Godinama govorim da ce se ovo desiti i izgleda da je pocelo... najjaci su im protesti, do 16 sati
ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
- ultima_palabra
#2151 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
Karanje je nauka
Najbolji dio je sto im ga 'njihovi' uceravaju... ko ce kome ko svoj svome
Godinama govorim da ce se ovo desiti i izgleda da je pocelo... najjaci su im protesti, do 16 sati
- don vito
#2152 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
Komentar na vijest: Dom naroda Parlamenta FBiH usvojio Zakon o radu

max mad
30.07.2015. u 16:09
Mole se uhljebasi da dodju na potpisivanje novog ugovora o radu.
- madner
#2153 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
Prije tri sekunde si bila radnik koji nije bas upucen u materiju, sada ovaj preokret.Anabella wrote:madner wrote:Koliko ti ljudi znas koji se ne mogu porediti sa ovim na slici?
Jako malo, mozda jos vlasnika Violete , Binka...
P.S.
Vecinu ovih poznajem i licno, Izu posebno
Ja sam frapiran i sokiran, objektivno
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#2154 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
ultima_palabra wrote: najjaci su im protesti, do 16 sati
-
Novak20
#2155 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
Opetja033 wrote:Pa to je i dio ljudi koji treba uzivati privilegije u drustvu, ne parazitski budzetski korisnici. Oni stvaraju nova radna mjesta, novac, nove vrijednosti. Drzava ih treba/mora maksimalno pomoci sa manjim porezima, nametima i haracem. Na dobrom smo putu konacno, ovo je samo pocetak.pici wrote:
Kako početak ???
24 - dvadeset i četiri godine ste na vlasti. Pardon, 22 godine. Sve privilegije i parazitiranja su lopovskih ručica i mozgova djelo. Bosna nije makla korak naprijed od 1995. Neće ni sada.
Čudi me samo ovo likovanje nad nesretnom sudbinom radnika i vlastitog bošnjačkog naroda.
- Darh Wader
#2156 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
Novi zakon o radu ne ukida ugovore na neodređeno- Koje su izmjene uvedene?
Novim zakonom o radu ne ukidaju se ugovori na neodređeno vrijeme, odnosno i dalje se ostavlja mogućnost sklapanja ugovora na određeno i neodređeno vrijeme, ali zakon uvodi mnoge druge novine.
Šta hoće ovi iz sindikata.?
- General War
#2157 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
ultima_palabra wrote:Karanje je naukaNajbolji dio je sto im ga 'njihovi' uceravaju... ko ce kome ko svoj svome
![]()
-
dezurni_ucenik
#2158 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
Radnici Telekoma nemaju pecat
- General War
#2159 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
madner wrote:Prije tri sekunde si bila radnik koji nije bas upucen u materiju, sada ovaj preokret.Anabella wrote:madner wrote:Koliko ti ljudi znas koji se ne mogu porediti sa ovim na slici?
P.S.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#2160 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
sad će deca da se trkaju slobodno i preko dana... ima novi Ćiroki može kroz BBIaj na dva toČkamadner wrote:Prije tri sekunde si bila radnik koji nije bas upucen u materiju, sada ovaj preokret.Anabella wrote:madner wrote:Koliko ti ljudi znas koji se ne mogu porediti sa ovim na slici?
P.S.
-
StupskaBitanga
#2161 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
O'zone wrote:Amandmani NS-a su sasvim korektni
- Dr. Kuca
#2162 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
Korak po korak. Sad kad se otcepi sa usvajanjem zakona 
-
oridjidji
#2163 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
Sad dolazimo do one da li mi trebamo sposobne a kriminogene ili nesposobne, a postene? Ocito nam treba dobra metla kako bi sredili stanje u drzavi.vješalica wrote:ma ko će sprovoditi bilo kakav zakon pogledaj inspekcije,pogledaj sudova,tužilaštva i sloridjidji wrote:Pa ako su oni drzava i drze sve u drzavi, sto su donjeli zakon koji treba kolektivne ugovore da definise na drugaciji nacin nego sto je to bilo do sada? Da to nije kontraproduktivno. Isto tako sto bi donjeli novi zakon, kada se isti odlicno uklapaju i u stari?vješalica wrote: ima muda da gura zakone koji njima iskljucivo odgovaraju jer vladaju sa svime u ovoj drzavi
Svejedno, oni sada ili neko drugi kasnije bi morao ovaj zakon da donese. Mnogi zakoni ce se ovdje mjenjati ako zelimo ici prema EU. Stari se zakon nije postovao, tesko da ce i novi. Doce vrijeme kada ce se raditi i na sprovedbi zakona, tako da cemo i mi imati svoje Sanadere. Sve u svoje vrijeme. Kroz ovo prolaze sve zemlje u regionu, pa moramo i mi.
pa najbolji zakon mozes napraviti,ali ako ga ne provodiš,nema od njega ništa
samo je donsesen da navabi pare od mmf-a
a sve će biti po starom
neisplaćivanje pate je krivično djelo,ko je odgovarao za to*?
što nisu to uveli u diskrminaciju,da je neisplaćivanje diskriminacija?
Neisplacivanje treba da se podvede pod kriminal. Pa koga tuze da mu se odmah blokiraju racuni i imovina, a potom ukoliko nece da plati da se odma pridje privatizaciji iste, a isti posalje u zatvor.
Jebo ih MMF, pa ne nismo Grci da dugujemo 360 milijardi eura. Kod nas se moze srediti stanje puno brze, medjutim ko sto rekoh ne moze se sa rukama u dzepovima to uraditi i cackanjem muda.
- pici
#2164 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
oĆeli se okretati janci na crepoljskom... puko vidik a sve je našHe a i kuČa ublizuAnabella wrote:Pa i nisam u sam zakon...ali kroz posao dosta dobro poznajem cijelu porodicu Ahmetlic, Izu posebno i ne znam kojom nakaradnom logikom ti dolazis do ovih zakljucaka, ili je to neka forumska logika??
- don vito
#2165 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
Jos malo komentara

