GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
vješalica

#21476 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by vješalica »

Logovan wrote:
man_464 wrote:Samo treba biti sto rigorozniji i sto vise kazni pisati.
Samo Bosnju po džepu. Nema druge.

Pola putnika nema karte.
Znaš šta prvo treba?
Treba spucati kazne debilnim revizorima koji napadaju starije ljude, žene/djevojke i turiste, jer ko fol nisu uradili nešto kako treba. Čista pljačka. A treba dijeliti kazne i za stajanje u prednjem dijelu tramvaja. Uđe revizor i stane kod vozača i priča sa njim. Kazne i za biranje putnika, neke pitaju za kartu, neke ne pitaju. Šta reći za traženje pasoša od turista, ko fol moraju imati pasoš sa sobom?

Revizore po džepu, a ponove li nešto od ovoga, onda ide otkaz, pa se ti žali ako hoćeš.
Hajde paša eno traže revozore da ih zaposle
Pa da te vidimo sa riječi na djela
Da manje serofilozofiramo po forumu
Logovan

#21477 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Logovan »

vješalica wrote: Hajde paša eno traže revozore da ih zaposle
Jao posta, jao odgovora. :lol:
A što bih ja to trebao biti revizor? Znači žalim se na njih, nisam zadovoljan njihovim radom i ja bih sad trebao postati revizor. :lol:
kox

#21478 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by kox »

Halo ba, imate stotine radnika viška ali nemate higijeničarki, vozača i revizora ? Pa čega imate ? Prekvalifikujte te ljude koje imate a ništa ne rade a ne da zapošljavate još stotine njih nepotrebno. Kolektivno ludilo u toj firmi.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#21479 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by konektovan »

Logovan wrote:
A što bih ja to trebao biti revizor? Znači žalim se na njih, nisam zadovoljan njihovim radom i ja bih sad trebao postati revizor. :lol:
Šta drugo od portparola gras-a mozes ocekivati. :lol:

Ja ne znam kako neko moze braniti gras, bas ono moras biti nenormalno bezobrazan i licemjeran.
Prpa.ba

#21480 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Prpa.ba »

Je li ovo vodja sindikata na listi SDP-a za Skupstinu KS? :lol:
Logovan

#21481 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Logovan »

konektovan wrote: Šta drugo od portparola gras-a mozes ocekivati. :lol:

Ja ne znam kako neko moze braniti gras, bas ono moras biti nenormalno bezobrazan i licemjeran.
Sve što kažeš da ti se ne sviđa oko Grasa, odmah te napadne. :-) Nisam vidio posta gdje ona nešto iskritikovala Gras, ali zato zna narod napasti.
nlt

#21482 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by nlt »

kox wrote:Halo ba, imate stotine radnika viška ali nemate higijeničarki, vozača i revizora ? Pa čega imate ? Prekvalifikujte te ljude koje imate a ništa ne rade a ne da zapošljavate još stotine njih nepotrebno. Kolektivno ludilo u toj firmi.
ja i dalje smatram da njih ne bi nikako trebalo biti preko 700-800 ljudi
pa vidi, gore neko reče oko 75 autobusa operativno, znači po 3 vozača, pošto su tri smjene, to je.. eto neka je 230
trole- nekih 100 vozača hajde neka bude
minibus- 100tinjak i njih, ali ne treba toliko...

neka i na tramvaj bude 80-100 ljudi

to je možda 500 vozača ukupno, pa šta to sad radi ostalih 700-800 ljudi u firmi jbt?
insaneinthebrain

#21483 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by insaneinthebrain »

odoh majko u revizore :zzzz: :run:
mahalas505

#21484 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by mahalas505 »

