Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Locked
zagortenej

#2151 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by zagortenej »

Towelie wrote:
zagortenej wrote:
Towelie wrote:SOKANTNO!!! :lol: :lol: :lol:
Premotajte na 28:02.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=hrAPtM5HqoI#t=1688[/youtube]
:lol:
Mada nije on bas slagao, ima hadis o tome, slične sadržine, samo je u pitanju mužjak deve :mrgreen:
"Hadis".
Pardon, ipak je al Lat u pitanju:
‘Urwah ibn Mas‘ood, who came as a negotiator on behalf of the mushrikeen at al-Hudaybiyah, said to the Prophet (blessings and peace of Allah be upon him): By Allah I see faces, and I see a mixture of people who are most likely going to flee and desert you. Abu Bakr said to him: Suck the clitoris of al-Laat! Would we flee and desert him? He said: Who is that? They said: Abu Bakr.

Narrated by al-Bukhaari (2581)
zanimljivo da mu je Ebu Bekr opsovao jer ga je Urwa lično uvrijedio, a nije zbog Poslanika a.s.. što kažu, dirn'o ga u žicu :D.
inače, ovo se desilo pred osvojenje Meke, dakle pred kraj poslaničke misije.
Al Lat je bila preislamska božica koju su Arapi obožavali.
Last edited by zagortenej on 20/02/2016 09:46, edited 3 times in total.
Drvosjeca iz Dejcica

#2152 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Čovjeka držati 7 godina u zatvoru bez optužnice bez i jednog dokaza je ravno srednjovjekovnim progonima vještica ili metodama onih protiv kojih se navodno borimo u borbi protiv terorizma. Navodna sigurnosna prijetnja je toliko razvučena da možeš sad svakog zatvoriti po toj osnovi. Abu Hamza i ako je prijetnja nacionalnoj sigurnosti, a to do danas nisu pokazali niti pokušali dokazati, nije ništa manja prijetnja od Dodika i sličnih. Vjerovatno će ovaj čovjek dobiti odštetu od BiH jer su mu uskraćena osnovna ljudska prava bez da je optužen ili osuđen za bilo šta, pa ni za saobraćajni prekršaj. Draogo mi je da je na slobodi.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2153 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by Chmoljo »

Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» AzerVisoko

@Ripicipi & @spreca, spustite lopticu da ne bih ja morao

tema nije raja sa Ravne Gore.
:)
salik79

#2154 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by salik79 »

Chmoljo wrote:Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» AzerVisoko

@Ripicipi & @spreca, spustite lopticu da ne bih ja morao

tema nije raja sa Ravne Gore.
:)

Nego raja iz Maoce i Idliba :mrgreen:
Towelie

#2155 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by Towelie »

Pretnja, itekako.
[youtube]http://youtu.be/QdaCogwDEB8[/youtube]
Smail Aga Cengic

#2156 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by Smail Aga Cengic »

Poceo sam citati ovaj topic i odmah na pocetku ispiranje mozga, pa da reko odreagujem:

1. Vehabizam ili salafizam je sekta u islamu osnovana u s. arabiji, a znamo da su sekte zabranjene i tu se sva prica zavrsava

2. po Lucicu su Saudi jevreji hazari i nije ni cudo sto dopustaju te devijacije islama i grade one hotele i ubijaju narod oko Kaabe

3. Zlocine nekih prema nama ili losi postupci drugih prema nama NE SMIJU da budu mjerilo ni vodilja u nasem ponasanju. Mi ne smijemo da budemo kao HDZ i ne smijemo da se nagradjujemo zlocince samo jer je to politika pobunjenih velikosrba ili pobunjenih pokatolicenih vlaha zapadne hercegovine na celu sa komunistom Covicem koji se do rata potpisivao cirilicom.

Mi kao Bosnjaci a i kao ljudi moramo da zadrzimo ljudske norme i da se njih drzimo a ne da neke nase nebuloze i gluposti krijemo ili umanjujemo jer su i drugi to radili.

Svaki Bosnjak koji je ubio i jednog nevinog nek zna da nije ubijao u moje ime i ne treba u moje ime da ubija i nek svako zna da je ubijanje nevinih u ime nekog Boga ili neke religije samo po sebi sizofrenicno i iskljucuje jedno drugo.

svaka monoteisticka religija brani ubijanje i mucenje nevinih, ratovanje i ubijanje je dozvoljeno samo izmedju vojski a svo izvrtanje toga je samo satanizam i prinosenje zrtvi onome ko se bori za nepravdu, za nemir za stalni rat medju ljudima.

vrijeme je da se pocne koristiti mozak, ljudi...
Goldenhand

#2157 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by Goldenhand »

Smail Aga Cengic wrote:Poceo sam citati ovaj topic i odmah na pocetku ispiranje mozga, pa da reko odreagujem:

1. Vehabizam ili salafizam je sekta u islamu osnovana u s. arabiji, a znamo da su sekte zabranjene i tu se sva prica zavrsava

2. po Lucicu su Saudi jevreji hazari i nije ni cudo sto dopustaju te devijacije islama i grade one hotele i ubijaju narod oko Kaabe

3. Zlocine nekih prema nama ili losi postupci drugih prema nama NE SMIJU da budu mjerilo ni vodilja u nasem ponasanju. Mi ne smijemo da budemo kao HDZ i ne smijemo da se nagradjujemo zlocince samo jer je to politika pobunjenih velikosrba ili pobunjenih pokatolicenih vlaha zapadne hercegovine na celu sa komunistom Covicem koji se do rata potpisivao cirilicom.

