RUSIJA

Post Reply
LDLT

#2151 Re: RUSIJA

Post by LDLT »

prog321 wrote:A niska cijena nafte isto pogadja Ameriku kao i Rusiju.

Evo i ovog opet :lol: :lol: :lol:
LDLT

#2152 Re: RUSIJA

Post by LDLT »

http://www.forbes.com/sites/louiswoodhi ... upt-again/

So, if we wanted to drive Russia bankrupt now, what would we do?
All that would be needed would be for Fed Chairman Janet Yellen to implement the reforms contained in Congressman Ted Poe’s monetary reform bill, H.R. 1576. This bill calls for the Fed to name a “date and time certain,” at which time the Fed would stabilize the COMEX price of gold at the market price that pertained at that moment. (Read the bill for the details.)
Facing a situation where dollar appreciation of gold would no longer be possible, but holding costs would continue, gold investors would run for the exits, and gold prices would plummet, taking oil prices with them. The resulting reduction in Russian oil revenues would quickly put an end to Russia’s foreign adventures, and possibly to the Putin regime itself.

One element of monetary noise is the distortion of price relationships. Based upon fundamentals, gold is not worth $1,350/oz, and oil is not worth $112.00/bbl. They are worth much, much less than this—perhaps as little as $550/oz and $40/bbl respectively.
nosara

#2153 Re: RUSIJA

Post by nosara »

Rusija je definitivno na koljenima... Ofanziva u Novorusiji to najbolje pokazuje... :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#2154 Re: RUSIJA

Post by pici »

jel to gotov RAT...ono ruje nisu umješHane... :mrgreen: ...svi pucaju... :mrgreen:
prog321

#2155 Re: RUSIJA

Post by prog321 »

Rusi su trebali otvoreno uci u citavu Ukrajinu. I zavrsiti posao za tri sedmice.
Niko im nista ne moze. Za godinu dana Zapad bi sve zaboravio i nastavili dalje kao da nista nije bilo.
Ovo sto rade nije pametno.
pici

#2156 Re: RUSIJA

Post by pici »

Britanski naftni gigant BP: Niske cijene nafte i naredne tri godine
Direktor britanskog naftnog giganta BP Bob Dudley izjavio je da bi niske cijene nafte mogle potrajati i naredne tri godine.
spasiBa BaBo Putin :thumbup: :bih:

Image
LDLT

#2157 Re: RUSIJA

Post by LDLT »

pici wrote: spasiBa BaBo Putin :thumbup: :bih:

ha
In your face zapadnjaci
http://www.businessinsider.com/russia-n ... cil-2015-1
The two nations will set up a bilateral business council, which will "improve the interaction of North Korean and Russian business communities

http://time.com/3677946/kim-jong-un-ser ... ign-visit/
North Korean Leader Kim Jong Un May Visit Moscow, Russia Says

Sjeverna Koreja + Rusija
Drvenija87

#2158 Re: RUSIJA

Post by Drvenija87 »

Ceceni u sve vecem broju bjeze iz Putinove prcije za zapadne zemlje - http://www.themoscowtimes.com/news/arti ... 14793.html
zambaklija

#2159 Re: RUSIJA

Post by zambaklija »

ojha se nama svima kada putko zavitla svoje najjnovije oružje iz Sci_Fi filmova ojhaaa nam seeee... :D
LDLT

#2160 Re: RUSIJA

Post by LDLT »

Drvenija87 wrote:Ceceni u sve vecem broju bjeze iz Putinove prcije za zapadne zemlje - http://www.themoscowtimes.com/news/arti ... 14793.html

I sami Rusi bježe
Za one koji ostanu
http://finance.yahoo.com/news/russia-co ... nance.html
muzicar_iz_parka

#2161 Re: RUSIJA

Post by muzicar_iz_parka »

Drvenija87 wrote:Ceceni u sve vecem broju bjeze iz Putinove prcije za zapadne zemlje - http://www.themoscowtimes.com/news/arti ... 14793.html
I kako to šteti Putinu?
Ako ih puno ide onda mu još lakše kontrolisati Čečeniju.
A da će se oni kod kojih Čečeni dobiju azil sa njima usrećiti, teško je reći.
KAMI666

#2162 Re: RUSIJA

Post by KAMI666 »

Sta ti je bosanska logika :D Jel i kad nasi idu iz Bosne, jel i to ojha??
Zavisi samo kome, EU sigurno ne.

