Istočno Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#2151 Re: Istočno Sarajevo

Post by sabina1 »

Mario979 wrote:
Black swan wrote:kakva se ono crkva gradi od luksora kad se gleda prema brdu suprotno od dobrinje :D
i kakva je ono fabrika iza luksora oće li se moći graditi dalje
Ja sam u Luksoru primjetio da je među ostalom štampom za goste u ponudi i Avaz i da ga gosti čitaju.
Jeli u Luksoru ima toliko gostiju iz federacije da zbog njih drže Avaz. Nisam primjetio ni u jednom kafiću u Sarajevu da ima Glas Srpske.
Nisam dugo bila u Istočnom Sarajevu ali se usuđujem da odgovorim na ovo tvoje oštroumno pitanje.
Broj federalnih gostiju varira od dana do dana. Taj kafić je poznat kao mjesto brojnih oscilacija tako da su federalni gosti najčešći u periodu 9:00-11:45 odnosno od 16:00-18:00.

Dnevni Avaz je ključan u ovoj navali jer gosti iz Federacije željni Radončićevih opservacija u formatu novine nemaju mnogo mjesta u Sarajevu gdje ga mogu javno čitati pa je ovaj lukavički kafić prava Meka i hodočašće...

Što se tiče nekadašnjeg banjalučkog "Glasa" , on se nikada nije čitao u Sarajevu ni prije rata a nakon rata se može čitati online u svakom kafiću u Sarajevu koji ima internet posjetom na web sajt pomenute novine koja sada nosi drugo ime.
Nadam se da sam pomogla.
Nema na čemu.
mayab

#2152 Re: Istočno Sarajevo

Post by mayab »

Ovo mene brine.......

:lol: :lol: :lol:
falcon_iv

#2153 Re: Istočno Sarajevo

Post by falcon_iv »

У парку Гаврила Принципa засађено дрвеће

У парку Гаврила Принципа завршен је пројекат садње стабала и зеленила. Посадјено је 60 стабла црногоричног и бјелогоричног дрвећа, бјелогорично и црногорично жбуње и руже. Значајно учешће у овом пројекту су узели и сами грађани наше општине који су покренули акцију „Оплеменимо наш парк“ и скупили значајан дио средства. Учешће у овој акцији су узела и удружења „Ресурс“ и „Мотус Адулесценти“ који су заједно са грађанима општине скупили средства за набавку садница стабала и грмља. Општина Источно Ново Сарајево је финансирала радове, превоз садница из расадника и набавку ружа и дијела украсног грмља. Реализацијом овог пројекта је парк Гаврила Принципа заиста оплемењен и захваљујемо се свим грађанима и удружењима који су у томе помогли.

Image

Image

Image

Image

Image

Image
falcon_iv

#2154 Re: Istočno Sarajevo

Post by falcon_iv »

Novogradnja u Hilandarskoj i u Ulici Prve sarajevske brigade...

Blok 2, Hilandarska
Image

Image

Image

Lamela 2

Image

Image

Image

Image

Image

Image
http://akvamontmerc.com/objekti/11

Lamela 2
Image

Image
bogibatina

#2155 Re: Istočno Sarajevo

Post by bogibatina »

Kakav je restoran 'Lovac na Jelene'? Je li dobra hrana?
dpjokala26

#2156 Re: Istočno Sarajevo

Post by dpjokala26 »

tvsabina wrote:.

Dnevni Avaz je ključan u ovoj navali jer gosti iz Federacije željni Radončićevih opservacija u formatu novine nemaju mnogo mjesta u Sarajevu gdje ga mogu javno čitati pa je ovaj lukavički kafić prava Meka i hodočašće...

Što se tiče nekadašnjeg banjalučkog "Glasa" , on se nikada nije čitao u Sarajevu ni prije rata a nakon rata se može čitati online u svakom kafiću u Sarajevu koji ima internet posjetom na web sajt pomenute novine koja sada nosi drugo ime.
Nadam se da sam pomogla.
Nema na čemu.
:lol: jok, nikako se avaz ne cita. :novine: jos mu reci da je glavni hit u sarajevu citanje glasa koncila.povjerovat ce ti. :roll:
LiP again

#2157 Re: Istočno Sarajevo

Post by LiP again »

bogibatina wrote:Kakav je restoran 'Lovac na Jelene'? Je li dobra hrana?
Odlicna hrana, iako bi, ocjenjujuci interijer, pomislio drugacije. :D Klopa za 10.
CSKA

#2158 Re: Istočno Sarajevo

Post by CSKA »

Je li istina da Sinisa Dodik pravi motel u Spasovdanskoj.Gore na cosku,pored zgrade civilne zastite i one gradske vlade.
JThomas

#2159 Re: Istočno Sarajevo

Post by JThomas »

dpjokala26 wrote:
tvsabina wrote:.

