TV uređaji - sve o tome

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
zomri

#2151 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by zomri »

semirsar wrote:
zomri wrote:vidim kod stanića stigao jedan ovogodišnji model OLEDa. 55ca, C6 - cijena prava sitnica :-)

stari modeli, stari i po 3 godine, vjerovatno izložbeni, zadržali iste cijene između 4-5K :shock:
Ti kao oled strucnjak nam najbolje meres kasti... valja l' 'vo cemu? :mrgreen:
https://technoshop.ba/proizvodi/tv-i-au ... 980v-2240/
cijena, ma ni spominjajem je, sitnica, ono bas :skoljka: :run:
jok ba, ne valja to ništa :mrgreen:
semirsar

#2152 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by semirsar »

zomri wrote:
semirsar wrote:
zomri wrote:vidim kod stanića stigao jedan ovogodišnji model OLEDa. 55ca, C6 - cijena prava sitnica :-)

stari modeli, stari i po 3 godine, vjerovatno izložbeni, zadržali iste cijene između 4-5K :shock:
Ti kao oled strucnjak nam najbolje meres kasti... valja l' 'vo cemu? :mrgreen:
https://technoshop.ba/proizvodi/tv-i-au ... 980v-2240/
cijena, ma ni spominjajem je, sitnica, ono bas :skoljka: :run:
jok ba, ne valja to ništa :mrgreen:
I pretpostavio sam, haj, spasio si me, da se ne zavalim djaba, ko zna kad bi ga oplakao :lol:
MTV

#2153 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by MTV »

Cijena :shock: :shock: :shock: :shock:
Arminovski

#2154 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Arminovski »

zlo zlo wrote:Image

:mrgreen:
Ne znam je li isto sada, imam philipsov tv star oko 2,5 godine. Ambient svjetlo i slika su super samo software mu je katastrofa. Najveci problem je hdcp. Imam sonijev android telefon i ne pricaju uopste tako da mozes manje vise zaboraviti miracast. Mozes svoje snimljene filmove pogledati na tv-u i slike jednu po jednu (komplikovano) i to je to. Koliko sam citao problem je sa Philipsom...
ek

#2155 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by ek »

Ima li kakvih sniženja za nastupajuće praznike? Ili se ni tu ne treba nadati.
nedims

#2156 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by nedims »

ek wrote:Ima li kakvih sniženja za nastupajuće praznike? Ili se ni tu ne treba nadati.
Naravno da ima...ustvari bice ih.
Prosle godine, tokom decembra, pa sve do sredine januara ove godine, bilo je ozbiljnjih snizenja. Mislim da strpljivi ljudi mogu dosta ustediti. Ja nisam to iskoristio jer sam bio kandidat za oled TV a njih nije bilo u onoj cjenovnoj mjeri meni dostupnoj. Jos uvijek cekam ... ali, mislim da jos nije vrijeme za snizenje oled TV-a ... pa cu i ja u decembarsko-januarskim snizenjima kupiti TV.
zomri

#2157 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by zomri »

oledi po svoj prilici neće pasti još 2 godine dok se ne otvori nova fabrika. možda bude neki model sa izloga snižen i to je to.

juče sam baš gledao sonyjev flagship model 930d, 6000km+. poslije svakodnevnog gledanja u oled nisam uopšte bio impresioniran. slika je za nekoliko klasa lošija, a tv skuplji. tako kad gledaš, oled i nije tako skup.
zlo zlo

#2158 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by zlo zlo »

nedims wrote:
ek wrote:Ima li kakvih sniženja za nastupajuće praznike? Ili se ni tu ne treba nadati.
Prosle godine, tokom decembra, pa sve do sredine januara ove godine, bilo je ozbiljnjih snizenja. Mislim da strpljivi ljudi mogu dosta ustediti. Ja nisam to iskoristio jer sam bio kandidat za oled TV a njih nije bilo u onoj cjenovnoj mjeri meni dostupnoj. Jos uvijek cekam ... ali, mislim da jos nije vrijeme za snizenje oled TV-a ... pa cu i ja u decembarsko-januarskim snizenjima kupiti TV.

nemoj zaboravit danas pogledat sniženja zbog crnog petka :D i kupi već jednom taj tv :lol:
nedims

#2159 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by nedims »

zlo zlo wrote:
nedims wrote:

nemoj zaboravit danas pogledat sniženja zbog crnog petka :D i kupi već jednom taj tv :lol:
Kada sam vidjeo najave snizenja do 70% ... rekoh, evo ga. Ipak ja imam srece. Kad ono... snizenje djecijih ruksaka 71%...a sve ostalo od 10+%. i nesto sitno. Los je nas crni petak...valjda se zato i zove crni petak.
Naravno da cu kupiti...nemoj me pozurivati...ja se nadam ustedi od najmanje 500 KM za dva televizora u narednih trdesetak dana. Moras priznati...vrijedi sacekati.
kakaljin

#2160 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by kakaljin »

Iako tema nije za ovog pitanja, treba mi pomoc.

