touch brain wrote:ja samo hocu da ti objsnim da ti nemozes otic na neki hercegovaki portal (na sto se ti a i ostali cesto pozivate),procitat par komentara i zakljuciti da hrvati vole hrvatsku i nevole bih....isto tako ja nemogu ( a to i ne radim ) doci na klix i procitati par postova od ovih mentola bradonja koji pisu ovdje i zakljuciti da bosnjaci hoce bih bez hr i srb...
ako si ti upoznao svih 500 000 hrvata i ako su ti oni rekli da nevole bih (kao sto tvrdis) onda cu i ja prihvatiti to kao fakt
problem je sto sarajevske stranke ne moraju udovoljavati zeljama tih bradonja, kojih ima par hiljada... a hdz mora izlaziti u susret svojim radikalima... pitam se zasto? mozda zato jer su bradonje kod bosnjaka 0.3% od ukupnog broja glasaca... a ovi hdz-ovi imaju nesto veci udjel?
mozda ti nije to lako priznati, ali vjerskog i politickog radikalizma imas puno vise kod vas nego kod nas... jebi ga, sta ces, sam kazes da je hdz namjenski pravio tu bazu - sad nek joj on i ispunjava zelje, bez sarajeva, a vjerovatno i bez dodika...
sve ti je to kume propaganda (i sjedne i sa druge stane) i lako se tu upecati..ja sam ti vec napisao da ja prakticno skoro da i ne zivim ovdje zbog prirode moga posla..zbog te zemljopisne distance ja mogu objektivno da sagledam situaciju..ti vjerovatno mislis da sam ja hdz fan (jer sam na stani hrvata ) ali ja to nisam..bas naprotiv...
primjer je na posljednoj stranici kada sam napisao da je hdz mozda u ratu stvorio cudoviste ali da je nakon slucaja komsic ta zvjer pustena na slobodu..i odmah se mentol zakaci sa pricom :cuj bosnjaci krivi za cudoviste (procitati ponovo boldirano)
ne mislim, nije ni hafis, nisu ni mnogi dosta radikalniji likovi (koje je hdz razocarao jer je premekan)... a onda dodju izbori, dva hdz-a dobiju dvotrecinsku vecinu, a ko fol svi jebu mater covicu i mrze hdz... takav rezultat neces naci ni kod srba ni kod bosnjaka, jer vise podsjeca na rezultate izbora pod sadamom...
ni to nije problem sarajeva, vec hrvatske politike u bih... zamisli sad da je sda proizvela 200,000 vehabija i da onda ide hdz-u i snsd-u sa njihovim zahtjevima za uspostavljanje baklanskog halifata, jer eto jebi ga, takvi su i sta se sad tu moze...