Skoro je lik objašnjavao na youtube, da ti brojevi i oznake kod Lade odnosno VAZ-a imaju definisanu logiku nešto tipa prvi br. 2. je oznaka putničko auto, drugi broj 1. auto sa kubikažom između 1000-2000 kubika, a broj 04 oznaka serije, tako nekako ide.
Uglavnom, bilo je puno Škoda i Lada, pa čak i Moskviča, koji su dočekali kraj rata, ali su ih se vlasnici brzo rješavali radi VW i Opel programa iz uvoza
Sjećam se na polaganju vozačkog nakon rata, svašta je bilo, od Yuga, Stojadina, Golfova 1 i 2, Citroen Visa, mislim da je i par Corsi bilo.
Uglavnom, svi vlasnici diesela u ratu krili su vozila kao zmija noge, jer je prijetila opasnost od "mobilizacije" vozila za vojne potrebe. Jedan moj komšija, je imao Audija 100, svima pričao kako je benzinac, dok neki gelipteri nisu skontali da je diesel i došli da "mobilišu", srećom, prethodno ga je sakrio na drugu lokaciju, slagao da ga je prodao...
Znam i lika koji je bio ( i sada je) veliki fan Mercedesa, vozao je 123, 124, uglavnom nove kupovao pa mijenjao nakon nekog vremena.
Kad je počeo rat, dođe naredba za mobilizaciju auta, on rekao-može, ali da se ja mobilišem kao vozač i tako je i bilo, završio na VOB-u vozača čitav rat...