Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
Sara03

#2151 Re: Ateizam

Post by Sara03 »

Dozer wrote:Ova Klokotnica velika je haman treci klon Sare03 :lol:
Isti pisanje, isto vrijedjanje, iste nebuloze...
Molim te, ako ti nije problem, da mi nađeš moje postove u kojima pišem, vrijeđam na način na koji to radi @Klokotnica.

Zahvaljujem.
HardcoreMX

#2152 Re: Ateizam

Post by HardcoreMX »

Lopov-eliminator wrote: Otvoreno cu reci da lazes, na ovom forumu sam isto tretirao i ateiste i vjernike, i s ateistima sam imao takve rasprave, cak sam i tebi bio postavio jedan takav primjer i ti si mi rekao da sam se tu svadjao sam sa sobom. Kontaktiraj slobodno i ateistu 'drugi profil i pitaj ga slobodno ciju je osudu dobio kad je otvoreno rekao da je islamofob.

Ovo od Zaitseva nisam vidio, evo sad to po prvi put vidim. Ne provodim mnogo vremena na forumu tako da i meni moze svasta promaci, tako da me nije zgoreg napomenuti. Moj komentar na to je da osudjujem ovakve njegove istupe, meni licno se takvi stavovi gade, i vrlo direktno cu reci da se apsolutno ne slazem s onim sto je on tu napisao i da izmedju njega i ostalih mrzitelja nema nikakve razlike mimo (ne)vjerskog predznaka. Da li ti je ovaj odgovor dovoljan?
Umjesto što otvoreno klevećeš, mogao si podastriti neke otvorene dokaze da podjednako osudjuješ i jedne i druge. Kako to da redovito preskačeš ispade nevjernika, ali spremno čekaš da napadaš na vjernike, pogotovo islamske vjeroispovjesti, a da osudiš ateiste mora te se podsjećati. Da li je ovo lijepo što pišeš i kako bi ovaj put svoje ponašanje ocijenio, evo ranije, ničim izazvan niti te je ko spominjao, ja ću samo da ubacim tvoj nick pa de i ovo ocijeni šta si napisao:
Lopov-eliminator wrote: I vi ostali se pocnite baviti temom, lako je zajebavati nekog poput @lopov-eliminatora, to je kao da pokazujete snagu izivljavajuci se nad malim djetetom. Lopov-eliminatoru-u je izgleda u interesu da se i ova tema o ateizmu zakljuca, kao onda ona tema koja se isto zvala Ateizam i nabila je preko 1000 strana, da bi se na kraju obrisala. Tad je Lopov-eliminator bio @pinokio04, i zajedno uz Edouarda (koji na toj temi direktno nazva ateizam bolescu), su cinili sve da se tema stavi pod kljuc. Evo ih i sad, isti akteri koji zele da se historija ponovi. Forumasi s duzim stazom poput @fatamorgane se toga dobro sjecaju.
Takodjer, ako pomažeš nije lijepo sebe hvaliti, inače onaj koji se hvali sigurno je loš.
Lopov-eliminator wrote:
Pomogao jednoj osobi (muslimanu) da vrati kredit iako joj nisam bio zirant, nit mi je pomozbog, a mojih djela ima i na forumu, pogledaj temu Prevaranti na PIK-u pa onda pricaj.

A za ovo ostalo, mozes ti mene nazivati kako god hoces, samo ti je to i preostalo posto ti je argumentacija presusila. Izgleda da ces i sad pobjeci od diskusije, eno gore su ti šostavljena šitanja, hajd odgovori na njih kad si vec toliko ubijedjen u svoje stavove. Bojis se malo, a? Naravno da ni ne smijes odgovoriti nista kad uopste ni nemas sta, tvoja ideologija je dozivjela sah-mat prostim pitanjima.
Ovdje se vidi tvoje isticanje, koje je zamaglilo tvoje dobro djelo, sve i da jest tako. Djelo koje je učinjeno radi samopromocije je djelo pretvaranja i ne računa se kao dobro djelo. Takodjer upitno je zašto si ti uopće pomogao osobi koja ti ne znači ništa kako sam opisuješ?! Takodjer dodatno je pitanje otkud tebi kapital da izvlačiš nekoga iz kredita?! Bezbeli, da je zato potreban veliki kapital, kojeg je teško zaraditi, o tome svjedoči i taj tvoj prijatelj koji je u kreditu.
triconja

