Netacno, barem kada je antuntu u pitanju. Licno sam imao priliku da vidim da na kopiji daje iste vrijednosti kao na originalu.KvaziExpert wrote:Instaliras neki program za testiranje, antutu na primjer i uporedis podatke sa originalom.
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 4
Prevaranti na PIK-u
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#2151 Re: Prevaranti na PIK-u
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#2152 Re: Prevaranti na PIK-u
Vjerovatno je kvaka u tome sto nije izdrzljiv ni upola kao orginal, vjerovatno se brzo kvari...
-
Lounge Act
#2153 Re: Prevaranti na PIK-u
ali ako ni jedan program to ne pokazuje tacno, kako otkriti onda, kako mozemo znati sta kupujemo
-
rapptor
#2154 Re: Prevaranti na PIK-u
E ovako. Ja sam pokrenuo temu o tim kopijama telefona.Niko nije htjeo sudjelovati, samo par postova, a vidi sada se pocinje ovdje na ovoj temi pricati o tome. Pa koga zanima, ja cu pisati u datoj temi, mozete procitati, da ne spamujemo ovde..
http://www.klix.ba/forum/android-telefo ... 5.html-f=1
http://www.klix.ba/forum/android-telefo ... 5.html-f=1
- Kofer
#2155 Re: Prevaranti na PIK-u
...
Last edited by Kofer on 12/10/2013 10:53, edited 3 times in total.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#2156 Re: Prevaranti na PIK-u
Kvaka je u tome da pokazuje lazne specifikacije, pa tako pokazuje da imas stvarni samungov pr oceosri, 2GB rama i slicno. Do programa je kojeg svako manipulisati moze..Ako je tako, i benchmark pokazuje dobar rezultat, i vizuelno nema razlike, u čemu je onda kvaka?
- Kofer
#2157 Re: Prevaranti na PIK-u
Išo do pošte,i kažu nije do nas,provjeri kod primateljove pošte,očekivao sam da će tako i biti.Neće ti oni dati šale odštetu.citizen1 wrote:nema veze i ako je obicna posta bitno je da dobije odrezak a morao je dobiti jer jedino ako salje pismo nedobija ,bilo sta drugo da se salje mora da ispuni uplatnicu,ja saljem par puta u sedmici najvise preko poste i bas sam ih pitao ako saljem kao obicnu posiljku jer ako ide iz zenice u kakanj ili sarajevo nema se potrebe stavljat kao preporuceno osim ako nije bas vredno i pitao sam sta ako zaluta reklisu mi da se dobije odsteta u vrednosti 10 x koliko je kostala posiljka a za to ti je potrebna bas ta uplatnica,
-
citizen1
#2158 Re: Prevaranti na PIK-u
Kofer wrote:Išo do pošte,i kažu nije do nas,provjeri kod primateljove pošte,očekivao sam da će tako i biti.Neće ti oni dati šale odštetu.citizen1 wrote:nema veze i ako je obicna posta bitno je da dobije odrezak a morao je dobiti jer jedino ako salje pismo nedobija ,bilo sta drugo da se salje mora da ispuni uplatnicu,ja saljem par puta u sedmici najvise preko poste i bas sam ih pitao ako saljem kao obicnu posiljku jer ako ide iz zenice u kakanj ili sarajevo nema se potrebe stavljat kao preporuceno osim ako nije bas vredno i pitao sam sta ako zaluta reklisu mi da se dobije odsteta u vrednosti 10 x koliko je kostala posiljka a za to ti je potrebna bas ta uplatnica,
TO JE NAJVECA GLIUPOST DA SU TI TAKO REKLI PO MENI TO JE KRIMINALNO DJELO SA NJIHOVE STRANE NEBI TO KOD MENE TAKO ZAVRSILO ,TI SI POSLAO PAKET SA OTKUPNINOM,ONI SU DUZNI DA GA URUCE I PRVO NAPLATE OTUP PA TEK ONDA DAJU PAKET,ZNACI NOVAC TI MORAJU DAT,NIJE TVOJE DA TI PROVJERAVAS TAMO NEKE POSTE TU SI PREDO I TU TRAZI JA BIH IM ZAPRETIO DA CU OBJAVITI U NOVINAMA PA POGLEDAJ REAKCIJU A NA KRAJU IMAS NADREDJENE NAD TIM RADNIKOM KOJI TI JE TAKO GLUPAVO ODGOVORIO,KADA SU TAKVI I JA BIH BIO JOS GORI I TJERAO DO KRAJA ,
- Kofer
#2159 Re: Prevaranti na PIK-u
