Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
luckylaka

#2151 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by luckylaka »

jeza u ledja wrote:
luckylaka wrote:
Velkoski wrote:Sramota da nije pozvan niti jedan igrač iz dvije najbolje ekipe našeg prvenstva, a da raspali Hajduk ima DVA reprezentativca.

I Dujković... Pa i Delač i Antolović su klasa za njega, još su i dosta mlađi.
Neko je vec napisao da je ovaj spisak objavio Susic ovdje bi vec bilo desetak postova sa konzervama telece glave .Mesha je pozvao ono sto je morao pozvati a ne ono sto on misli da treba pozvati.Kao i Safet tako i Mesha samo pion u rukama jebenog savea gdje se nacionalni kljuc jednostavno mora ispostovati.Nama se uzdati u Dzeku,Pjanu,Lulu ...Neka nam je Dragi Bog u pomoci sa ovakvim savezom i ovakvim i onakvim selektorom.Tri nam ekipe iz Premijer lige izlaze u europu a Mesha zove prdana od ceters ljeta :-)
Kakav nacionalni kljuc? Cimirot-Zakaric-Bajic, svi zadovoljni.
Pa nije problem sto bi mi trebali biti zadovoljnin nego sto je savez zadovoljan
phillie

#2152 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by phillie »

Mesa me razocarao i kao drug i kao komunista :D
Bosanski_kralj

#2153 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Bosanski_kralj »

Vala usrao je Meša sa ovim sastavom. Nekako mi najviše smeta pozivanje Zeca, a izsotavljanje Mahmutovića. Pa prvi je imao dosta prilika da se dokaže u reprezentaciji i nije uspito. Nešto slično kao Štilić.
budza

#2154 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by budza »

Bosanski_kralj wrote:Vala usrao je Meša sa ovim sastavom. Nekako mi najviše smeta pozivanje Zeca, a izsotavljanje Mahmutovića. Pa prvi je imao dosta prilika da se dokaže u reprezentaciji i nije uspito. Nešto slično kao Štilić.

na kog stilica mislis?
semir niakda nije dobio pravu sansu.
ima jedva pet utakmica (nebitnih) i od toga jednu/dve kao starter i par puta zamena.
kada je bio u najboljoj formi, kada su borusija m. i volfsburg hteli da ga kupe (mislim 2012.), ni tada nije valjao za klupe safetu, a bio je realno za prvih 11. semir stilic je u zadnjih 7-8 godina, u svakom trenu u bosanskoj repci bio bolji-kompletniji od 12 do 15 igraca, koje su pozivali i pozivaju selektori.
palermo

#2155 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by palermo »

Eto, i Sejo Salihović iznenađen.......zaista ne mogu shvatiti po kojoj logici su i Hadžić i TSS ispred Seje Salihovića.....nikako mi se ne sviđa ovo...

Sejad Salihović, vezni igrač njemačkog Hoffenheima, izostavljen je sa spiska selektora Mehmeda Baždarevića za nadolazeću kvalifikacionu utakmicu sa Izraelom.
Popularni Sejo bio je iznenađen kada je saznao da poziv nije stigao na adresu bundesligaša iz Sinsheima, no odlučio se ponijeti kao pravi profesionalac i bez prigovora prihvatiti odluku Baždarevića.

"Iskreno, nisam očekivao da neću biti na spisku, ali selektor je tako odlučio i tu odluku poštujem", kazao je Salihović za SportSport.ba i dodao:

"Trenutno mnogo naših igrača ne igra u svojim klubovima, pa tako ni ja. Imam dovoljno vremena da razmislim da li ću otići iz Hoffenheima i već sada imam mnogo ponuda", otkrio nam je Salihović.

Salihović je ove sezone u njemačkom prvenstvu odigrao 13 utakmica i postigao dva pogotka, a veliki interes za njegove usluge pokazao je katarski Al-Ahli.
cyprus

#2156 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by cyprus »

budza wrote:..vrsajevica i susica u pl bih ima bar jedno tonu ipo...
Mit. Da ima, prešli bi u HNL...
Sa_u_srcu

#2157 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Sa_u_srcu »

Samo se radujem sto ce i ovaj pokusaj trenera uskoro zavrsiti svoj mandat i gargamela vise necemo gledati nikad na kormilu repke...
Treba ga istrpit malo i to je to...
Point.

