Misliš, Egipat će sad biti Saudijska kučka? Nema šanse. Ali biće režim koji će opet biti u sinku za saudijskim interesima. I mnogo bitnije, Izraelskim.madner wrote:Ma kakvi, igrali su u istom timu ali na istoj razini.
No, helem, vidjećemo...
Misliš, Egipat će sad biti Saudijska kučka? Nema šanse. Ali biće režim koji će opet biti u sinku za saudijskim interesima. I mnogo bitnije, Izraelskim.madner wrote:Ma kakvi, igrali su u istom timu ali na istoj razini.
Kao što se može pročitati u ovom tekstu, Mubarak i njegovi psiho-klonovi su prvi napali određenu grupu ljudi iz redova vlastitog naroda sa ciljem fizičke eliminacije i tako od njih napravili nasilne radikale. Narod se digao na ustanak i svrgnuo kriminaliziranog Mubareka ali na važnim pozicijama u državi iza njega su ostali njegovi korumpirani psiho-klonovi koje je on decenijima generirao hijerarhijski od sebe koji je bio u vrhu prema samom dnu. Za razliku od Egipta, ovo se nije desilo u Libiji jer neko je shvatio da pored Gadafija treba izolirali i korumpirane psiho-klonove koje je Gadafi decenijima generirao dok je bio na vlasti. Mubarek će uskoro biti slobodan i okružen sa sebi sličnim korumpiranim psiho-klonovima koje je ustvari on lično generirao. Povratkom na vlast, Mubarak će napraviti neviđen masakr nad vlastitim narodom, zajedno sa sebi identičnim psiho-klonovima koji u svome biću nemaju normalnih ljudskih osjećanja kao što je grižnja savjesti, empatija i suosjećanje prema vlastitom narodu http://sr.wikipedia.org/wiki/Psihopatija . Identičan obrazac generiranja zla se dešava širom svijeta i ko ima volje da se posveti detaljnom proučavanju fenomena psiho-kloniranja, biće mu sve jasno zbog čega se sve ovo dešava. Vezano za ovaj fenomen, imate na hiljade napisanih tekstova na ovom linku: http://matrixworldhr.wordpress.com/2012 ... sti-dio-2/ . Uzrok zla je u generiranom negativnom ljudskom faktoru.http://www.dw.de/egipat-sve-bliži-građa ... 62-html-cb
1954. godine su egipatski Slobodni oficiri pokušali razbiti Muslimansko bratstvo. No oni su preživjeli i još gore: radikalizirali su se.
Koliko vam smeta Saudija to nije normlno, ne cudi Me za nevjernike jer znam da me mrze, najveci neprijatelji za muslimane je unutrsnji.sarajevoxxxx wrote:Turski mediji: Ako su Ihvanije ekstremisti šta je saudijski režim ?
http://www.assabeel.net/arab-and-world- ... 9%86%D8%9F
Brkaš stvari, napad na politiku kraljevske porodice, odnosno države nije napad na islam, niti čak selefijski menhedž.mujke82 wrote:Koliko vam smeta Saudija to nije normlno, ne cudi Me za nevjernike jer znam da me mrze, najveci neprijatelji za muslimane je unutrsnji.sarajevoxxxx wrote:Turski mediji: Ako su Ihvanije ekstremisti šta je saudijski režim ?
Daj te mi dokaz jedan muslimani koja to drzava ima bolja od Saudije?
Da znate to je jedina drzava koja vlada Allahovim serijatom alhamdulillah.
Zemlja tawhida( samo se Allah obozava) da ih Allah sacuva svakog zla i da se sve muslimanke zemlje budu kao Saudijska Arabija amin
Abu Sakkar wrote:Brkaš stvari, napad na politiku kraljevske porodice, odnosno države nije napad na islam, niti čak selefijski menhedž.mujke82 wrote:Koliko vam smeta Saudija to nije normlno, ne cudi Me za nevjernike jer znam da me mrze, najveci neprijatelji za muslimane je unutrsnji.sarajevoxxxx wrote:Turski mediji: Ako su Ihvanije ekstremisti šta je saudijski režim ?
