"Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post Reply
Hafis

#2151 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Hafis »

seln wrote: Je li tebi popilo mozak hercegovacko sunce ili losa lozovaca?
Ko govori o tenkovima? Ja se bojim neke nove "kristalne noci", a ti onda izadji pred masu pa im pricaj te sanerske fore isfrustriranih nosaca sarenih kosulja od viskoze.
Ne boj se ti ništa.
Čuvaj se ti recesije gore i poselami Esada Plavog kad vam opet navrne na bosansku patrijotsku noć.
Alfons Kauders

#2152 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote:
Vidim da rade kolege svoj posao, no sudeci prema uspjesima HDZ-a u proteklih 20 godina, moram priznati da se bas i ne brinem. Cak i kad bi se fakat Angela pojavila na bijelom Leopardu, ovi bi od gotovine napravili veresiju - nesto bi usrali. :D

Ne vidim nijedan razlog za samouvjerenost. Naprotiv.
Ne znam. Prije se hapsilo samo za izgovoreno slovo T, a vidi sad. Ima neki mumin u havi, što bi rekli u Andaluziji.

A bošnjačko političko vodstvo se ponaša upravo kao ti sada - Uglavnom zatečeno je, minimizira stvar, nema jasnog stava, doslovce glava u pijesku...tu i tamo koja floskul, posebno ona starinska i potpuno neodgovarajuća za nadolazeću situaciju - ''nema podjele'' i bla bla.
Nogometnim rječnikom: lopta je na njihovoj polovici terena.
A do izumiranja Hrvata u BiH, po najoptimističnijim forumskim demografima treba, brat bratu jedno 20 godina rahat patnje i sabura. Samo mi se čini da rahatpatnici nemaju toliko vremena na raspolaganju i morat će se konačno samostalno i bez mento rapočeti baviti politikom po prvi put od Daytona.
Pa dobro kod nas se nikad nije hapsilo kad ko pomene Tita, a cujem da ste i vi presli na bejzbol palice.

Nego, opet mi nije jasno zasto je lopta na ovoj strani terena. Radi Panzer Angele? Sta je to trazila od Sarajeva? Sta to trazila EU? Koje su posljedice?

E moj doktore to je ono sto ja vazda govorim - da se pocelo vjerovati u vlastitu propagandu. Vi ste sad toliko zaglibili i toliko razvukli pamet svojoj bazi da masa ljudi misli kako EU fakat trazi da se formira novi entitet, a Sarajevo to odbija. Svaka cast, ali to sto prolazi kod baze ne mora proci kod mene. Ili kod Angele.
seln

#2153 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by seln »

Hafis wrote:
Ko govori o tenkovima? Ja se bojim neke nove "kristalne noci", a ti onda izadji pred masu pa im pricaj te sanerske fore isfrustriranih nosaca sarenih kosulja od viskoze.
Ne boj se ti ništa.
Čuvaj se ti recesije gore i poselami Esada Plavog kad vam opet navrne na bosansku patrijotsku noć.
Hvala bogu, jeftino laprdanje je sve sto sada mozete. Kad se sjetim '93 i kurcenja...fakat ste pali kurcu za usi.
Hafis

#2154 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote:
E moj doktore to je ono sto ja vazda govorim - da se pocelo vjerovati u vlastitu propagandu. Vi ste sad toliko zaglibili i toliko razvukli pamet svojoj bazi da masa ljudi misli kako EU fakat trazi da se formira novi entitet, a Sarajevo to odbija. Svaka cast, ali to sto prolazi kod baze ne mora proci kod mene. Ili kod Angele.
U tebe nema posta bez Angele, i to ti je sva priča.
Gradiš koncepciju da Bošnjaci neće pristati na stvaranje treće jedinice ni pod koju cijenu. T smo valjda apsolvirali, ja se nadam.
E sad mi reci postoji li išta na što bi bošnjački politički vrh (mada ja tu nikakvog vrha ne vidim, osim jedno doista šarene skupine likova)...da li postoji išta na što bi pristao. Ne može cijelo vrijeme priča: nećemo, ne može, ne damo....iuma li išta što hoće, a da zvuči stvarno suvislo?
BHCluster

#2155 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by BHCluster »

seln wrote:
Hafis wrote:
Ne boj se ti ništa.
Hvala bogu, jeftino laprdanje je sve sto sada mozete. Kad se sjetim '93 i kurcenja...fakat ste pali kurcu za usi.
:thumbup: Dobar
Hafis