Mi kao Bosnjaci a i kao ljudi moramo da zadrzimo ljudske norme i da se njih drzimo a ne da neke nase nebuloze i gluposti krijemo ili umanjujemo jer su i drugi to radili.

Svaki Bosnjak koji je ubio i jednog nevinog nek zna da nije ubijao u moje ime i ne treba u moje ime da ubija i nek svako zna da je ubijanje nevinih u ime nekog Boga ili neke religije samo po sebi sizofrenicno i iskljucuje jedno drugo.

svaka monoteisticka religija brani ubijanje i mucenje nevinih, ratovanje i ubijanje je dozvoljeno samo izmedju vojski a svo izvrtanje toga je samo satanizam i prinosenje zrtvi onome ko se bori za nepravdu, za nemir za stalni rat medju ljudima.

vrijeme je da se pocne koristiti mozak, ljudi...
:thumbup: Fin rad i na temi u Muslimoviću.
ANAKIN

#2158 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by ANAKIN »

summerwine wrote:Ma strava i užas, ja kad prođem pored vehabije skrenem pogled...sve mislim da će mi spržiti oči...ono kontam možda su sa druge planete....a za svaki slučaj pred spavanje pogledam ispod kreveta, brrrrrr
Mislim da se danas osjećaš pomalo glupo zbog ovog pametovanja
KB9

#2159 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by KB9 »

Image

:skoljka:
Klitemnestraaa

#2160 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by Klitemnestraaa »

Ja sam nedavno s jednim razgovarala pa ću prenijeti njegove stavove. Odmah bih da se ogradim da nemam ništa niti protiv koje vjere niti nacije, sve kod me drugi poštuju i gledaju kao individuu, a ne sude mi na osnovu imena ili ne znam ni ja čega.

I tako, uđoh ja s njim u priču, veli da se zgražava bh Muslimana, jer to nisu pravi vjernici jer ne klanjaju 5x dnevno, već samo petkom da bi bili viđeni i da ranije odu s posla, jer piju alkohol, jer se ne čuvaju do braka, nemaju bradu kao Poslanik itd i sebe, naziva se vehabija, smatra kao i svoju braću i sestre (kako ih naziva) jedinim ispravnim vjernicima. Ja upitah šta misli o Krščanima, veli da je Islam jedina ispravna vjera, i da postoje dokazi o tome te mi je slao neke youtube klipove kako će Krščani ići u džehenem i kako je Islam jedini ispravan put. Nagovarao me da idem u džamiju i pričao mi priče o nekim Japankama, Kineskinjama, Pravoslavkama, Katolkinjama koje su prešle na Islam i nikad im nije ljepše bilo u životu. Rekoh OK ako su ti Krščani krivovjerci (nj je razlog jer vjeruju u Sv.Trojstvo, a to je grijeh jer je jedan Bog) šta misliš o ostalim vjerama npr. Židovstvo, kaže oni su ti najgori, Hitler je bio pametan što ih je ubijao :shock: :? , i onda mi pričao o Izraelu i Gazi i veli kako jedino Muslimani su otvoreni prema drugim religijama, a ostali svi hoće ubiti braću, ali Islam će zavladati svijetom...

Ne kažem da su svi takvi, ali ja sam jednog srela u životu i provodila neko vrijeme s njim jer smo skupa nešto sarađivali, i ostala sam zgranuta. Stvarno nemam ništa protiv vjernika, ali svak sebi vjeruje ili ne vjeruje, meni je ono bilo ispiranje mozga, nisam mogla više... :run: :run: :run:
Chisum

#2161 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by Chisum »

KB9 wrote:Image

:skoljka:
:lol: :lol: :lol:

Ima li dana da ova kuga od sekte od sebe ne napravi neki novi vic? Malo im se cijeli svijet pisha od smijeha, pa, k'o vele, da podebljaju...

Sad je i Evropsko zamka.... :lol:

Ali, dobro, navikli smo...

Nego, nemoj ko da bi na more krenuo... do januara barem... a ni tada ne valja. :lol:

ze kalanga

#2162 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by ze kalanga »

Ako nije za ove teme, nek moderatori brišu, nisam znao gdje postavit ovaj video... istina, nigdje nije rečeno da je čovjek vehabija, to su samo pretpostavke.

Danguba

#2163 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by Danguba »

ze kalanga wrote:Ako nije za ove teme, nek moderatori brišu, nisam znao gdje postavit ovaj video... istina, nigdje nije rečeno da je čovjek vehabija, to su samo pretpostavke.

