Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude?

Locked

Plaše li vas najave novog rata u BiH?

Plaše i vjerujem u novi rat
127
36%
Ne plaše, rata neće biti
165
46%
Ne znam
63
18%

Total votes: 355

L u c i f e r

#2151 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by L u c i f e r »

emil_L wrote: ooooojjjhaaa prikoči derde malo...
Washington-ski sporazum su razjebali oni koji su 2000 pokušali izvesti vojni udar i nelegalnu secesiju dijela suverene države. Ili ti oni koji su inicirali tzv. "rvacku samoupravu" ali bez Hrvata središnje Bosne, Tuzle, Posavine..e vidiš ti su razjebali Washingtonski sporazum. Dakle, obrati se svojim "liderima"...ali dobro ste još i prošli..šta bi da se nakotila nova budaletina tipa Boban ili Tuđman pa izdali naredbu da se i vi etnički čistite baš kao Hrvati središnje Bosne ?? O tome ne razmišljaš.
E sad što se tiče Daytona...pa vidi, kod nas je smjernica političkog djelovanja veoma jasna "Dayton dok se boje ne rastope" ili "rahat patnja pa ko se prije odseli" :kiss:
jbg devedeset treće nam hvoovci šuknuše nož u leđa
kad smo mogli zajedno sjebat čete
karma je zajebana stvar
emil_L

#2152 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by emil_L »

L u c i f e r wrote:
oakville wrote: Nije bilo tri bombe, nego dvije i po. I to su vam najavili gdje će ih baciti, da ne bude zabune (ipak je to civiliziran svijet, ne kao neki koji pucaju po redovima za hljeb). Da skratim, da su srbe bombardovali koliko srbi sarajevo, ne bi se zaustavili dok ne bi došli do Sibira, vođeni krilaticom "bolje nerealna 1389 pobjeda nego jasan poraz." :D
meni nisu najavili
mora da nije prošo mail

tri mjeseca bombardovanja, a samo dvije i po bombe
zanimljivo
The NATO bombing of Yugoslavia was NATO's military operation against the Federal Republic of Yugoslavia during the Kosovo War. The strikes lasted from March 24, 1999 to June 10, 1999. The official NATO operation code name was Operation Allied Force; the United States called it Operation Noble Anvil,[39] while in Yugoslavia the operation was named "Merciful Angel" (Serbian Cyrillic: Милосрдни анђео).[40]
Šta je bolan tri mjeseca prema tri i po godine (skoro četiri ali et')..eee junačina i šprdnje :lol: Bježte noge usra vas guzica ..."Mirko bre i ovi imaju puške----Hvala Slavko---begajmo breee"--srpsko herojstvo opisano u 7-8 riječi
emil_L

#2153 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by emil_L »

L u c i f e r wrote:
emil_L wrote: ooooojjjhaaa prikoči derde malo...
Washington-ski sporazum su razjebali oni koji su 2000 pokušali izvesti vojni udar i nelegalnu secesiju dijela suverene države. Ili ti oni koji su inicirali tzv. "rvacku samoupravu" ali bez Hrvata središnje Bosne, Tuzle, Posavine..e vidiš ti su razjebali Washingtonski sporazum. Dakle, obrati se svojim "liderima"...ali dobro ste još i prošli..šta bi da se nakotila nova budaletina tipa Boban ili Tuđman pa izdali naredbu da se i vi etnički čistite baš kao Hrvati središnje Bosne ?? O tome ne razmišljaš.
E sad što se tiče Daytona...pa vidi, kod nas je smjernica političkog djelovanja veoma jasna "Dayton dok se boje ne rastope" ili "rahat patnja pa ko se prije odseli" :kiss:
jbg devedeset treće nam hvoovci šuknuše nož u leđa
kad smo mogli zajedno sjebat čete
karma je zajebana stvar
Koje bolan 93-će? Taj nož u leđa je zabijen još u ljeto 92-ge a za njeg se znalo još 91-ve...zato danas kmeče o majorizaciji..upravu si, karma je zajebana stvar.. :izet:
155_mm

#2154 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by 155_mm »