#2156 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Hafis »

seln wrote:
Hafis wrote:
Ne boj se ti ništa.
Otkud je Esad inače? Meni se čini po obliku glave i po konstituciji da je iz Krajine?
Meni se čini da nije neki pjevač, ne znam mu niti jednu pjesmu ali za ljutu muku...još kad te pukne ona nostalgija...sve prolazi, jel' tako tata?
seln

#2157 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by seln »

Hafis wrote:
seln wrote:
Hafis wrote: Ne boj se ti ništa.
Otkud je Esad inače? Meni se čini po obliku glave i po konstituciji da je iz Krajine?
Ne znam, upitaj ga nakon sto mu podudlas.
energy star

#2158 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by energy star »

seln wrote:
Hafis wrote:
Ne boj se ti ništa.
1993:

Image

2014

Image

:D :D :D
seln

#2159 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by seln »

energy star wrote:
seln wrote:
Hafis wrote: Ne boj se ti ništa.
1993:

Image

2014

Image

Kakve to veze ima sa vama manjincima?
Hafis

#2160 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Hafis »

seln wrote:
Hafis wrote:
seln wrote: Hvala bogu, jeftino laprdanje je sve sto sada mozete. Kad se sjetim '93 i kurcenja...fakat ste pali kurcu za usi.
Ne bih vam se uplitao u shemu? A i imam razumijevanja za ljude koji su u tuđini... na sve se čovjek privikne.
BHCluster

#2161 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by BHCluster »

energy star wrote:
1993:

Image

2014

Image

Kad usporedjujemo

90-te

Image

2000-te

Image

:kiss:
seln

#2162 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by seln »

Hafis wrote:
seln wrote:
Hafis wrote: Otkud je Esad inače? Meni se čini po obliku glave i po konstituciji da je iz Krajine?
Ne bih vam se uplitao u shemu? A i imam razumijevanja za ljude koji su u tuđini... na sve se čovjek privikne.
Niko se ne kara u prkno toliko kao ercegovacki muskarcine izmedju sebe...pogotovo u vrijeme gonjanja.
A glede i u svezi esada plavog...ti se toliko raspitujes za njega...could this be love?
energy star

#2163 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by energy star »

seln wrote: Kakve to veze ima sa vama manjincima?
Nemamo nikakve!
U tome i jeste cijela poanta priče!
Hafis

#2164 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Hafis »

seln wrote:
Hafis wrote:
seln wrote: Ne znam, upitaj ga nakon sto mu podudlas.
Niko se ne kara u prkno toliko kao ercegovacki muskarcine izmedju sebe...pogotovo u vrijeme gonjanja.
I u to se razumiješ :D
Bosna je tvojim odlaskom na mrski zapad, osim velikog patriJote i multietniĆara izgubila i istinskog čovjekoljubca.
zavrzlama

#2165 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by zavrzlama »

Da poslozimo kockice :D

Evropa zeli cjelovitu BIH samo iz razloga jer nezna sta ce sa 2 miliona bosnjaka,a za isto vrijeme pokusava da osigura opstanak bosnjackih kontrolora,tako sto ce im dati teritorijalnu jedinicu u kojoj ce oni biti jedini gazde,pa ce kao tada lakse kontrolirati bosnjake,jer ovako u zajednickom entitetu,zbog bosnjacke brojnosti,ne mogu na legalan nacin da kontrolisu iste... sad se postavlja pitanje"dje zapelo"...zapelo je jer su bosnjaci od 1995 do danas demografski poklopili neka vazna mjesta u federaciji ,cime formiranje treceg entiteta postaje moguce na papiru,ali u praksi i na samom terenu tesko izvodljivo ,bez bolnih rezova za jedan ili drugi narod..manevarskog prostora u samoj federaciji nema,i MZ i hrvati u BIH ako zele taj treci entitet ,morat ce staviti i teritoriju malog ausvica na sto....e tu se javlja dodatni problem...