Znaci imam SONY lcd KDL-52V4000, ovo je stariji model i danas mi je slika postala crna, zvuk se cuje i sve ostalo normalno radi prebacivanje kanala, ali slika je crna preko cijelog ekrana. Jeli mu ovo dosao kraj ili ima nade za popravak.

Hvala
channel10

#2161 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by channel10 »

@nedims, dabogda da ces toliko ustediti. De stavi ovdje sta želiš kupiti(mislim na šifre tv-a),pa da upratimo.
I to sto kupiš i ustedis recimo 200-300 KM, to si sigurno mogao ustediti i na prijašnjem sniženje,jer oni samo vrte iste cijene.
Imaš neka sniženja na dr.techno pa pogledaj sta ima.
nedims

#2162 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by nedims »

zomri wrote:oledi po svoj prilici neće pasti još 2 godine dok se ne otvori nova fabrika. možda bude neki model sa izloga snižen i to je to.

juče sam baš gledao sonyjev flagship model 930d, 6000km+. poslije svakodnevnog gledanja u oled nisam uopšte bio impresioniran. slika je za nekoliko klasa lošija, a tv skuplji. tako kad gledaš, oled i nije tako skup.
I ja mislim tako...
Jos kada uzmes u obzir da 3D ide u istoriju, a full HD polako nestaje, a k tome proizvodjaci skrivaju, ko zmija noge, na koliko Hz radi njihov TV...te uvodjenje neke cudne ali markentiski sjajne terminologije o kojoj prosjecan kupac pojma nema... svi putevi vode ka oledu...i budi siguran da jedan ogroman broj ljudi ima vrlo ozbiljne probleme kod kupovine televizora. Meni je neracionalno dati toliko novca za oled i prestao sam razmisljati o njemu.Prodje mi, bez veze, cijela godina jer sam se ja odlucio na oled.
nedims

#2163 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by nedims »

channel10 wrote:@nedims, dabogda da ces toliko ustediti. De stavi ovdje sta želiš kupiti(mislim na šifre tv-a),pa da upratimo.
I to sto kupiš i ustedis recimo 200-300 KM, to si sigurno mogao ustediti i na prijašnjem sniženje,jer oni samo vrte iste cijene.
Imaš neka sniženja na dr.techno pa pogledaj sta ima.
Kolega @channel10
Hvala na ponudi...ali... pratim ja to vise od jedne godine i savrseno tacno znam gdje i kada ce biti snizenja. Informacije radi...u prvoj polovini januara bila su odlicna snizenja, a slicno je bilo i u drugoj polovici decembra. Nigdje mi se ne zuri...imam ja jos uvijek dobre televizore kod kuce. A sto se tice ustede...ako bude kao prosle godine...toplo se nadam ustedi od preko 500 KM. Dr.tehno zna dati solidne popuste i mislim da su ova snizenja vec u rangu
pravih snizenja.
Hvala ti na ponudi i sugestijama...
Last edited by nedims on 25/11/2016 19:07, edited 1 time in total.
zlo zlo

#2164 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by zlo zlo »

ima sad u mepasu nagradna igra, nagrada oled tv, ako dobim, prodajem ti :lol:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#2165 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by konektovan »

Je l' ima neko iskustva sa VOX televizorima????? Posto sam limitiran sa novcanicama, :D a treba mi najmanje 48" tv, i jos da je smart, to je najjeftinija ponuda kod nas koliiko sam upratio?!
channel10

#2166 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by channel10 »

Daj Bože, jer oni na tim snizenjima vrte iste cijene. Znaci ako je na prošlom sniženju neki tv bio 1400, nakon par mjeseci, na sljedećem će biti 50 KM niže.
Tu dolazimo do toga da li se isplati čekati toliko zbog 50KM?
Meni ce recimo trebati jos jedan tv u narednih pola godine, ali problem je sto se ne može naći jeftin,a dobar :).
I ja cu pratiti akcije,ali vrlo se teško odlučiti za kupovinu nekog jer su kod nas cijene previsoke za sve modele. Marže su im previsoke, a mi tu ne možemo ništa.
nedims

#2167 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by nedims »

zlo zlo wrote:ima sad u mepasu nagradna igra, nagrada oled tv, ako dobim, prodajem ti :lol:
Drzim te za rijec :thumbup:
channel10