L u c i f e r wrote: i za kraj
današnju kleptokratiju koju imamo
vi ljudi od svog nacionalizma i želje za osvetom
kao da zaboravljate u kakvim govnima trenutno živimo
to je nama naša borba dala
da imamo bakira za sultana
i sebiju za sultaniju
jebo ti takvu pobjedu
alo bre kakve veze ima bakirova pobjeda na zadnjim izborima sa proslim ratom. jeli on izabran u ratu u trenutku borbe za gorazde za clana presjednistva ili na izborima prije 3 godine? kakve covece veze ima nacin glasanja bosnjackog naroda na slobodnim izborima prije 3 godine sa borbom za opstanak devedesetih?

de nam napokon to objasni molim te!
emil_L

#2155 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by emil_L »

L u c i f e r wrote:
emil_L wrote: Rat se nije mogao izbjeći. Žao mi je ali to je istina. Bošnjaci nisu imali drugi izbor osim odbrane. I odbranili smo se. Uzimajuću u obzir okolnosti i stratešku prednost koju su fašisti godinama stvarali ne samo da smo ovaj rat pobjedili. Može se slobodno reći da smo im hebali nanu za vijek vjekova--ukratko rasturili smo ih da se neće avertit za dug zeman.
Pitaj bilo kog fašistoida šta bi mislio da mu je neko rekao 93-će da će 2013 živjeti u BiH u kojoj će Bošnjaci činiti nadpolovičnu većinu stanovništva.
mogao je
alija je računao na intervenciju
sjećaš li se kako je na početku zakukao amerikancima
koju su ga hladno iskulirali
jebali smo jedni drugima nanu
samo smo mi gore prošli zbog ogromnog broj pobijenih civila
opet velim
meni bih nije satisfakcija za dvjesno hiljada poginulih ljudi
desetine hiljada invalida
stotine hiljada trajno raseljenih
i za kraj
i sebiju za sultaniju
jebo ti takvu pobjedu
Nije mogao. Izbor je bio ili rob pa pokolj civila ili borba za opstanak. Odabralo se ovo drugo.
Ostalo napisano stvar je lične percepcije pa ne bih ulazio u takvu diskusiju. O ukusima se ipak ne raspravlja. :thumbup:
Martinez_

#2156 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Martinez_ »

emil_L wrote: Nije mogao. Izbor je bio ili rob pa pokolj civila ili borba za opstanak. Odabralo se ovo drugo.
Ostalo napisano stvar je lične percepcije pa ne bih ulazio u takvu diskusiju. O ukusima se ipak ne raspravlja. :thumbup:
Jeste jeste, baš je to stajalo u predlogu Jose Cutillera. Potpiši Alija pa da Srbi krenu na ''posao''
Skijaš

#2157 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Skijaš »

Martinez_ wrote:
emil_L wrote: Nije mogao. Izbor je bio ili rob pa pokolj civila ili borba za opstanak. Odabralo se ovo drugo.
Jeste jeste, baš je to stajalo u predlogu Jose Cutillera. Potpiši Alija pa da Srbi krenu na ''posao''
Oko toga se vjerovatno nikad nećemo nikad složiti, bitno je da se slažemo oko budućnosti, smirivanje tenzija i integracija društva u okviru postojećeg, dvoentitetskog sistema.
Martinez_

#2158 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Martinez_ »

Skijaš wrote:
Martinez_ wrote:
Oko toga se vjerovatno nikad nećemo nikad složiti, bitno je da se slažemo oko budućnosti, smirivanje tenzija i integracija društva u okviru postojećeg, dvoentitetskog sistema.

Apsolutno! A kad se izgradi kakvo takvo poverenje i dođe do integracije, rušili mi dabogda zajednički te entitete, za stolom laganini.

A ovim nek se bave neki nepristrasniji (h)istoričari
Skijaš

#2159 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Skijaš »

Martinez_ wrote:
Skijaš wrote:
Martinez_ wrote:

Apsolutno! A kad se izgradi kakvo takvo poverenje i dođe do integracije, rušili mi dabogda zajednički te entitete, za stolom laganini.
Nema potrebe za rušenjem entiteta, postojeći okvir pruža sasvim dovoljno prostora za reintegraciju društva jer su oba entiteta prema Ustavu multietničke administrativne jedinice, na tom treba raditi i za to se treba boriti.
Valter79

#2160 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Valter79 »