#2158 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Point. »

palermo wrote:Eto, i Sejo Salihović iznenađen.......zaista ne mogu shvatiti po kojoj logici su i Hadžić i TSS ispred Seje Salihovića.....nikako mi se ne sviđa ovo...

Sejad Salihović, vezni igrač njemačkog Hoffenheima, izostavljen je sa spiska selektora Mehmeda Baždarevića za nadolazeću kvalifikacionu utakmicu sa Izraelom.
Popularni Sejo bio je iznenađen kada je saznao da poziv nije stigao na adresu bundesligaša iz Sinsheima, no odlučio se ponijeti kao pravi profesionalac i bez prigovora prihvatiti odluku Baždarevića.

"Iskreno, nisam očekivao da neću biti na spisku, ali selektor je tako odlučio i tu odluku poštujem", kazao je Salihović za SportSport.ba i dodao:

"Trenutno mnogo naših igrača ne igra u svojim klubovima, pa tako ni ja. Imam dovoljno vremena da razmislim da li ću otići iz Hoffenheima i već sada imam mnogo ponuda", otkrio nam je Salihović.

Salihović je ove sezone u njemačkom prvenstvu odigrao 13 utakmica i postigao dva pogotka, a veliki interes za njegove usluge pokazao je katarski Al-Ahli.
Ovdje nesto smrdi. Ne moze nikako jebeni Tino biti ispred Seje. Nadam se da Mesa ima opravdanje za ovo, inace nece valjati.
Udbas

#2159 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Udbas »

Meša, pacove jedan. Hinjo, konju glupi. Jebo te tvoj spisak. Koji si ti majmun, popišam te po glavi. Jebala ti Germanija sve.
Pičko od čovjeka.
budza

#2160 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by budza »

cyprus wrote:

ja ti garantujem da se hajduk takmici u bosni, nebi izasao u evropu.
cyprus

#2161 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by cyprus »

budza wrote:
cyprus wrote:

ja ti garantujem da se hajduk takmici u bosni, nebi izasao u evropu.
Nevjerovatno je da se ljudi još drže ovog mita :-D
Officer Crabtree

#2162 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Officer Crabtree »

u rangu je tvrdnje da bi svaki igrač koji je bolji od ovih iz hnl trebao baš iz bh lige preći u hnl
zetareticula

#2163 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by zetareticula »

Spisak je komedija ziva :-)
Fudo387

#2164 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Fudo387 »

Ne znam zbog cega ovolika dreka oko spiska?
Kostur ekipe je tu, a ove ostale mahmute i zeceve koga god pozove ili ne pozove nece se zajebat, svi su u pet deka, tj. ne znaju.
Pomoliti se da glavni likovi budu zdravi i raspolozeni, jer ako nam ovi sto cisto formalnosti radi popunjavaju roster budu odlucivali ishod utakmice, pisi propalo.
Sretno Mesa!
Bosanski_kralj

#2165 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Bosanski_kralj »

budza wrote:
Bosanski_kralj wrote:Vala usrao je Meša sa ovim sastavom. Nekako mi najviše smeta pozivanje Zeca, a izsotavljanje Mahmutovića. Pa prvi je imao dosta prilika da se dokaže u reprezentaciji i nije uspito. Nešto slično kao Štilić.

na kog stilica mislis?
semir niakda nije dobio pravu sansu.
ima jedva pet utakmica (nebitnih) i od toga jednu/dve kao starter i par puta zamena.
kada je bio u najboljoj formi, kada su borusija m. i volfsburg hteli da ga kupe (mislim 2012.), ni tada nije valjao za klupe safetu, a bio je realno za prvih 11. semir stilic je u zadnjih 7-8 godina, u svakom trenu u bosanskoj repci bio bolji-kompletniji od 12 do 15 igraca, koje su pozivali i pozivaju selektori.
dobio je protiv Austrije čitavo poluvrijeme, pa ništa nije pokazao. Mislim, može se njega pozivati ovako na šire spiskove, ali da će značajno doprinijeti poboljšanju igre reprezentacije, vala i neće
palermo

#2166 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by palermo »

Bosanski_kralj wrote: dobio je protiv Austrije čitavo poluvrijeme, pa ništa nije pokazao. Mislim, može se njega pozivati ovako na šire spiskove, ali da će značajno doprinijeti poboljšanju igre reprezentacije, vala i neće
Ma kad mogu ovi što ne može i Štilić. Iako se potpuno slažem sa tobom.

