Sada barem imam radi čega izaći na izbore. Golem je to sevap.don vito wrote:Sve cestitke Nasoj stranci za doprinos donosenju novog Zakona o radu. Opravdali su povjerenje onih koji su dali glasove NS.
![]()
P.S. Samo ignorisati narandzaste ublehase.
Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- gospodja profiterka
#21476 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- MuaDib
#21477 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Zato što su eventualni amandmani u ravni s onim zahtjevima sindikata, zbog kojih su isključeni i socijalno-ekonomskog dijaloga.Maystor wrote:Zašto niste predložili svoju verziju zakona, ili bar amandmane?
- dustaban
#21478 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
gospodja profiterka wrote:Hajde, dosta više te demagogije! Zna se kako funkcionira ili bi trebao funkcionirati parlamentarni sistem, a ukoliko još poneko ne zna - pitajte Kojovića i Gratza, oni će vam objasniti. Stida i srama nemate. Da su svi samoproglašeni opozicionari i branitelji radničkih prava uradili ono što je uradila Naša stranka imali bismo danas najbolji zakon o radu u Evropi. Vi ste obična haustorska spadala i štetočine. Ubijte se zbog onoga što ste u zadnjih pet-šest godina uradili od opozicije u ovoj zemlji, bruko jedna. Onaj vam budalaš po tviteru bunca o "bošnjačkoj Syrizi", a vi mi ovdje naprđujete o borbi protiv nacionalista i eksploatatora. I to ko? Ljevičari koji skijati mogu samo u Austriji, o državnom trošku. Jedan ratni milioner, ispao iz vagine SDA, koji, provjereno, radnike godinama drži na ugovoru o djelu, ne uplaćuje doprinose, ljudi nemaju ni zdravstveno ni penziono niti pravo na godišnji odmor, a primanja su im mizerna, najblaže rečeno. Kad slome nogu, skupljaju po komšiluku za doktora. I ONO prdi o radničkim pravima. Bagro!
I još nešto da vam kažem: ovdje Majdan nećete praviti, budite sigurni!! Mojoj familiji nećete staviti nož pod grlo zbog svojih fotelja, pa kud puklo da puklo. Meni je, kao građanki benignih namjera u svijetu vukova, najvažnija pravna sigurnost koja proističe iz poštivanja propisanih procedura. U zemlji koja se klati na ivici ponora i raspada, onaj ko mi pokuša od Sarajeva praviti Kijev bit će moj smrtni i zakleti neprijatelj, pa da nas je jedna majka rodila. Iš!
- gospodja profiterka
#21479 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
P.S.
Kako Naša stranka u sekundi uleti u sve buduće koalicije na svim nivoima vlasti, to je za disertacije na kakvoj ozbiljnoj politologiji. Ne ovoj našoj, ova proizvodi "bošnjačku Syrizu".
Kako Naša stranka u sekundi uleti u sve buduće koalicije na svim nivoima vlasti, to je za disertacije na kakvoj ozbiljnoj politologiji. Ne ovoj našoj, ova proizvodi "bošnjačku Syrizu".
- iPod
#21480 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Onako od srca i iskreno, mislim da niste trebali podržati SDA, jer ovaj zakon oni ne predlažu, a niti donose kako bi ga provodili, u to sam 100% siguran. Mislim da ćete i vi to Peđa vidjeti veoma skoro.
Ovim što podržavate ovaj zakon praktično im dajete oružje u ruke, a i sami naravno znate da niste u mogućnosti spriječiti njegovu zloupotrebu koje će sasvim sam siguran biti jako mnogo.
Ovim što podržavate ovaj zakon praktično im dajete oružje u ruke, a i sami naravno znate da niste u mogućnosti spriječiti njegovu zloupotrebu koje će sasvim sam siguran biti jako mnogo.
- dustaban
#21481 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Orange Revolution wrote:Vi ste smeće od stranke.
Pitate li se kako ćete podigunute glave hodati gospodine Kojoviću,Gratzu i ostali.
Izdali ste i svoje članstvo i građane.
De ba, smiri se... i uči !
- gospodja profiterka
#21482 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Kasno je za učenje.dustaban wrote:Orange Revolution wrote:Vi ste smeće od stranke.
Pitate li se kako ćete podigunute glave hodati gospodine Kojoviću,Gratzu i ostali.
Izdali ste i svoje članstvo i građane.
De ba, smiri se... i uči !
- dustaban
#21483 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ova recenica sve govori - nebitan je Zakon, nije trebalo podrzati SDA!iPod wrote:Onako od srca i iskreno, mislim da niste trebali podržati SDA...
I kako da covjek smatra ozbiljnom stranku koju vodi sujeta a ne razum i logika.
