Ako su to "predimenzionirana ocekivanja", onda ne vidim razloga zasto se ratovalo, zasto se recimo cijela Istocna Bosna nije prije rata iselila i sve dato Srbiji?-LIBERO- wrote:Ocito si imao drugacija i predimenzionirana ocekivanja.
Well, tenkovi NATO-a ti danas garantiraju da pises na domeni .ba, inace bi u najboljem slucaju pisao na domeni .com jer domena .ba ne bi postojala. Inace sretno u borbi sa fasizmom apelima i pozivima na razum.-LIBERO- wrote: Onaj ko danas prica o ukidanjima i odcjepljenjima..ulascima na tenkovima i oslobadjanjima...taj, budi siguran, ili nije normalan, ili zeli takvim izjavama izmanipulisati pojedine grupacije (da ne kazem narode) nebi li dobio njihovu podrsku na neosnovanim prizivanjima i obecanjima.
Ja nisam advokat Harisa Silajdzica, ne zanima me gdje se trenutno nalazi, jednos znam, daleko je od vlasti i budzetskih kasa. Medjutim stoji ona njegova, pogotovo nakon ove izjave Komsica kako treba priznati zlocinacko djelo Slobodana Milosevica, Radovana Karadzica i Ratka Mladica, da ce Komsic i Zlaja sa onim navlacenjem na preglasavanje Hrvata, samo BiH ogaditi Hrvatima. Rezultat Komsic predsjednikovanja je nikad jaci HDZ, nikad jaci Dragan Covic, Covic kao nikad veci piun Dodika i nikad manje BiH nakon Daytona u podrucjima gdje su Hrvati vecina.-LIBERO- wrote:Zato ti i spomenuh Silajdzica, koji je trenutno na odmoru u Turskoj, valjda zamorno bilo to ukidanje RS-a.
Poenta. Trebamo se okrenuti realnim situacijama, i realnim ocekivajia i dometima. Kada to bude jasno i nama u FBiH i njima u RS-, to ce nam biti lakse.
Vidim Zlaja i Damir, zajedno sa Covicem i Dodikom su to isto sad uradili i Bosnjacima. Pretpostaviti da ce i njima ogaditi BiH, kao i Hrvatima.
Poenta, znali su vrlo dobro Milosevic i Srbija, da moraju uraditi ogromne zlocine u BiH, kako bi dobili jedan kompaktan teritorij u BiH koji ce biti vecinski srpski, tamo gdje nikad u historiji nije bio. Znali su da moraju izvrsiti genocid, zato su i radili etnicko ciscenje da ne bi morali ubijati jos vise ljudi, zato su silovali zene jer je opste poznato u psihologiji, da se zena ne vraca na mjesto silovanja. Isto tako kad su poceli gubiti na frontu i kad su bili prisiljeni traziti primirje i Dayton, racunali su oni na umor i iscrpljenost patriotskih snaga i da ce s vremenom neke patriotske snage se pomiriti sa stanjem na terenu, zato su nakon Daytona do danas, svim silama vrsili opstrukciju povratka i normalizacije stanja. Znaci sad smo u stadiju koji su srbijanski zlocinci predvidjeli, a to je priznavanje
faktickog stanja stvorenog na planiranom genocidu i zlocinu. Znaci predvidjeli su Milosevic and co, Komsic misljenje tipa "moramo priznati fasisticko cedo Srbije, u kojem su svi nesrbi, kao krme u Teheranu, ili imaju "prava" kao crnci u KKK.
Kad je nama Komsic porucio "da mi moramo priznati RS" u stvari je rekao, "moramo priznati fasisticko-zlocinacko zivotno djelo Cosica, Milosevica, Karadzica, Mladica, Srbije itd". Ja kazem ne, ne moramo to priznati, cak naprotiv, trebamo ga jos manje priznavati i jos vise osporovati.
Inace ako ja zelim u predsjednistvu imati nekog koji ce zeliti priznavati tu tvorevinu iznad, necu kao Bosnjak glasati za Komsica, nego za Bosnjaka, jer onda je Bosna mrtva, tako da onda kud koji mili moji.
Americki ambasador je u zadnjih par dana poslao narodu dvije poruke.
Prva je da nijedan sistem nije nepromjenljiv i da se moze promijeniti na ulici. A druga poruka je bila, da BiH treba jacati oruzane snage.
Time je jasno poslao poruku patriotama, da ih trenutno prodaju i da ako zele drzavu, moraju imati jake oruzane snage, jer to je podloga svake drzave. Nema drzave bez tenkova. Politicar bez tenkova, je isto kao Mirnes Ajanovic u studiju TVBIH, kad mu ne daju progovoriti i kad mu iskljucuju mikrofon. Ako se fasizam ne moze srusiti mirnim putem, onda se treba biti spreman ga rusiti bilo kojim sredstvima, pa i tenkovima. U ostalom, fasizam u BiH nije stvaran maslinovom grancicom, nego tenkovima.