Njima je haman pa nemoguce promijeniti vise ista, jer vec 150+ godina slijede istu politiku lazi, mitova i obmana.andromeda101 wrote:Čuj, ja razumijem da niko ne voli da bude okupiran od tuđina.Sezam wrote: Lazu jer pokusavaju sakriti cinjenicu da su 500 godina bili vjerne sluge Turcima. Toliko im je bilo lose pod Sultanima da su odmah napravili prvi ustanak, nakon svega 415 godina okupacije.
Kako oni od Turaka, tako ni mi od njihovog fašizma.
Niko ne voli nekog drugog da ga koči, muči, tlači i da se iživljava nad njim.
Niko.
Ali taj problem neka rasprave s Turskom.
Lizali su dupe Osmanlijama ko i mi.
Pa i danas znaju reći da su im Turci bili bolji s 10% poreza neko i jedna njihova vlast.
E sad što oni te fore i fazone pokušavaju iskoristiti da i oni nekog drugog tlače kako bi sami sebi napravili bolje,
to im mi nećemo dopustiti jer mi smo ti koji u tom scenariju pušimo kao što smo pušili do sada.
Ako im nije jasan signal, da im se Srbija urušava pod nogama i da im se smanjuje broj, kroz razno razne njihove pohode, od ustanaka do ratova, ja stvarno ne znam kad će doći tobe.
Njihova je ona politika ona stara, bolje da oni nas uništavaju pošto im je to u nacionalnom interesu, nego da njih neko drugi ne uništava.
Ali se pokazalo upravo suprotno, u svakom tom njihovom uništavanju, uništavali su i sami sebe.
Oni su svoju priliku da istrijebe jedan narod (Bosnjake) i jednu religiju (islam) sa balkana, da bi zatim ispisali "pobjednicku" istoriju, zasnovanu na lazima i mitovima, oni su tu priliku prokockali. Mada, da budemo iskreni, to su isto pokusali i sa Albancima - muslimanima (procitati stilski besprijekoran uradak NOBELOVCA Ive Andrica iz 1939) Sad im ostaje samo da se bakcu sa vlastitim lazima i vlastitom izvrnutom istorijom u kojoj je Lazar CAR