jeza u ledja wrote:Zajebava vas lik ba.
Ne zajebavam. Zasto bih zajebavao.
jeza u ledja wrote:Zajebava vas lik ba.
Ne slažem se sa tobom Ljuci.Ljuci wrote:Selefije su najbolji dio Islama.
Nemoj zakljucivati na osnovu izjava nekih pojedinaca. Selefizam je realniji jer se strogo pridzava sunneta iz hadisa i realno selefizam nije novotarski pravac nego realno islamski.Guadalajara wrote:Ne slažem se sa tobom Ljuci.Ljuci wrote:Selefije su najbolji dio Islama.
E da te cuje Ramzan Kadirov...Ljuci wrote:Selefije su najbolji dio Islama.
Ne mogu selefije da se dovode u vezu sa teroristima. To sto su neki teroristi u vezi sa selefizmom ne dovodi do toga da je selefizam cist Islam koji se praktikuje od mnogih muslimana koji citaju hadis. Sufije i shiije su novotari i njih je osudio Ibn Tejmije i ukazao je na pravac kojim ce se selefije kretati. Selefije pripadaju Ehli Sunnetu i ne mogu se dovoditi u vezu sa terorizmom.Nadzornik wrote:E da te cuje Ramzan Kadirov...Ljuci wrote:Selefije su najbolji dio Islama.
Ljuci wrote:Ne mogu selefije da se dovode u vezu sa teroristima. To sto su neki teroristi u vezi sa selefizmom ne dovodi do toga da je selefizam cist Islam koji se praktikuje od mnogih muslimana koji citaju hadis. Sufije i shiije su novotari i njih je osudio Ibn Tejmije i ukazao je na pravac kojim ce se selefije kretati. Selefije pripadaju Ehli Sunnetu i ne mogu se dovoditi u vezu sa terorizmom.Nadzornik wrote:E da te cuje Ramzan Kadirov...Ljuci wrote:Selefije su najbolji dio Islama.
Kako nisu? To je bila taktika sija grupa u Libanu dugo godina.joe_black wrote: nisam jos uspio upratit da se sija negdje raznio kao samoubica.
Nije kriva ideologija jer vecina selefija su mirni poboznjaci i islamofobicarima smeta brada i pokrivena zena. Talibani na primjer nisu selefije nego hanefije tako da to ne zavisi od ideologije.jeza u ledja wrote:Naravno da ga propagira KSA kroz sve pare koje su ulozili u svoje skole i dzamije sirom svijeta. A terorizam je samo izdanak te naopake i agresivne ideologije.
Iranske sije deset puta bolje od tih tvojih.
Po dzamijama i gdje su meta civili, nije bilo te taktike.jeza u ledja wrote:Kako nisu? To je bila taktika sija grupa u Libanu dugo godina.joe_black wrote: nisam jos uspio upratit da se sija negdje raznio kao samoubica.
Tri godine prije osnivanja? Svaka im cast.Ljuci wrote:Nije kriva ideologija jer vecina selefija su mirni poboznjaci i islamofobicarima smeta brada i pokrivena zena. Talibani na primjer nisu selefije nego hanefije tako da to ne zavisi od ideologije.jeza u ledja wrote:Naravno da ga propagira KSA kroz sve pare koje su ulozili u svoje skole i dzamije sirom svijeta. A terorizam je samo izdanak te naopake i agresivne ideologije.
Iranske sije deset puta bolje od tih tvojih.
Sad ti mozes voljeti shiije ali dzihad je obavezan i za shiije i oni ga praktikuju. Prvi samoubilacki napad su izveli pripadnici hezbollaha i to u Bejrutu 1982 godine. Ipak selefije nikada nece postati teroristi i drzava ISIL je pobjedjena i sada jedini teroristi su pripadnici revolucionarne garde Irana. Oni izvode napade na tlu Sirije i zajedno sa Rusijom napadaju civile.
KSA finansira dzamije i skole u kome pohadjaju mlade selefije koji su mirni a jedini su krivci zato sto pustaju brade i skracuju pantalone. Ja mislim da nije kriv selefizam nego islamofobija koja je prisutna medju Zapadnjacima.
mirsek wrote:Po dzamijama i gdje su meta civili, nije bilo te taktike.jeza u ledja wrote:Kako nisu? To je bila taktika sija grupa u Libanu dugo godina.joe_black wrote: nisam jos uspio upratit da se sija negdje raznio kao samoubica.
Kako sam te razumio, ti tvrdis da su selfies iz drugih kantona, recimo USK ili Ze-Do kantona teroristi, samo vi iz sarajevskog kantona niste. Iz kojeg je kantona bio Jasarevic? Ja mislim, upravo iz Sarajevskog.Ljuci wrote:Selefije u KSA nemaju veze s tim teroristima jer KSA ne propagira terorizam nego mir. Nemoj i ti da budes kao Kolinda kja je na osnovu postojannja selefija u BiH zakjucila da je militantni Islam. To ejedan mali broj terorista koji ne mogu ukaljati selefijsko ucennje kojeg propagira KSA.
Zar ih to ne cini najboljim!?joe_black wrote:Sta veli ljuti: Najbolji muslimani. Neki dan mi prijatelj imao turu iz Saudile, veli dosli ljudi da se opuste, pa lokali do zore, jos im i kurve moro jadnik po gradu trazit.
Hahahajaj
Ne mogu shiije vladati nad sunnijama jer ja ka sunnija to ne mogu podnijeti. Saudijska Arabija to ne moze prihvatiti jer Bliski Istok moze biti samo onih gradjana koji zive u njemu. Iran se duboko umijesao u sukobe u Siriji jer Sirija nije bila shiijska niti ce to biti.swanfilter wrote:Ja prihvatam ...
>Tirada sujete ko i sve ostalo. Blokirali imovinu u USA i EU čovjeku koji van IRIran nema ni pakovanje maramica. Što se Huta tiće. Poderaše guzove ovim kozojebima iz KSA.Ljuci wrote:Amerika je uvela sankcije Javadu Zarifiju i tako jos vise stegli drzavu Iran u nadi da ce iranski narod srusiti postjeci rezim. Saudijska Arabija je zadovoljna ponasanjem Amerike jer Iran podrzava Hute u Jemenu. Amerika treba prodati vojnu opremu KSA i tako ojacati tu zemlju. Iran je pretjerao svojim terorizmom koji je nepodnosljiv. Iran ne moze ovladati Bliskim Istokom jer to ne prihvataju sunnije.
Cim budem im'o za ovakvo nesto, castimSmokingMan wrote:Kao ljubitelj perzijskih ćilima,za svaku pohvalu.Abd,bruda Salik časti jednim vakim...![]()
![]()
![]()
https://www.klix.ba/lifestyle/iran-pred ... /190802030