Al ja k'o gramfonska ploča, nepozivanje Salihovića u ovakvoj konstelaciji igračkih snaga je skandalozno. Takvo nepoštivanje jedne od naših igračkih legendi i takvo kršenje svih kriterija.....jok, dugoročno to ne može izaći na dobro.

Kratkoročno nas možda spasu Edin i Miralem.....
Korisničkoime

#2167 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Korisničkoime »

ljevoruki wrote:
Korisničkoime wrote: Međutim Vršaljević, Hadžić, TSS, Dujković su kompletni višak na spisku, iskreno jedino Vršajević se može koliko toliko opravdati jer se s Mujdžom ne zna na čemu si.
Mujdza je, barem za sada zdrav i spreman. Na desnom beku je Ognjen Vranjes bolji i sa jednom nogom nego Speed demon.
Mene samo strah da TSS ne pocne utakmicu ili da dobije neku pristojnu minutazu jer bi to bilo lose po cijeli tim.
Idemo ovako:

- Dzeko -
Lulic - Medo/Stila - Visca
Besic - Pjanic (mora mu se dati puna sloboda u igri)
Seo - Sunjic - Spahic - Mujdza
Begovic

Poderacemo ih!

:bih:
Gdje nađe bolan Šunjića i Spahića pored živih Zukanovića i Bičakčića, Spahić ne igra xy već mjeseci a navedeni su za klasu ispred Šunjića, ostalo sve ok vala.
TSS ne znam vala je sve moguće, ne vjerujem da će početi utakmicu ali sa ovom formacijom mjesto u sredini između Lulića i Višće je krajnje upitno. Po meni TSS je jedva za klupe ali nema nekoga ko je tu baš 100% siguran.
limeni

#2168 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by limeni »

Tomahawk11 wrote:
limeni wrote:Asmir Begović, :thumbup:
Ibrahim Šehić, :-D
Ratko Dujković, :-)
Mensur Mujdža, :)
Emir Spahić, trenira li ovaj jos?
Ermin Bičakčić, :)
Ervin Zukanović, :-D
Sead Kolašinac, :izet:
Ognjen Vranješ, :-?
Toni Šunjić, :)
Avdija Vršajević, :lol: :lol:
Edin Višća, :thumbup:
Izet Hajrović, :)
Muhamed Bešić, :izet:
Miralem Pjanić, :thumbup:
Anel Hadžić, :shock:
Haris Medunjanin. :)
Edin Cocalić, :-D
Senad Lulić, :thumbup:
Tino Sven Sušić, :lol:
Vedad Ibišević, :) iako nije u formi
Edin Džeko, :bih:
Ermin Zec :thumbup:
MIlan Đurić. :-D

Gdje Salihovic, Mahmutovic, Hadzic, Cimirot, igraci iz nase lige, mladi talenti iz evrope?
Koji ce ti kur. ratko, anel, avdija, tino? Gdje su sad manijaci da kritikuju ove pozive?
Mesa dragi ako ne uzmes ovu ne bi ti bio u kozi.
Iskreno, Ibisevic vise nije ni u kakvim planovima sto se tice Stutgarta, Ovaj Zec nikad nista nije pokazao, Djuric...mislio sam da bi moglo biti nesto od njega, izgleda mrka kapa. Sve u svemu, sve se na kraju svodi na Edina, nek se dobro pripremi na ovoj turneji.
Ma Ibisevic opet ima kredit jer je legenda ove repke, i salihovic je mnogo dao pa ne kontam kako yebeni tss ima prednost prije Salihovica? Postujem ne igraju oni ali ne igraju mnogi kao ni medo, spaha, dzeko, besic..
Nadam se da ce Mesa imati bolji tretman kod navijaca od Sir Safeta Papeta Susica koji ce ostati zadugo upamcen kao jedini medju ovim amaterima koji su vodili repku koji je odveo BiH na sp.
Sto se tice utakmice protiv anamoonih, ne znam sta da ocekujem jer ce oni igrati bunker pa valjda nekako uspjemo zabiti za 1 ili 2-0 i kapak. Sastav na pocetku bez Ibisevica 4-5-1

