Prevaranti na PIK-u

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#2151 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by un1ted »

KvaziExpert wrote:Instaliras neki program za testiranje, antutu na primjer i uporedis podatke sa originalom.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 4
Netacno, barem kada je antuntu u pitanju. Licno sam imao priliku da vidim da na kopiji daje iste vrijednosti kao na originalu.
Mehemed
Vozim: automobil

#2152 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Mehemed »

Vjerovatno je kvaka u tome sto nije izdrzljiv ni upola kao orginal, vjerovatno se brzo kvari...
Lounge Act

#2153 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Lounge Act »

ali ako ni jedan program to ne pokazuje tacno, kako otkriti onda, kako mozemo znati sta kupujemo
rapptor

#2154 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by rapptor »

E ovako. Ja sam pokrenuo temu o tim kopijama telefona.Niko nije htjeo sudjelovati, samo par postova, a vidi sada se pocinje ovdje na ovoj temi pricati o tome. Pa koga zanima, ja cu pisati u datoj temi, mozete procitati, da ne spamujemo ovde..
http://www.klix.ba/forum/android-telefo ... 5.html-f=1
Kofer

#2155 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Kofer »

...
Last edited by Kofer on 12/10/2013 10:53, edited 3 times in total.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#2156 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by un1ted »

Ako je tako, i benchmark pokazuje dobar rezultat, i vizuelno nema razlike, u čemu je onda kvaka?
Kvaka je u tome da pokazuje lazne specifikacije, pa tako pokazuje da imas stvarni samungov pr oceosri, 2GB rama i slicno. Do programa je kojeg svako manipulisati moze..
Kofer

#2157 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Kofer »

citizen1 wrote:nema veze i ako je obicna posta bitno je da dobije odrezak a morao je dobiti jer jedino ako salje pismo nedobija ,bilo sta drugo da se salje mora da ispuni uplatnicu,ja saljem par puta u sedmici najvise preko poste i bas sam ih pitao ako saljem kao obicnu posiljku jer ako ide iz zenice u kakanj ili sarajevo nema se potrebe stavljat kao preporuceno osim ako nije bas vredno i pitao sam sta ako zaluta reklisu mi da se dobije odsteta u vrednosti 10 x koliko je kostala posiljka a za to ti je potrebna bas ta uplatnica,
Išo do pošte,i kažu nije do nas,provjeri kod primateljove pošte,očekivao sam da će tako i biti.Neće ti oni dati šale odštetu.
citizen1

#2158 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by citizen1 »

Kofer wrote:
citizen1 wrote:nema veze i ako je obicna posta bitno je da dobije odrezak a morao je dobiti jer jedino ako salje pismo nedobija ,bilo sta drugo da se salje mora da ispuni uplatnicu,ja saljem par puta u sedmici najvise preko poste i bas sam ih pitao ako saljem kao obicnu posiljku jer ako ide iz zenice u kakanj ili sarajevo nema se potrebe stavljat kao preporuceno osim ako nije bas vredno i pitao sam sta ako zaluta reklisu mi da se dobije odsteta u vrednosti 10 x koliko je kostala posiljka a za to ti je potrebna bas ta uplatnica,
Išo do pošte,i kažu nije do nas,provjeri kod primateljove pošte,očekivao sam da će tako i biti.Neće ti oni dati šale odštetu.

TO JE NAJVECA GLIUPOST DA SU TI TAKO REKLI PO MENI TO JE KRIMINALNO DJELO SA NJIHOVE STRANE NEBI TO KOD MENE TAKO ZAVRSILO ,TI SI POSLAO PAKET SA OTKUPNINOM,ONI SU DUZNI DA GA URUCE I PRVO NAPLATE OTUP PA TEK ONDA DAJU PAKET,ZNACI NOVAC TI MORAJU DAT,NIJE TVOJE DA TI PROVJERAVAS TAMO NEKE POSTE TU SI PREDO I TU TRAZI JA BIH IM ZAPRETIO DA CU OBJAVITI U NOVINAMA PA POGLEDAJ REAKCIJU A NA KRAJU IMAS NADREDJENE NAD TIM RADNIKOM KOJI TI JE TAKO GLUPAVO ODGOVORIO,KADA SU TAKVI I JA BIH BIO JOS GORI I TJERAO DO KRAJA ,
Kofer