Ne preostaje mi ništa nego da pitam šefa pošte,ovi radnici neznaju nikad ništa.Neznam zašto ih upošljavaju.citizen1 wrote:Kofer wrote:Išo do pošte,i kažu nije do nas,provjeri kod primateljove pošte,očekivao sam da će tako i biti.Neće ti oni dati šale odštetu.citizen1 wrote:nema veze i ako je obicna posta bitno je da dobije odrezak a morao je dobiti jer jedino ako salje pismo nedobija ,bilo sta drugo da se salje mora da ispuni uplatnicu,ja saljem par puta u sedmici najvise preko poste i bas sam ih pitao ako saljem kao obicnu posiljku jer ako ide iz zenice u kakanj ili sarajevo nema se potrebe stavljat kao preporuceno osim ako nije bas vredno i pitao sam sta ako zaluta reklisu mi da se dobije odsteta u vrednosti 10 x koliko je kostala posiljka a za to ti je potrebna bas ta uplatnica,
TO JE NAJVECA GLIUPOST DA SU TI TAKO REKLI PO MENI TO JE KRIMINALNO DJELO SA NJIHOVE STRANE NEBI TO KOD MENE TAKO ZAVRSILO ,TI SI POSLAO PAKET SA OTKUPNINOM,ONI SU DUZNI DA GA URUCE I PRVO NAPLATE OTUP PA TEK ONDA DAJU PAKET,ZNACI NOVAC TI MORAJU DAT,NIJE TVOJE DA TI PROVJERAVAS TAMO NEKE POSTE TU SI PREDO I TU TRAZI JA BIH IM ZAPRETIO DA CU OBJAVITI U NOVINAMA PA POGLEDAJ REAKCIJU A NA KRAJU IMAS NADREDJENE NAD TIM RADNIKOM KOJI TI JE TAKO GLUPAVO ODGOVORIO,KADA SU TAKVI I JA BIH BIO JOS GORI I TJERAO DO KRAJA ,
-
Lopov-eliminator
#2160 Re: Prevaranti na PIK-u
To je krivično djelo s njihove strane, oni imaju nalog koji nisu izvršili a to je da tebi dostave pare i to nisu uradili nego su završile Boga pitaj gdje. Jedino da pitaš nekog iznad njih. Upošljavaju radnike preko veze to je jasno kao dan. Ti radnici su kao mutavi, znam kad sam slao nešto preko pošte od radnika nisam nikako mogo saznat kolika će bit poštarina, dam futavcu sve podatke (tip pošiljke, vrijednost, dimenzije, težina) i koliko bi to ispalo ako je takav paket, kaže ne znam il nagađa otprilike.Kofer wrote:Ne preostaje mi ništa nego da pitam šefa pošte,ovi radnici neznaju nikad ništa.Neznam zašto ih upošljavaju.citizen1 wrote:Kofer wrote:
Išo do pošte,i kažu nije do nas,provjeri kod primateljove pošte,očekivao sam da će tako i biti.Neće ti oni dati šale odštetu.
-
hali gali halid
- JOINT_1921
- Vozim: odlično
#2162 Re: Prevaranti na PIK-u
Ni u ludilu... 
- mayab
#2163 Re: Prevaranti na PIK-u
Jos jedan pacijent:

Detaljni opis
Auto nije na prodaju al ko ponudi dovoljno para,može se prodati,trenutno se nalazi u Njemačkoj,al ako ima zainteresiranih mušterija,mogu ga dovesti u BiH.Strane su table,rađen je po narudžbi,full oprema,sve extra.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2164 Re: Prevaranti na PIK-u
na piku se moše čudti dosta novih riječi
npr vetrina
feluga 
npr vetrina
- xamp
#2165 Re: Prevaranti na PIK-u
Il ti ga felnaaaBlack swan wrote:na piku se moše čudti dosta novih riječi
npr vetrina![]()
![]()
![]()
feluga
-
Lopov-eliminator
#2166 Re: Prevaranti na PIK-u
Osim što kopiju prodaje original ima i još nešto. Pogledajte dojmove ostavljene ovoj radnji od lika S_A_N_I_D . U suštini dojmove su razmijenili sami sa sobom. Iza tog profila su isti ljudi koji su iza profila ove radnje, S_A_N_I_D -u je avatar bio logo Utic Plusa (isti kao na profilu radnje) ali ga je promijenio. Taj S_A_N_I_D sad prodaje taj isti S4 (a na radnji je taj S4 završen), i pod detaljno je pisalo ''radnja Utic Plus'' i drugo o radnji ali je to izbrisao. Također, u javnim pitanjima odgovara nekome ''već ste nas kontaktirali preko radnje'' . Na osnovu navedenog, i više je nego očito da su transakcije lažne a to se kažnjava suspenzijom.Picajzla wrote:Trebamo ga svi prijaviti tamo na piku !