Begovic: nema dileme
Mujdza: takodjer ubjeljivo najbolji desni bek
Bicakcic: pa eto makar igra i malo je uigran sa spahom
Spahic: enigma, valjda je trenirao jer je i dalje najbolji stoper BiH
Kolasinac: vala nije onako dobar kao prije povrede ali eto makar je zvijer defanzivno
Besic: najbolji def. vezni
Pjanic: odigraj osimicu, nema vise opravdanja nego muski odigraj
Medunjanin: spor ali eto valjda ce biti dobra noc
Lulic: najbolje krilo
Hajrovic: dilema mi je staviti ili njega il viscu ali eto posto je izet opasniji po gol nek igra on
Dzeko: ocekujem 2 komada el kapetana
palermo

#2169 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by palermo »

Korisničkoime wrote: Gdje nađe bolan Šunjića i Spahića pored živih Zukanovića i Bičakčića, .
:D al kako ne možeš Šunjića......u svakom drugom postu to naglasiš :D ......a možda su boljii za dvije klase....al bogami ne pokazaše u reprezentaciji (posebno Bičakčić)
Korisničkoime

#2170 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Korisničkoime »

palermo wrote:
Korisničkoime wrote:Spisak niti smrdi niti miriše
Ja sam podržao novog selektora, molio se i priželjkivao, od svih koji su bili na raspolaganju baš on je po meni bio najbolja opcija, šta sam mislio o bivšem mislim da svako zna ko prati teme oko reprezentacije ali spisak niti smrdi niti miriše, mislio sam prvo reći za qurac je ali ipak bi to bilo malo pregrubo.
Naravno niko nije očekivao da u prvih 11 uvrsti malog Riada ali npr.Mahmutovića sam očekivao kao osvježenje u napadu mada je i Zec povratnik u repku Mahmutović je odavno zaslužio poziv mada stoji da je Zec drugačija vrsta napadača od svih koje imamo uključujući i Mahmutovića.
Svako ko je očekivao hrpu klinaca očigledno nije shvatio da Meša radi paralelno za danas ali i za sutra da ima na spisku neke potencijalne mlade momke da se za njih zna kao i da oni znaju da se na njih računa u buduće. Po meni je to od ogromne važnosti.
Međutim Vršaljević, Hadžić, TSS, Dujković su kompletni višak na spisku, iskreno jedino Vršajević se može koliko toliko opravdati jer se s Mujdžom ne zna na čemu si.
Ok stoji imaju i četiri nova, Zukanović koji će biti od velike koristi, Cocalić, Đurić i Zec.
Sve u svemu
Spisak je za qrc i to treba reći.

Al eto, najvažnije je će biti tih jedanaest na terenu i sama utakmica. Ako to bude dobro ferceralo i donese rezultat, onda je potpuno nebitno što je spisak za qrc....a jeste
Na prvu i ja sam to poletio reći ali malo valja razmisliti.
Imaš 4 nova imena, Zukanović, Cocalić, Đurić i Zec.
4 napaača pod Sušićem je bila utopija mada smo svi očekivali Mahmutovića i ne shvatam njegovo ne pozivanje. Zec je drugačija vrsta napadača od svih koje imamo tako da je poziv njemu upućen vjerovatno zbog toga a i zabio je par golova u Trurskoj. Mada ovo može da ukaže na to da ćemo igrati sa dva špica pri čemu je zanimljivo vidjeti da li će Ibišević biti u prvih 11. Od ovoga u biti ovisi da li je Meša zaista uzeo jedan novi pristup.
Klinci iz inostranstva trebaju još sačekati paire kako bi se uopšte o njima razmišljalo.
palermo

#2171 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by palermo »