#2159 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Kofer »

citizen1 wrote:
Kofer wrote:

TO JE NAJVECA GLIUPOST DA SU TI TAKO REKLI PO MENI TO JE KRIMINALNO DJELO SA NJIHOVE STRANE NEBI TO KOD MENE TAKO ZAVRSILO ,TI SI POSLAO PAKET SA OTKUPNINOM,ONI SU DUZNI DA GA URUCE I PRVO NAPLATE OTUP PA TEK ONDA DAJU PAKET,ZNACI NOVAC TI MORAJU DAT,NIJE TVOJE DA TI PROVJERAVAS TAMO NEKE POSTE TU SI PREDO I TU TRAZI JA BIH IM ZAPRETIO DA CU OBJAVITI U NOVINAMA PA POGLEDAJ REAKCIJU A NA KRAJU IMAS NADREDJENE NAD TIM RADNIKOM KOJI TI JE TAKO GLUPAVO ODGOVORIO,KADA SU TAKVI I JA BIH BIO JOS GORI I TJERAO DO KRAJA ,
Ne preostaje mi ništa nego da pitam šefa pošte,ovi radnici neznaju nikad ništa.Neznam zašto ih upošljavaju.
Lopov-eliminator

#2160 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Lopov-eliminator »

Kofer wrote:
citizen1 wrote:
Kofer wrote:

Ne preostaje mi ništa nego da pitam šefa pošte,ovi radnici neznaju nikad ništa.Neznam zašto ih upošljavaju.
To je krivično djelo s njihove strane, oni imaju nalog koji nisu izvršili a to je da tebi dostave pare i to nisu uradili nego su završile Boga pitaj gdje. Jedino da pitaš nekog iznad njih. Upošljavaju radnike preko veze to je jasno kao dan. Ti radnici su kao mutavi, znam kad sam slao nešto preko pošte od radnika nisam nikako mogo saznat kolika će bit poštarina, dam futavcu sve podatke (tip pošiljke, vrijednost, dimenzije, težina) i koliko bi to ispalo ako je takav paket, kaže ne znam il nagađa otprilike. :-)
hali gali halid

#2161 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by hali gali halid »

http://www.pik.ba/profil/Salamon_/

Sta je s ovim likom, je li mu original ova roba?
JOINT_1921
Vozim: odlično

#2162 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by JOINT_1921 »

Ni u ludilu... :-)
mayab

#2163 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by mayab »

Jos jedan pacijent:
Detaljni opis
Auto nije na prodaju al ko ponudi dovoljno para,može se prodati,trenutno se nalazi u Njemačkoj,al ako ima zainteresiranih mušterija,mogu ga dovesti u BiH.Strane su table,rađen je po narudžbi,full oprema,sve extra.
:-) :lol: :lol: :lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2164 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Truba »

na piku se moše čudti dosta novih riječi

npr vetrina :? :? :lol: :lol: feluga :shock:
xamp

#2165 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by xamp »

Black swan wrote:na piku se moše čudti dosta novih riječi

npr vetrina :? :? :lol: :lol: feluga :shock:
Il ti ga felnaaa :D
Lopov-eliminator

#2166 Re: Prevaranti na PIK-u

Picajzla wrote:
Trebamo ga svi prijaviti tamo na piku !
Osim što kopiju prodaje original ima i još nešto. Pogledajte dojmove ostavljene ovoj radnji od lika S_A_N_I_D . U suštini dojmove su razmijenili sami sa sobom. Iza tog profila su isti ljudi koji su iza profila ove radnje, S_A_N_I_D -u je avatar bio logo Utic Plusa (isti kao na profilu radnje) ali ga je promijenio. Taj S_A_N_I_D sad prodaje taj isti S4 (a na radnji je taj S4 završen), i pod detaljno je pisalo ''radnja Utic Plus'' i drugo o radnji ali je to izbrisao. Također, u javnim pitanjima odgovara nekome ''već ste nas kontaktirali preko radnje'' . Na osnovu navedenog, i više je nego očito da su transakcije lažne a to se kažnjava suspenzijom.
Kofer

