Ukrajina

Post Reply
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2151 Re: Ukrajina

Post by _BataZiv_0809 »

Alfons Kauders wrote:
Opetja033 wrote:"Ukrajina" - tema gdje salonci skidaju odijela i konacno skupljaju hrabrost da na svoje vasljive glave postave subare i kokarde ocekujuci pomoc majcice Rusije i njeno konacno uskrs.. pardon vaskrsenje u globalnu velesilu.
skidaju odijela i navlace opanke :D

i boje se... boje se da ce isti scenarij gledati u srbiji...
Da su ti argumenti barem upola mocni ko smisao za humor :-) Jaro tebe sam smatrao za jednog od pismenijih clanova foruma, ali kad vidim kakve ovdje gluposti valjas....le leee sto bi rekao Surdilovic :D

Nego kako stojimo sa dokazima da su one uslikane kuce vlasnistvo Viktora Janukovica? Imamo li komentar drzavnog sekretara drzave koja je izvrsila invaziju kako joj se cefnulo, da bi intervencija Rusije u Ukrajini bila strasna greska?

Ma yebo to, bolje svakog ko se ne slaze sa zapadno-imperijalistickom propagadnom nazvat guslarom sa kokardom na glavu. Kuku lele :-)
Alfons Kauders

#2152 Re: Ukrajina

Post by Alfons Kauders »

_BataZiv_0809 wrote:
Alfons Kauders wrote:
Opetja033 wrote:"Ukrajina" - tema gdje salonci skidaju odijela i konacno skupljaju hrabrost da na svoje vasljive glave postave subare i kokarde ocekujuci pomoc majcice Rusije i njeno konacno uskrs.. pardon vaskrsenje u globalnu velesilu.
skidaju odijela i navlace opanke :D

i boje se... boje se da ce isti scenarij gledati u srbiji...
Da su ti argumenti barem upola mocni ko smisao za humor :-) Jaro tebe sam smatrao za jednog od pismenijih clanova foruma, ali kad vidim kakve ovdje gluposti valjas....le leee sto bi rekao Surdilovic :D

Nego kako stojimo sa dokazima da su one uslikane kuce vlasnistvo Viktora Janukovica? Imamo li komentar drzavnog sekretara drzave koja je izvrsila invaziju kako joj se cefnulo, da bi intervencija Rusije u Ukrajini bila strasna greska?

Ma yebo to, bolje svakog ko se ne slaze sa zapadno-imperijalistickom propagadnom nazvat guslarom sa kokardom na glavu. Kuku lele :-)
ja tebe nikad nisam smatrao za ozbiljnog sugovornika, sorry :D
The 51st State

#2153 Re: Ukrajina

Post by The 51st State »

Lajavikrelac wrote:Zašto ti ih je žao? Ove danas niko ne dira, i imaju svoju autonomnu jedinicu - Republiku Tatarstan sa sjedištem u Kazanu.
Oni u 2SR su bili kvislinzi i priguzne muve Njemcima, kao SS i pomoćne jedinice na Krimu....zato ih je Staljin i najurio :oops:
ovo je laz, vise je krimskih tatara poginulo u crvenoj armiji nego sto ih je bilo mobilisano u njemackim jedinicama ali to naravno nije sprecilo ruse da ih rasele i uzurpiraju im zemlju.
madner

#2154 Re: Ukrajina

Post by madner »

Lepo lepo, Putin digao 150 000, circa cijela Ukrainska vojska je tolika.
Yug

#2155 Re: Ukrajina

Post by Yug »

madner wrote:Lepo lepo, Putin digao 150 000, circa cijela Ukrainska vojska je tolika.
Ma de,za tri mjeseca o ovome niko nece ni pricati,ko sto se vise ne prica ni za Gruziju :-D
madner

#2156 Re: Ukrajina

Post by madner »

Kuci do Bozica :D

Nista od toga, prevelika je to zemlja.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2157 Re: Ukrajina

Post by Truba »

vjerovatno je ovo sve skupa kao s korejom
kad je onaj naredio da se naredi da se pripreme dugmad za rakete :D
neće ništa biti ali eto malo zabave za narod
treba gledati što se ispod radara provlači
neka lova garant
radostan dan

#2158 Re: Ukrajina

Post by radostan dan »

izvor -b92
Vršilac dužnosti ukrajinskog predsednika Aleksandar Turčinov je danas upozorio ruske snage da ne napuštaju svoju pomorsku bazu na Krimu, nakon što su jutros u krimskoj prestonici Simferopolju naoružani ljudi zauzeli zgrade regionalne vlade i parlamenta i istakli ruske zastave. "Bilo kakvo kretanje trupa, posebno izvan te teritorije, smatraće se vojnom agresijom", istakao je Turčinov, a prenela agencija AP. Naoružani ljudi zauzeli su danas zgradu regionalne vlade i parlament na poluostrvu Krim u Ukrajini i istakli rusku zastavu.
Michio Kaku