Nadam se da sam pomogla.
Nema na čemu.
:lol: jok, nikako se avaz ne cita. :novine: jos mu reci da je glavni hit u sarajevu citanje glasa koncila.povjerovat ce ti. :roll:
pa kako je u zavadi sa SDA sve manje, realno. a svim pisanim medijima i ovako opada tiraž.
razonoda

#2160 Re: Istočno Sarajevo

Post by razonoda »

Black swan wrote:u luksoru sam prvi i jedini put doživio situaciju da stariji lik u trenirci :D mene pušta da izađem prvi
a ja njega
neka gospodine izvolite
neka gospodine izvolite vi

mogli smo do sutra kao u simsonima kada nelson pušta onu babu s parkinga :D a ona njega :D

sve čudno ali kako u trenirci... maniri su za nekog u odijelu :D
:-D sto ne napisa da si i ti bio u trenerci. :lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2161 Re: Istočno Sarajevo

Post by Truba »

u trenirci samo po federaciji da se uklopim :thumbup: :bih:
falcon_iv

#2162 Re: Istočno Sarajevo

Post by falcon_iv »

CSKA wrote:Je li istina da Sinisa Dodik pravi motel u Spasovdanskoj.Gore na cosku,pored zgrade civilne zastite i one gradske vlade.
Prica se da taj objekat pravi Telekom i u njemu ce biti sjediste regionalnog telekoma Sarajevsko-romanijske regije.
CSKA

#2163 Re: Istočno Sarajevo

Post by CSKA »

falcon_iv wrote:
CSKA wrote:Je li istina da Sinisa Dodik pravi motel u Spasovdanskoj.Gore na cosku,pored zgrade civilne zastite i one gradske vlade.
Prica se da taj objekat pravi Telekom i u njemu ce biti sjediste regionalnog telekoma Sarajevsko-romanijske regije.
Hvala....

Ovaj info sam dobio od jedne frizerke :D ,pa sam zato morao da provjerim.
razonoda

#2164 Re: Istočno Sarajevo

Post by razonoda »

:lol: oba izvora su na dobrom glasu.
dzemaludin007

#2165 Re: Istočno Sarajevo

Post by dzemaludin007 »

KAd je Lelekom u pitanju, onda ce i zavrsiti objekat, oni barem ne kubure sa parama :D
dzemaludin007

#2166 Re: Istočno Sarajevo

Post by dzemaludin007 »

Je l' u Tušu u IS samo hipermarket zatvoren, ili komplet cijeli objekat? Nisam bio 100 godina, znam da je bio DM Drogerie-a, NY, Apoteka i tako to ?! :izet: :D :sax:
CSKA

#2167 Re: Istočno Sarajevo

Post by CSKA »

Zatvoren je samo granap,rade jos butici.Mada tamo nema zive duse vise i ono ce se uskoro sve pozatvarati.
cico x

#2168 Re: Istočno Sarajevo

Post by cico x »

Dino777 wrote:
dulekrele wrote:
Dino777 wrote:Gdje ima da se kupi pirotehnika ovdje u Lukavici,neki dio commerce..jel najblize Tomu?
zgrada stambena uz cestu kad se krene od Toma prema Tusu tj. zgrada uz pumpu mandic...medutim nisam siguran da to vise radi
Zahvaljujem puno
Nista to,ovo je bolja radnja :)
https://www.facebook.com/pirotehniksarajevo?ref=hl
falcon_iv

#2169 Re: Istočno Sarajevo

Post by falcon_iv »

U dijelu opštine Istočno Novo Sarajevo koji je najatraktivniji za
izgradnju poslovnih objekata nalazi se jezero. Slabo pristupačan teren i nepostojanje plana za njegovo uređenje razlozi su što mnogi stanovnici Istočnog Sarajeva ne znaju da jezero postoji. Oni koji znaju apeluju da se ono uredi i sačuva.

https://www.youtube.com/watch?v=ajh942g ... ture=share
Dobrinja80

#2170 Re: Istočno Sarajevo

Post by Dobrinja80 »

falcon_iv wrote:U dijelu opštine Istočno Novo Sarajevo koji je najatraktivniji za
izgradnju poslovnih objekata nalazi se jezero. Slabo pristupačan teren i nepostojanje plana za njegovo uređenje razlozi su što mnogi stanovnici Istočnog Sarajeva ne znaju da jezero postoji. Oni koji znaju apeluju da se ono uredi i sačuva.

https://www.youtube.com/watch?v=ajh942g ... ture=share

Bilo bi zaista šteta uništiti to jezero.
Jedno jezero je već uništeno u Sarajevu, a od njega je ostalo samo to da se danas taj dio grada zove jezero.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#2171 Re: Istočno Sarajevo

Post by sabina1 »

Neku noć sam u automobilu prošla pored osnovne škole koja dođe sa lijeve strane kada se putuje od Aerodroma prema Kuli i ušla u Dobrinju.
Mrkli mrak je oko škole. Strahovito. Nevjerovatno. Vidjela sam dječicu kako baterijskim lampama sebi osvjetljavaju put prema kući.

Sramotno , jadno i užasno u 21. stoljeću....

Jadna djeca :sad:
Truba

#2172 Re: Istočno Sarajevo

Post by Truba »

jaoj kako je loše očišćeno
zapravo i nije ćišćeno samo utaban snijeg i po glavnim džadama

zaista žalosno
Truba

#2173 Re: Istočno Sarajevo

Post by Truba »

meni nije... :mrgreen:
mozda kilometar
StupskaBitanga

#2174 Re: Istočno Sarajevo

Post by StupskaBitanga »

ne očekuj ništa
ODB

#2175 Re: Istočno Sarajevo

Post by ODB »

Kakav kilometar :lol: Ima i 10 od autobuske u SA
od autubske na dobrinji (RS) ima manje od kilometar od Spasovdanske ako se ne varam
Post Reply