Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

U utakmici protiv Grcke osvajamo

nista
59
15%
1 bod
142
36%
3 boda
189
48%

Total votes: 390

cindrlimindrli

#2151 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by cindrlimindrli »

KPNCTNJAH wrote:malo je cudna logika pojedincima... po vama smo mi veceras morali dobiti Grke
Sto je cudna logika? Pa veceras se Grcka naguzila i molila nas da joj ga pristavimo, i normalno da smo ih
morali uzet. Da su oni nesta pokazali pa haj`, nego nista, odron na kvadrat.
Baltazar_khan

#2152 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by Baltazar_khan »

cindrlimindrli wrote:
burek_in_space wrote:U zhivot se kladim da cemo imati eventualno jedan remi i dva poraza, ma kakva nam grupa doshla tad.
Ovako optimisticki vjerovatno razmislja i nas selektor, vazno je ucestvovati.
ma ja bolje ostati kući i navijati za španiju, englesku, italiju, njemačku i ostale gigante za koje se navija i za koga se krvimo na forumima :mrgreen:

nego šta nego je važno učestvovati, ipak je to mundijal i promocija jedne male državice a da se ne spominje rat ;-)
burek_in_space

#2153 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by burek_in_space »

cindrlimindrli wrote:
burek_in_space wrote:U zhivot se kladim da cemo imati eventualno jedan remi i dva poraza, ma kakva nam grupa doshla tad.
Ovako optimisticki vjerovatno razmislja i nas selektor, vazno je ucestvovati.
Ne, ovo je realno razmishljanje gdje jedna reprezentacija, koja je igrachki limitirana kao nasha, koja muku muchi skoro dvije decenije da se uopshte plasira na neko prvenstvo ne bi trebala imati za zadatak da dodje i osvoji SP/EP, nego da se dostojno predstavi na tom zavrshnom turniru, mushki odigra tri utakmice, pa taman ih sve tri izgubila sa po 5:0.
I to se zove proces sazrijevanja jedne reprezentacije, a nikako pesimizam.
Jazzy.ba

#2154 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by Jazzy.ba »

Ja se vise veselim novim dresovima nego ovom bodu. :D

Sent from my iPhone using Tapatalk
BHF_Manijak

#2155 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by BHF_Manijak »

burek_in_space wrote: Evo ja cu ti prvi put reci da kakish ( necu reci da seres :mrgreen: ) ko foka ako ochekujesh da ostavimo neki trag na prvom prvenstvu na koje se kvalifikujemo. U zhivot se kladim da cemo imati eventualno jedan remi i dva poraza, ma kakva nam grupa doshla tad.
Ma nek si vala reko i ja sam sebi kazem :mrgreen: al' bi muda grizo sto ih nismo dokrajcili jer su zreli bili kunem ti se!!! :( :(
KPNCTNJAH wrote:Sve je to odlicno, ali ako moze neko od strucnjaka da mi objasni kako to da je ovaj rezultat nama kiks, a nije Grcima ? Covjek bi rekao da smo igrali u Zenici i da su nas uzeli rutinski... eto u uzvratnoj ce oni biti kompletni, ali bicemo i mi, jos igramo na domacem terenu... ja sam siguran da ih mozemo dobiti u Zenici... malo je cudna logika pojedincima... po vama smo mi veceras morali dobiti Grke, koji ce po vasem misljenju uzeti Slovacku u gostima, a i nas u Zenici, a mi u dvomecu sa Slovackom ne mozemo do 4 boda... :-)
A zato druze jer seljacki igraju i njima ce u Zenici k'o u dzamiji biti. Mi cemo napasti jer moramo, a oni ce cekati iz kontre da ga uliva! Jos kad dodas da ce im odbran biti kopmletna, znaci prolaz kroz nju je minimalan, zato i kazem da smo ih sad trebali dokusuriti, a oni bi tako ranjeni otisli na megdan Slovacima, tu bi im mozda i kraj bio, ovako jos su zestoko u igri, jos ako uzmu u Slovackoj, najebali smo! :roll:
Mendoza

#2156 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by Mendoza »

ljudi objektivno...koliko smo lose igrali bod je idealan...budimo realni-igrali smo slabo.da nam je onaj gol upao na pocetku umjesto stative,ubjedjen sam da bi nam havariju napravili...dobro je
Revolucionar ★

#2157 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by Revolucionar ★ »

Sto ne mogu ublehe ovakve, ne razumijem zasto se jedna ekipa poput Grcke mora srozavati i odjednom smo mi velesila za svakog u Evropi. Isto smo se digli protiv Portosa prosle godine, pa dobismo žestoko po pičci, a sjecam se ko' danas komentara : 'ta ce Portugal, osim Ronalda ( kojeg ce Spaha smotat )niko vise nije klasa. Ajmo malo realnosti, ovaj bod je velik s obzirom kakve rezultate Grci prave. Cak i novinari susjednim zemalja pisu da je BiH napravila velik posao u Grckoj i ostala neporazena.

