Egipat (pročitati prvi post)

Post Reply
Abu Sakkar

#2151 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Abu Sakkar »

madner wrote:Ma kakvi, igrali su u istom timu ali na istoj razini.
Misliš, Egipat će sad biti Saudijska kučka? Nema šanse. Ali biće režim koji će opet biti u sinku za saudijskim interesima. I mnogo bitnije, Izraelskim.

No, helem, vidjećemo...
Abu Sakkar

#2152 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Abu Sakkar »

Helem, još jedna jako bitna stvar. Egipatska vojska je de facto korporacija s tenkovima i helikopterima. Oni drže približno 40% egipatske ekonmije. Dobar broj generala su praktički multimilioneri ... turistička odmarališta, razne druge nekretnine, pa čak i punionica Kool Aida su ti u vlasništvu vojske. :lol: :roll:
Abu Sakkar

#2153 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Abu Sakkar »

Rafah zatvoren totalno.
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#2154 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by antimobbing »

http://www.dw.de/egipat-sve-bliži-građa ... 62-html-cb
1954. godine su egipatski Slobodni oficiri pokušali razbiti Muslimansko bratstvo. No oni su preživjeli i još gore: radikalizirali su se.
Kao što se može pročitati u ovom tekstu, Mubarak i njegovi psiho-klonovi su prvi napali određenu grupu ljudi iz redova vlastitog naroda sa ciljem fizičke eliminacije i tako od njih napravili nasilne radikale. Narod se digao na ustanak i svrgnuo kriminaliziranog Mubareka ali na važnim pozicijama u državi iza njega su ostali njegovi korumpirani psiho-klonovi koje je on decenijima generirao hijerarhijski od sebe koji je bio u vrhu prema samom dnu. Za razliku od Egipta, ovo se nije desilo u Libiji jer neko je shvatio da pored Gadafija treba izolirali i korumpirane psiho-klonove koje je Gadafi decenijima generirao dok je bio na vlasti. Mubarek će uskoro biti slobodan i okružen sa sebi sličnim korumpiranim psiho-klonovima koje je ustvari on lično generirao. Povratkom na vlast, Mubarak će napraviti neviđen masakr nad vlastitim narodom, zajedno sa sebi identičnim psiho-klonovima koji u svome biću nemaju normalnih ljudskih osjećanja kao što je grižnja savjesti, empatija i suosjećanje prema vlastitom narodu http://sr.wikipedia.org/wiki/Psihopatija . Identičan obrazac generiranja zla se dešava širom svijeta i ko ima volje da se posveti detaljnom proučavanju fenomena psiho-kloniranja, biće mu sve jasno zbog čega se sve ovo dešava. Vezano za ovaj fenomen, imate na hiljade napisanih tekstova na ovom linku: http://matrixworldhr.wordpress.com/2012 ... sti-dio-2/ . Uzrok zla je u generiranom negativnom ljudskom faktoru.
Last edited by antimobbing on 20/08/2013 11:01, edited 4 times in total.
Abu Sakkar

#2155 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Abu Sakkar »

Kad već spomenu "slobodne oficire", jedna jako bitna stvar što se često preskače spometi u vezi te cjele furtifufne. Nasseristi i njhovi ljevičarski konovi imaju amneziju kad je riječ o ekim "detaljima".
Bez MB-a, Hassana al Benne (šehida inša'Allah) Nasser i njegovi slobodni oficiri, mogli su samo ušima mahat. A znamo kako su im vratili.

MB se borio protiv anti-imeprijalistizma dok su ovi još tinejdžeri bili.
sarajevoxxxx

#2156 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by sarajevoxxxx »

Turski mediji: Ako su Ihvanije ekstremisti šta je saudijski režim ?

http://www.assabeel.net/arab-and-world- ... 9%86%D8%9F
mujke82

#2157 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by mujke82 »

sarajevoxxxx wrote:Turski mediji: Ako su Ihvanije ekstremisti šta je saudijski režim ?