:lol: :lol: :lol: :lol:
aldinjo

#2164 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by aldinjo »

Klitemnestraaa wrote:Ja sam nedavno s jednim razgovarala pa ću prenijeti njegove stavove. Odmah bih da se ogradim da nemam ništa niti protiv koje vjere niti nacije, sve kod me drugi poštuju i gledaju kao individuu, a ne sude mi na osnovu imena ili ne znam ni ja čega.

I tako, uđoh ja s njim u priču, veli da se zgražava bh Muslimana, jer to nisu pravi vjernici jer ne klanjaju 5x dnevno, već samo petkom da bi bili viđeni i da ranije odu s posla, jer piju alkohol, jer se ne čuvaju do braka, nemaju bradu kao Poslanik itd i sebe, naziva se vehabija, smatra kao i svoju braću i sestre (kako ih naziva) jedinim ispravnim vjernicima. Ja upitah šta misli o Krščanima, veli da je Islam jedina ispravna vjera, i da postoje dokazi o tome te mi je slao neke youtube klipove kako će Krščani ići u džehenem i kako je Islam jedini ispravan put. Nagovarao me da idem u džamiju i pričao mi priče o nekim Japankama, Kineskinjama, Pravoslavkama, Katolkinjama koje su prešle na Islam i nikad im nije ljepše bilo u životu. Rekoh OK ako su ti Krščani krivovjerci (nj je razlog jer vjeruju u Sv.Trojstvo, a to je grijeh jer je jedan Bog) šta misliš o ostalim vjerama npr. Židovstvo, kaže oni su ti najgori, Hitler je bio pametan što ih je ubijao :shock: :? , i onda mi pričao o Izraelu i Gazi i veli kako jedino Muslimani su otvoreni prema drugim religijama, a ostali svi hoće ubiti braću, ali Islam će zavladati svijetom...

Ne kažem da su svi takvi, ali ja sam jednog srela u životu i provodila neko vrijeme s njim jer smo skupa nešto sarađivali, i ostala sam zgranuta. Stvarno nemam ništa protiv vjernika, ali svak sebi vjeruje ili ne vjeruje, meni je ono bilo ispiranje mozga, nisam mogla više... :run: :run: :run:
I nemoj više.
KB9

#2165 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by KB9 »

tolerancija je njihovo drugo ime al eto samo bi pobili sve ostale sto ne misle ko oni :lol:
mirzaaa33

#2166 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by mirzaaa33 »

Ne mogu nam ni vehabije sad ništa kad nas je preko 50%. :bih:
smijesni_ste

#2167 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by smijesni_ste »

mirzaaa33 wrote:Ne mogu nam ni vehabije sad ništa kad nas je preko 50%. :bih:
Upravo tako...slave ljudi....do idućeg napada ovih spodoba.

Nevjerovatno je koliko se ovaj gorući problem gura pod tepih . :roll:
KB9

#2168 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by KB9 »

ne zelim da se moje djete naziva psihopatom, on je samo otiso malo da ubija ljude :izet:

haman otac veci bolesnik od ovog sina sto je otiso u teroriste :lol:
Chisum

#2169 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by Chisum »

I kad debila kukama budu raskomadanog vadili iz kakvog jarka, neka mu je ovom babunu od oca na obraz. Vidi se od koga je popusio ovu selefunjarsku pricu.

Jebem li im majke primitivne, futave.
Novak20

#2170 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by Novak20 »

Chisum wrote:I kad debila kukama budu raskomadanog vadili iz kakvog jarka, neka mu je ovom babunu od oca na obraz. Vidi se od koga je popusio ovu selefunjarsku pricu.

Jebem li im majke primitivne, futave.
Neki dan odem da dignem pasoš i vidim pred policijskom stanicom, prvi put poslije dužeg vremena, policajca sa dugom cijevi ispred vrata. Ako je u drugim gradovima ovako da nije sta u vezi ovih bradonja?
JThomas

#2171 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by JThomas »

uvijek je bilo par "heklera" ispred mupa preko puta kampusa.
kritichar

#2172 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by kritichar »

Ovo nije bitno, ne obraća se pažnja kad se poziva na ubijanje muslimana, posebno onih koji se trpaju u isti koš sa budalama, kao što nisu iste muslimanske i evropske žrtve
LARVA

#2173 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by LARVA »

Image
Ines Midžić iz Bihaća poziva na ubistva nekoliko osoba iz BiH. Među tim osobama su Safet Kuduzović, Dževad Gološ i Elvedin Pezić.
https://vimeo.com/173046578 na 18:50
http://ba.n1info.com/a103108/Vijesti/Vi ... SIS-a.html
SmokingMan

#2174 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by SmokingMan »

Šta se optereććujete,to su neuki kurtoni od ljudi.
Ajatolah_

#2175 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by Ajatolah_ »

Al' čuj Ines, hem žensko ime hem nije "muslimansko".
Locked