Korisničkoime wrote: Na prvu i ja sam to poletio reći ali malo valja razmisliti.
4 napaača pod Sušićem je bila utopija mada smo svi očekivali Mahmutovića i ne shvatam njegovo ne pozivanje. Zec je drugačija vrsta napadača od svih koje imamo tako da je poziv njemu upućen vjerovatno zbog toga a i zabio je par golova u Trurskoj. Mada ovo može da ukaže na to da ćemo igrati sa dva špica pri čemu je zanimljivo vidjeti da li će Ibišević biti u prvih 11. Od ovoga u biti ovisi da li je Meša zaista uzeo jedan novi pristup.
Klinci iz inostranstva trebaju još sačekati paire kako bi se uopšte o njima razmišljalo.
Ja brate vidim neprincipjelnost u tvojim postovima. I to me pomalo razočaralo. Ovo jeste za qrc spisak, a ovo što ti navodiš se zove izgovor......al eto, kao što rekoh ranije, valjda Edin i Mire urade svoje....
It_is_a_Leclerc

#2172 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by It_is_a_Leclerc »

Kako to da je "daj tabelu" prešlo u pljuvanje u "ovakvog i onakvog selektora" ? :lol: :D

Meša se osramotio.
Pun mi je više nos ovih rezervnih Srba.
Korisničkoime

#2173 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Korisničkoime »

palermo wrote:
Korisničkoime wrote: Gdje nađe bolan Šunjića i Spahića pored živih Zukanovića i Bičakčića, .
:D al kako ne možeš Šunjića......u svakom drugom postu to naglasiš :D ......a možda su boljii za dvije klase....al bogami ne pokazaše u reprezentaciji (posebno Bičakčić)
Ma nije da ga ne mogu samo po meni momak ima ozbiljnu mahanu a to je da mu ne leži igra kakvu danas igra 90% ekipa. Ok neke sa više neke sa manje uspjeha ali jbg svi idu u tu rotaciju, brzu transformaciju, traže se brzi i pokretni napadači, klasične centarfore kao Džeko sa kojima se Šunjić može izboriti možeš na prste jedne ruke nabrojati. Njemu ogovara onaj Lukaku npr.da se s njim hrve u 16 metara, onaj Izraelac koji je sigurno za klasu ako ne i dvije slabiji od tog Lukaka izvoza ga ko klinca. Hajd sa Šunjićem postavi visoku odbranu rizično brate skroz.
Ok Bičakčić je zakasnio na Mesija, kasno izašao jbg svi to znamo razglabali smo ali se može sasvim opravdano reći da je prvo pobjegao Bešiću jer da nije Bičakčić ne bi morao onako ni izlaziti ali realno ko će zamjeriti i jednom i drugom jer im je najbolji igrač svijeta pobjegao tj.jer su zakasnili. Vidim niko ne zamjera Bešiću ali se Bičakčiću to stalno prišiva. Pogriješili jesu ali jbg.kako im zamjeriti Mesi nije sa ovog svijeta.
Korisničkoime

#2174 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Korisničkoime »

palermo wrote:
Korisničkoime wrote: Na prvu i ja sam to poletio reći ali malo valja razmisliti.
Ja brate vidim neprincipjelnost u tvojim postovima. I to me pomalo razočaralo. Ovo jeste za qrc spisak, a ovo što ti navodiš se zove izgovor......al eto, kao što rekoh ranije, valjda Edin i Mire urade svoje....
Pokušavam biti realan ako je izašlo na neprincipjelost jbg nije bila namjera, mada ti kažem moja prva reakcija je bila da je za qurac kao i tvoja i vjerovatno je ona ispravnija od ove realne.
Teško za Mireta a i Edin ne igra, jbg.
zecko_kupuz

#2175 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by zecko_kupuz »

Ponadam se da je sada šansa da se pozovu neki mladi igrači iz domaće lige kad smo već dobro pali krcu za uši, ali uzalud. Dobro, gori nam pod nogama, razumijem oprez sa spiskom ovaj put. Ali ako Meša i poslije EP-kvala nastavi pozivati ove polovnjake iz inostranstva umjesto ovdašnjih klinja, žestoko ću se razočarati u njegovu stručnost i rezonovanje.

Volio bih jednom vidjeti selektora koji će prestati vjerovati da se maksimalna korist može izvući samo uz minimalan rizik (ovo se odnosi i na igrački kadar).
Locked