GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
perfect_guy

#21451 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by perfect_guy »

šta je onda istina? jedan portal koji brani gras naspram ostalih koji prenose drugačiju vijest
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#21452 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Velkoski »

perfect_guy wrote:šta je onda istina? jedan portal koji brani gras naspram ostalih koji prenose drugačiju vijest
ma jedina istina jeste da svi plaćaju karte GRAS bi imao spejs šatlove u ponudi i direktori ne bi krali :mrgreen: A i onaj zli Centrotrans treba ukinuti!

budžetska sekta ima istu retoriku na svakoj temi o budžetskoj sisi, više nije bitno ni koja je branša
problemnatravunu

#21453 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by problemnatravunu »

Ahaaa, ovde samo budala ne vidi da Gras sluzi za zbrinjavanje podobnih te pljacku i izvlacenje para za ko zna koga, a prevoz i sluzenje gradu i gradjanima je usputna djelatnost.Pri tome, lagano se grebes o najjaci budzet u drzavi, samo zagrabi i samo radi minuse, uz mizernu uslugu, i niko nije odgovoran
Logovan

#21454 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Logovan »

https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/cr ... una/309659

Svjedoci jedno, policija drugo. :? Prije će biti da ovi drugi lažu.
man_464

#21455 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by man_464 »

Jedino zvanicno obavještenje je tacno. Mahalske price treba zanemariti. Mup je utvrdio da nije bilo obračuna i ne znam cemu diskusija?

Ovo je period blaćenja grasa. Za jedno 7 dana ce se opet sve smiriti. Vazda ovako u talasima. 5 clanaka o revizorima pa o napadima, pa neredovno. Magicno pred izbore teci ce med i mlijeko.
CPT

#21456 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by CPT »

liaar wrote:Kaže grade dobar imidž, a građani im krivi. Uletili u tramvaj kod Sebilja, rekli putnicima da ne smiju mrdnuti, zatvorili sva vrata i počeli pisati kazne svima bez karata. Pun tramvaj turista, migranata i naše raje. O kakvom imidžu pričamo ?
ne vidim problem... valjda gradjani i turisti znaju da se prevoz placa? takve kontrole su normalne svuda... a kazna obicno nije samo "doplata" vec konkretnija ;-)
sheilak

#21457 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by sheilak »

man_464 wrote:Jedino zvanicno obavještenje je tacno. Mahalske price treba zanemariti. Mup je utvrdio da nije bilo obračuna i ne znam cemu diskusija?

Ovo je period blaćenja grasa. Za jedno 7 dana ce se opet sve smiriti. Vazda ovako u talasima. 5 clanaka o revizorima pa o napadima, pa neredovno. Magicno pred izbore teci ce med i mlijeko.
jedina revizija poslovanja grasa u periodu od 96-2010 koja je tacna je ona sa fakuteta travnik? (r)
van Basten

#21458 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by van Basten »

man_464 wrote:Jedino zvanicno obavještenje je tacno. Mahalske price treba zanemariti. Mup je utvrdio da nije bilo obračuna i ne znam cemu diskusija?

Da, ko smo mi da sumnjamo u MUP, pogotovo sa Ilidze, i njegove uvidjaje. To je npr MUP iste opstine koji je uvidio da je Memica udario kombi crvenkaste, ovaj zelene ovaj bio je zut, plavi kombi...
Znaju ljudi svoj posao a mi pored toga ganjamo neke ocevidce koji vise vjeruju svojim ocima nego organima reda.
VladaFBiH

#21459 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by VladaFBiH »

van Basten wrote:

Da, ko smo mi da sumnjamo u MUP, pogotovo sa Ilidze, i njegove uvidjaje. To je npr MUP iste opstine koji je uvidio da je Memica udario kombi crvenkaste, ovaj zelene ovaj bio je zut, plavi kombi...
Znaju ljudi svoj posao a mi pored toga ganjamo neke ocevidce koji vise vjeruju svojim ocima nego organima reda.
izjave svjedoka i nije baš tako lako sakriti...
perfect_guy

#21460 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by perfect_guy »

po ovim slikama, poziciji tramvaja i stakla, koja je krivina u pitanju?
walk_M-A-N

#21461 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by walk_M-A-N »

Ovo je period blaćenja grasa. Za jedno 7 dana ce se opet sve smiriti. Vazda ovako u talasima. 5 clanaka o revizorima pa o napadima, pa neredovno.
Senzacija, plitkost, neko od novinara morao kupiti kartu pa ovaj pokrenuo osvetu... svega
man_464 wrote:Magicno pred izbore teci ce med i mlijeko.
A ovo je drugo. Evo počelo, možda bude "besplatno" sve, a stranci su tu da "pomognu". Kao mi ne znamo gdje je nastao gubitak već dajte da oni..malo pomognu privatizaciji.
Vladi Kantona Sarajevo danas je predočena prezentacija trenutne faze u realizaciji projekta “Korporativno upravljanje u Kantonu Sarajevo”.
Projekt ima za cilj analizirati stanje u poslovanju više komunalnih preduzeća od kojih su u posebnom fokusu KJKP “Gras” d.o.o. i “Vodovod i kanalizacija” sa različitih aspekata, kako bi se unaprijedilo njihovo ukupno poslovanje, a što je preduslov za podizanje nivoa kvaliteta usluga prema građanima.
Premijer KS Adem Zolj je na sastanku iznio ideju da bi se u Kantonu Sarajevo, uz odgovorno i efikasno upravljanje u preduzećima, moglo uvesti niz novih poboljšanja kao što je, primjerice, besplatan prevoz u KS.
Ministar finansija KS Jasmin Halebić, koji je koordinator ovog projekta ispred Vlade KS, izjavio je da ovaj projekt ima i drugu i treću fazu i da je njegov potencijal jako veliki te da u narednih dvije godine može dovesti do restrukturiranja ovih kantonalnih preduzeća.
Navedeni projekt se provodi uz finansijsku podršku Britanske ambasade u Sarajevu i implementatorsku ulogu organizacije Price Waterhouse Coopers. Predstavnik ove ambasade je iskazao nadu da bi u narednom periodu ambasada mogla nastaviti podržavati ovaj projekt do njegove pune implementacije.
Sodom1

