Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
mikrozadatak

#2151 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by mikrozadatak »

almir90 wrote:
Tako sam i planirao, zaraditi i kupiti, već imam 10$.
Ako planiraš ostati u ovome onda zaista preporučujem da uzmeš. Brzo ćeš ga otplatiti od bonusa, a od ove 4 reklame ćeš za godinu dobiti 14-15 dolara.

Pozdrav

AhmetShabo Budu i oba tačna. Ali to je već toliko očigledno da ne možeš fuliti. Evo samo da potvrdim ovo što kaže Slo Burner.
Verocious

#2152 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by Verocious »

Koja je fora to s F5? Kada neki zadatak nece da prEtiscem F5 dok ne procepi?

Pitanje oko povlacenja para? Ako povucem pare sa recimo clixsensa na paypal hoce li one ostati na paypalu ili se automatski prebacuju na racun?
mikrozadatak

#2153 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by mikrozadatak »

Verocious wrote:Koja je fora to s F5? Kada neki zadatak nece da prEtiscem F5 dok ne procepi?

Pitanje oko povlacenja para? Ako povucem pare sa recimo clixsensa na paypal hoce li one ostati na paypalu ili se automatski prebacuju na racun?
Kad ti kaže da si odigrao maximum, umjesto na Submit pritišći F5 odnosno refresh, zna ponuditi još zadataka.

Sa Clixsensa pare povlači ponedjeljkom ili petkom do 14.00 sati da bi ti nekad tokom noći bile prebačene na paypal. Svakog prvog u mjesecu paypal ti lovu prebaci na račun, bez provizije. Ako želiš da ti prebace lovu bilo kojeg drugog datuma, dakle na tvoj zahtjev plaćaš 5$ po transakciji.
Dakle, preporuka čekaj prvi u mjesecu.
Merengues

#2154 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by Merengues »

evo hours location 17 centi ponovo :izet:
Merengues

#2155 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by Merengues »

Smijeh2015 wrote:e nek se napuše hour location ,čuj 60 % accuracy mrš!
ebali ih sajtovi njihovi
Bili su dva i ja sam na jednom puko u expelled ali evo dalje vec 10 uradio neam ni jedne greške ide dobro :)
Merengues

#2156 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by Merengues »

al evo keywordsa :izet:
mikrozadatak

#2157 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by mikrozadatak »

I u isto vrijeme DSL, ko može. Ja čekam novu seriju.
Adriatic20

#2158 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by Adriatic20 »

Vidim neki su pali na Hours of locations a stvarno lagan zadatak. Ima ozbiljno nekih stranica gdje se ne može naći vrijeme točno ali onda odite na google i upišite ime te firme i nakraju dodajte yelp i izbacit ce Vam stranicu u kojoj pise sve o tom restoranu i u desnom kutu imate hours of locations, tako da ne morate trazit po stranici, jer na Svakoj ima negdje napisan hours ali je teže na nekima naći.. Sretno
Merengues

#2159 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by Merengues »

Adriatic20 wrote:Vidim neki su pali na Hours of locations a stvarno lagan zadatak. Ima ozbiljno nekih stranica gdje se ne može naći vrijeme točno ali onda odite na google i upišite ime te firme i nakraju dodajte yelp i izbacit ce Vam stranicu u kojoj pise sve o tom restoranu i u desnom kutu imate hours of locations, tako da ne morate trazit po stranici, jer na Svakoj ima negdje napisan hours ali je teže na nekima naći.. Sretno

Ja se ne patim toliko, i koliko sam ja prosao neam na svakoj hours of operation štaviše puno sam ih prosao gdje sam stavio no i evo accurcy jos uvijek 100% nakon 11 taskova
Adriatic20

#2160 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by Adriatic20 »

Mislim da je taj Enter hours čista prevara :D Mislim nije, ali koliko sam primjetio oni samo u onom quiz modeu zaista gledaju jeste unijeli točno vrijeme - ja sam sad nakon što sam ih 15 rješio i bilo mi je dosta išao sam u (ime znanosti :D ) provjerit šta bi bilo kad bi upisao sve isto vrijeme, napisao sam od 7 ujutro do 10 navečer za svih 6 restorana ( i posjetio sve stranice) i uredno prošlo 100% i 16-i task :D Sad jel to slučajno ili nije, ne znam.. mislim te reklame plaćaju ti restorani znači njima je cilj da mi posjetimo stranicu i malo tamo švrljamo, a sad jel upises od 8 ili od 9 vjerojatno nije bitno.. a možda se samo tako potrefilo :izet:
AhmetShabo

#2161 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by AhmetShabo »

Adriatic20 wrote:Mislim da je taj Enter hours čista prevara :D Mislim nije, ali koliko sam primjetio oni samo u onom quiz modeu zaista gledaju jeste unijeli točno vrijeme - ja sam sad nakon što sam ih 15 rješio i bilo mi je dosta išao sam u (ime znanosti :D ) provjerit šta bi bilo kad bi upisao sve isto vrijeme, napisao sam od 7 ujutro do 10 navečer za svih 6 restorana ( i posjetio sve stranice) i uredno prošlo 100% i 16-i task :D Sad jel to slučajno ili nije, ne znam.. mislim te reklame plaćaju ti restorani znači njima je cilj da mi posjetimo stranicu i malo tamo švrljamo, a sad jel upises od 8 ili od 9 vjerojatno nije bitno.. a možda se samo tako potrefilo :izet:
nema seanse da se potrefe 2 restroana sa istim satnicama, a kamoli svih 6 na jednom tasku,Vrlo moguce ako si tako uradio.. ja do sada nisam nista slicno tome probao, uvijek sam trazio an google dodatno, i uvijek sam pronalazio vrijeme i pisao.
Probacu i ja to naredni put bas da vidim
IcedMFEarth