Koliko vam smeta Saudija to nije normlno, ne cudi Me za nevjernike jer znam da me mrze, najveci neprijatelji za muslimane je unutrsnji.
Daj te mi dokaz jedan muslimani koja to drzava ima bolja od Saudije?
Da znate to je jedina drzava koja vlada Allahovim serijatom alhamdulillah.
Zemlja tawhida( samo se Allah obozava) da ih Allah sacuva svakog zla i da se sve muslimanke zemlje budu kao Saudijska Arabija amin
Abu Sakkar

#2158 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Abu Sakkar »

mujke82 wrote:
sarajevoxxxx wrote:Turski mediji: Ako su Ihvanije ekstremisti šta je saudijski režim ?

Koliko vam smeta Saudija to nije normlno, ne cudi Me za nevjernike jer znam da me mrze, najveci neprijatelji za muslimane je unutrsnji.
Zemlja tawhida( samo se Allah obozava) da ih Allah sacuva svakog zla i da se sve muslimanke zemlje budu kao Saudijska Arabija amin
Brkaš stvari, napad na politiku kraljevske porodice, odnosno države nije napad na islam, niti čak selefijski menhedž.
Pa čovječe, gore ti je fetva koju su potpisali šejhovi tog istog menhedža.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2159 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Chmoljo »

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”
» odesveuhonduras - trajno

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”
» Man of steel, aldinjo - mjesec

napravili ste haos dok sam bio na odmoru... :-)
veljaca

#2160 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by veljaca »

Recep Tayyip Erdogan
Izrael stoji iza vojnog udara u Egiptu, za to postoje dokazi

ANKARA - Turski premijer Recep Tayyip Erdogan, govoreći o stanju u Egiptu, izjavio je kako Zapad tvrdi da se demokratija ne ogleda samo u izborima, iako izborni rezultati pokazuju nacionalnu svijest, a „to sada govore i za Egipat, i ko stoji iza svega toga? Stoji Izrael“.

Turski premijer je rekao kako Izrael stoji iza vojnog udara u Egiptu, te kako postoje dokumenti koji to dokazuju.

„Iza vojnog udara u Egiptu stoji Izrael. Imamo dokumente koji to dokazuju. Na jednom sastanku uoči egipatskih izbora 2011. u Francuskoj s ministrom odbrane, jedan jevrejski intelektualac iz Francuske rekao je da ‘i ako Muslimanska braća dobiju izbore oni neće biti pobjednici, jer demokratija nisu izbori’, eto to se sad i primjenjuje”, pojasnio je Erdogan.

Turski premijer je rekao i “da Zapad treba da odredi jedinstvenu definiciju demokratije, da je nauči i pridržava se, jer svaki sukob na tom polju svijet vodi u posve drugom smjeru”.

Erdogan je podsjetio na slične pokušaje vojnog udara i u Turskoj, karakterišući takva nastojanja nedemoktratskim.

„Mi ponavljamo da demokratski put prolazi kroz izbore, a izbori jesu nacionalna svijest. Sada Zapad pominje kako demokratija nisu izbori, ili nisu samo izbori kao takvi, što kažu i za Egipat. Ko stoji iza toga? Izrael“, pojasnio je turski premijer.

Recep Tayyip Erdogan je poručio i da njegova zemlja ne može ostati pasivna na nasilje u Egiptu.

„Ukoliko ostanemo pasivni pred vojnim udarom u Egiptu, nećemo imati prava da bilo šta kažemo ako u budućnosti i nama postave istu zamku“, rekao je on.

Erdogan je u poruci pripadnicima egipatske vojske rekao kako ni vojnik ne smije da izvrši naredbu koja nema pravnu podlogu, koja je nezakonita.

„Kako možete okretati oružje na svoju muslimansku braću? Kako možete koristiti bombe protiv njih? Zar u vašoj vjeri nema ni trunke strahopoštovanja? Nikada se ne izvršavaju naredbe koje nisu zakonite. Čak i ako vam neko naredi da izvršavate nezakonite radnje, ne možete primjenjujući to ubijati ljude“, poručio je Erdogan.

