palermo wrote: ↑27/03/2025 14:59
DaysleepeR wrote: ↑27/03/2025 14:39
Johny12 wrote: ↑27/03/2025 14:36
To sto si napisao “trivijalan” vise govori o tebi…..
Sad ce nas trojkasi ubjedjivati da je Dodik i dobar….. pardon, vec jesu
Ja striktno pravno govorim.
Dodik ima nalog za privođenje radi neodazivanja na saslušanje u Tužilaštvo BiH.
To je trivijalan razlog da bi se sada formirala specijalna jedinica koja će pod vatrom i silom hapsiti.
On i dalje nema optužnicu za rušenje ustavnog poretka ni za državni udar.
Da ima, razlog za privođenje ne bi bio trivijalan.
I da, tata ti je trojkaš.
A znas sta mene interesuje. Kako ce ga osuditi bez saslusanja. A , kao sto ti rece, poziv na saslusanje je trivijalan razlog da bi ga se privodilo. Kako to sad ide,.mogu li ga osuditi u odsustvu I koliko bi taj proces trajao. Godinu, dvije, pet, ne zna I'm se broj.
Ja ne znam je li to do političke orijentacije ali konstantno mi stavljate riječi u usta.
Ja sam rekao - citiram "To je trivijalan razlog da bi se sada formirala specijalna jedinica koja će pod vatrom i silom hapsiti."
Od početka ove priče tvrdim da neće biti uhapšen, da se političari ovog nivoa ne hapse iz ovog razloga.
Onog momenta kada Sud BiH digne optužnicu za rušenje ustavnog poretka i državni udar, mora se hapsiti odmah i bez odlaganja.
On trenutno - ali morate postati svjesni ovoga, pravno ima samo nalog za privođenje radi neodazivanja na saslušanje.
Dakle niko ga ne pere od onoga što je napravio, ali on - morate to shvatiti i utuviti u glavu - pravno nema nikakvu optužnicu nad glavom.