Logovan wrote:Revizore po džepu, a ponove li nešto od ovoga, onda ide otkaz, pa se ti žali ako hoćeš.
A ko cega kazniti? Taj isti sto ga je i zaposlio?
konektovan wrote:Ja ne znam kako neko moze braniti gras, bas ono moras biti nenormalno bezobrazan i licemjeran.
Ja prvi kazem da ovakav organizovan Gras ne valja k****, ali ko ga je napravio ovakvog? Radnici nisu sigurno, ko njih pita za bilo sta? Ko postavlja rukovodni kadar? Da li je taj rukovodni kadar podoban ili strucan? Ko odreduje kriterije pri zaposljavanju novih radnika, sigurno onaj vozac autobusa. Ko je uopste vlasnik Grasa?
konektovan

#21485 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by konektovan »

Ja kad spomenem gras, spomenem i vladu, mozda nekad promašim :mrgreen: , ali to je to. :wink:
mahalas505

#21486 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by mahalas505 »

konektovan wrote:Ja kad spomenem gras, spomenem i vladu, mozda nekad promašim :mrgreen: , ali to je to. :wink:
Firma, bilo privatno ili drzavna, je ogledalo rukovodnog kadra i vlasnika. Malo sutra bi se revizori ponasali u nekim situacijama kako se sada ponasaju da imaju imalo normalno rukovodstvo.
man_464

#21487 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by man_464 »

Samo vozača treba.

90 autobusa x 3 je 270
45 tramvaja x 3 je 135
35 trolejbusa x 3 je 105
45 minibusa x 3 je 135

645.

A gdje ti je kontrola, odrzavanje u svakom od sektora, higijenicar, pa i neizostavan dio administracije, rukovodioci, itd itd.... Ispod 1200 samo moze biti mašta i priča uzaludno.

Sad je otprilike tako ali jos uvijek je struktura djelimično loša. Bice tu sad jos penzionisanja i s vremenom se ce srediti.

Mnozi se sa brojem koji je potreban za 100% popunjen raspored, a ne koliko izlazi autobusa ili drugih vozila...

Kakve kazne revizorima? Čovjek ima pravo svakoga da kazni. Ali baš svakoga. Ako imate nesto protiv ustanite kad treba da se kazni nekog kabadahiju i recite da mora platiti kaznu. Paz da hoće iko. Niko.

Drugo, svima su krivi revizori kad stoji tramvaj. Niko ne konta da ne stoji zbog revizora nego zbog putnika bez karte.

Treće. Da li stvarno neko misli da ce se neko od 50 do 55 godina prekvalifikovati u vozaca. Normalno da neće. Uostalom takav star radni kadar nije ono sto treba grasu na mjestu vozaca.
Sodom1

#21488 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Sodom1 »

Znaci fali radnika :lol:
walk_M-A-N

#21489 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by walk_M-A-N »

Predizborno zapošljavanje, samo troši. U Gras, Mup, muzej, pozorište..sve naštimano. Navalio Sbb da ugura svoje a Sda pomaže. A poslije iste stranke rješavaju problem.

Podržavam kontrolu i revizore, ali ne vidim svrhu ni postojećih. Izgleda da ne zarade ni svoju platu. Vidim da prođu vozilo gdje pola nema kartu i tek ponekad nekog kazne.

A koji su ti preko 50 koji se ne mogu prekvalifikovati? Za vozače u redu, ali mogu biti čistači. Pa treba im još 15 godina davati platu nizašta, je li. I plus invalidi druge kategorije, čudo ima iko da radi.

I primaju čistačice.. pored nepotrebnih pravnika i pravnica I referenata, krpa vapi za njima.
vješalica

#21490 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by vješalica »

konektovan wrote:
Logovan wrote:
Šta drugo od portparola gras-a mozes ocekivati. :lol:

Niko ga ne brani
Poenta je tome šti vaši mentalni sklopovi samo funkvionišuna principu kritike za tuđi posao da li ga obavlja ili ne obavlja i to je suština naprđivačkog života
Kad naprđivača uputiš ,da to što on smatra kako treba ispravno raditi i kako ne treba raditi, na sebi primjeni
Ide svita u koloni i trubi o nekakvim poslovima portparolima sindikatima
Istina naprđivaća dežurnog uvijek boli tako da je očito da je riječ o svemu samo ne o normalnim razmišljanjima
man_464