#2167 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Kofer »

Lopov-eliminator wrote:
Picajzla wrote:
Osim što kopiju prodaje original ima i još nešto. Pogledajte dojmove ostavljene ovoj radnji od lika S_A_N_I_D . U suštini dojmove su razmijenili sami sa sobom. Iza tog profila su isti ljudi koji su iza profila ove radnje, S_A_N_I_D -u je avatar bio logo Utic Plusa (isti kao na profilu radnje) ali ga je promijenio. Taj S_A_N_I_D sad prodaje taj isti S4 (a na radnji je taj S4 završen), i pod detaljno je pisalo ''radnja Utic Plus'' i drugo o radnji ali je to izbrisao. Također, u javnim pitanjima odgovara nekome ''već ste nas kontaktirali preko radnje'' . Na osnovu navedenog, i više je nego očito da su transakcije lažne a to se kažnjava suspenzijom.
Treba ga prijaviti jer govori u nekim se zemljama prodaje kao original,što znači da nije original.Kopija iz aviona se vidi.
O'zone
Globalni moderator

#2168 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by O'zone »

sorcerer

#2169 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by sorcerer »

Kofer wrote: Taj nema pametnijeg posla pato to stavlja.A od toga što je naveo ništa nije istina.
koji dio istine ti nije jasan?
Kofer

#2170 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Kofer »

sorcerer wrote:
Kofer wrote: Taj nema pametnijeg posla pato to stavlja.A od toga što je naveo ništa nije istina.
Sve je slagao.
Lopov-eliminator

#2171 Re: Prevaranti na PIK-u

Kofer wrote:
sorcerer wrote:
Sve je slagao.
Otkud znaš da je slagao, jel ga poznaješ?
Lopov-eliminator

#2172 Re: Prevaranti na PIK-u

Kofer wrote:
Lopov-eliminator wrote:

Treba ga prijaviti jer govori u nekim se zemljama prodaje kao original,što znači da nije original.Kopija iz aviona se vidi.
Uklonili su radnji dojmove koje su sami sa sobom razmijenili. Da je obični korisnik kaznili bi ih odmah banom ali pošto od radnji ovi s Pika dobivaju pare onda samo brisanje dojmova (mada bolje i to neg ništa). Nego ima još jedan greška koju su napravili, pošto profil radnje koriste za Srbiju a ovaj drugi za Bosnu, na radnji koja je u Srbiji verifikovan je broj iz Bosne, a ovom koji je iz Bosne verifikovan broj iz Srbije :lol: :lol:
Evo radnja je obnovila artikal, ovo je već bolje, napisali su da je kopija iako opet malo uljepšavaju, piše pod detaljno ''Perfetkno radi kao original i u servis smo ga nosili gdje su nam rekli da razlike nema!'' A piše u Informacijama da ima samo 512 MB RAM-a :-)
sorcerer

#2173 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by sorcerer »

Kofer wrote:
sorcerer wrote:
Sve je slagao.
jesi se to pronasao u txt-u pa te pogodilo?
BadBoy

#2174 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by BadBoy »

Zaista se nisam susretao sa ovim kopijama ranije, ali ako je tačno da ima samo 512 MB RAM-a to je mučenje za bilo koga ko da ove pare. Poređenja radi, Galaxy S (prvi Galaxy) je imao isto toliko RAM-a. Uzmite sada taj telefon i uvjerite se koliko je spor. Ovaj je samo za one kojima je bitno da iz vana izgleda kao da je S4. Ako cijenite pare i svoje živce, klonite se.
un1ted

#2175 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by un1ted »

Nevezano za kopije, s1 s custom romom na 4.2.2 je i dalje odlican telefon :)
Post Reply