-------------------------

Novo gledanje na situaciju u Egiptu ...
mujke82

#2161 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by mujke82 »

....
Last edited by mujke82 on 20/08/2013 13:44, edited 1 time in total.
mujke82

#2162 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by mujke82 »

Abu Sakkar wrote:
mujke82 wrote:

Brkaš stvari, napad na politiku kraljevske porodice, odnosno države nije napad na islam, niti čak selefijski menhedž.
Pa čovječe, gore ti je fetva koju su potpisali šejhovi tog istog menhedža.

Znam neke, i ulema je opozorila protiv njih. Alli kako ja znam ovo nije ”Kibâr-ul-´Ulamâ’”.

Sto to nema najvece Uleme danasnjice kao sto su:

Sâlih bin Fauzân bin ´Abdillâh bin Fauzân

Sâlih bin Muhammed el-Luhejdân

Šejh ‘Abdul-Muhsin bin Hamad el-’Abbad

šejh ´Abdul-´Azîz bin ´Abdillâh Âl eš-Šejh

sejh Rabî` bin Hâdî el-Medhali

sejh Muhammed bin `Abdil-Vehhâb el-Vusâbî itd hafizahullah

Imâm el-Adžurri je rekao:
Učenjaci su svjetlost Allâhovim robovima, svjetionici državama, stubovi ummeta i izvori mudrosti. Oni prouzrokuju šejtanov gnjev. Pomoću njih žive srca pravovjernih i zbog njih umiru srca zabludjelih. Njihovo postojanje na zemlji je poput nebeskih zvijezda pomoću kojih se raspoznaje pravac na kopnu i na moru. Kada se ugase čovjek se izgubi ali dok sjaju vidi se jasno.
(Ahlakul-’Ulema’, str. 10)
Citateljka

#2163 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Citateljka »

Challenger__ :) ,
već duuuugo čitam tvoje postove. Zaista ono što moram pohvaliti kod tebe je kritičko razmišljanje, kritički osvrt; uzimanje u obzir svih mogućih izvora informacija, prijedloga, te u skladu sa istima podrobna analiza odredjenog diskursa.

U principu se slažem sa većinom tvojih razmišljanja, pa sam možda i subjektivna, ali tvoje argumentirano iznošenje stavova, postavlja stvari na pravo mjesto, trećeg posmatrača, odnosno objektivca.

No, izvinjavam se na off-u, moja je želja i dova da ti Allah dž.š. podari sve najbolje, da te uputi na pravi put i da donosiš pravilne zaključke.
sarajevoxxxx

#2164 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by sarajevoxxxx »

mujke82 wrote:

- KSA se samo krije iza tih priča o tevhidu, i trebaš biti jako naivan da to prihvatiš zdravo za gotovo. Zapravo radi se o zemlji koja je debelo odgovorna i za rat u Iraku kao i za ovo sektaško nasilje u Siriji, i naravno u ova zadnja dešavanja u Egiptu.

- Vrlo malo islama u toj zemlji ima cijenjeni kolega Mujke. Saudijsko društvo je mnogo bliže jednom fašističkom nego islamskom uređenju. Koje bio u KSA zna o čemu govorim. Fašizam im viri iza svakog čoška. To je bolesno društvo, sa milionima neradnika ili ljudi koji su zaboravili raditi. Društvo koje je po nepravdi i zulumu prema običnim radnicima u samom svjetskom vrhu.

- Zna šta Mujke, saudijsko društvo ti je inspiracija svim ljudima dobre volje na planeti, kako muslimanima tako i nemuslimanima. I ono i ostala društva u zaljevskim zemljama izuzev Katara, koji se zaista svojski otima tom budalastom zaljevskom mentalitetu. U smislu da čovjeka danas ništa toliko ne motiviše da još više radi i da se još više bori samo da dočeka dan kada će se arš zaljevskih prinčeva početi ljuljati.
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#2165 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by antimobbing »

veljaca wrote:Recep Tayyip Erdogan
„Kako možete okretati oružje na svoju muslimansku braću? Kako možete koristiti bombe protiv njih? Zar u vašoj vjeri nema ni trunke strahopoštovanja? Nikada se ne izvršavaju naredbe koje nisu zakonite. Čak i ako vam neko naredi da izvršavate nezakonite radnje, ne možete primjenjujući to ubijati ljude“, poručio je Erdogan.
Prema Łobaczewskom, ultimativni uzrok zla dolazi od dva ljudska faktora ...