A sto se tice odlaska gradjana, to se desava i po EU. Recimo njemacku napustaju visoko obrazovani ljudi i sigurno ne zato sto im je med i mlijeko u Njemackoj, a ovamo im dolaze Ceceni. Sto rece govornik ispred mene, azil i socijala - takvi su ceceni. Vecu stetu EU ima u svemu ovom nego Rusija.

Prvo skoci pa onda reci "hop" 8)
jeza u ledja

#2163 Re: RUSIJA

Post by jeza u ledja »

AliceInChains wrote:u nekim zapadnim drzavama bi mu ta filozofija i prosla, ne zato sto mislim, da su ljudi gluplji, nego zato sto sam misljenja, da su Rusi politicki osvjesteniji.
:o

Sokantno kakve stvari ljudi mogu izjaviti. Stvarno sokantno! :shock:
jao_situacije

#2164 Re: RUSIJA

Post by jao_situacije »

Jeb'te se vi ovo je pravi vođa, ima čak i svoju ekšn figuru :mrgreen:

Image
nosara

#2165 Re: RUSIJA

Post by nosara »

jeza u ledja wrote:
AliceInChains wrote:u nekim zapadnim drzavama bi mu ta filozofija i prosla, ne zato sto mislim, da su ljudi gluplji, nego zato sto sam misljenja, da su Rusi politicki osvjesteniji.

I ja mislim da su, u stvari, ljudi na zapadu politicki gluplji... :D
General War

#2166 Re: RUSIJA

Post by General War »

nosara wrote:
jeza u ledja wrote:

I ja mislim da su, u stvari, ljudi na zapadu politicki gluplji... :D
...nema sta, vidi se iz prilozenog :D
A boli ih racku kakvog su nekakvi anonimusi iz jos jadnijeg regiona da ne moze biti jadniji...misljenja, posebno o politici, to nama treba zakonom zabraniti :lol:
nosara

#2167 Re: RUSIJA

Post by nosara »

Pa dok je bilo zabranjeno i zivjelo se, sad kad ste se digli na zadnje noge da, kao, nesto "odlucujete", "birate"... zivimo kao stoka, samo malo gore... :bih:
General War

#2168 Re: RUSIJA

Post by General War »

nosara wrote:Pa dok je bilo zabranjeno i zivjelo se, sad kad ste se digli na zadnje noge da, kao, nesto "odlucujete", "birate"... zivimo kao stoka, samo malo gore... :bih:
Pa tad smo i mi bili "glupi" sto se tice politike, a kad smo se propametnili... :-) :-) A nikome nije bilo zabranjeno bavljenje politikom...bujrum uclani se u savez komunista pa palamudi... :zzzz:
nosara

#2169 Re: RUSIJA

Post by nosara »

General War wrote:
nosara wrote:Pa dok je bilo zabranjeno i zivjelo se, sad kad ste se digli na zadnje noge da, kao, nesto "odlucujete", "birate"... zivimo kao stoka, samo malo gore... :bih:
Pa tad smo i mi bili "glupi" sto se tice politike, a kad smo se propametnili... :-) :-) A nikome nije bilo zabranjeno bavljenje politikom...bujrum uclani se u savez komunista pa palamudi... :zzzz:
Cuj, uclani se... :lol:

Kad su poceli "uclanjivat" kuso i repato poceli smo se raspadat u svakom smislu... :roll:
LDLT

#2170 Re: RUSIJA

Post by LDLT »