muminovic
30.07.2015. u 15:32 +510
Radnici Telecoma, Sindikatlije, Elektroprivrede - na aparatima.
dir.preduzeca
30.07.2015. u 15:32 +491
tete za salterom padaju u nesvjest
Jinxie
30.07.2015. u 15:34 +109
budžetlije na infuziji
baboatif
30.07.2015. u 15:35 +133
Bajramovic na janjetini
-
dezurni_ucenik
#2166 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
U jednom trenutku glavni koordinator FUP-a i bivši pripadnik Specijalne jedinice MUP-a BiH Zoran Čegar dijelio je vodu iscrpljenim radnicima.
Jadni ljudi. Pali u sok, nema vise ispijanja kaHva, jedenja bureka i olajavanja kolega po poslu. Nema vise 2k+ plata.
Jadni ljudi. Pali u sok, nema vise ispijanja kaHva, jedenja bureka i olajavanja kolega po poslu. Nema vise 2k+ plata.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#2167 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
Ima više kategorija, vidiš. Ima puno budžetlija što ispliva ovih dana, možda ih ima i u penziji, nezaposlienih, studenata kojima se ne uči, privatnika koji nemaju posla... ovdje baš ima svega, ne mogu se ljudi na osnovu forumanja staviti pod zajednički nazivnik jednog zanimanja.privremeni wrote:U koju kategoriju spadamo mi koji trunimo od rane zore po forumu; u rudare?? budjetlije, privatnike ili nezaposlene....KatarinaKosaca wrote:Eno preplanuli Himzalija glavna faca.... joj kako te neradnike treba rastjerat, to je za priču... Uzvikuju "Mi smo ovo braili" Oni na birou nisu? NJih 500.000? Nikada ih se nisu sjetili, nikad.
Daj Bože samo da se usvoji zakon i budžetlija zamjeni kafu i čokoladu brigom o tržištu , radu, poslu, efikasnisti..
a biti ce da smo svi u zasluzenim peMzijama...
Ono da "kafa i čokolada" imaju po cijelo radno vrijeme vremena forumati, imaju
- pici
#2168 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
fadiljova sekretarica il ćengin vozač, brzo se opredjeli ON, ONA, ONO... il klonirani trasfestitAnabella wrote:pici wrote:oĆeli se okretati janci na crepoljskom... puko vidik a sve je našHe a i kuČa ublizuAnabella wrote:Pa i nisam u sam zakon...ali kroz posao dosta dobro poznajem cijelu porodicu Ahmetlic, Izu posebno i ne znam kojom nakaradnom logikom ti dolazis do ovih zakljucaka, ili je to neka forumska logika??
Kad zavrsis kmecanje oko zakona mozemo razgovarati i o mesu![]()
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#2169 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
Ma, nemam ja, jarane, on ima problema sam sa sobom, po zakonuThe BEN10 wrote:Kato, jel to imaš problema sa čuvenim prorokom grčkog scenarija - nosarom!?KatarinaKosaca wrote:Evo nam zapslenog po zakonunosara wrote:Ne s njom u raspravu... Tezak slucaj...
-
dezurni_ucenik
#2170 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
Pored toliko muskinja, zeMsko skuplja smece.

- pici
#2171 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
Anabella wrote:Kmecanje ti nije ni duhovito cak
bidni Izi dostupna na teljefon... trebat će radne snage
-
Itakoto
#2172 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
Citam i ne vjerujem svojim ocima. Sluzbena lica i radnici javnog sektora su decenijama bili gluhi na poteskoce kolega u privatnom sektoru. Sad se ovi kao raduju njihovoj nesreci dok u isto vrijeme i njihova pozicija izuzetno slabi!? Ko ovdje koga zigu danas?
Ja znam samo da ce poslodavci i dalje da zegu, kako u javnom tako i u privatnom sektoru. A vi se i dalje koljite izmedju sebe. 
Last edited by Itakoto on 30/07/2015 17:05, edited 1 time in total.
- pici
#2173 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
djaba slijepom stavljat Ćorke kad je naviKo na Mrak...Itakoto wrote:Citam i ne vjerujem svojim ocima. Sluzbena lica i radnici javnog sektora su decenijama bili gluhi na poteskoce kolega u privatnom sektoru. Sad se ovi kao raduju njihovoj nesreci dok u isto vrijeme i njihova pozicija izuzetno slabi!? Ko ovdje koga zigu danas?Ja znam samo da ce poslodavci i dalje da zegu, kako u javnom tako i u privatnom sektoru. A vi se i dalje koljite izmedju sebe.
- pici
#2175 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
Anabella wrote:pici wrote:Anabella wrote:Kmecanje ti nije ni duhovito cak
bidni Izi dostupna na teljefon... trebat će radne snagenoĆna dežura
Za to postoji uplasena sitna buranija kao ti
ja sam zaštiĆena vrsta... komšije mi gazde i direktori