I da stvar bude jois gora,zagovornici treceg entiteta se ne misle zaustaviti samo na tome ,jer je i sama evropa shvatila da treci ne znaci hrvatima neko sredstvo za ravnopravnost sa ostala dva naroda ,nego sredstvo za daljnju razgradnju BIH i njene podjele...nema vise morala,pravde i logicnosti,nego interes i stanje na terenu...300 000 i kusur BIH hrvata, u konacnici lako mogu postati koleteralna steta zapadnih inetresa,ukoliko budu istrajavali na isoj politici na kojoj istrajava srpska politika u BIH...dokle god dodikov sluga covic bude ponavljao da treci entitet nema veze sa teritorijom malog ausvica,treceg nece biti,a evropa ce s ena kraju osloniti samo na jednog kontrolora bosnjaka ,jer ovi drugi malobrojniji kontrolori vise ne prestavljaju snnagu na koju moze zapad racunati....vrijeme ce pokazati,ko je pametno a ko naivno igrao ovu bosansku igru...po meni BIH hrtvati su luzerski tim..
BHCluster

#2166 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by BHCluster »

zavrzlama wrote:Da poslozimo kockice :D

Evropa zeli cjelovitu BIH samo iz razloga jer nezna sta ce sa 2 miliona bosnjaka,a za isto vrijeme pokusava da osigura opstanak bosnjackih kontrolora,tako sto ce im dati teritorijalnu jedinicu u kojoj ce oni biti jedini gazde,pa ce kao tada lakse kontrolirati bosnjake,jer ovako u zajednickom entitetu,zbog bosnjacke brojnosti,ne mogu na legalan nacin da kontrolisu iste... sad se postavlja pitanje"dje zapelo"...zapelo je jer su bosnjaci od 1995 do danas demografski poklopili neka vazna mjesta u federaciji ,cime formiranje treceg entiteta postaje moguce na papiru,ali u praksi i na samom terenu tesko izvodljivo ,bez bolnih rezova za jedan ili drugi narod..manevarskog prostora u samoj federaciji nema,i MZ i hrvati u BIH ako zele taj treci entitet ,morat ce staviti i teritoriju malog ausvica na sto....e tu se javlja dodatni problem...
Zato su stvorili Republiku Kosovo. :lol:
no_mani=no_fjučr

#2167 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by no_mani=no_fjučr »

BHCluster wrote:
energy star wrote:
1993:

Image

2014

Image

Kad usporedjujemo

90-te

Image

2000-te

Image

:kiss:
Image
energy star

#2168 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by energy star »

zavrzlama wrote:zapelo je jer su bosnjaci od 1995 do danas demografski poklopili neka vazna mjesta u federaciji ,cime formiranje treceg entiteta postaje moguce na papiru,ali u praksi i na samom terenu tesko izvodljivo ,bez bolnih rezova za jedan ili drugi narod..
Mostar?
:D :D
energy star

#2169 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by energy star »

Potrošili ste pare ljudi a rezultata nema, a financijeri se počeli pitati za račune
ne da nema rezultata nego još Hrvati odmiču u četiri kantona!

zavrzlama

#2170 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by zavrzlama »

energy star wrote:Potrošili ste pare ljudi a rezultata nema, a financijeri se počeli pitati za račune
ne da nema rezultata nego još Hrvati odmiču u četiri kantona!

zato i traze treci entitet ,jer ih dobro ide i dobro odmicu :D
Hafis

#2171 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Hafis »

I da stvar bude jois gora,zagovornici treceg entiteta se ne misle zaustaviti samo na tome ,jer je i sama evropa shvatila da treci ne znaci hrvatima neko sredstvo za ravnopravnost sa ostala dva naroda ,nego sredstvo za daljnju razgradnju BIH i njene podjele...nema vise morala,pravde i logicnosti,nego interes i stanje na terenu...300 000 i kusur BIH hrvata, u konacnici lako mogu postati koleteralna steta zapadnih inetresa,ukoliko budu istrajavali na isoj politici na kojoj istrajava srpska politika u BIH...dokle god dodikov sluga covic bude ponavljao da treci entitet nema veze sa teritorijom malog ausvica,treceg nece biti,a evropa ce s ena kraju osloniti samo na jednog kontrolora bosnjaka ,jer ovi drugi malobrojniji kontrolori vise ne prestavljaju snnagu na koju moze zapad racunati....vrijeme ce pokazati,ko je pametno a ko naivno igrao ovu bosansku igru...po meni BIH hrtvati su luzerski tim..
Aha, da rezimiram.
- Poklopili ''neka važna mjesta u federaciji''. koja? i zašto su ''važna''?
- ''2 miliona bosnjaka; ''300 000 i kusur BIH hrvata'' - da pokušam pogoditi: svastikine dainice mala zaljeva cvijeće u zavodu za statistiku pa si se dokopao podataka?
- ,jer je i sama evropa shvatila da treci ne znaci hrvatima neko sredstvo za ravnopravnost - je li to zaključak s one sećije 99 ili plod tvog razmišljanja
- evropa ce se na kraju osloniti samo na jednog kontrolora bosnjaka - onda je princ digao Snjeguljici noge na ramena, i lagano joj prislonio....
-
zavrzlama