#2153 Re: Ateizam

Post by triconja »

Svrha zivota je produzenje vrste. Sve vodi prema tome a kad se svrha ispuni umire se. Do ljudi je vjeruju li da je bog stvorio ili nije, ili da li je bog potreban ili ne. U oba slucaja i sa bogom i bez boga sve vodi istom.

Vjernici brane svoj pogled i tesko da ce ikakva diskusija da promjeni njihovo vidjenje svijeta. Isti slucaj je i sa "nevjernicima".

Citava ova diskusija ima tezinu u igri zivota kao i ono "koje je boje haljina: x ili y". Zanemaruje se prava svrha haljine, boja je manje bitna.
Dozer

#2154 Re: Ateizam

Post by Dozer »

Opasnost! Plicak! Pazljivo, nasukacete se.... :lol: :lol: :lol: :lol:
Dakle, primjer danasnjeg klasicnog "vjernika", Bosnjaka...

Kurave - moze.
Varanje zene - moze.
5 vakata - moze.
Samo klempo - ne moze :lol:
broj dva

#2155 Re: Ateizam

Post by broj dva »

Dakle ateisti su nemoralni a ti kao veliki vjernik koji klanja redovno jednako redovno zenu varas ?
I ti ne vidis balvan u vlastitom oku ?
irac300

#2156 Re: Ateizam

Post by irac300 »

Troll lv10. :lol:
beni-bu-man

#2157 Re: Ateizam

Post by beni-bu-man »

klokotnica velika wrote:Kretencino (izvini na ovom ali sam morao jer si paglu) ovo sto je pisalo 12-23 to znaci ( posto moram da ti crtam )od 12 do 23 puta kontas papak ali posto beg nije cicija onda sam rekao cca.30 puta kontas papak Ateisticki..hajde sad vozdra i izvinjavam se administratorimana ovim ruznim rijecima ali prvi sam prozvan jer me nazvao JEBACEM a ja sebe ne vidim tako ja imam svoje ime i porijeklo i ne stidim se kao pojedini odkale dolaze ja sam Iz KLOKOTNICE i to sponosom govorim cak sam i nick stavio takav jer moje porijeklo je moje i nedam ga za hiljadu Sarajeva i sada kada evo sam opet u Sarajevu (vratio se preko vikenda bio kod zene grijao joj guzove) fali mi moja Klokotnica jer tamo je merak ,zrak cista,dobar dop,nema guzve u Saobracaju jer nema semafora i eto sta jel ti krivo sto ja kazem odakle sam a ti ne smijes da priznas da si sljegao u Sarajevo..ja sam ovde dosao samo iz dva razloga,1-Novac,2-Trebe jer je klokotnica mala pa ne mogu da se hebem druge jer ce mi zena saznati a ne zelim da izgubim tu zenu jer imam dvoje prekrasne djece s njom i jako je dobra zena.koja ce iz sarajeva ( kvazi gradjanka) da opere muzu noge kada umoran dodje s posla i donese joj 2000km plate svaki mjesec..eto druze moja dnevnica (jeste da je gradjevina) iznos 70km i ostane mi csito na ruke 50km jer moras danas jesti i popiti pice i mallisa je 5 km.majstor po zanimanju,klanjam svaki vakat i super mi je u zivotu,vozim BMW-a,730i i sta me boli cosak,moja registracija od auta je druze ko tvoja plata ako uopste i imas platu..ja se ne stidim reci da sam gradjevinac a ne ko kvazi akademski gradjani koji su zavrsili fakultete i cekaju da im mama da 5-10 km da bi imali za duhana i kafe i da mogu da pricaju kako nema posla..ko god hoce da radi evo moze kod mene treba nam jos 4 fizicka radnika pa bujurm

zar nije to haram ?????
kiligonzales

#2158 Re: Ateizam

Post by kiligonzales »

Otkad se ateisti brinu sta je halal a sta haram?