1.) prirodnog ljudskog neznanja (ignorantnosti) i slabosti (šuti i trpi), te ...

2.) postojanja i djelovanja statistički male (4-8% ukupne populacije), ali ekstremno aktivne grupe psihološki devijantnih osoba (psihopata).

Ignoriranje (nepoznavanje) postojanja takvih psiholoških razlika prvi je kriterij ponerogeneze (od grčke riječi poneros što znači - zlo) koja otvara prostor da psihopate mogu ne­za­pa­že­no djelovati ...

Samo potpuni duševni mrtvac ili kako psiholozi na zapadu kažu psihopata može ubijati svoj vlastiti narod.

Apelirati na svijest duševnih mrtvaca, psihopata, zombija kao što to radi Recep Tayyip Erdogan, pozivajući psihopate iz Egipta da ne ubijaju svoj vlastiti narod, uzaludan je posao jer unutar ovih ljudskih ljuštura jednostavno ništa ne postoji, osim tame i hladnoće http://matrixworldhr.wordpress.com/2013 ... psihopata/ .
Last edited by antimobbing on 20/08/2013 15:41, edited 5 times in total.
mujke82

#2166 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by mujke82 »

sarajevoxxxx wrote:
mujke82 wrote:

- KSA se samo krije iza tih priča o tevhidu, i trebaš biti jako naivan da to prihvatiš zdravo za gotovo. Zapravo radi se o zemlji koja je debelo odgovorna i za rat u Iraku kao i za ovo sektaško nasilje u Siriji, i naravno u ova zadnja dešavanja u Egiptu.

- Vrlo malo islama u toj zemlji ima cijenjeni kolega Mujke. Saudijsko društvo je mnogo bliže jednom fašističkom nego islamskom uređenju. Koje bio u KSA zna o čemu govorim. Fašizam im viri iza svakog čoška. To je bolesno društvo, sa milionima neradnika ili ljudi koji su zaboravili raditi. Društvo koje je po nepravdi i zulumu prema običnim radnicima u samom svjetskom vrhu.

- Zna šta Mujke, saudijsko društvo ti je inspiracija svim ljudima dobre volje na planeti, kako muslimanima tako i nemuslimanima. I ono i ostala društva u zaljevskim zemljama izuzev Katara, koji se zaista svojski otima tom budalastom zaljevskom mentalitetu. U smislu da čovjeka danas ništa toliko ne motiviše da još više radi i da se još više bori samo da dočeka dan kada će se arš zaljevskih prinčeva početi ljuljati.

Ovo je cula kazala.Tu pricu svoju mozes da prodajes naivnim muslimanima i onima koji znaju da je zabranjeno u islamu pricati o muslimanskim vladarima i dizati pobune protiv njih, kao sto su grupe ihwani muslimin itd. Oni nista nisu donjeli dobro islamu samo krvoprolice, a njih samo interesuje vlast, stolice i pare.
citadela

#2167 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by citadela »

mujke82 wrote: Koliko vam smeta Saudija to nije normlno, ne cudi Me za nevjernike jer znam da me mrze, najveci neprijatelji za muslimane je unutrsnji.
:lol: :lol: :lol:
tesanj

#2168 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by tesanj »

Mujke82.vec sam te pitao jednom, pa bih molio da mi odgovoris na ovo. "NE DRZITE STRANU NEPRAVEDNICIMA JER CE VAS BUDETE LI TAKO CINILI, VATRA PRZITI" (11-13)
Abu Sakkar

#2169 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Abu Sakkar »

tesanj wrote:Mujke82.vec sam te pitao jednom, pa bih molio da mi odgovoris na ovo. "NE DRZITE STRANU NEPRAVEDNICIMA JER CE VAS BUDETE LI TAKO CINILI, VATRA PRZITI" (11-13)
Istini za volju, ista mišljenja koja citira mujke drže, ili su držai u prošlosti i mnogi drugi učenjaci drugih menhedža. Nije to isključivo "saudijsko". Nebitno što se s tim mišljenjen ja, ti, peti, deseti, en slažemo. Postoji, kao i o većini sličnih stvari razalz među učenjacima... Sad, dal' saudijski muftija i citirana ulema drže to mišljenje zbog ili pod uticajem režima, ili su u njega uvjereni nije naše da sudimo.