#2159 Re: Ukrajina

Post by Michio Kaku »

baxul wrote:
Michio Kaku wrote: zaboravi "ukrajinu" kao singularni pojam. imamo minimum 2 ukrajine, a krim mozemo gledati kao poseban entitet u ovim okolnostima...
jer ako ne bude tako ti ćeš bit veoma ljut? :D
tako jeste realno. ako mislis da postoji samo jedna ukrajina onda izgleda da ne pratis sta se desava.
radostan dan

#2160 Re: Ukrajina

Post by radostan dan »

izvor - novinar rojtersa koji ne zna ko je tačno dobio azil, milan i fazila, iL milana i fazil...

Rusija će "snažno i beskompromisno" stati u odbranu prava svojih sunarodnika, saopštilo je danas rusko Ministarstvo spoljnih poslova, istovremeno dok rastu tenzije na Krimu, jedinom regionu Ukrajine čije većinsko stanovništvo čine Rusi. "Rusko Ministarstvo spoljnih poslova će u međunarodnoj areni nastaviti da brani prava svojih sunarodnika i snažno će i beskompromisno reagovati kad ona budu prekršena", navodi se na Tviter profilu Ministarstva, a preneo je Rojters. U saopštenju stoji da " veoma raširena kršenja ljudskih prava" u Ukrajini predstavljaju razlog za zabrinutost.
dječak sa šibicama

#2161 Re: Ukrajina

Post by dječak sa šibicama »

Kako rekosmo u nedelju, samo da ZOI zavrse, a onda ce se vidjeti cija majka crnu vunu prede.

Pazi ti, oni su i Krim htjeli poklopiti, lafo Tatari...
nosara

#2162 Re: Ukrajina

Post by nosara »

Dokle je nato s pripremama za odbranu "demokratije" u pokojnoj Ukrajini...? :?
ljetna kiša

#2163 Re: Ukrajina

Post by ljetna kiša »

rokan wrote:

o tome i ja pricam ali ne mozes to objasniti onom duhu i umu koji je navikao da se poda trenutno jacem.
Odlično rečeno. Čak mislim, ako bi se takvima pružila mogućnost da djeluju nezavisno i samostalno, da bi sa strahom odbacili takvu ponudu!! Prvom strancu koji naiđe dali bi tapiju i "ključeve od kuće", makar taj stranac bio bio zadnji ološ. Potom bi ga ponizno zamolili da ih usvoji, obuče, okupa, nahrani i da im stavlja u usta riječi koje treba da govore.
Poslušno bi postali topovsko meso za neke Istočne frontove.
Sve bi bili i sve bi postali, bilo šta, samo ne ono što su nekada bili. :wink:
Last edited by ljetna kiša on 27/02/2014 10:57, edited 1 time in total.
LBVIEW

#2164 Re: Ukrajina

Post by LBVIEW »

rokan wrote:
LBVIEW wrote:
rokan wrote:rusima je sudjeno da ratuju protiv fasizma, trebalo je to zavrsiti u drugom svjetskom ratu, ovako ce morati uskoro. da nije bilo gorbacova jos bi berlin bio u rusiji a jugoslavija bi bila prvak svijeta u fudbalu, kosarci, rukometu, vaterpolu i jedna od najjacih evropskih zemalja.
lijepa blokovska ravnoteza.
Sto uvijas, reci fino kako, da je bilo po vama i da vam je neko mocan "cuvao leda" poput brace Rusa, sve ono sto ste napravili, od iskopavanja mostiju koje "vapiju za osvetom", najavljivanja novih ratova, prijetnji svima koji nisu za malo prosirenu Srbiju i sprovodenje tih prijetnji u djelo koje vam je okacilo "zvono oko vrata" koje nikad skinuti necete,ostalo bi nekaznjeno a vi imali bi Veliku Srbiju, pardon Jugoslaviju bez raznoraznih "sluga okupatora", zagovaraca i obnovitelja IV Rajha...
niko nije morao da cuva ledja kad je postojala blokovska ravnoteza u svijetu. samo ti ime kaze "ravnoteza". e kad je nestalo te ravnoteze, onda se klatno nagelo na jednu stranu a na drugoj je doslo do tumbanja. to tumbanje su mnogi iskoristili, neki da pronadju svoj identitet i dobiju nezavisnost (grohotom se smijem na tu rijec) a neki da se osvete (od ove rijeci me jeza podilazi).
e sad, pazi sta ce se desiti kad se klatno ponovo vrati u ravnotezu ili prevagne na drugu stranu.
Opet ti kazem, nemoj suplje nego cire sto vam je na srcu, znamo vas "ko staru paru".
Otud i ova prijetnja klatnom, samo zipa da vam se ovaj put isto ne bi doslovce obilo o glavu,toliko ste se kod komsija i susjeda "zaduzili".
Challenger__