- Kofer
#2167 Re: Prevaranti na PIK-u
Treba ga prijaviti jer govori u nekim se zemljama prodaje kao original,što znači da nije original.Kopija iz aviona se vidi.Lopov-eliminator wrote:Osim što kopiju prodaje original ima i još nešto. Pogledajte dojmove ostavljene ovoj radnji od lika S_A_N_I_D . U suštini dojmove su razmijenili sami sa sobom. Iza tog profila su isti ljudi koji su iza profila ove radnje, S_A_N_I_D -u je avatar bio logo Utic Plusa (isti kao na profilu radnje) ali ga je promijenio. Taj S_A_N_I_D sad prodaje taj isti S4 (a na radnji je taj S4 završen), i pod detaljno je pisalo ''radnja Utic Plus'' i drugo o radnji ali je to izbrisao. Također, u javnim pitanjima odgovara nekome ''već ste nas kontaktirali preko radnje'' . Na osnovu navedenog, i više je nego očito da su transakcije lažne a to se kažnjava suspenzijom.Picajzla wrote:Trebamo ga svi prijaviti tamo na piku !
- O'zone
- Globalni moderator
- sorcerer
#2169 Re: Prevaranti na PIK-u
koji dio istine ti nije jasan?Kofer wrote: Taj nema pametnijeg posla pato to stavlja.A od toga što je naveo ništa nije istina.
- Kofer
#2170 Re: Prevaranti na PIK-u
Sve je slagao.sorcerer wrote:koji dio istine ti nije jasan?Kofer wrote: Taj nema pametnijeg posla pato to stavlja.A od toga što je naveo ništa nije istina.
-
Lopov-eliminator
#2171 Re: Prevaranti na PIK-u
Otkud znaš da je slagao, jel ga poznaješ?Kofer wrote:Sve je slagao.sorcerer wrote:koji dio istine ti nije jasan?Kofer wrote: Taj nema pametnijeg posla pato to stavlja.A od toga što je naveo ništa nije istina.
-
Lopov-eliminator
#2172 Re: Prevaranti na PIK-u
Uklonili su radnji dojmove koje su sami sa sobom razmijenili. Da je obični korisnik kaznili bi ih odmah banom ali pošto od radnji ovi s Pika dobivaju pare onda samo brisanje dojmova (mada bolje i to neg ništa). Nego ima još jedan greška koju su napravili, pošto profil radnje koriste za Srbiju a ovaj drugi za Bosnu, na radnji koja je u Srbiji verifikovan je broj iz Bosne, a ovom koji je iz Bosne verifikovan broj iz SrbijeKofer wrote:Treba ga prijaviti jer govori u nekim se zemljama prodaje kao original,što znači da nije original.Kopija iz aviona se vidi.Lopov-eliminator wrote:Trebamo ga svi prijaviti tamo na piku !
Osim što kopiju prodaje original ima i još nešto. Pogledajte dojmove ostavljene ovoj radnji od lika S_A_N_I_D . U suštini dojmove su razmijenili sami sa sobom. Iza tog profila su isti ljudi koji su iza profila ove radnje, S_A_N_I_D -u je avatar bio logo Utic Plusa (isti kao na profilu radnje) ali ga je promijenio. Taj S_A_N_I_D sad prodaje taj isti S4 (a na radnji je taj S4 završen), i pod detaljno je pisalo ''radnja Utic Plus'' i drugo o radnji ali je to izbrisao. Također, u javnim pitanjima odgovara nekome ''već ste nas kontaktirali preko radnje'' . Na osnovu navedenog, i više je nego očito da su transakcije lažne a to se kažnjava suspenzijom.
Evo radnja je obnovila artikal, ovo je već bolje, napisali su da je kopija iako opet malo uljepšavaju, piše pod detaljno ''Perfetkno radi kao original i u servis smo ga nosili gdje su nam rekli da razlike nema!'' A piše u Informacijama da ima samo 512 MB RAM-a
- sorcerer
#2173 Re: Prevaranti na PIK-u
jesi se to pronasao u txt-u pa te pogodilo?Kofer wrote:Sve je slagao.sorcerer wrote:koji dio istine ti nije jasan?Kofer wrote: Taj nema pametnijeg posla pato to stavlja.A od toga što je naveo ništa nije istina.
-
BadBoy
#2174 Re: Prevaranti na PIK-u
Zaista se nisam susretao sa ovim kopijama ranije, ali ako je tačno da ima samo 512 MB RAM-a to je mučenje za bilo koga ko da ove pare. Poređenja radi, Galaxy S (prvi Galaxy) je imao isto toliko RAM-a. Uzmite sada taj telefon i uvjerite se koliko je spor. Ovaj je samo za one kojima je bitno da iz vana izgleda kao da je S4. Ako cijenite pare i svoje živce, klonite se.
- un1ted
#2175 Re: Prevaranti na PIK-u
Nevezano za kopije, s1 s custom romom na 4.2.2 je i dalje odlican telefon