#21491 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by man_464 »

vješalica wrote: Poenta je tome šti vaši mentalni sklopovi samo funkvionišuna principu kritike za tuđi posao da li ga obavlja ili ne obavlja i to je suština naprđivačkog života
Kad naprđivača uputiš ,da to što on smatra kako treba ispravno raditi i kako ne treba raditi, na sebi primjeni
Ide svita u koloni i trubi o nekakvim poslovima portparolima sindikatima
Istina naprđivaća dežurnog uvijek boli tako da je očito da je riječ o svemu samo ne o normalnim razmišljanjima
Tačno 100%
vješalica

#21492 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by vješalica »

Logovan wrote:
konektovan wrote: Šta drugo od portparola gras-a mozes ocekivati. :lol:

Sve što kažeš da ti se ne sviđa oko Grasa, odmah te napadne. :-) Nisam vidio posta gdje ona nešto iskritikovala Gras, ali zato zna narod napasti.
Istina boli,nije meni teško palo što misliš naprđivanjem lupati gluposti nego meni teško pada što si uvrtio u glavu da si kao dežurni kritikolog uvijek u pravu,pa kad ti se otvoreno kaže da nisi,ide plač i izmišljanje kao kompenzacija za nemoć objektivnosti
konektovan

#21493 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by konektovan »

E nek si nam rekla, je li ti sad lakše?????
Firma koja je duzna preko 140 miliona poreza, hajde pameti naša, daj nam razumno objašnjenje????? :-)
vješalica

#21494 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by vješalica »

konektovan wrote:E nek si nam rekla, je li ti sad lakše?????
Firma koja je duzna preko 140 miliona poreza, hajde pameti naša, daj nam razumno objašnjenje????? :-)
Tema je (ne)profesionalizam kontrolora karata
Ne prebacuj naprđivanje ;) jer si kao i obično pokiso u diskusiji
Hajde da ti budeš kontolor jer ti znaš kao kako se to radi profesiobalno,a ja ću ući bez karte da ti napravim problem,i to ne sama već ću povesti čopor bruda,da vidim hoćeš li se usuditi da tražiš kartu ili bilo šta zucneš ;)
Pa se javim na forumu da naprđujem,ali ovaj put ja ću biti glavni naprđivač
konektovan

#21495 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by konektovan »

vješalica wrote:
konektovan wrote:E nek si nam rekla, je li ti sad lakše?????
Tema je (ne)profesionalizam kontrolora karata
Ne prebacuj naprđivanje ;) jer si kao i obično pokiso u diskusiji
Hajde da ti budeš kontolor jer ti znaš kao kako se to radi profesiobalno,a ja ću ući bez karte da ti napravim problem,i to ne sama već ću povesti čopor bruda,da vidim hoćeš li se usuditi da tražiš kartu ili bilo šta zucneš ;)
Pa se javim na forumu da naprđujem,ali ovaj put ja ću biti glavni naprđivač
Tema je, gras se raspada a vlada ni mukajet koliko vidim, ili ti ne vidiš?!
kox

#21496 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by kox »

man_464 wrote:Samo vozača treba.

90 autobusa x 3 je 270
45 tramvaja x 3 je 135
35 trolejbusa x 3 je 105
45 minibusa x 3 je 135

645.

A gdje ti je kontrola, odrzavanje u svakom od sektora, higijenicar, pa i neizostavan dio administracije, rukovodioci, itd itd.... Ispod 1200 samo moze biti mašta i priča uzaludno.

Sad je otprilike tako ali jos uvijek je struktura djelimično loša. Bice tu sad jos penzionisanja i s vremenom se ce srediti.

Mnozi se sa brojem koji je potreban za 100% popunjen raspored, a ne koliko izlazi autobusa ili drugih vozila...