Zar njih ne vrijedi samo da je ispravno ono sto oni sami odluce da jest? :D

Cudnog li ateizma :lol:
Dozer

#2159 Re: Ateizam

Post by Dozer »

Ne brinemo se mi za to, hebe nam se, nego nam sega vidjeti ove kvazi vjernike kako se sami hvale svojom vjerom, i gomilom nacina na koje je krse.

Kako Papa rece - bolji je iskreni ateista, nego licemjerni vjernik :D
Sara03

#2160 Re: Ateizam

Post by Sara03 »

Sara03 wrote:
Molim te, ako ti nije problem, da mi nađeš moje postove u kojima pišem, vrijeđam na način na koji to radi @Klokotnica.

Zahvaljujem.
Dok drugi trolluju ja i dalje čekam ...
beni-bu-man

#2161 Re: Ateizam

Post by beni-bu-man »

nije to briga ali mi je malo cudno kako neko klanja 5 puta dnevno i pored vara svoju zenu s kojom ima 2 djece i kojom smatra dobrom zenom....

gdje je tu logika :?
klokotnica velika

#2162 Re: Ateizam

Post by klokotnica velika »

beni-bu-man wrote:
klokotnica velika wrote:Kretencino (izvini na ovom ali sam morao jer si paglu) ovo sto je pisalo 12-23 to znaci ( posto moram da ti crtam )od 12 do 23 puta kontas papak ali posto beg nije cicija onda sam rekao cca.30 puta kontas papak Ateisticki..hajde sad vozdra i izvinjavam se administratorimana ovim ruznim rijecima ali prvi sam prozvan jer me nazvao JEBACEM a ja sebe ne vidim tako ja imam svoje ime i porijeklo i ne stidim se kao pojedini odkale dolaze ja sam Iz KLOKOTNICE i to sponosom govorim cak sam i nick stavio takav jer moje porijeklo je moje i nedam ga za hiljadu Sarajeva i sada kada evo sam opet u Sarajevu (vratio se preko vikenda bio kod zene grijao joj guzove) fali mi moja Klokotnica jer tamo je merak ,zrak cista,dobar dop,nema guzve u Saobracaju jer nema semafora i eto sta jel ti krivo sto ja kazem odakle sam a ti ne smijes da priznas da si sljegao u Sarajevo..ja sam ovde dosao samo iz dva razloga,1-Novac,2-Trebe jer je klokotnica mala pa ne mogu da se hebem druge jer ce mi zena saznati a ne zelim da izgubim tu zenu jer imam dvoje prekrasne djece s njom i jako je dobra zena.koja ce iz sarajeva ( kvazi gradjanka) da opere muzu noge kada umoran dodje s posla i donese joj 2000km plate svaki mjesec..eto druze moja dnevnica (jeste da je gradjevina) iznos 70km i ostane mi csito na ruke 50km jer moras danas jesti i popiti pice i mallisa je 5 km.majstor po zanimanju,klanjam svaki vakat i super mi je u zivotu,vozim BMW-a,730i i sta me boli cosak,moja registracija od auta je druze ko tvoja plata ako uopste i imas platu..ja se ne stidim reci da sam gradjevinac a ne ko kvazi akademski gradjani koji su zavrsili fakultete i cekaju da im mama da 5-10 km da bi imali za duhana i kafe i da mogu da pricaju kako nema posla..ko god hoce da radi evo moze kod mene treba nam jos 4 fizicka radnika pa bujurm

zar nije to haram ?????
Jeste druze Haram je to.i ja molim Boga da mi oprosti i da me vrati na pravi put ali to je Haram tacno tako.jedan od najveci problema (mojih) je BLUD i sa tim se borim kao lav.znaci alkohol i svi ostali poroci nije problem ali Blud je moj najveci problem.
kiligonzales

#2163 Re: Ateizam

Post by kiligonzales »

Dozer wrote:Ne brinemo se mi za to, hebe nam se, nego nam sega vidjeti ove kvazi vjernike kako se sami hvale svojom vjerom, i gomilom nacina na koje je krse.