Mi moramo nauciti cijenit svoj kvalitet, ali u isto vrijeme to ne smije znacit srozavanje protivnika, jer nepisano pravilo je da kad se to radi - STRADA SE .
Layne

#2158 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by Layne »

Nabijem ja sva vas bosance na kurac, nikad vam ništa neće valjat', od vaše reprezentacije pa do televizije koja se jedina sjetila da otkupi prava na prenos gostujućih utakmica da bi ih VI mogli gledati....i ne zaslužujemo ništa....
fortaleza

#2159 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by fortaleza »

Dodaj vedo, dodaj.......vrati miske nazad, lupa lik ko da nije normalan, ima nešto na psihičkoj bazi, stid me bilo slušati ono. :lol:
Edin H.

#2160 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by Edin H. »

emigrazione wrote:Dosli strumfovi na svoje, odigr'o pape sa Grcima u Atini 0:0 :-)
Kakve veze imaju navijaci Zelje ili Sarajeva, ionako ni jedni, ni drugi nemaju iole kvalitetnog igraca za reprezentacije.

Rezultat je na kraju OK, ali kako smo do istoga dosli :-) hvala grcki napadaci i povrijedjeni igraci.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#2161 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by JoseMujica »

odlučiće prvog u grupi ko kiksa na malim

Slovačka je nagazna mina i ona je ključ za prvo mjesto, i za nas i za Grke

Neka mi Grcima uzmemo i u Zenici bod...oderemo sve levate, nadam se da nas malo i fortuna pripazi da dignemo Slovake

Nama su tekme sa Slovacima ključne...oni znaju napadati a Grci ne znaju, pa se kod njih možemo provući i sa ovom šupljom odbranom
Last edited by JoseMujica on 13/10/2012 00:25, edited 1 time in total.
palermo

#2162 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by palermo »

Ja sam uvijek sanjao da mi odigramo neku važnu utakmicu 0:0 , ono nama kao bod dobar, i mi uspijemo ne primiti gol.Evo i dočekah. Bod prebcuje pritisak na Grke, oni svoju meč loptu nisu iskoristili, mi ćemo svoju tek imati, a usput, mislim da nam je i raspored prilično naklonjen, i da je zapravo najvažniji odnosno najteži zadatak ostati neporažen protiv Grka u zenici.Ali veće su nam šanse nego u Atini.
Što se tiče igre, nije nešto, ali mislim da se stvarno pretjeruje. Neke stvari bi trebale napokon biti jasne, Pjanič je motor ove ekipe, Miske ne može igrati playmakera (ne može jebat ga, ostario, ne igra dovoljno, nije mu radijus kretanja za to)....vjerovat je da bi Medunjanin mogao podići formu, mislim da bi mogao biti značajan igrač, i nadati se da će na u martu povrede zaobići. Vranješ je bio loš, u durgom se ipak malo popravio.....ne vejrujem da bi i Zkanović ili Šunjić nešto popravili, obojica imaju problem sa brzinom, baš kao i Vranješ. Pokazuje se čak i da je Pandža bio važan, i teško nadomjestiv kotačić ove ekipe.

Ja u kafani gledao utakmicu, kad odsvira sudija kraj, svi aplaudirali....sa razlogom, bod je naš....i sad čekamo kiks Grak u Slovačkoj.....a Litvance naravno pobjeđujemo
veljaca

#2163 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by veljaca »

Da li je ovaj rezultat nama kiks ili nije - znace se na kraju kvalifikacija. Sigurno. Sada su samo pretpostavke.
Po tome da je Grcima falilo nekoliko igraca i da su oni bili optereceni da moraju pobijediti - dalo bi se zakljuciti da smo mi bili u nekoj maloj prednosti. Isto tako mislim da ce oni biti u maloj prednosti u Zenici - jer ce mo mi morati najmanje odigrati nerijeseno ili ne dao Bog pobijediti - a tada je igrati najteze ....
Nije los ovaj rezultat, ali cijeneci gore navedeno ostaje zal zasto nismo isli na pobjedu. Jos je veca zal i razocarenje IGRA nase reprezentacije ....
Mezzo-x