#21462 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Sodom1 »

van Basten wrote:

I ti MAN-a smatras za ozbiljno :)
mahalas505

#21463 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by mahalas505 »

Velkoski wrote:budžetska sekta ima istu retoriku na svakoj temi o budžetskoj sisi, više nije bitno ni koja je branša
A ko dade legitimitet i slobodu budzetskoj sekti da radi sta hoce?
Sodom1 wrote:I ti MAN-a smatras za ozbiljno :)
Pa nesto i ne vidim da si i ti nesto konstruktivno rekao na ovoj temi.
Maharadza

#21464 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Maharadza »

Treba mi info kakva je situacija sa ovim prijevozom za Soukbunar?
kox

#21465 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by kox »

GRAS zapošljava 15 novih revizora:
https://www.klix.ba/vijesti/bih/gras-za ... /180817072

Bezobrazluku nikad kraja.
Logovan

#21466 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Logovan »

Čuj novi revizori. :lol: Bude po 7-8, pa čak i više revizora na jednoj stanici, a traže nove.
man_464

#21467 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by man_464 »

Po 4 su u jednom timu.

Vise revizora - po meni to i nije neko rjesenje... Ima boljih nacina kontrole naplate. Bolje je bilo ovih 15 ljudi tražiti na mjesta vozača.... Inače raspisan je konkurs i za 10 higijenicarki. Sad ih ima npr samo 3 u tramvajskom sektoru... U ostalim isto nije nista bolje....

Barem još 10 vozaca tramvaja trola i autobusa nedostaje.... Na minibusima trenutno ne ali ak dodje pominjanih 17 minibusa falice ljudi da voze....

Pa samo 25 trola izlazi jer nema ko da vozi... Ima ih 28 pa ako bude nekih popravki i do 30 ispravnih... Tramvaja u zimskom redu 42 u spici... Da ima ljudi moglo bi 5 6 vise sigurno... Autobusa meh... Tu je to sad... Oko 75 max moze izaci što radi stanja vozog parka i radi ljudstva...
Logovan

#21468 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Logovan »

man_464 wrote:Po 4 su u jednom timu.
A na jednoj stanici po dva tima, nekad i po tri tima. :D

Na većini stanica nema timova, valjda se timovi negdje odmaraju.
man_464

#21469 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by man_464 »

Radno vrijeme je od 7 00 do 14 30 prva smjena. A druga 14 30 do 22 sata. 7 sati se pise u smjeni a ima i pauza od pola sata. Znaju se dva tima sresti jer svaki tim ima dio mreže tramvaja... Obicno budu 4 tima u smjeni ili su 3 ako se ne varam... Jedni dobiju centar, drugi novo sarajevo a treci novi grad i Ilidza... Mislim da ima i 4 tim stari grad ili obuhvata ovaj iz centra... Nekad se sretnu... Npr ja jucer od Ilidze do Čaršije 3 pretresa... Vijećnica, Marijin dvor i Stup..... Obratno nula kontrola...
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#21470 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by konektovan »

Koja ubleha je ovaj gras sa vladom na čelu, pa ovo je više postala šprdancija hebote.
Fujjjjjj hebem ti i gras i drzavu i pogani mentalitet balkana...

Eno danas izgori još jedan autobus gras-a, a oni umjesto da poprave vozilo, daju 15 radnih mjesta , uhljebima, i to pred izbore....ž :evil:
Logovan

#21471 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Logovan »

Nešto se puno puta znaju sresti timovi, kakva slučajnost. :lol:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#21472 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by konektovan »

Logovan wrote:Nešto se puno puta znaju sresti timovi, kakva slučajnost. :lol:
Nekad u tramvaju bude više kontrolora nego putnika...
man_464

#21473 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by man_464 »

Samo treba biti sto rigorozniji i sto vise kazni pisati.
Samo Bosnju po džepu. Nema druge.

Pola putnika nema karte.
Logovan

#21474 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Logovan »

man_464 wrote:Samo treba biti sto rigorozniji i sto vise kazni pisati.
Samo Bosnju po džepu. Nema druge.

Pola putnika nema karte.
Znaš šta prvo treba?
Treba spucati kazne debilnim revizorima koji napadaju starije ljude, žene/djevojke i turiste, jer ko fol nisu uradili nešto kako treba. Čista pljačka. A treba dijeliti kazne i za stajanje u prednjem dijelu tramvaja. Uđe revizor i stane kod vozača i priča sa njim. Kazne i za biranje putnika, neke pitaju za kartu, neke ne pitaju. Šta reći za traženje pasoša od turista, ko fol moraju imati pasoš sa sobom?

Revizore po džepu, a ponove li nešto od ovoga, onda ide otkaz, pa se ti žali ako hoćeš.
vješalica

#21475 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by vješalica »

Jučer sam sjela u komercijalu centrotransovu i naravno busse počeo pušiti na otoci
Nije se zapalio da je bio dim već veća količina pare je izlazila kad je vozač digao poklopac
Ni riječi o zamjeni a karta uredno plaćena 2KM
Imao je pravo jedan gospodin što se vozio
Nigdje nema da se uvoze vozila sa milionima na satu ko kod nas
A sve zdrava konkurencija
Post Reply