#2172 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by zavrzlama »

Hafis wrote:

Aha, da rezimiram.
- Poklopili ''neka važna mjesta u federaciji''. koja? i zašto su ''važna''?
- ''2 miliona bosnjaka; ''300 000 i kusur BIH hrvata'' - da pokušam pogoditi: svastikine dainice mala zaljeva cvijeće u zavodu za statistiku pa si se dokopao podataka?
- ,jer je i sama evropa shvatila da treci ne znaci hrvatima neko sredstvo za ravnopravnost - je li to zaključak s one sećije 99 ili plod tvog razmišljanja
- evropa ce se na kraju osloniti samo na jednog kontrolora bosnjaka - onda je princ digao Snjeguljici noge na ramena, i lagano joj prislonio....
-
cemu panika dragi hafise :D ..ti haman mislio da ce tvoja politika propast otmeno...ne hafise, valja crkavat nazor :D

tvoje pisanje se uglavnom svodi na zamotanu"Islamofobiju Evrope",gdje kontas da ce mrznja zapadne evrope naspram nekih bosnaskih muslimana rezultirat novim malim ausvicom..tesko narodu kome je uzor politickog i kulturnog bitisanja mali ausvic (rs)...eto tebi i nekolicini hrvata je san da imate mali ausvic onakakv kakav ima dodik i srbi u BIH...ako je tako treba vam odmah isti aminovati :D
Alfons Kauders

#2173 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote:
U tebe nema posta bez Angele, i to ti je sva priča.
Gradiš koncepciju da Bošnjaci neće pristati na stvaranje treće jedinice ni pod koju cijenu. T smo valjda apsolvirali, ja se nadam.
E sad mi reci postoji li išta na što bi bošnjački politički vrh (mada ja tu nikakvog vrha ne vidim, osim jedno doista šarene skupine likova)...da li postoji išta na što bi pristao. Ne može cijelo vrijeme priča: nećemo, ne može, ne damo....iuma li išta što hoće, a da zvuči stvarno suvislo?
Pa nema posta jer se cijela prica vrti oko Angele ili nekog slicnog - jer se ocekuje da neko dodje na bijelom konju i napravi ono sto se nije dalo napraviti puskom. Eto, samo ce se.

A na sta da se pristane? Sta se zapravo trazi? Jer meni nije bas najjasnije - cas izborna jedinica, cas televizija, cas vise para za pukovnike od 14 godina, cas entitet, cas neki megakanton.... Sta se trazi?
energy star

#2174 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by energy star »

zavrzlama wrote:
cemu panika dragi hafise :D ..ti haman mislio da ce tvoja politika propast otmeno...ne hafise, valja crkavat nazor :D

tvoje pisanje se uglavnom svodi na zamotanu"Islamofobiju Evrope",gdje kontas da ce mrznja zapadne evrope naspram nekih bosnaskih muslimana rezultirat novim malim ausvicom..tesko narodu kome je uzor politickog i kulturnog bitisanja mali ausvic (rs)...eto tebi i nekolicini hrvata je san da imate mali ausvic onakakv kakav ima dodik i srbi u BIH...ako je tako treba vam odmah isti aminovati :D
Koliko cinizma u ovom postu.
A cijeli belaj i krenuo što su Zlaja i Bake od FBIH počeli praviti RS.
I to otvoreno i bez pardona!
I to još parama međunarodne zajednice.
:shock: :shock: :shock:
Za nepovjerovati.
I sad počelo se propitikivati za račune.
A sve od računa što imaju u ovih 20 godina je pola općine Jajce
energy star

#2175 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by energy star »

Alfons Kauders wrote:
A na sta da se pristane? Sta se zapravo trazi? Jer meni nije bas najjasnije - cas izborna jedinica, cas televizija, cas vise para za pukovnike od 14 godina, cas entitet, cas neki megakanton.... Sta se trazi?
Nama u Hercegovini nikako nije jasno šta je ovo gdje živimo!
Protektorat? anarhistička država? cirkus kolorado? šta šta šta
Post Reply