Zanimljivo pitanje, mislim na temu.
hoće li biti novog rata?
Odgovor bi se isto mogao postaviti u obliku ppitanja.
Zašto bi federacija napala republiku srpsku ako bi formalno pravno proglasila nezavisnost? Ili zašto bi jedan dio federacije oko 1/4 BiH napao republiku srpsku, kakav bi povod Ili opravdanje zato imali?
Skijaš

#2161 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Skijaš »

Valter79 wrote:Zanimljivo pitanje, mislim na temu.
hoće li biti novog rata?
Zašto bi federacija napala republiku srpsku ako bi formalno pravno proglasila nezavisnost? Ili zašto bi jedan dio federacije oko 1/4 BiH napao republiku srpsku, kakav bi povod Ili opravdanje zato imali?
Razloga ima dovoljno, jedan od njih je i činjenica da je postojanje manjeg entiteta prihvaćeno kao kompromis, jedni prihvate postojanje BiH, drugi prihvate postojanje manjeg entiteta. Ugrožavanjem BiH, Dodik ugrožava opstanak manjeg entiteta.
akcid

#2162 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by akcid »

hoće li biti novog rata?
Nisam odavno pročitao gluplji post.

Doduše, ni tema ne zaostaje mnogo za idiotskom ocjenom :-)
Blek Stena

#2163 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Blek Stena »

Bosnjaci su prihvatili postojanje RS taman onoliko koliko su srbi prihvatili BIH. znaci,nIkol'ko :D
L u c i f e r

#2164 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by L u c i f e r »

emil_L wrote:
L u c i f e r wrote:
oakville wrote: Nije bilo tri bombe, nego dvije i po. I to su vam najavili gdje će ih baciti, da ne bude zabune (ipak je to civiliziran svijet, ne kao neki koji pucaju po redovima za hljeb). Da skratim, da su srbe bombardovali koliko srbi sarajevo, ne bi se zaustavili dok ne bi došli do Sibira, vođeni krilaticom "bolje nerealna 1389 pobjeda nego jasan poraz." :D
meni nisu najavili
mora da nije prošo mail

tri mjeseca bombardovanja, a samo dvije i po bombe
zanimljivo
The NATO bombing of Yugoslavia was NATO's military operation against the Federal Republic of Yugoslavia during the Kosovo War. The strikes lasted from March 24, 1999 to June 10, 1999. The official NATO operation code name was Operation Allied Force; the United States called it Operation Noble Anvil,[39] while in Yugoslavia the operation was named "Merciful Angel" (Serbian Cyrillic: Милосрдни анђео).[40]
Šta je bolan tri mjeseca prema tri i po godine (skoro četiri ali et')..eee junačina i šprdnje :lol: Bježte noge usra vas guzica ..."Mirko bre i ovi imaju puške----Hvala Slavko---begajmo breee"--srpsko herojstvo opisano u 7-8 riječi
pa ti si skroz zaluto u diskusiji
gdje sam ja poredio ta dva sukoba
babe i zabe
i gdje sam ja rekao da su oni dobri borci
ti diskutujes sam sa sobom umjesto sa sagovornikom
al haj i to je za ljude
Valter79

#2165 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Valter79 »

akcid wrote:
hoće li biti novog rata?

He he he to nije odgovor na pitanje?
Šta možete vi u federaciji kad Republika proglasi nezavisnost?
L u c i f e r

#2166 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by L u c i f e r »

155_mm wrote:
L u c i f e r wrote: i za kraj
i sebiju za sultaniju
jebo ti takvu pobjedu
alo bre kakve veze ima bakirova pobjeda na zadnjim izborima sa proslim ratom. jeli on izabran u ratu u trenutku borbe za gorazde za clana presjednistva ili na izborima prije 3 godine? kakve covece veze ima nacin glasanja bosnjackog naroda na slobodnim izborima prije 3 godine sa borbom za opstanak devedesetih?

de nam napokon to objasni molim te!
ne pricam o izbornoj pobjedi vec o korupciji i vladavini minderasa te uzasnom stanju drustva

ja sam se borio za bosnu i demokratiju a ne da budem hamal i rob sda sdp kleptokratima

jbg znam da nacionalisti vole da jedu korijenje al nismo svi taki
Valter79

#2167 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Valter79 »

Blek Stena wrote:Bosnjaci su prihvatili postojanje RS taman onoliko koliko su srbi prihvatili BIH. znaci,nIkol'ko :D
Da li to znači da će Bošnjaci ponovo "braniti Bosnu " kao što ovih dana idu u Siriju da je brane, samo pitam se od koga?
Od onih sirijci u čije su kuće ušli ii još se slikaju pred tim kućama i hvale se?
L u c i f e r