Kakve kazne revizorima? Čovjek ima pravo svakoga da kazni. Ali baš svakoga. Ako imate nesto protiv ustanite kad treba da se kazni nekog kabadahiju i recite da mora platiti kaznu. Paz da hoće iko. Niko.

Drugo, svima su krivi revizori kad stoji tramvaj. Niko ne konta da ne stoji zbog revizora nego zbog putnika bez karte.

Treće. Da li stvarno neko misli da ce se neko od 50 do 55 godina prekvalifikovati u vozaca. Normalno da neće. Uostalom takav star radni kadar nije ono sto treba grasu na mjestu vozaca.
Prije manje od godinu dana je vaš tadašnji direktor izjavio da imate 300 radnika viška. Ne vidim zašto se ne može čovjek ili žena od 50 godina ili više (ako su samo oni u tih 300 radnika viška i nema baš niko mlađi) prekvalifikovati u vozača, nije atomska fizika nego kurs od par mjeseci. A vozača fali najmanje zadnjih 5 godina , tada je neko kome je danas 50 godina imao 45. Shvatite ljudi da neki minimum domaćinskog poslovanja mora postojati.
vješalica

#21497 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by vješalica »

Čuj doktora medicine rada
Sve zna
Gdje su sposovnost i refleksi u jednog covjeka od 25 i jednog od 50 godina?
I to onog od 50 koji je početnik za volanom autobusa ili tramvaja u kojeg stane mozda 200 ljudi?
Kakvo naprđivanje jbt
kox

#21498 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by kox »

A ti si doktor medicine rada pa si kompletan višak zaposlenih proglasila invalidima ? Ljudi ne voze iznad 45-e ? Možda formulu 1.
Ove čistačice i revizori koje primate isto moraju imati od 18 do 25 godina, metla zahtijeva posebne psihofizičke sposobnosti ? A mogu se radnici i prerasporediti, pa da portira od 30 prekvalifikujete u vozača a lika od 55 koji trenutno prima platu bezveze postavite na portirnicu. O revizorima i čistačicama da ne pričam :-) Al' jok.
man_464

#21499 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by man_464 »

kox wrote:
man_464 wrote:Samo vozača treba.

90 autobusa x 3 je 270
45 tramvaja x 3 je 135
35 trolejbusa x 3 je 105
45 minibusa x 3 je 135

645.

Prije manje od godinu dana je vaš tadašnji direktor izjavio da imate 300 radnika viška. Ne vidim zašto se ne može čovjek ili žena od 50 godina ili više (ako su samo oni u tih 300 radnika viška i nema baš niko mlađi) prekvalifikovati u vozača, nije atomska fizika nego kurs od par mjeseci. A vozača fali najmanje zadnjih 5 godina , tada je neko kome je danas 50 godina imao 45. Shvatite ljudi da neki minimum domaćinskog poslovanja mora postojati.
Prije godinu je bilo oko 1450 radnika. Preko 150 od tad je penzionisano... Jos ce i ove godine i svakako je struktura preduzeća pretežno u poznim godinama.... Nemoguce je ocekivati od nekoga ko mozda nema ni B kategoriju ocekivati da za 3 4 mjeseca odjednom postane vozac... To je nemoguce. Druga stvar. Nikoga ne mozes natjerati na prekvalifikaciju. Paz. To je vec druga prica.

Ostalo pametovanje i palamuđenje dezurnih pljuvaca svega sto im je tiha patnja ne bi komentarisao.
kox

#21500 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by kox »

Dobro, ali prije 5 godina ste imali 1800 radnika čini mi se, dakle oko 700 viška, a nedostajalo je vozača. Niste se tada sjetili prekvalifikacija pa da danas nemate tih problema ? Revizori, čistačice, šta sa tim ? A to odbijanje prekvalifikacija u situaciji kada se borite za opstanak je odličan pokazatelj zašto je GRAS tu gdje jeste.
Post Reply