- Zavatoni
#21484 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Jedini ste pokazali kako se treba ponašati u demokratskom društvu...bez šuplje i demagogije...konkretno i amandmanski...kroz pregovore do boljih rješenja u ovom zakonu koji je bio neizbježan...
Opravdali ste moj glas koji sam vam dao na izborima.
Hvala.

Opravdali ste moj glas koji sam vam dao na izborima.
Hvala.
- iPod
#21485 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Dozvolit ćeš mi da imam pravo na svoje mišljenje koje sam obrazložio u nastavku koji ti nisi citirao.dustaban wrote:Ova recenica sve govori - nebitan je Zakon, nije trebalo podrzati SDA!iPod wrote:Onako od srca i iskreno, mislim da niste trebali podržati SDA...
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#21486 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
A usput receno, ti 'neki', mrtvi hladni, sjede u koaliciji sa SDA na raznim nivoimadustaban wrote:Ova recenica sve govori - nebitan je Zakon, nije trebalo podrzati SDA!iPod wrote:Onako od srca i iskreno, mislim da niste trebali podržati SDA...
Da se razumijemo, duboko sam protiv SDA bavljenja politikom, bolje reci politikanstvom, al sam isto tako i protiv demagogije i populizma.
Edit- ne odnosi se komentar direktno na post forumasa iPod, vise moj uopsteni komentar na pojedine.
- gospodja profiterka
#21487 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pa demagogija i populizam i jesu naši najgori demoni. Da nije toga, SDA bi davno otišla na deponiju. Ali stranka koja ima ovakvu opoziciju ne mora se plašiti za svoju budućnost.-LIBERO- wrote:A usput receno, ti 'neki', mrtvi hladni, sjede u koaliciji sa SDA na raznim nivoimadustaban wrote:Ova recenica sve govori - nebitan je Zakon, nije trebalo podrzati SDA!iPod wrote:Onako od srca i iskreno, mislim da niste trebali podržati SDA...
I kako da covjek smatra ozbiljnom stranku koju vodi sujeta a ne razum i logika.![]()
Da se razumijemo, duboko sam protiv SDA bavljenja politikom, bolje reci politikanstvom, al sam isto tako i protiv demagogije i populizma.
-
de balzac
#21488 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
gospodja profiterka wrote:Hajde, dosta više te demagogije! Zna se kako funkcionira ili bi trebao funkcionirati parlamentarni sistem, a ukoliko još poneko ne zna - pitajte Kojovića i Gratza, oni će vam objasniti. Stida i srama nemate. Da su svi samoproglašeni opozicionari i branitelji radničkih prava uradili ono što je uradila Naša stranka imali bismo danas najbolji zakon o radu u Evropi. Vi ste obična haustorska spadala i štetočine. Ubijte se zbog onoga što ste u zadnjih pet-šest godina uradili od opozicije u ovoj zemlji, bruko jedna. Onaj vam budalaš po tviteru bunca o "bošnjačkoj Syrizi", a vi mi ovdje naprđujete o borbi protiv nacionalista i eksploatatora. I to ko? Ljevičari koji skijati mogu samo u Austriji, o državnom trošku. Jedan ratni milioner, ispao iz vagine SDA, koji, provjereno, radnike godinama drži na ugovoru o djelu, ne uplaćuje doprinose, ljudi nemaju ni zdravstveno ni penziono niti pravo na godišnji odmor, a primanja su im mizerna, najblaže rečeno. Kad slome nogu, skupljaju po komšiluku za doktora. I ONO prdi o radničkim pravima. Bagro!
I još nešto da vam kažem: ovdje Majdan nećete praviti, budite sigurni!! Mojoj familiji nećete staviti nož pod grlo zbog svojih fotelja, pa kud puklo da puklo. Meni je, kao građanki benignih namjera u svijetu vukova, najvažnija pravna sigurnost koja proističe iz poštivanja propisanih procedura. U zemlji koja se klati na ivici ponora i raspada, onaj ko mi pokuša od Sarajeva praviti Kijev bit će moj smrtni i zakleti neprijatelj, pa da nas je jedna majka rodila. Iš!