#2168 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by channel10 »

konektovan wrote:Je l' ima neko iskustva sa VOX televizorima????? Posto sam limitiran sa novcanicama, :D a treba mi najmanje 48" tv, i jos da je smart, to je najjeftinija ponuda kod nas koliiko sam upratio?!
Kupiš obični Samsung 48 i android box :D. Vjerovatno malo skuplje od voxa, ali je zato Samsung.
boogy

#2169 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by boogy »

konektovan

#2170 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by konektovan »

channel10 wrote:
konektovan wrote:Je l' ima neko iskustva sa VOX televizorima????? Posto sam limitiran sa novcanicama, :D a treba mi najmanje 48" tv, i jos da je smart, to je najjeftinija ponuda kod nas koliiko sam upratio?!
Kupiš obični Samsung 48 i android box :D. Vjerovatno malo skuplje od voxa, ali je zato Samsung.

Budzet mi je nekih 700-750 KM, a prostorija povelika, pa gliedam da hajrujem vise za manje para. :D Za android box, sta je potrebno da tv posjeduje????
nedims

#2171 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by nedims »

channel10 wrote:Daj Bože, jer oni na tim snizenjima vrte iste cijene. Znaci ako je na prošlom sniženju neki tv bio 1400, nakon par mjeseci, na sljedećem će biti 50 KM niže.
Meni ce recimo trebati jos jedan tv u narednih pola godine, ali problem je sto se ne može naći jeftin,a dobar :).
I ja cu pratiti akcije,ali vrlo se teško odlučiti za kupovinu nekog jer su kod nas cijene previsoke za sve modele. Marže su im previsoke, a mi tu ne možemo ništa.
Prema mom iskustvu ... a pratim sve ovo, tvoja filozofija je tacna, ali tokom godine. Nemoj zaboraviti... ipak trgovci moraju, krajem godine, pomalo ocistiti svoje prostore od starijih godista televizora i staviti u ponudu novije. Kada prodaju starije televizore ... nigdje neces procitati godinu proizvodnje a sada, krajem 2016 godine, naglasavaju da je TV novi i proizveden 2016 godine. Paradoksalno ali tako je kod nasih trgovaca. A...(u svijetu) naveliko se prodaje proizvodnja 2017
MTV

#2172 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by MTV »

konektovan wrote:
channel10 wrote:

Budzet mi je nekih 700-750 KM, a prostorija povelika, pa gliedam da hajrujem vise za manje para. :D Za android box, sta je potrebno da tv posjeduje????
HDMI prikljucak
channel10

#2173 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by channel10 »

Ništa brate. Samo hdmi ulaz :). Android box ti je 70-80 KM, a tv od 48 inča ćeš stvarno tesko naći za 700( mislim Samsung ili Sony). Ali su tu negdje, pa prati i ti novogodišnja sniženja.
channel10

#2174 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by channel10 »

nedims wrote:
channel10 wrote:Daj Bože, jer oni na tim snizenjima vrte iste cijene. Znaci ako je na prošlom sniženju neki tv bio 1400, nakon par mjeseci, na sljedećem će biti 50 KM niže.
Prema mom iskustvu ... a pratim sve ovo, tvoja filozofija je tacna, ali tokom godine. Nemoj zaboraviti... ipak trgovci moraju, krajem godine, pomalo ocistiti svoje prostore od starijih godista televizora i staviti u ponudu novije. Kada prodaju starije televizore ... nigdje neces procitati godinu proizvodnje a sada, krajem 2016 godine, naglasavaju da je TV novi i proizveden 2016 godine. Paradoksalno ali tako je kod nasih trgovaca. A...(u svijetu) naveliko se prodaje proizvodnja 2017
Sve je to tačno i ispravno razmišljanje, ali nije tipično za ovu zemlju i narod u njoj.
Ja sam nedavno kupio h6400 od 40 inča koji je iz 2014 za 920 KM ! Sad ti meni reci jesam li ja normalan :)? Taj tv te veličine je vjerovatno prije dvije godine koštao oko 1100-1200 KM. Sad reci jel mu ovo bila realna cijena (920 i to na sniženju)? Vidiš koliko su ga spustili u te dvije,dvije i pol godine, a mi gore govorimo o mjesecima.
konektovan

#2175 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by konektovan »

channel10 wrote:Ništa brate. Samo hdmi ulaz :). Android box ti je 70-80 KM, a tv od 48 inča ćeš stvarno tesko naći za 700( mislim Samsung ili Sony). Ali su tu negdje, pa prati i ti novogodišnja sniženja.

VOX TV LED 48" VOX48YSD450(121cm) Full ... 051/809186

Ovaj sam gledao, jer se uklapa u budzet.
Post Reply