north wrote:cvrčak_na_hedonizmu wrote:
Kako ocjenjujete igru Seada Kolašinca u Ligi prvaka?
- Nisam gledao tu utakmicu, već Milan - Barcelona (2:0). Međutim, čuo sam da je odigrao dobro.
Da li je na defanzivca Schalkea u vašim planovima, bilježnici?
- On ne može biti u mojim planovima dok ne promijeni državljanstvo. Prema tome, ako hoće da igra za našu reprezentaciju, zna šta treba uraditi.
Duga procedura
Tehnički direktor N/FSBiH Denijal Pirić je prije sedam dana u razgovoru za "Sport" potvrdio da su se Sead i njegov otac nedavno ponovo izjasnili da će igrati za naš državni tim...
- To je duga procedura... Normalno, mladi fudbaler koji sve više i više igra za Schalke, da ne postoji administartivna barijera, sigurno bi bio u grupi igrača koji konkurišu za našu reprezentaciju, za kraj kaže selektor Sušić.
Iz cijele priče zaključujemo da se Safet "znalac" Sušić nije udostojio da pozove Kolašinca. Nije se udostojio ni da pogleda utakmicu koju je odigrao, u snimku ako ništa. Gluho bilo da najavi posjetu igraču. Safet Sušić, egotriper i dieselaš.
Fol se ja pitam šta će Sušić uraditi povodom Kolašinca, evo šta će uraditi. Ja idiota majko draga. Mi smo stvarno proklet i glup naroda. Ne možeš dva dobra sastaviti, al nikako. Imaš igrače, debil trener.
Slažem se da nisu baš najmudrije izjave, daleko od toga, igrač koji igra za 90 minuta u Shalkeu u 1/8 LP nikako ne smije da se ispusti i selektor MORA izjaviti da na tog igrača najozbiljnije računa i ad se u najkraćem mogućem roku ako isti da zelenosvjetlo da hoće da igra mora pokrenuti procedura promjene sportskog dražvljanstva i izdavanja našeg pasoša....samo debil, idiot

da nisi šta zaboravio, da mu se familije svi ovdje sjetimo možda...
Situacija je jasna, ako ne odemo na SP, krivca se mora tražiti najvećim dijelom u selektoru, samo ne znam ako odemo, šta ćemo onda, reći kako bi to uradio i trener Prijedora ili Goška, da je to ništa i dalje čovjeka nastaviti omaložavati i hrakati po faci...ispasti ćeš i tebi slični koji ga svakodnevno blate dobrim dijelom u pravu ako grohnemo na kraju, jer neće biti da nije do njega, ali šta ćemo u suprotnom, ja ne bi imao obraza ikad više posjetiti ovu temu....
Nisam ništa zaboravio nego sam se suzdržavao, jedva. Nakon utakmice koju je Kolašinac odigrao protiv Galate, pohvala koje je dobio jel bio red sa se selektor barem udostoji da pogleda utakmicu u snimku, nazove igrača ? Dečko je očito talenat, igra na pozicijima koje nam blago rečeno škripe i ništa. Mutavi odgovor, nisam gledao utakmicu i floskula "zna šta mu je činiti". Kakav je to pristup ? Jel to pedagogija u krajnjoj liniji ? Svi volimo pohvale, realno.
Dalje, ti ako kontaš da je ekipa, koja je sastavljena od igrača koji igraju u :
-------------------Engleska--------------------
----Njemačka----Belgija-----Španija-----Italija/Njemačka
--------------Bjelorusija----------------
-----Španija-------Italija-------Italija/Njemačka
------Njemačka-----Engleska
loša, onda uopšte ne trebaš da se javljaš na temama o fudbalu jer očito pojma nemaš o čemu pričaš. Sto puta ponovio, sto puta napisao. Dajte nam tu čuvenu Grčku, da vidimo te strašne igrače. Da vidimo većinu reprezentacija, da ih uporedimo sa našom, nema puno boljih/"balansiranijih" ( da imaju po klasu-dvije u svakoj liniji ), barem po igračkom kadru. S druge strane mi igramo ( igrali smo ) lošije nego što bi trebali, razlog je vrlo prost. Vezni red: Misimović-Pjanić-Medunjanin bi bio super u osamdesetim godinama, sada je to presporo i previše mlako u odbrani protiv ozbiljnijih reprezentacija. Sušić nema kapacitet to da shvati pa nam se desi Portugal u baražu, desi nam se Rumunija, desi nam se Francuska na Koševu. Desi nam se Grčka al Gekas fuli prazan gol na početku, znaš šta bi bilo da smo ga fasovali ? Haman gotove kvalifikacije zbog eksperimeta sa Vranješom, zbog činjenice da rezerve štopere nismo uigravali kada smo trebali pa su nam se dešavale utakmice tipa Meksika gdje smo u ekipi imali ukupno četiri defanzivca i dva štopera u vidu Spahića i Mravca za kojeg se vidjelo odavno da ne može. Zukanovića zove sa barem dvije godine zakašnjenja. Cocalića ne zove uopšte. Vranješa uigrava u Grčkoj. Kolašinca čak i ne gleda. Rezervnog napadača nemamo. Konstantno forsiranje veznog reda Pjanić-Medunjanin-Misimović ili barem dvojice od navede trojice ( a igrala su i četvorica "sličnih" kada je u Rumuniji genijalni selektor počeo i sa Ibričićem u prvom sastavu ). Zato su više nego dovoljno prilika dobili Vršajević, Mravac, Sesar, Svraka, Vrančić, Zahirović, Medunjanin koji u tom trenutku nije igrao barem godinu dana, Misimović koji nije bio ni sjena Misketa iz Wolfsburga i tako dalje.
Da bi mi prošli na SP, ako Sušić ovako nastavi, a čini se da hoće, treba nam još jedna-dvije repriza Grčke, znači, punoooo sreće. Predobra je ovo ekipa da bi se takve stvari dešavale i da bi se oslanjali na toliko sreće. Sreća je potrebna u svakom sportu al trebaš imati i dobrog trenera.
Kakav je Sušić vizionar možeš zaključiti kada nas Francuska zgazi na Koševu u prvom poluvremenu, ja se obradujem, sad će nešto mijenjati a on istu ekipu pošalje da počne drugo poluvrijeme. Imaš aktivan rezultat u Portugalu na poluvremenu a ovaj ne ubacuje Ibiševića ili stavlja polumrtvog Hasagića u Parizu pa gubi izmjenu zlata vrijednu ili Mravca u Albaniji kojeg preskoči lopta, ovaj je mora zaustaviti pa pravi indirekt iz kojeg primamo gol.
Stručnjak, nema šta. Ako je tebi uspjeh da sa ekipom sastavljenom od igrača iz liga petice mlatiš Miki Maus reprezentacije, meni nije. Može to mnogo bolje, da imamo trenera. S tim da nemamo, treba će nam punooo sreće. Ako mi ne vjeruješ, pogledaj raspored kakav ima Grčka. Nama samo pobjeda odgovara u Zenici, u svakom drugom slučaju mi smo donji, a bojim se da ih nećemo dobiti.