p.s. impresioniran tvojim lucidnim komentarima, @MisterYes ti onomad ponudi brak
- gospodja profiterka
#21489 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Sasvim sigurno - starija.de balzac wrote:gospodja profiterka wrote:Hajde, dosta više te demagogije! Zna se kako funkcionira ili bi trebao funkcionirati parlamentarni sistem, a ukoliko još poneko ne zna - pitajte Kojovića i Gratza, oni će vam objasniti. Stida i srama nemate. Da su svi samoproglašeni opozicionari i branitelji radničkih prava uradili ono što je uradila Naša stranka imali bismo danas najbolji zakon o radu u Evropi. Vi ste obična haustorska spadala i štetočine. Ubijte se zbog onoga što ste u zadnjih pet-šest godina uradili od opozicije u ovoj zemlji, bruko jedna. Onaj vam budalaš po tviteru bunca o "bošnjačkoj Syrizi", a vi mi ovdje naprđujete o borbi protiv nacionalista i eksploatatora. I to ko? Ljevičari koji skijati mogu samo u Austriji, o državnom trošku. Jedan ratni milioner, ispao iz vagine SDA, koji, provjereno, radnike godinama drži na ugovoru o djelu, ne uplaćuje doprinose, ljudi nemaju ni zdravstveno ni penziono niti pravo na godišnji odmor, a primanja su im mizerna, najblaže rečeno. Kad slome nogu, skupljaju po komšiluku za doktora. I ONO prdi o radničkim pravima. Bagro!
I još nešto da vam kažem: ovdje Majdan nećete praviti, budite sigurni!! Mojoj familiji nećete staviti nož pod grlo zbog svojih fotelja, pa kud puklo da puklo. Meni je, kao građanki benignih namjera u svijetu vukova, najvažnija pravna sigurnost koja proističe iz poštivanja propisanih procedura. U zemlji koja se klati na ivici ponora i raspada, onaj ko mi pokuša od Sarajeva praviti Kijev bit će moj smrtni i zakleti neprijatelj, pa da nas je jedna majka rodila. Iš!![]()
p.s. impresioniran tvojim lucidnim komentarima, @MisterYes ti onomad ponudi brak, meni budi sestra
mladja, starija, svejedno...
A MisterYes mi može biti tetak.
-
Hakiz
#21490 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Hoće. Zašto ne bi? I do sada su, pa će i od sada.Saka wrote:A ljudi moji vi sad u svemu polazite od toga da će poslodavci sve zloupotrebljavati ako se ne stavi u zakon.Hakiz wrote:Ja bih više volio da pripravnost ulazi u radno vrijeme, ili redovno ili prekovremeni rad. Recimo da se kolektivnim ugovorom ne reguliše naknada za pripravnost. Ostaju pravilnik o radu i ugovor o radu. Moja firma donese pravilnik o radu i u ugovoru o radu propiše da je naknada za pripravnost 10 KM mjesečno. A firma zahtijeva pripravnost 24-7-365. Imaš mogućnost ne pristati na takav govor o radu, a to znači da nemaš posao. Ako pristaneš, jebo takav život. Sve po zakonu.
-
leechild
#21491 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
sta vam je bakir dao priznajte, prodali ste se al sigurno za dobre pare
- don vito
#21492 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Narandzasti ublehasi na aparatimaleechild wrote:sta vam je bakir dao priznajte, prodali ste se al sigurno za dobre pare
-
Org
#21493 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Svaka ti cast...gospodja profiterka wrote:Hajde, dosta više te demagogije! Zna se kako funkcionira ili bi trebao funkcionirati parlamentarni sistem, a ukoliko još poneko ne zna - pitajte Kojovića i Gratza, oni će vam objasniti. Stida i srama nemate. Da su svi samoproglašeni opozicionari i branitelji radničkih prava uradili ono što je uradila Naša stranka imali bismo danas najbolji zakon o radu u Evropi. Vi ste obična haustorska spadala i štetočine. Ubijte se zbog onoga što ste u zadnjih pet-šest godina uradili od opozicije u ovoj zemlji, bruko jedna. Onaj vam budalaš po tviteru bunca o "bošnjačkoj Syrizi", a vi mi ovdje naprđujete o borbi protiv nacionalista i eksploatatora. I to ko? Ljevičari koji skijati mogu samo u Austriji, o državnom trošku. Jedan ratni milioner, ispao iz vagine SDA, koji, provjereno, radnike godinama drži na ugovoru o djelu, ne uplaćuje doprinose, ljudi nemaju ni zdravstveno ni penziono niti pravo na godišnji odmor, a primanja su im mizerna, najblaže rečeno. Kad slome nogu, skupljaju po komšiluku za doktora. I ONO prdi o radničkim pravima. Bagro!
-
kox
#21494 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Iako sam član DF-a, djelovanje NS-a prilikom donošenja ZOR-a mi se čini konstruktivnijim pristupom od onog SBB/SDP/DF, obzirom da se zakon u ovakvom ili sličnom obliku morao donijeti. Ono što mi nije jasno je zašto je zakon morao biti donešen po hitnoj proceduri i zašto je NS na to pristala.