#2168 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by L u c i f e r »

Valter79 wrote:
akcid wrote:
hoće li biti novog rata?

oluja 2
155_mm

#2169 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by 155_mm »

L u c i f e r wrote:
ne pricam o izbornoj pobjedi vec o korupciji i vladavini minderasa te uzasnom stanju drustva

pa ta minderaska korupcija je dobila na demokratskim izborima svoju legitimnost i legalnost. to je demokratska volja gradjana. sve se valja nauciti pa i glasanje u demokratskom drustvu. neko to nauci ili prije ili poslije. narodu je ocigledno dobro jer ne mjenja nacin glasanja.
L u c i f e r

#2170 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by L u c i f e r »

emil_L wrote:
L u c i f e r wrote:
emil_L wrote: Rat se nije mogao izbjeći. Žao mi je ali to je istina. Bošnjaci nisu imali drugi izbor osim odbrane. I odbranili smo se. Uzimajuću u obzir okolnosti i stratešku prednost koju su fašisti godinama stvarali ne samo da smo ovaj rat pobjedili. Može se slobodno reći da smo im hebali nanu za vijek vjekova--ukratko rasturili smo ih da se neće avertit za dug zeman.
Pitaj bilo kog fašistoida šta bi mislio da mu je neko rekao 93-će da će 2013 živjeti u BiH u kojoj će Bošnjaci činiti nadpolovičnu većinu stanovništva.
mogao je
alija je računao na intervenciju
sjećaš li se kako je na početku zakukao amerikancima
koju su ga hladno iskulirali
jebali smo jedni drugima nanu
samo smo mi gore prošli zbog ogromnog broj pobijenih civila
opet velim
meni bih nije satisfakcija za dvjesno hiljada poginulih ljudi
desetine hiljada invalida
stotine hiljada trajno raseljenih
i za kraj
i sebiju za sultaniju
jebo ti takvu pobjedu
Nije mogao. Izbor je bio ili rob pa pokolj civila ili borba za opstanak. Odabralo se ovo drugo.
mogao je
izbor je bio izmedju preglasavanja ili dogovaranja
izabrano je ovo prvo
L u c i f e r

#2171 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by L u c i f e r »

155_mm wrote:
L u c i f e r wrote:

pa ta minderaska korupcija je dobila na demokratskim izborima svoju legitimnost i legalnost. to je demokratska volja gradjana. sve se valja nauciti pa i glasanje u demokratskom drustvu. neko to nauci ili prije ili poslije. narodu je ocigledno dobro jer ne mjenja nacin glasanja.
narod je glup ko kita
a i hitler je bio demokratski izabran
Havatar

#2172 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Havatar »

Valter79 wrote:
akcid wrote:
hoće li biti novog rata?

Proglasite nezavisnost ako vas bas zanima
155_mm

#2173 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by 155_mm »

Valter79 wrote: He he he to nije odgovor na pitanje?
a sta ako stanovnici kozarca, divica, janje, kozluka, nekih dijelova doboja, brckog proglase nezavisnost od te nezavisnosti "republike" i zatraze zastitu drzavnih organa? sta moze onda ta "republika"?
155_mm

#2174 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by 155_mm »

L u c i f e r wrote:ja sam se borio za bosnu i demokratiju a ne da budem hamal i rob sda sdp kleptokratima
ti se u ratu borio za demokratiju hahahahah. pa zar nismo imali demokratiju prije rata. i to na izborima i na referendumu.

a ovo robstvo strankama mozes samo ukinuti na izborima.
Valter79

#2175 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Valter79 »

155_mm wrote:
Valter79 wrote: He he he to nije odgovor na pitanje?
a sta ako stanovnici kozarca, divica, janje, kozluka, nekih dijelova doboja, brckog proglase nezavisnost od te nezavisnosti "republike" i zatraze zastitu drzavnih organa? sta moze onda ta "republika"?
To su opštine, REPUBLIKA je državotvorna kategorija, zato su Šiptari toliko tražili u bivšoj državi da Kosovo dobije taj status, a BiH je izgubila taj prefiks u Dejtonu, jel mislite da je to slučajno?
Locked