#2165 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Više nema dileme ko kontroliše parlament Krima:

Image

Image
rokan

#2166 Re: Ukrajina

Post by rokan »

LBVIEW wrote:
Opet ti kazem, nemoj suplje nego cire sto vam je na srcu, znamo vas "ko staru paru".
Otud i ova prijetnja klatnom, samo zipa da vam se ovaj put isto ne bi doslovce obilo o glavu,toliko ste se kod komsija i susjeda "zaduzili".
a sto susjede prizivas u pomoc kad te oni vise preziru nego srbi? :) a kad smo kod zaduzenja, hocemo li brojati ko je koga vise zaduzio u istoriji?
na srcu mi je da se neko najebe matere predatorskim kapitalistima, bio to rus, kinez, brazilac... meni je svejedno, ja cu ga podrzati.
LBVIEW

#2167 Re: Ukrajina

Post by LBVIEW »

ljetna kiša wrote:
rokan wrote:

o tome i ja pricam ali ne mozes to objasniti onom duhu i umu koji je navikao da se poda trenutno jacem.
Odlično rečeno. Čak mislim, ako bi se takvima pružila mogućnost da djeluju nezavisno i samostalno, da bi sa strahom odbacili takvu ponudu!! Prvom strancu koji naiđe dali bi tapiju i "ključeve od kuće", makar taj stranac bio bio zadnji ološ. Potom bi ga ponizno zamolili da ih usvoji, obuče, okupa, nahrani i da im stavlja u usta riječi koje treba da govore.
Hebi ga, ne moze ni svako biti najslobodarskiji narod na planeti a i sire, koji bi radi slavjanske solidarnosti i ljubavi pristao biti ruska gubernija na Balkanu, zar si vec zaboravio sto si prije par dana pisao. :D
ljetna kiša

#2168 Re: Ukrajina

Post by ljetna kiša »

LBVIEW wrote:
Na komentar o geopolitičnom klatnu odgovaraš prijetnjom?
Vuna kićo, vuna. Neko se prestravi i od riječi klatno, ne znadoh još za to.
The 51st State

#2169 Re: Ukrajina

Post by The 51st State »

Challenger__ wrote:Više nema dileme ko kontroliše parlament Krima:

Image

Image
pravoslavno-talibanski teroristi pokusavaju da rasture suverenu drzavu 8-) .
Opetja033

#2170 Re: Ukrajina

Post by Opetja033 »

ljetna kiša wrote:
rokan wrote:

Mozes li biti ljubazan i malo detaljnije obrazloziti ovu zadnju recenicu? Moglo bi se "pogresno" shvatiti.
ljetna kiša

#2171 Re: Ukrajina

Post by ljetna kiša »

rokan wrote:
LBVIEW wrote:
a sto susjede prizivas u pomoc kad te oni vise preziru nego srbi? :) a kad smo kod zaduzenja, hocemo li brojati ko je koga vise zaduzio u istoriji?
na srcu mi je da se neko najebe matere predatorskim kapitalistima, bio to rus, kinez, brazilac... meni je svejedno, ja cu ga podrzati.
Moram opet da se složim, šta god pomislio. :D
kanocale

#2172 Re: Ukrajina

Post by kanocale »

nosara wrote:Samo majmuni i krpe ulaze u eu...

Na drugoj strani imaju sve, koji im je kurac...

Rijesit ce to babuka...

Image
kad nekog "veliki"stave izmedju cekica i nakovnja,taj je pravo naHebo. cijenu ce da plati narod ,nema veze ko ce ispostaviti racun,EU ili bacuska.
Last edited by kanocale on 27/02/2014 11:04, edited 1 time in total.
ljetna kiša

#2173 Re: Ukrajina

Post by ljetna kiša »

Opetja033 wrote:
ljetna kiša wrote:
rokan wrote:

Mozes li biti ljubazan i malo detaljnije obrazloziti ovu zadnju recenicu? Moglo bi se "pogresno" shvatiti.
Tebi jedinom neću da obrazlažem.
Challenger__

#2174 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Nego, ne mogu da se otmem utisku da će najveći (finansijski) ceh ove za*ebancije platiti EU. Da li je Obumina nesretna ekipa ciljala jedno (Rusiju), a pogodila drugo (EU)? Ili su, u skladu sa maksimom - "*uck the EU" - ciljali i jedne i druge??
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2175 Re: Ukrajina

Post by Chmoljo »

ljetna kiša wrote: Tebi jedinom neću da obrazlažem.
ne moraš, jasno je. doviđenja.

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”
» ljetna kiša
Post Reply