Ako si ateista, papa nije mjerilo nicemu, bio ateista koji vara zenu ili vjernik. Moral je tek kategorija koju su odredili ljudi, a deviza je ciji se kurs stalno mjenja, shodno volji ljudskoj. :D
Dozer

#2164 Re: Ateizam

Post by Dozer »

Sara03 wrote:
Sara03 wrote:

Zahvaljujem.
Ima isti napadacki style, pa zato pomislih. Doduse, dosta je nepismeniji od tebe :D
Dozer

#2165 Re: Ateizam

Post by Dozer »

klokotnica velika wrote: Jeste druze Haram je to.i ja molim Boga da mi oprosti i da me vrati na pravi put ali to je Haram tacno tako.jedan od najveci problema (mojih) je BLUD i sa tim se borim kao lav.znaci alkohol i svi ostali poroci nije problem ali Blud je moj najveci problem.
Nisi ti dobar haveru, nikako :lol:
Sara03

#2166 Re: Ateizam

Post by Sara03 »

kiligonzales wrote:Otkad se ateisti brinu sta je halal a sta haram?

Većina ih jedva čeka na ovakvu pojavu čijom bi bojom obojili sve ostale. A ima nas raznih boja, na jednoj i na drugoj strani ...
Dozer

#2167 Re: Ateizam

Post by Dozer »

kiligonzales wrote:
Dozer wrote:Ne brinemo se mi za to, hebe nam se, nego nam sega vidjeti ove kvazi vjernike kako se sami hvale svojom vjerom, i gomilom nacina na koje je krse.

Ako si ateista, papa nije mjerilo nicemu, bio ateista koji vara zenu ili vjernik. Moral je tek kategorija koju su odredili ljudi, a deviza je ciji se kurs stalno mjenja, shodno volji ljudskoj. :D
Identicno vjerskim knjigama. Svako s tog "Svedskog stola" uzima sta mu se svidja, a ostalo zanemari. VIdis naseg Klokotana, i to velikog. Najklasicniji moguci primjer danasnjeg "vjernika", tj. bar 80% njihA :lol:
kiligonzales

#2168 Re: Ateizam

Post by kiligonzales »

Sara03 wrote:
kiligonzales wrote:Otkad se ateisti brinu sta je halal a sta haram?

Većina ih jedva čeka na ovakvu pojavu čijom bi bojom obojili sve ostale. A ima nas raznih boja, na jednoj i na drugoj strani ...
Sve je to borba sa samim sobom i principima u koje vjerujemo. Mnogi su u sudaru sa etikom.
Sara03

#2169 Re: Ateizam

Post by Sara03 »

Dozer wrote:
Sara03 wrote:
Sara03 wrote:

Zahvaljujem.
Ima isti napadacki style, pa zato pomislih. Doduse, dosta je nepismeniji od tebe :D
Style ili ne, pismenost/nepismenost ... ja i dalje čekam da me uputiš na postove u kojima vrijeđam. (!?)
Dozer

#2170 Re: Ateizam

Post by Dozer »

Saro, izvinjenje - pomijesao sam te s onom Merlin246. Sorry, do mene.
kiligonzales

#2171 Re: Ateizam

Post by kiligonzales »

Dozer wrote:
kiligonzales wrote:

Identicno vjerskim knjigama. Svako s tog "Svedskog stola" uzima sta mu se svidja, a ostalo zanemari. VIdis naseg Klokotana, i to velikog. Najklasicniji moguci primjer danasnjeg "vjernika", tj. bar 80% njihA :lol:
Svaki pojedinac treba da se zanima sobom. Klokotan ili neki promiskutetni ateista koji vara vlastitu zenu, po cemu se razlikuju?

