucilo negdje u prvom srednje ili si ti ucio istorij svijeta po Raskovicu? Ono prvo nastali Srbi pa milion godina kasnije formirale se amebe? :roll:

Da ti malo pomognem

http://www.history.com/topics/american-civil-war

http://faculty.washington.edu/qtaylor/a ... meline.htm
Post Reply