Znaš, i Butti je stajao uz Assada. I ulema u Iraku uz Sadama itd.. da ne idemo u historiju dalje..
tesanj

#2170 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by tesanj »

mujke82 wrote:
tesanj wrote:Mujke82 vidim da si upucen u vjeru, sta kazes o ovom ajetu. "NE DRZITE STRANU NEPRAVEDNICIMA JER CE VAS BUDETE LI TAKO CINILI, VATRA PRZITI".(11-13)

Cuj sta kazem, ko sam ja da tumacim Allahove ajete, da mene Allah sacuva od toga amin

Pogledaj sta je Poslanik sallallahu `alejhi wa salam rekao i kako su ga razumjele prve generacije muslimana
Jel ti treba tumac za ovo??
tesanj

#2171 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by tesanj »

Abu Sakkar wrote:
tesanj wrote:Mujke82.vec sam te pitao jednom, pa bih molio da mi odgovoris na ovo. "NE DRZITE STRANU NEPRAVEDNICIMA JER CE VAS BUDETE LI TAKO CINILI, VATRA PRZITI" (11-13)
Istini za volju, ista mišljenja koja citira mujke drže, ili su držai u prošlosti i mnogi drugi učenjaci drugih menhedža. Nije to isključivo "saudijsko". Nebitno što se s tim mišljenjen ja, ti, peti, deseti, en slažemo. Postoji, kao i o većini sličnih stvari razalz među učenjacima... Sad, dal' saudijski muftija i citirana ulema drže to mišljenje zbog ili pod uticajem režima, ili su u njega uvjereni nije naše da sudimo.

Znaš, i Butti je stajao uz Assada. I ulema u Iraku uz Sadama itd.. da ne idemo u historiju dalje..
Pa zar nije tu problem. Svako ima svog ucenjaka na kojeg se moze pozvati, smatram da je upravo tu problem mnoge knjige smo izjednacili s Kuranom, i zbog toga nam se sve ovo desava.
moranadruga

#2172 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by moranadruga »

Image[/url]

[url=http://]ImageShack.us[/url]

Strašno!Varvarski cin.....
Pro

#2173 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Pro »

Nikome ne smeta Saudijska Arabija, no pitanje je koliko oni rade u skladu sa Islamom i Šerijatom.

Odakle je izvor da je to Erdogan rekao u vezi Izraela?

Ne volim te teorije zavjere, no Izrael je poseban slučaj. Imaju potporu određenih država i oni to maksimalno koriste. Rak rana svijeta.
Abu Sakkar

#2174 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Abu Sakkar »

tesanj wrote:
Abu Sakkar wrote:

Pa zar nije tu problem. Svako ima svog ucenjaka na kojeg se moze pozvati, smatram da je upravo tu problem mnoge knjige smo izjednacili s Kuranom, i zbog toga nam se sve ovo desava.
Pa i jest, i nije problem. Ja volim npr., što je tako, taj plurarizam u okviru ehlu suneta. Mene ne smetaju ni selefije, ni hanefije, niti bilo koji drugi menhedž. Druižim se sa svima rado... Problem je u nama što nismo u stanju prihvatiti ništa do ono "moje". I tu "bolest" nose svi, bez obzira na "menhedž". Ja znam i sufije koji se za vratove fataju čiji je tarikat "taj", čiji šejh je šejh a drugi papak itd....

helem, da ne odemo od tome...
Abu Sakkar

#2175 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Abu Sakkar »

Pro wrote:Nikome ne smeta Saudijska Arabija, no pitanje je koliko oni rade u skladu sa Islamom i Šerijatom.

Odakle je izvor da je to Erdogan rekao u vezi Izraela?

Ne volim te teorije zavjere, no Izrael je poseban slučaj. Imaju potporu određenih država i oni to maksimalno koriste. Rak rana svijeta.
NewYork Times je o tome pisao ima par dana npr. Nije to baš nešto što je zavijeno u velo tajne.
Post Reply