Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
General ne moze zajedno sa Zahom, pa ko bi iznio loptu do Misketa ili dao bekovima loptu ma nema sanse da 2 klasicna zadnja vezna igraju tj. destruktivca pa sjebali bi sebe samog sa ovim.
Medunjanin zna lopte i od velike je pomoci u kreaciji igre.
Rahimic ili General jedan samo uz Medunjanina kao u Francuskoj ehh da je mladji bar 2g
Last edited by DonVito on 22/03/2013 11:06, edited 1 time in total.
ultima_palabra wrote:Taj sastav bi primio tri u prvom poluvremenu. Igraće Medunjanin umjesto Stevanovića.
Sto bi primio 3?? Kako ce Medunjanin umjesto Steve toliko defanzivno pojacati ekipu? KAda idu okomito normalno da ce i nasa krila suzavati, kada idu po strani, nemogu nam nista sa duplim bokovima..
Ako bi vec trebali ubaciti klasicnog igraca sredine terena (citaj Medu), onda bih ja radije izvadio Vedu nego desno krilo Stevu. To je ustvari i bio sastav koji sam prizeljkivao...Ako budu dupli bokovi, dobijamo..
Ljudi, kad neko napise formaciju, nemojte gledati "rupe" koje su izmedju imena igraca na tom "papiru". PA i Lulic i Stevo su vezni u defanzivi... Ali i ja sam za to da igra Medo, ali krila nam trebaju!
tony montana wrote:BiH - Grčka 1,95 - 3,15 - 3,50 Kakve su ovo kvote ko da ne igramo protiv 12-o plasirane ekipe na svijetu..
navlaka!..khm...khm. bosnjaci u prvom redu (citaj - SVI) a potom i prosjecni kladionicar u europi ce mahom (a i na osnovu trenutne situacije na tabeli) naravno gledat domacinu Bosni dat keca. Dok se sve silji mescini za X-a.
Daj Boze da bude sto vise dobitnika sa kecom na tiketu (btw, jedan od njih je i pisac ovije redova)
Ocekujem da ce sljedece godine u finalu lige prvaka bar jedan strucnjak sa foruma biti Sve neki takticari u pm ..
Cujemo se nakon utakmice .. Svaku vazniju utakmicu smo gubili .. Sad ako ne dobijemo prestat cu pratiti nogomet !
ultima_palabra wrote:Taj sastav bi primio tri u prvom poluvremenu. Igraće Medunjanin umjesto Stevanovića.
Sto bi primio 3?? Kako ce Medunjanin umjesto Steve toliko defanzivno pojacati ekipu? KAda idu okomito normalno da ce i nasa krila suzavati, kada idu po strani, nemogu nam nista sa duplim bokovima..
Ako bi vec trebali ubaciti klasicnog igraca sredine terena (citaj Medu), onda bih ja radije izvadio Vedu nego desno krilo Stevu. To je ustvari i bio sastav koji sam prizeljkivao...Ako budu dupli bokovi, dobijamo..
Fakat vidis da slabasni Steva moze pomoci u def. a igrati sa jednim zadnjem veznim samo nam moze naskoditi uostalom dijete ne igra u klubu izgorio bi.. samo svjez u 2p kraj umorni toliko koliko grka moze da pomogne.
Uz Misketa takav kakav malo trci a da su Dzeko i Ibisevic u spicu plus nasa takva kakva je spora odbrana, ovo moze na nekim virtualnim igricama FIFA/PES, nema sanse moramo zbiti sredinu kao i grci i cekati greske, nema ovdje je sahovska borba ljudi ne mozes se sa njima nadigravati, malo je repki koje mogu u ovom sistemu izaci protiv Grcke.
Last edited by DonVito on 22/03/2013 11:15, edited 1 time in total.
Primio bi 100%, ekipa bi ti se raspala na 5 defanzivnih i 5 ofanzivnih igrača bez poveznice... vidi Francuska na Koševu, gdje je bio sličan sastav.
Jednostavno, sredina danas dobija utakmice, džaba ofanzivci ako nemaš loptu i kompaktnost... sad Vedo ili Steva, to su već nijanse. Ja bih išao sa Vedom, jer Stevanović sa svojom brzinom može biti jako oružje sa klupe, a startovanje u ovakvoj utakmicu mu može biti pritisak.