Zemlja tawhida( samo se Allah obozava) da ih Allah sacuva svakog zla i da se sve muslimanke zemlje budu kao Saudijska Arabija amin
Pa čovječe, gore ti je fetva koju su potpisali šejhovi tog istog menhedža.
- KSA se samo krije iza tih priča o tevhidu, i trebaš biti jako naivan da to prihvatiš zdravo za gotovo. Zapravo radi se o zemlji koja je debelo odgovorna i za rat u Iraku kao i za ovo sektaško nasilje u Siriji, i naravno u ova zadnja dešavanja u Egiptu.mujke82 wrote:Koliko vam smeta Saudija to nije normlno, ne cudi Me za nevjernike jer znam da me mrze, najveci neprijatelji za muslimane je unutrsnji.sarajevoxxxx wrote:Turski mediji: Ako su Ihvanije ekstremisti šta je saudijski režim ?
Prema Łobaczewskom, ultimativni uzrok zla dolazi od dva ljudska faktora ...veljaca wrote:Recep Tayyip Erdogan
„Kako možete okretati oružje na svoju muslimansku braću? Kako možete koristiti bombe protiv njih? Zar u vašoj vjeri nema ni trunke strahopoštovanja? Nikada se ne izvršavaju naredbe koje nisu zakonite. Čak i ako vam neko naredi da izvršavate nezakonite radnje, ne možete primjenjujući to ubijati ljude“, poručio je Erdogan.
sarajevoxxxx wrote:- KSA se samo krije iza tih priča o tevhidu, i trebaš biti jako naivan da to prihvatiš zdravo za gotovo. Zapravo radi se o zemlji koja je debelo odgovorna i za rat u Iraku kao i za ovo sektaško nasilje u Siriji, i naravno u ova zadnja dešavanja u Egiptu.mujke82 wrote:Koliko vam smeta Saudija to nije normlno, ne cudi Me za nevjernike jer znam da me mrze, najveci neprijatelji za muslimane je unutrsnji.sarajevoxxxx wrote:Turski mediji: Ako su Ihvanije ekstremisti šta je saudijski režim ?
- Vrlo malo islama u toj zemlji ima cijenjeni kolega Mujke. Saudijsko društvo je mnogo bliže jednom fašističkom nego islamskom uređenju. Koje bio u KSA zna o čemu govorim. Fašizam im viri iza svakog čoška. To je bolesno društvo, sa milionima neradnika ili ljudi koji su zaboravili raditi. Društvo koje je po nepravdi i zulumu prema običnim radnicima u samom svjetskom vrhu.
- Zna šta Mujke, saudijsko društvo ti je inspiracija svim ljudima dobre volje na planeti, kako muslimanima tako i nemuslimanima. I ono i ostala društva u zaljevskim zemljama izuzev Katara, koji se zaista svojski otima tom budalastom zaljevskom mentalitetu. U smislu da čovjeka danas ništa toliko ne motiviše da još više radi i da se još više bori samo da dočeka dan kada će se arš zaljevskih prinčeva početi ljuljati.
mujke82 wrote: Koliko vam smeta Saudija to nije normlno, ne cudi Me za nevjernike jer znam da me mrze, najveci neprijatelji za muslimane je unutrsnji.