#2164 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by Mezzo-x »

#
Last edited by Mezzo-x on 13/10/2012 00:41, edited 1 time in total.
bjelave

#2165 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by bjelave »

Kad se sve sabere i oduzme imali smo strasnu strecu da nas je zapala nasjalbija grupa te stoga i ovakvi kavi smo mozemo, insallah, do prvog mjesta.
S druge strane svo ono koji "ruze" Papeta imaju dobrim dijelom pravom ali se moraju zapitati sta je alternativa. Kakav Baka, Amar ili Musovic..Prema tome sabur mozda nam se posreci. Valjda jednom hoce.
burek_in_space

#2166 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by burek_in_space »

BHF_Manijak wrote:
Ma nek si vala reko i ja sam sebi kazem :mrgreen: al' bi muda grizo sto ih nismo dokrajcili jer su zreli bili kunem ti se!!! :( :(
I ja sam na momente mislio da se lagano namjeshtaju da im ga zabijemo, ali i takvi kilavi shto kazhe Nikola :mrgreen: , stvorishe nama dvije tri stopostotne shanse. Shta bi bilo da smo ih napali nekih 15 minuta? Imam utisak da bi nam slozhili dvije kontre, i ne bismo do sudnjega dana prismrdili golu.
Ovaj bod dobija na tezhini samo ako se ispune dva uslova:

1) da dobijemo Litvaniju u utorak

2) da ne izgubimo ili pobijedimo Grke u revanshu.

Meni je chak lichno drazhe shto ih nismo dobili sad, jer bi ovdje bila neslucena euforija, i vec bi se rezervisale karte za Brazil, a kakav Zeus, Atena, i Posejdon, kakvi bi bogovi bili Dzeko, Miske, Spaha...
cindrlimindrli

#2167 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by cindrlimindrli »

burek_in_space wrote:nego da se dostojno predstavi na tom zavrshnom turniru, mushki odigra tri utakmice
De se ti skontaj sta bi tamo radio. Hoces li odigrati muski ili kako si napisao otici tamo sa vec upisanim porazima?
burek_in_space

#2168 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by burek_in_space »

cindrlimindrli wrote:
burek_in_space wrote:nego da se dostojno predstavi na tom zavrshnom turniru, mushki odigra tri utakmice
De se ti skontaj sta bi tamo radio. Hoces li odigrati muski ili kako si napisao otici tamo sa vec upisanim porazima?
Evo skont'o sam - nemash pojma o chemu pishem. :D
novi.dan.nova.nafaka

#2169 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by novi.dan.nova.nafaka »

JoseMujica wrote:
Arteta wrote:Salihovic igrac utakmice.
de ba drug šta si ti gledao.....oba beka su nam skroz zakazala i Mujdža i Salihović u prvom...Grci nas šiljili ko ludi po bokovima i sve ovo što se Vranješu lijepi je Mujdžina krivica na praznom desnom boku gdje je Vranješ ulijetao, doduše levatski, da krpi tu rupu
ne mogu se dva igrača ostaviti u odbrani na milost ekipe koja kontrama ubija najjače ekipe svijeta...to je suludo...prvo poluvrijeme je Papetova krivica zbog loše postavke...Salihović i Mujdža nisu smjeli biti onoliko naprijed
u drugom ih je vratio pa je to sve koliko toliko bilo kompaktnije
Da se i nas dvojica u nečemu složimo... :)
Infaze Studio

#2170 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by Infaze Studio »

Haha..cuj onoga. Ibricic smetao Vranjesu :-) :-) . Ibricic se najmanje usrao i najopustenije odigrao zajedno sa Spahicem, koji iz utakmice u utakmicu pokazuje da je svjetska klasa. Ovdje ljudi samo skacu na "band wagon" koji cini visak postova, cesto pljujuci pojedine igrace bez da ih imalo i prate kako odigraju. Svi su bili losi osim BEgovica, Spahe, donekle Salihovica, a Ibricic, kao sto rekoh, sasvim dobar kad je usao.
Neko potvrdi, sto sam rek'o prije par dana da nismo ni mi vise repka koja "mora"izgubiti od vecih u ocima sudaca, a i sazreli dovoljno da na guzove iscupamo rezultat,
FAntastican ishod meca, uzevsi u obzir sve faktore.
Slovacka dobila bezveznim golovima. NAdam se remiju njih i grka.
moa