MOSALJOZE wrote:A Zavatoni prati malo.Sušić je rekao igram sa jednim zadnjim veznim i ibišević MORA igrati.Da igramo na strani igrali bi sa dva zadnja vezna ali sad samo sa jednim
Nisam ja ni rekao da će ovako biti...samo da ja mislim da bi trebalo opreznije i po krilima probijati, jer njihovi bekovi će izletati naprijed, a naročito Torosidis (zato je pametno da lijevog beka igra Zukanović, a ne Lulić)...
Ne bi se smijelo jurišati večeras, jer Grci su opasniji na strani nego kući...rezultati njihovih zadnjih 7 utakmica (od evropskog prvenstva na ovamo) to pokazuju...5 (W) 2 (D) 0 (L)
Grci na strani (4-0-0)...uz gol razliku 7-3
Grci kući (1-2-0)...uz gol razliku 2-0
Smanjiti euforiju i odigrati pametno...pobjediti možemo...i hoćemo ako odigramo pametno
Fakat vidis da slabasni Steva moze pomoci u def. a igrati sa jednim zadnjem veznim
Uz Misketa takav kakav malo trci a da su Dzeko i Ibisevic u spicu plus nasa takva kakva je spora odbrana, ovo moze na nekim virtualnim igricama FIFA/PES, nema sanse moramo zbiti sredinu kao i grci i cekati greske, nema ovdje je sahovska borba ljudi ne mozes se sa njima nadigravati, malo je repki koje mogu u ovom sistemu izaci protiv Grcke.
Kakav Ibisevic...Vidis da ti velim da bih i ja da igra Medo, ali ne umjesto Steve nego Vede. A da bi primili 3 za poluvrijeme sa i Vedom i Stevom, i to nebi...
Velim gore 4-5-1 >>> 4-3-3 je dobitna kombinacija.
MA sta glavu razbijam, ufatime nervoza i to jaca malo... Kako ih postavi, postavi...
Formacija BiH ce biti u obliku dijamanta, sa zadnjim veznim zahirovicem, desno medunjanin, lijevo lulic, naprijed misimovic. U napadu dzeko i ibisevic.
Grcki desni bek Vasilis Torosidis će istrčavati naprijed da pomogne sredini, a odbrani ce pomagati lijevi bek Tzavellas. Karagounis će biti par metara ispred odbrane i udvajati nase napadace. Cholempas ce biti lijevo krilo i istrcavati u napad, a Katsouranis će se držati desne strane bez previše izlijetanja.
Sudeci po ovome mozemo ocekivati napade po nasoj desnoj strani gdje se nalazi Medunjanin. Tu ce mu pomagati Zahirovic sto otvara prostor da se na praznoj lijevoj strani doda Samarasu.
Formacija BiH ce biti u obliku dijamanta, sa zadnjim veznim zahirovicem, desno medunjanin, lijevo lulic, naprijed misimovic. U napadu dzeko i ibisevic.
duh_sa_sjekirom wrote:
Ako sutra odigramo neriješeno i pobijedimo sve do kraja, bili bi prvi u grupi (bez obzira na Grke) i ne vidim kako bi to mogli opet ići u Portugal (baraž)?
Bogami su mnogi ovdje optimistični kad su sigurni u dvije pobjede protiv Slovaka
Ne radi se o optimizmu već o mogućim raspletima u grupi, čisto teoretski.
Grčka je dobila Slovake u obje utakmice. Ako mi ne možemo dobiti ni njih ni Grke, nismo ni zaslužili da direktno idemo dalje. Najbolja opcija za nas je da pobijedimo Grke a da Slovaci ne pobijede. (BiH-13, GR-10, SVK-7 ili 8 )
Najgora opcija je da mi izgubimo večeras a da Slovaci dobiju.(GR-13, BiH-10, SVK-10)
Solidna opcija je da mi i Grci remiziramo, ali da Slovaci ne pobijede.(BiH-11, GR-11, SVK-7 ili 8 )
Loša varijanta je i da mi večeras remiziramo a da Slovaci pobijede. (BiH-11, GR-11, SVK-10)