CEO Gazoproma Alexy Miller, 2008.
Fantastična predviđanja

http://www.businessinsider.com.au/gazpr ... any-2008-6
Gazprom CEO: Oil Going to $250, OPEC Can't Stop It, and We Will Be a $1 Trillion Company
:lol: :lol: :lol:
pici

#2171 Re: RUSIJA

Post by pici »

Image
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#2172 Re: RUSIJA

Post by Domaci izdajnik »

Koja budalaština..... :roll:
pici

#2173 Re: RUSIJA

Post by pici »

jaH, jaH moj TI :mrgreen:
Kudrin: Rusija beleži talas masovnih otpuštanja
Tanjug | 24. januar 2015. 16:17 |

Rusija počinje da beleži talas masovnih otpuštanja kao posledicu pada u sferi ekonomije i potrebno je da preispita gde i kako brzo troši svoje rezerve, izjavio je bivši ruski ministar finansija Aleksej Kudrin

Kudrin je podneo ostavku 2011. zbog povećanja vojne potrošnje, ali se veruje da još uvek ima poštovanje i pristup ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, naveo je Rojters.

"Predvideo sam teška vremena, ali nisam očekivao da će biti ovako teška", rekao je Kudrin za britansku agenciju na marginama Svetskog ekonomskog foruma u Davosu.

"Potrošačke cene su naglo porasle. Počela su velika otpuštanja.

Građevinski sektor beleži otpuštanja od 100.000 ljudi. Vidimo znake krize u autoindustrji. Takođe će biti značajnog usporavanja u modernizaciji i primeni zapadne tehnologije", rekao je Kudrin.

On je rekao da će ekonomija zabležiti pad od preko 4 odsto ove godine, ukoliko cena nafte ostane niska.

Sa Kudrinom na čelu ministarstva finansija, Rusija je sakupila više od 500 milijardi dolara rezervi, uključujući oko 160 milijardi dolara u dva rezervna fonda koji se mogu koristiti u teškim vremenima u cilju zaštite rublje i ekonomije.

Sa društvenom potrošnjom koja čini trećinu ukupnog budžeta i vojnom potrošnjom od 35 odsto, Rusija bi mogla da iscrpe rezervne fondove u narednih 18 meseci ukoliko cene nafte ostanu na sadašnjem nivou od 50 dolara po barelu.

"Ukoliko cena nafte ostane na 50 dolara, naš rezervni fond biće razvučen na period od tri godine, dok traje prebacivanje na nižu potrošnju i spovođenje reformi", rekao je Kudrin i dodao da bi veliki program modernizacije vojske trebalo sprovesti za 15, umesto 10 godina, čime bi se takođe uštedeo novac.

Neki evropski političari i biznismeni pozivali su proteklih sedmica na ponovo uspostavljanje odnosa sa Rusijom i ublažavanje sankcija. Kudrin je rekao da je većina zapadnih biznismena i javnog mnjenja, ipak, protiv ove ideje, što čini ukidanje sankcija malo verovatnim.

Rublja je pala na polovinu svoje vrednosti u odnosu na dolar od početka prošle godine usled pada cena nafte i zapadnih sankcija Rusiji zbog krize u Ukrajini.
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#2174 Re: RUSIJA

Post by Domaci izdajnik »

Hmm...Ameri baš čačkaju mečku na globalnom nivou, mislim da rezultat svega toga bi mogao da se sroči u onu čuvenu izreku admirala Jamamota poslije uspješnog napada na Pearl Harbour - Bojim se da smo upravo probudili uspavanog diva.
and

#2175 Re: RUSIJA

Post by and »

Lajavikrelac wrote:Hmm...Ameri baš čačkaju mečku na globalnom nivou, mislim da rezultat svega toga bi mogao da se sroči u onu čuvenu izreku admirala Jamamota poslije uspješnog napada na Pearl Harbour - Bojim se da smo upravo probudili uspavanog diva.
pa nek div sad ponudi plin po 10 feninga kubik,nek ih sjebe :mrgreen:
Post Reply