Istini za volju, ista mišljenja koja citira mujke drže, ili su držai u prošlosti i mnogi drugi učenjaci drugih menhedža. Nije to isključivo "saudijsko". Nebitno što se s tim mišljenjen ja, ti, peti, deseti, en slažemo. Postoji, kao i o većini sličnih stvari razalz među učenjacima... Sad, dal' saudijski muftija i citirana ulema drže to mišljenje zbog ili pod uticajem režima, ili su u njega uvjereni nije naše da sudimo.tesanj wrote:Mujke82.vec sam te pitao jednom, pa bih molio da mi odgovoris na ovo. "NE DRZITE STRANU NEPRAVEDNICIMA JER CE VAS BUDETE LI TAKO CINILI, VATRA PRZITI" (11-13)
Jel ti treba tumac za ovo??mujke82 wrote:tesanj wrote:Mujke82 vidim da si upucen u vjeru, sta kazes o ovom ajetu. "NE DRZITE STRANU NEPRAVEDNICIMA JER CE VAS BUDETE LI TAKO CINILI, VATRA PRZITI".(11-13)
Cuj sta kazem, ko sam ja da tumacim Allahove ajete, da mene Allah sacuva od toga amin
Pogledaj sta je Poslanik sallallahu `alejhi wa salam rekao i kako su ga razumjele prve generacije muslimana
Pa zar nije tu problem. Svako ima svog ucenjaka na kojeg se moze pozvati, smatram da je upravo tu problem mnoge knjige smo izjednacili s Kuranom, i zbog toga nam se sve ovo desava.Abu Sakkar wrote:Istini za volju, ista mišljenja koja citira mujke drže, ili su držai u prošlosti i mnogi drugi učenjaci drugih menhedža. Nije to isključivo "saudijsko". Nebitno što se s tim mišljenjen ja, ti, peti, deseti, en slažemo. Postoji, kao i o većini sličnih stvari razalz među učenjacima... Sad, dal' saudijski muftija i citirana ulema drže to mišljenje zbog ili pod uticajem režima, ili su u njega uvjereni nije naše da sudimo.tesanj wrote:Mujke82.vec sam te pitao jednom, pa bih molio da mi odgovoris na ovo. "NE DRZITE STRANU NEPRAVEDNICIMA JER CE VAS BUDETE LI TAKO CINILI, VATRA PRZITI" (11-13)
Znaš, i Butti je stajao uz Assada. I ulema u Iraku uz Sadama itd.. da ne idemo u historiju dalje..
[/url]Pa i jest, i nije problem. Ja volim npr., što je tako, taj plurarizam u okviru ehlu suneta. Mene ne smetaju ni selefije, ni hanefije, niti bilo koji drugi menhedž. Druižim se sa svima rado... Problem je u nama što nismo u stanju prihvatiti ništa do ono "moje". I tu "bolest" nose svi, bez obzira na "menhedž". Ja znam i sufije koji se za vratove fataju čiji je tarikat "taj", čiji šejh je šejh a drugi papak itd....tesanj wrote:Pa zar nije tu problem. Svako ima svog ucenjaka na kojeg se moze pozvati, smatram da je upravo tu problem mnoge knjige smo izjednacili s Kuranom, i zbog toga nam se sve ovo desava.Abu Sakkar wrote:Istini za volju, ista mišljenja koja citira mujke drže, ili su držai u prošlosti i mnogi drugi učenjaci drugih menhedža. Nije to isključivo "saudijsko". Nebitno što se s tim mišljenjen ja, ti, peti, deseti, en slažemo. Postoji, kao i o većini sličnih stvari razalz među učenjacima... Sad, dal' saudijski muftija i citirana ulema drže to mišljenje zbog ili pod uticajem režima, ili su u njega uvjereni nije naše da sudimo.tesanj wrote:Mujke82.vec sam te pitao jednom, pa bih molio da mi odgovoris na ovo. "NE DRZITE STRANU NEPRAVEDNICIMA JER CE VAS BUDETE LI TAKO CINILI, VATRA PRZITI" (11-13)
Znaš, i Butti je stajao uz Assada. I ulema u Iraku uz Sadama itd.. da ne idemo u historiju dalje..
NewYork Times je o tome pisao ima par dana npr. Nije to baš nešto što je zavijeno u velo tajne.Pro wrote:Nikome ne smeta Saudijska Arabija, no pitanje je koliko oni rade u skladu sa Islamom i Šerijatom.
Odakle je izvor da je to Erdogan rekao u vezi Izraela?
Ne volim te teorije zavjere, no Izrael je poseban slučaj. Imaju potporu određenih država i oni to maksimalno koriste. Rak rana svijeta.