Ako polazimo od toga da su ljudi kreirali svoju etiku, nameće se pitanje šta je ispravnije od to dvoje i da li je uopšte to što su uradili istima ispravno ili nije?
Dozer

#2172 Re: Ateizam

Post by Dozer »

kiligonzales wrote: Svaki pojedinac treba da se zanima sobom. Klokotan ili neki promiskutetni ateista koji vara vlastitu zenu, po cemu se razlikuju?

Ako polazimo od toga da su ljudi kreirali svoju etiku, nameće se pitanje šta je ispravnije od to dvoje i da li je uopšte to što su uradili istima ispravno ili nije?
Slazem se.
Ali, nije li onda sasvim logicno pitanje - sta je poenta vjere i vjernickog zaklinjanja u nju, ako rade sve isto sto i nevjernici?
Valjda je razlika to sto se vjernici mole tom nekakvom imaginarnom bogu za oprost, a nevjernici to ne rade... Ili ima jos nesto?
Last edited by Dozer on 13/03/2017 15:59, edited 1 time in total.
Sara03

#2173 Re: Ateizam

Post by Sara03 »

Dozer wrote:Saro, izvinjenje - pomijesao sam te s onom Merlin246. Sorry, do mene.
Ako je zaista tako, onda prihvaćam izvinjenje.
Dozer

#2174 Re: Ateizam

Post by Dozer »

Da, zaista je tako. Ne znam kako sam uspio pomijesati Sara03 i Merlin246, ali eto....jesam. Valjda radi postojanja brojeva u nicku. Sorric :-D
shbc

#2175 Re: Ateizam

Post by shbc »

klokotnica velika wrote:
Kretencino (izvini na ovom ali sam morao jer si paglu) ovo sto je pisalo 12-23 to znaci ( posto moram da ti crtam )od 12 do 23 puta kontas papak ali posto beg nije cicija onda sam rekao cca.30 puta kontas papak Ateisticki..hajde sad vozdra i izvinjavam se administratorimana ovim ruznim rijecima ali prvi sam prozvan jer me nazvao JEBACEM a ja sebe ne vidim tako ja imam svoje ime i porijeklo i ne stidim se kao pojedini odkale dolaze ja sam Iz KLOKOTNICE i to sponosom govorim cak sam i nick stavio takav jer moje porijeklo je moje i nedam ga za hiljadu Sarajeva i sada kada evo sam opet u Sarajevu (vratio se preko vikenda bio kod zene grijao joj guzove) fali mi moja Klokotnica jer tamo je merak ,zrak cista,dobar dop,nema guzve u Saobracaju jer nema semafora i eto sta jel ti krivo sto ja kazem odakle sam a ti ne smijes da priznas da si sljegao u Sarajevo..ja sam ovde dosao samo iz dva razloga,1-Novac,2-Trebe jer je klokotnica mala pa ne mogu da se hebem druge jer ce mi zena saznati a ne zelim da izgubim tu zenu jer imam dvoje prekrasne djece s njom i jako je dobra zena.koja ce iz sarajeva ( kvazi gradjanka) da opere muzu noge kada umoran dodje s posla i donese joj 2000km plate svaki mjesec..eto druze moja dnevnica (jeste da je gradjevina) iznos 70km i ostane mi csito na ruke 50km jer moras danas jesti i popiti pice i mallisa je 5 km.majstor po zanimanju,klanjam svaki vakat i super mi je u zivotu,vozim BMW-a,730i i sta me boli cosak,moja registracija od auta je druze ko tvoja plata ako uopste i imas platu..ja se ne stidim reci da sam gradjevinac a ne ko kvazi akademski gradjani koji su zavrsili fakultete i cekaju da im mama da 5-10 km da bi imali za duhana i kafe i da mogu da pricaju kako nema posla..ko god hoce da radi evo moze kod mene treba nam jos 4 fizicka radnika pa bujurm
:lol: :lol: :lol:

Nemam srca ni da prijavim ovakav post zbog vrijedjanja. Previse me nasmijao. Pogotovo sto na prvu ne skontah da si troll i da se zajebavas. Do mene :mrgreen:
Last edited by shbc on 13/03/2017 16:11, edited 1 time in total.
Post Reply