#2162 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by IcedMFEarth »

Pa valjda skupljaju informacije o restoranima. Zato bi ovo taskove što dobro plaćaju trebalo kvalitetno raditi.
glitch

#2163 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by glitch »

dobro je stigoh malo kasno ali uhvatih 50 tak keywordsa a dok radih već stiže prvi 1$ bonusa :bih:
mikrozadatak

#2164 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by mikrozadatak »

glitch wrote:dobro je stigoh malo kasno ali uhvatih 50 tak keywordsa a dok radih već stiže prvi 1$ bonusa :bih:
Ja sam uradio gomilu Review 5 Keywords ...
Supruga je dobila level 3, ali i ona još uvijek samo ocjenjuje. Valjda će nas uskoro pustiti da uhvatimo koji bonus :D
Uradila je onaj skill test, ne znam treba li još koji uslov ispuniti.

Vezano za dobijnje levela ovdje samo pročitao gomilu slučajeva gdje ljudi imaju sve uslove, a čekaju na level. Ona se prije neku noć popela na 85.0 i nakon pola sata je dobila level 3. Ne znam koji su rezoni, ali mi smo dobro prošli.
babaroga1x

#2166 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by babaroga1x »

večer ekipa :zjev:

ja uhvatio malo keywordsa, malo dealova, sjeli bonusi keyworda od neki dan, naš lijepo :-)

vidim da i vama dobro ide...

dapače, sve ste i objasnili ljudima s piotanjijma, tako da ne moram pojašnjavati :thumbup:
glitch

#2167 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by glitch »

mikrozadatak wrote:
glitch wrote:dobro je stigoh malo kasno ali uhvatih 50 tak keywordsa a dok radih već stiže prvi 1$ bonusa :bih:
Ja sam uradio gomilu Review 5 Keywords ...
Supruga je dobila level 3, ali i ona još uvijek samo ocjenjuje. Valjda će nas uskoro pustiti da uhvatimo koji bonus :D
Uradila je onaj skill test, ne znam treba li još koji uslov ispuniti.

Vezano za dobijnje levela ovdje samo pročitao gomilu slučajeva gdje ljudi imaju sve uslove, a čekaju na level. Ona se prije neku noć popela na 85.0 i nakon pola sata je dobila level 3. Ne znam koji su rezoni, ali mi smo dobro prošli.
kad ide ide :mrgreen: :thumbup:

evo naguro sam na 70 ovih create 5 k. ne da mi se više :oops:

veče baba :D
dobojlija81

#2168 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by dobojlija81 »

pozz drugovi,jel ko radio,na kvizu uglavnom none of these,neki vodopadi,par slika sa flasama piva
:? pa jel to to da ne zijanim?
Determine If Images Contain Adult Content (CAUTION: MAY CONTAIN ADULT CONTENT!)

edit. pih samo mi kviz i dade :) to je to
babaroga1x

#2169 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by babaroga1x »

Rate Search Results <1n> - level 1 - 1 cent

dobiš pojam, da li google rješenje odgovara, staviš ili potpuni match (prvo) ili ne odgovara totalno (zadnje), tri pitanja po tasku, može se 5 taskova u minuti...
Kinaski

#2170 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by Kinaski »

ljudi radim ove autore, klikam vec pola sata uradio 10 taskova i jos nema kraja .... pise da treba uraditi 107 taskova :-) koi kurac nisam rob
Lunetina

#2171 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by Lunetina »

glitch wrote:
evo naguro sam na 70 ovih create 5 k. ne da mi se više :oops:
Nabijaš mi komplekse, majke mi mile! :lol: Ja uradila 40 komada mog omiljenog zadatka i riknula bukvalno... više mi se nije dalo refreshati, oči mi ispale... :shock:

Danas legli bonusi za CFO-e, 4 x 89 centi... da sam ikako mogla da se kloniram, bilo bi dobro, ali ne treba pretjerivati... dosta za večeras.
Lunetina

#2172 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by Lunetina »

Kinaski wrote:ljudi radim ove autore, klikam vec pola sata uradio 10 taskova i jos nema kraja .... pise da treba uraditi 107 taskova :-) koi kurac nisam rob
Radiš onoliko koliko želiš ili koliko ti vrijeme dozvoljava, kada dosadi, idi na 'Give up'. Naravno da ne moraš uraditi sve, ali ako si na nultom nivou, potrudi se da ih uradiš što je više moguće.
babaroga1x

#2173 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by babaroga1x »

Kinaski wrote:ljudi radim ove autore, klikam vec pola sata uradio 10 taskova i jos nema kraja .... pise da treba uraditi 107 taskova :-) koi kurac nisam rob
piše ti 107 dostupnih komada, ti radiš koliko ti se da... dok ne dobiš level 1 a onda možeš recimo raditi task koji sam spomenuo prije dvije minute, par doara u sat vremena...
Kinaski

#2174 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by Kinaski »

aha odem na give up i ovo sto sam do sada radio ce mi se pikat ;) to
glitch

#2175 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by glitch »

Lunetina wrote: Nabijaš mi komplekse, majke mi mile! :lol: Ja uradila 40 komada mog omiljenog zadatka i riknula bukvalno... više mi se nije dalo refreshati, oči mi ispale... :shock:

Danas legli bonusi za CFO-e, 4 x 89 centi... da sam ikako mogla da se kloniram, bilo bi dobro, ali ne treba pretjerivati... dosta za večeras.
Image
doduše bilo je i 6-7 onih sa samo 1 ili 2
:mrgreen: :oops: :run:
Post Reply