#2171 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by moa »

Puno gresaka smo pravili , grcka nije bauk, losa procjena selktora kod postavke i izbora igrac dobro smo prosli uzeli bod. Mogli smo ih uzeti pogotovo jer su oni sporo prenosili loptu sto nama i odgovara ali ali ali ali... Nasi igraci nisu mentalno zreli da podnesu teret kad igraju protiv velikih ekipa. Kako i zasto im noge postanu teske ne znam. Ono sto mi se svidja kod Cire jeste sto je covjek objektivan i govori da imamo vrhunsku ekipu ali momci nikako da to sami sebi priznaju a ni susic nema damu da malo drugacije postavi igru.
palermo

#2172 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by palermo »

BHF_Manijak wrote:[
. Mi cemo napasti jer moramo, a oni ce cekati iz kontre da ga uliva! Jos kad dodas da ce im odbran biti kopmletna, znaci prolaz kroz nju je minimalan, zato i kazem da smo ih sad trebali dokusuriti, a oni bi tako ranjeni otisli na megdan Slovacima, tu bi im mozda i kraj bio, ovako jos su zestoko u igri, jos ako uzmu u Slovackoj, najebali smo! :roll:
Ne moramo napasti, otkud ti ta ideja, značaj ovog boda upravo i jeste u činienici da nam je sad i bod dovoljan u Zenici.

Zaitsa mislim da pretjeruješ u svojoj kritici
Infaze Studio

#2173 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by Infaze Studio »

palermo wrote:Ja sam uvijek sanjao da mi odigramo neku važnu utakmicu 0:0 , ono nama kao bod dobar, i mi uspijemo ne primiti gol.Evo i dočekah. Bod prebcuje pritisak na Grke, oni svoju meč loptu nisu iskoristili, mi ćemo svoju tek imati, a usput, mislim da nam je i raspored prilično naklonjen, i da je zapravo najvažniji odnosno najteži zadatak ostati neporažen protiv Grka u zenici.Ali veće su nam šanse nego u Atini.
Što se tiče igre, nije nešto, ali mislim da se stvarno pretjeruje. Neke stvari bi trebale napokon biti jasne, Pjanič je motor ove ekipe, Miske ne može igrati playmakera (ne može jebat ga, ostario, ne igra dovoljno, nije mu radijus kretanja za to)....vjerovat je da bi Medunjanin mogao podići formu, mislim da bi mogao biti značajan igrač, i nadati se da će na u martu povrede zaobići. Vranješ je bio loš, u durgom se ipak malo popravio.....ne vejrujem da bi i Zkanović ili Šunjić nešto popravili, obojica imaju problem sa brzinom, baš kao i Vranješ. Pokazuje se čak i da je Pandža bio važan, i teško nadomjestiv kotačić ove ekipe.

Ja u kafani gledao utakmicu, kad odsvira sudija kraj, svi aplaudirali....sa razlogom, bod je naš....i sad čekamo kiks Grak u Slovačkoj.....a Litvance naravno pobjeđujemo
Svaka cast. NAjrealniji post
sgunited

#2174 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by sgunited »

po meni Miske je najvise zakazao veceras i po 100. put pokazao da nije igrac za ove velike tekme, njemu stavis flastera i nigdje ga nema, da je bio Pjanic umjesto njega mislim da bi bila druga prica, svaka mu cas najdrazi mi je igrac repke ali mislim da nije za ove jeb.nije tekme uvijek se izgubi
BHF_Manijak

#2175 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by BHF_Manijak »

palermo wrote:
BHF_Manijak wrote:[
. Mi cemo napasti jer moramo, a oni ce cekati iz kontre da ga uliva! Jos kad dodas da ce im odbran biti kopmletna, znaci prolaz kroz nju je minimalan, zato i kazem da smo ih sad trebali dokusuriti, a oni bi tako ranjeni otisli na megdan Slovacima, tu bi im mozda i kraj bio, ovako jos su zestoko u igri, jos ako uzmu u Slovackoj, najebali smo! :roll:
Ne moramo napasti, otkud ti ta ideja, značaj ovog boda upravo i jeste u činienici da nam je sad i bod dovoljan u Zenici.

Zaitsa mislim da pretjeruješ u svojoj kritici
Cekaj ba da me popusti jeboga ti, sad sam nervozan i sad hebem majke, kasnije ce biti ok! :mrgreen: :mrgreen:
Locked