I samo da primijetim da je neprocjenjivo čitati vatrene forumske pristalice NS kojima je do juče bilo neprihvatljivo bilo šta što dolazi od SDA kako danas odjednom prepoznaju njihov reformski kapacitet i očekuju njihovu žestoku borbu protiv birokratije na krilima novog zakona
I samo da primijetim da je neprocjenjivo čitati vatrene forumske pristalice NS kojima je do juče bilo neprihvatljivo bilo šta što dolazi od SDA kako danas odjednom prepoznaju njihov reformski kapacitet i očekuju njihovu žestoku borbu protiv birokratije na krilima novog zakona
- gospodja profiterka
#21495 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Zato što su veći i jači od nas insistirali na brzom donošenju. Pa zar ne razumijete...kox wrote:Iako sam član DF-a, djelovanje NS-a prilikom donošenja ZOR-a mi se čini konstruktivnijim pristupom od onog SBB/SDP/DF, obzirom da se zakon u ovakvom ili sličnom obliku morao donijeti. Ono što mi nije jasno je zašto je zakon morao biti donešen po hitnoj proceduri i zašto je NS na to pristala.
- sunceKOtepsija
#21496 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
jos traje sjednica
- sunceKOtepsija
#21497 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
jos traje sjednica
-
Pedja Kojovic
#21498 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pokusacu objasniti "hitnu" proceduru...
Radi se o necemu sto gradjani sasvim logicno ne razumiju i sto je dio parlamentarnog posla.
Greska, odnsono, razlog sto smo jucer izasli sa sjednice je sto na Domu naroda Zakon nije predlozen u hitnoj proceduri.
Dom naroda, redovna procedura, dakle.
Rok za predaju amandmana je najkasnije tri dana prije odrzavanja sjednice.
Poziv za vanrednu sjednicu je upucen dva dana prije odrzavanja sjednice.
Amandmani su se mogli predlagati i samo ukoliko ih Vlada usvoji postaju dio prijedloga o kojem se glasa.
Predstavnicki dom, hitna procedura.
Amandmani se mogu predavati na samoj sjednici.
Vlada se u pauzi izjasnjava koje amandmane prihvata a koje ne.
Predlgaci amandmana koji nisu usvojeni mogu traziti da o njima glasa parlament.
Ukoliko parlament izglasa amandmane oni postaju dio prijedloga o kojem se na kraju glasa. (Dakle, ova opcija zbog nacina na koji je zakon predlozen u Domu naroda nije bila moguca).
Strasti ce se smiriti i onda ce mnogi koji su svoje stavove o ovom zakonu formirali citanjem medijskih i partijskih spinova a ne samog zakona shvatiti da se radi o jednom od "najljevljijih" zakona u EU.
p.k.
Radi se o necemu sto gradjani sasvim logicno ne razumiju i sto je dio parlamentarnog posla.
Greska, odnsono, razlog sto smo jucer izasli sa sjednice je sto na Domu naroda Zakon nije predlozen u hitnoj proceduri.
Amandmani su se mogli predlagati i samo ukoliko ih Vlada usvoji postaju dio prijedloga o kojem se glasa.
Ukoliko parlament izglasa amandmane oni postaju dio prijedloga o kojem se na kraju glasa. (Dakle, ova opcija zbog nacina na koji je zakon predlozen u Domu naroda nije bila moguca).
Strasti ce se smiriti i onda ce mnogi koji su svoje stavove o ovom zakonu formirali citanjem medijskih i partijskih spinova a ne samog zakona shvatiti da se radi o jednom od "najljevljijih" zakona u EU.
p.k.
- gospodja profiterka
#21499 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Slažem se da je jedan od najljevljih. Dobar zakon, u velikoj mjeri zahvaljujući vama.Pedja Kojovic wrote:Pokusacu objasniti "hitnu" proceduru...
p.k.
On a different note, šta ćete učiniti s ovolikim glasovima koje ste priskrbili danas?
-
maher
#21500 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
najporaznije je opravdanje za usvajanje zakona, kao to je uslov eu, mmf-a, svjetske banke... bilo koji zakoni bi trebalo da odražavaju nase životne probleme i rješavaju nase probleme, a ne da stvaraju nove... ono što je sigurna posljedica novog zakona o radu, makar kratkoročno, je pitanje stalnog radnog odnosa jer pokušajte danas dići kredit ako niste u stalnom radnom odnosu, odnosno ako imate ugovor na odredjeno ili pokušajte dobiti limit na kartici....ako to postane stalna praksa u budućnosti, i ako ljudi počnu dobivati otkaze u sred otplata kredita to će povući jednu negativnu spriralu i prema zirantima i bankama....smanjice se generalno i potrošnja i potražnja i biće otpustania radnika, a ne novog zapošljavanja...